Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Iso paha okseri

torstai 30. tammikuuta 2014

Jos multa kysyttäisiin, mikä on mun heikko kohta esteratsastajana, mikä on mulle vaikeinta, niin vastaisin varmaan, että iso okseri, jolle joutuu lähestymään oikeassa kierroksessa kaarteesta.

Oon joutunut taistelemaan tän asian kanssa monessa valmennuksessa, mulla jotenkin menee vaan pasmat ihan sekasin kun esteellä rupee olemaan jo kokoa ja sille pitää lähestyä oikealta kaarteesta. En vain löydä sitä oikeaa rytmiä ja ponnistuspaikkaa esteelle, vaan lähestyn aina "sokeana".

Eilen Marjon valmennuksessa taas menin lukkoon ja sain Loren 2 kertaa kieltämään sarjalle jonka eka este oli iso paha okseri. Sit mulle on hyvin tyypillisesti et kun saan mun luotettavan ja rehellisen hevosen kieltelemään niin meen ihan paniikkiin, että "pilaan" sen hevosen. Sitten alkaa se laulu etten osaa en pysty en kykene pilaan tän hevosen miks oon näin paska ja etc etc.

Onneksi mul on valmentaja joka tuntee mut ja kestää mun marinat ja pistää mut töihin kun näitä ongelmia tulee. Eilenkin hypättiin sitten sitä sarjaa ja isoa pahaa okseria niin kauan ennenkuin sain siihen hyvät lähestymiset ja sain palautettua luoton takaisin itseeni että hevoseen.

Yleisesti ottaen tunti meni muuten tosi hyvin ja Lore oli tosi skarppi! Videokamera unohtui kotiin joten Tomi otti vaan lopusta pari videopätkää puhelimella ja siinä Lore sitten rupes kolhimaan esteitä kun kuski vaan sekoili selässä. Ekat 2 kertaa tulinkin sarjalle ihan hyvin mutta sitten joku meni vikaan ja tulin epävarmaksi. Mutta kyllä tää tästä, treeniä treeniä ja mun pitää vaan patistaa itteni tosta ongelmasta yli!

Tässä teille viellä ne pätkät mitkä Tomi otti :) Sitä toista kieltoa ei tullu videolle mutta ihan samalla tavalla tyssättiin esteen eteen kun jätin hevosen yksin ja en tehnyt selässä mitään kun olin ihan lukossa. Onneksi mulla on maailman paras heppa!

Huomenna lähdetään kohti Ypäjää ja lisää treeniä treeniä!! Toivottavasti saan nakitettua ihmisiä kuvaamaan mun valkkoja että saisin teille taas materiaalia... :) Kuulemisiin!

14 kommenttia:

 1. vitsit teitä on niin kiva katsella! :)

  VastaaPoista
 2. Ootte kyl niin hienoja ja meno näyttää tosi kivalta: )

  VastaaPoista
 3. Monta kertaa viikossa hyppäät? Mulle on yleensä isolta näyttäville oksereille sama juttu. Oli kierros oikea tai vasen. Monta kertaa sen takia olen mokannut kisoissakin, kun poni kieltää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me hypätään n. 1-2krt viikossa. Kerran valmennuksessa ja sitten joskus lisäksi yksin jotain jumppaa ja voimalinjaa. Mutta tarkoitus on hypätä vain kerran isompaa ja sitten toisella kerralla vähän pienempää. Kisakaudella vaan sit kerta viikkoon, säästetään hyppyjä kisoihin :)

   Joo, on ne ison okserit niin pelottavia.. :DD Voi meitä.

   Poista
 4. Olette tosi hieno pari ja menonne on todella rauhallista. Vaikka joskus tulisi mokia niin silti pysytte molemmat tosi rauhallisina. Hienoa katseltavaa! :)

  VastaaPoista
 5. Ootte kyllä hieno pari! Paljon tsemppiä lopputalveen :)

  Olisi kiva tietää, millainen on teidän normi viikkosysteemi, jos sellaista on? Ylempänä sanoit vastauksessasi, että hyppäätte 1-2kertaa viikossa. Olisi kiva tietää, miten ratsastat Loren edellisenä päivänä ennen estevalmennusta ja miten sen jälkeen. Ja millaisia maastoja teet näin talvella, enemmän rentouttavia vai teettekö kisakauteen valmistavia treenejä sielläkin?

  En ole pahemmin tietoinen kenttäratsastuksen treenaamisesta teidän tasolla, niin olisi hienoa saada tietää siitä lisää. Ja erityisesti siis treenikauden treenaamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)

   Voih, tästä aiheesta vois tehdä joskus ihan kokonaisen postauksen jos olisi aikaa. Pää sääntösesti pyrin treenaamaan esteitä/kavaletteja ainakin 2x viikko, ja koulua 3x viikko. Tarkoitan niinkun ihan treenata kunnolla hiki otsalla kaikki asiat läpi. Muut päivät sitten olosuhteiden ja aikataulujen mukaan maastoilua tai kevyempää ratsastusta/vapaata. Tällä hetkellä maastossa pohjat ei anna periksi varsinaista treenausta, joten se on vaan hevoselle mielenvirkistystä. Mutta sitten kun pohjat sulaa alkaa kestävyystreenit maastossa :)

   Poista
 6. Hienoa!! Minkä korkuisia nuo esteet?

  VastaaPoista
 7. Hienosti meette!!:) Täytyy kysyy et mikä sun mielestä on isolla hevosella vaikeinta ja taas helpointa esteillä just vaikka radalla? Ja minkä merkkiset ne Loren meksikolaiset on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No monella isolla hevosella halliolosuhteet on usein vaikeita. On vaikea päästä laukkaaman tarpeeksi mutta hallitusti maneesiolosuhteissa. Lisäki Lorella on iso laukka niin sitä on tietty vähän vaikeampi säätää nopeissa tilanteissa. Helppoa ehkä se että esteet tuntuu pienemmiltä isomman hevosen selästä ;D heh.

   En nyt muista... ne on jo niin vanhat. Mutta jotain 50e ne makso ja olisko ollu jotku hansbot? jos en ihan hirveesti huijaa :)

   Poista