Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Kun edellinen ovi sulkeutuu, uusi ovi avautuu.

tiistai 25. marraskuuta 2014Kun Lore jäi eläkkeelle kisaradoilta pohjoismaiden mestaruuksien jälkeen, tiesin että minun on saatava joku hevonen jolla pystyn jatkamaan hyppäämistä ja mahdollisesti kilpailemista rakkaan lajin parissa. Silloin ajatus oli, että jatkan Loren kanssa kouluratsastuksen parissa ja jos hyvin kävisi niin löytäisin jonkun toisen hevosen käyttöön Loren rinnalle. Omaa hevosta ei ollut varaa ostaa, ei nyt eikä lähitulevaisuudessa, joten elättelin toiveita että saisin jostain hevosen käyttööni sopivalla diilillä. Tällöin kaverini otti yhteyttä ja kertoi kuulleensa ettei Lorella voi enään kilpailla. Hän tarjosi minulle 7 vuotiasta hevostaan kokonaan käyttööni, sillä ajatuksella että veisin hevosta kenttäluokissa eteenpäin niin pitkälle kuin mahdollista. Kiinnostuin hevosesta ja kävin koeratsastamassa.

Vastassa oli aika villi ja luonteikas tyyppi. Tosi hoikassa kunnossa, energiaa kuin pienessä kylässä. Kouluratsastuksessa tuntui todella raa'alta Loren jälkeen.  Hyppäämisestä ei vauhtia eikä pukkeja puuttunut. Ihastuin hevosen innokkuutteen tehdä töitä ja hypätä. Sillä oli laadukkaat joustavat askellajit ja hieno hyppy. Vaikka se oli perusratsastettavuudeltaan raaka niin hirveän yritteliäs ja vilautteli sellaisia pätkiä jotka sai hymyn huulille. Niinpä sovittiin, että ruuna tulisi minulle marraskuun alusta Loren rinnalle.

Mutta sitten Loren jalan kunto huononi yllättäen ja tein raskaan päätöksen saattaa rakkaan ystävän ikiuneen. 6.10. Lore lopetettiin Viikissä ja jäin tyhjän päälle. Mielessä ei pyörinyt mikään muu kuin suru, menetys ja ikävä. Niinpä läheisteni ehdotuksesta haettiin kaverin hevonen mulle suunniteltua aikaisemmin, aika pian Loren poismenon jälkeen. Että saisin jotain tekemistä ja muuta ajateltavaa, enkä jäisi vaan kotiin makaamaan töiden jälkeen.Tämä uusi ruuna on siis nimeltään Dantte. Mutta minulla ollessaan se on saanut monta lempinimeä eri ihmisten antamina, kuten vekara, riiviö, lapsi, pöllö, puupää, vatipää... :'D Dantte on siis Italian puoliverinen, n. 170cm korkea, mutta iha hirmu kapea, puolet kapeampi kuin Lore oli. Se tullut Suomeen 2 vuotta sitten kun kaverini osti sen. Suomessa se on kisannut vain satunnaisia kisoja. Nyt mun olis tarkotus sitten ruveta valmentautumaan säännöllisesti ja kilpailemaan tavotteellisesti Danten kanssa :) Tähän mennessä olen yrittänyt vain tutustua hevoseen ja päästä vähän sisälle. Se on aika haastava ratsastaa, kuuma mutta pohkeelle hidas. Se mielellään tarjoutuisi kulkemaan kaula kaarella turpa ryntäissä. Olen siis pyrkinyt ratsastamaan sitä paljon eteen sillä ajatuksella että kaulaa ja kurkkua saataisiin enemmän auki ja selkää ylös ja takajalkoja alle. Eli herkemmäksi jalalle, kättä eteen ja turpaa eteen. On melko erillainen ratsastaa kuin Lore oli :D Heh. 

En ole halunnut kirjoittaa tai pitää heti alkuun suurta meteliä uudesta hevosesta, sillä olen halunnut tutustua siihen rauhassa ja samalla olen surrut Lorea. Mutta nyt ajattelin, että on oikea hetki kertoa asiasta teille! Ajattelin, että jatkan bloggaamista Danten parissa, sillä en minä osaa tätä hommaa lopettaakkaan. Niin monta vuotta tullut kirjoiteltua treeneistä, myötä- ja vastoinkäymisistä tänne teidän luettavaksi ja te ihanat lukijat olette olleet minulle suuri tuki vaikeina hetkinä. 

Ensiksi ajattelin, että tämä oli Loren blogi, enkä voi jatkaa tätä jonkun uuden hevosen kanssa. Mutta Lore tulee aina pysymään muistoissa ja sydämmessä mukana matkassa. Monta kertaa olen kyllä kerenny jo huokaista kuinka ikävä mulla on sitä hevosta. Vasta jälkeenpäin sitä tajuaa kuinka paljon sen kanssa yhdessä kehityttiin ja kuinka loppuaikoina se oli todella hieno ja miellyttävä ratsastaa. Parhaimpina hetkinä yhteistyömme toimi pelkällä hengityksen rytmittämisellä ja vatsalihaksilla, höyhenen kevyellä ohjastuntumalla. Sitä minulla on ikävä ja sitä tulen aina tavoittelemaan. Siihen on pitkä matka Danten kanssa, mutta minulla on kova motivaatio lähteä tavoittelemaan sitä yhteistyötä sen kanssa, sillä tiedän että se on mahdollista, kovalla työllä ja nöyrällä asenteella. Kunnioittamalla hevosta ystävänä ja yhteistyökumppanina, eikä urheiluvälineenä. Toivon, että meille tulisi niin vahva side, että joku päivä Dantte taistelisi puolestani kisaradoilla.

Tästä alkaa siis uusi sivu elämässäni. Tulen aina ikävöimään Lorea ja sen aika tuli liian pian, mutta niinkuin sanotaan, kun suljet edellisen oven, niin uusi ovi avautuu aina jossain. Täytyy päästää irti jotta voi jatkaa elämää. Loppupeleissä pyrin uskomaan siihen että kaikella on tarkoituksensa. Lore tuli elämääni tarkoituksella ja ehkä silläkin on tarkoitus että se lähti näin aikaisin. Ehkä kaikilla vastoinkäymisillä ja onnettomuuksilla oli tarkoituksensa. Ehkä kaikki tapahtumat ovat valmistaneet minua johonkin tulevaan. Minä todella yritän uskoa siihen. 


Olen niin kiitollinen tästä mahdollisuudesta, että sain Danten käyttööni ja vielä vielä sellaisella yhteistyöllä että Dantte olisi minulla mahdollisimman pitkään. Puhkun intoa päästä rakentamaan hevosta alusta asti kohti isompia kenttäratoja. Mulla on vahva usko ja fiilis tohon hevoseen, toivotaan että meillä olisi onnea mukana ja kova treeni palkitaan! 


Ajattelin että blogi tarvitsee kasvojenkohotuksen, uudistuksen. Lore tulee aina pysymään mukana mutta jatkossa blogi tulee kertomaan elämästäni danten ja muiden hevosten kanssa. Onko blogin nimi jatkossa vain Roosa Lappalainen, vai keksinkö ihan oman nimen blogille? Mitä olette mieltä? Nimiehdotuksia ja uudistusehdotuksia saa laittaa tulemaan, niin saan lisämotivaatiota pistää blogin uuteen uskoon :) 

Kiitos kaikista kuvista ja videoista Emmi Eskeliselle! :) Ensimmäinen estevalmennus alkamassa, iik!

Hän niin yrittää! Vielä kun saadaa voimaa taakse! Tässä vielä vähän videopätkää Dantesta. Julkaisin jo videon aikasemmin facebooksivulla, joten jotkut on saattanut jo videon nähdä. 
Mitäs pidätte tästä pojasta? :) 

55 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että jatkat kirjoittamista kaikesta huolimatta! :) Dantte vaikuttaa näpsäkältä hevoselta ja uskon, että pääset tämänkin kanssa vielä pitkälle :) on ilo päästä seuraamaan teidän treeniä.

  VastaaPoista
 2. Hieno asenne! :) Pakko ihailla! Ja Dante vaikuttaa kyllä ihan tosi hienolta niin nuoreksi pojaksi :) Uskon, että pääsette vielä pitkälle!

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. 170cm wtf?! Katoin kuvista et Dantte on joku 155cm :D kai toi kapeus sit tekee siitä niin pienen näkösen. Mutta hieno heppa! Toivon teille koko sydämestäni onnea tulevaisuuteen :)
  Itsekin menetin rakkaan hevoseni, vain viikon verran aiemmin kuin sinä jouduit päästämään Loren ikivihreille niityille. Ikävä on valtava, mutta uusi hevonen on auttanut ainakin minua surutyössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on tosi kaponen heppa, näyttää tallikäytävällä seistessään takakorkealta 3 vuotiaalta.. Sitten kun itsekkin olen 177cm ja pelkkää jalkaa niin helposti näyttää tosi pieneltä mun alla. On aika vaikea välillä tasapainotella kyydissä kun ei tosiaankaan ole raamia missään mistä saada tukea :D Heh! Ehkä se siitä rupee saamaan lihaa ja massaa ympärilleen.

   Olen pahoillani menetyksestäsi. Se on rankkaa, mutta oon samaa mieltä että uusi hevonen ja se että pysyy liikkeellä auttaa surutyössä ja elämän jatkamisessa :)

   Kiitos tsempeistä!

   Poista
 4. Ihanan oloinen hevonen, varsinkin ravi vaikuttaa erittäin kevyeltä ja se kantaa itseään ihan sika upeasti :D Hyvän hevosen olet löytänyt vaikka se ei Lorea korvaisikaan :) Mutta hyvä siitä tulee kunhan jaksat vain tehdä töitä sen kanssa, tsemppiä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sillä on kyllä hyvä liikemekaniikka luonnostaan, nyt täytyy vaan osata säilyttää se ja samalla kehittää eteenpäin.. :) Kiitos!

   Poista
 5. Vau, upen näköinen nuori! Paljon tsemppiä teille jatkoon! :)

  VastaaPoista
 6. Ahhah, ei kyllä ukoisi 170cm korkeaksi! Lähinnä muistutaa jotain 150cm ponia :D Hieno se kuitenkin on! Toivottavasti teillä alkaa yhteistyö sujua ja uskon että pääsette vielä pitkälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on hyyyvin kapoinen poika, välillä aika hutera olo siellä selässä jos on vähän liikaa vauhtia ja tilanteita :D Kiitoksia :)

   Poista
 7. Asuuko Dantte eri tallilla kuin Lore asui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dantte asui lokakuun Loren tallilla Keravalla ja muutti marraskuun alusta Jäniksenlinnaan uudelle tallille :)

   Poista
 8. Todella hienoa kuulla, että olet tullut takaisin! Oikea asenne :) En itse edes koskaan kommentoi kenellekään, mutta nyt oli ihan sellainen tutina, että pitää pistää tsemppaus viestiä!

  VastaaPoista
 9. Olen todella iloinen että löysit uuden hevosystävän ja voit sen kanssa jatkaa harrastustasi, ja pääset vähitellen suruajan yli, vaikka ikävä on varmasti edelleen valtava. Tuo on paras tapa kunnioittaa Loren muistoa, että hyödynnät uuden hevosen kanssa kaikkea mitä Loren kanssa opit.

  Dantte vaikuttaa kuvien ja videon perusteella mielettömän kivalta, rehti ja reipas pikku partiolainen, joka tekee vaikkei ihan osaakaan. Sait Loresta kuorittua kouluhevosen, joten varmasti saat tuonkin poikasen kehittymään.

  Onnea matkaan :)
  T. Karoliina

  VastaaPoista
 10. Ihanaa kun jatkat kirjoittamista! Oon aina tykännyt sun tyylistä kirjoittaa ja pidän sua mahtavana ratsastajana! Onnea uuden hepan kanssa! Dantte on kyllä super upea 😍

  Blogin nimi ehdotukseen vaika Danttenaiseen tapaan tms. :)

  VastaaPoista
 11. Sulla on kyllä aivan mahtava ja ihailtava asenne!
  Aivan ihana ja luonteikkaan oloinen tuo hevonen! :) Sen ravi näyttää kyllä aika mageelta. Tsemppiä sulle ja Dantelle tuleviin koitoksiin, mielenkiinnolla jään seurailemaan teidän yhteistä matkaa. :)

  VastaaPoista
 12. On kyl aika pieni hepo sulle mutta paljon tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei ole kyllä Roosalle yhtään pieni. Sen huomaa sokeakin :--)

   Poista
  2. Höpö höpö, eihän tuo ole kuin muutaman sentin Lorea pienempi. Ihan tarpeeksi korkea hevonen ja kun tosta saa lihasta ja massaa niin hyvä tulee.

   Poista
 13. Upeaa että sait upean hevosen käyttöösi ^^ Näyttää olevan iloinen pukkikone xD

  VastaaPoista
 14. Hyvä että jatkat kirjoittamista ja erityisesti ratsastamista , sillä ei ole hyvä jäädä kotiin makaamaan ja suremaan :) tsemppiä uuden hevosen kanssa!

  VastaaPoista
 15. Upean näköinen hevonen! Kehitytte varmasti yhdessä ja teistä tulee vielä hieno pari. :)
  Otan osaa Loren poismenosta. Äidinkieleni on englanti, ja mieleeni juolahti tätä postausta lukiessa lause; You know, i love you so, i love you enough to let you go.

  VastaaPoista
 16. Onpa kivan näköinen nuori! Toivottavasti pääsette pitkälle, tsemppiä hirveästi!! . Asuuko samalla tallilla kuin Lore?
  Ihan super ihanaa, että jatkat bloggaamista! Oot ehdottomasti mun suosikki bloggaaja ja sun asenne on niin ihailtavaa. :)

  VastaaPoista
 17. Ihana että olet palannut takaisin bloggaamisen pariin! Näpsäkän näköne silakka tuo Dante :) ;) Kovasti tsemppiä uusiin koitoksiin ja jaksamisia vanhoista selviämiseen!

  - Heidi

  VastaaPoista
 18. Kivan näköinen kaveri ja hauska etujalkatekniikka :D paljon tsemppiä treeniin, siitä tulee hieno!

  VastaaPoista
 19. Onnea paljo uuden kaverin kanssa! Melkoisen villi kaveri :)

  VastaaPoista
 20. Kivannäköinen, tosi kehityskelpoisen oloinen hevonen :) Onpa hienoa että sait tollasen mahdollisuuden, tsemppiä teille!

  VastaaPoista
 21. Jotenkin näkisin, että tuosta hevosesta voi tulla kenttään hyvä peli. Näyttää tykkäävän tekemisestä ja sitähän kentässä riittää. Massaa tulee kyllä ajan myötä!

  VastaaPoista
 22. Mahtavaa, että sait uuden treeni kaverin. :3 Paljon onnea ja tsemppiä teille treeneihin ja yhteiseen matkaanne! :) Tässä pari nimiehdotusta, jos nimen aiot vaihtaa blogille...:
  - Kun elämä on rajattua
  -Kun toivo elää
  -Menneisyys muistoissa, tulevaisuus edessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *kaks ekaa ehotusta kuulostaa kyllä aika kliseisiltä... :D Mutta kolmas vois olla myös menneisyys muistoissa, tulevaisuus taivaissa :3

   Poista
 23. Rohkean ja melko itsevarman oloinen hevonen. Esteiden välissä pistää ketuttamaan ja pukituttamaan kun jalat ei pysy millään järjestyksessä mutta esteillä hienon rohkea ja tarkka hyppy. PS. Vau miten sä oot laihtunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jaa mä taas katoin et on tullu vedettyä suklaatia ja hampparia suruun... : D

   Poista
  2. Ei ********** mitä tyyppejä!!! Anna kaikki kestäääääääääää!

   Poista
 24. Ihanaa, että jatkat tätä blogia ja mahtavaa, että sulle järjestyi upea heppa noinkin pian. Säilytä blogin nimenä Roosa Lappalainen. :)

  VastaaPoista
 25. Tuon Dantten etujalat on jotenki söpöt kun nii kiire ois kokoajan, varsinki laukassa ja hypyissä söpösti niitä vispaa XD

  VastaaPoista
 26. Mikä pakkaus! Tämän kanssa ei varmasti tule tylsää. :D

  VastaaPoista
 27. Tässä on laatua ! Tsemppiä talven treeniin :) Teistä kuullaan vielä !!

  VastaaPoista
 28. Tosta saa kyllä koulittua upean. Ainakin se on aika omalaatunen etujalkojensa kanssa sohiessa :3 mut upeat liikkeet löytyy jo valmiiksi, enkä malta odottaa miten kehityksenne alkaa tuottaa hedelmää.
  Ihanaa että palasit taas kirjoittamaan!

  VastaaPoista
 29. Kiva roosa ett löysit hevosen:). Blogin nimeksi ihan vaan roosa Lappalainen

  VastaaPoista
 30. Ihanaa kun jatkat kirjottamista Roosa :) !!! Ja paljon tsemppiä tulevaisuuteen uuden hepan kanssa <3

  VastaaPoista
 31. Oho, tossa ainakin riittää tekemistä! :D uskon kuitenkin, että sun taidoilla hänestä kuoriutuu oikein hieno kenttähevonen. Sulla on aivan mahtava asenne ja oot todella hyvä esikuva nuorille ratsastajille!

  Itsellänikin on hevosesta luopuminen edessä vajaan viikon päästä... Hevonen ei sentään lähde taivaslaitumille, vaan ainoastaan muuttaa uuteen osoitteeseen. Nyt kun katsoo taaksepäin niin oikeesti tajuaa miten järkyttävän paljon kehitystä on tapahtunut ja miten paljon tuo hevonen onkaan opettanut.

  "Elämä on kuin pyöräilyä. Jos haluat pysyä pystyssä, on pakko mennä eteenpäin."

  VastaaPoista
 32. Ihanaa kun sait hevosen alle :) Ei vois uskoo että 170cm kun katsoin ekaksi että minkä ponillä sä ratsastat :D

  VastaaPoista
 33. Hyvällä motivaatiolla varustetuiden hevosten kanssa on aina ilo työskennellä, Dantte vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta ja kehityskelpoiselta tapaukselta! Mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän yhteiseloa :)

  VastaaPoista
 34. Onnea uudesta hevosesta.
  nyt voisi olla hetki ostaa oma domain, roosalappalainen.com
  Tulevaisuudessa sinulla on varmasti useitakin hevosia, mutta oma nimi pysyy varmiten samana.

  VastaaPoista
 35. Oi miten kivan näköinen! Hassu hyppytyyli :D Ja kivasti innoissaa :)

  VastaaPoista
 36. Vähän selätöntä menoa vielä sileällä ja hypyissä, mutta kunhan saa takaosan mukaan ja jää temput vähemmälle niin varmasti tulee hieno :)

  VastaaPoista
 37. Ihanaa, että tällanen mahdollisuus avautu sulle! Oon niin onnellinen sun puolesta, tsemppiä jatkoon tämän pakkauksen kanssa!! :) <3

  VastaaPoista
 38. Siinäpä potentiaalinen KENTTÄHEVONEN! :) Laukkaa löytyy, vikkelän ja ketterän näköinen! Treeniä vaan - mutta uskon että se ihan varmasti palkitaan!

  VastaaPoista
 39. Äkkiä katsottuna voisi luulla ravihevoseksi mutta kyllä se liikkeiltään on aivan upea! Tsemppiä jatkoon, olet ihailtavan sitkeä ja rohkea likka!! :)

  VastaaPoista
 40. Olen yhdellä italiaanolla jonkun verran ratsastanut, ja kyllä kuulostaa samanlaista. Kiva hevonen, välillä italialainen temperamentti leiskahtaa jos asiat ei miellytä, mukavan herkkä avuille eikä luistele hommista, kapea kuin silakka.

  VastaaPoista
 41. Voi ei, ihanan näkönen!! Rakastuin noihin sen etujalkoihin, toinen on nii innoissaan! :D Huippua että sulla on nyt kuitenki joku heppanen jolla treenailla ja lähteä rakentamaan kohti kenttäkisoja :)

  VastaaPoista