Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Jalkojen kylmäämisestä ja nivelravinteista.

maanantai 1. syyskuuta 2014

EDIT: Ilmaisen cortaflexin voitti Emma (7.9. klo 11:08)! Onneksi olkoon! Laitatko minulle sähköpostia osoitteeseen roosa.lappalainen(at)live.com. 

Kiitos paljon kaikille osallistuneille. Luin kaikki kommentit ajatuksella ja on lohduttavaa tietää että emme ole yksin näiden hevosten jalkaongelmien kanssa. Tsemppiä kaikille heppojenne kanssa ! :) 

Minulta on toivottu paljon postausta siitä miten hoidan Loren jalkoja. Nyt sitten kirjoitan omista mielipiteistäni ja toimintatavoista joilla koitan ennaltaehkäistä jalkavammoja. Tästä tuli aikamoista sillisalaattia koska aina oikolukiessa minulla tuli enemmän asioita mieleen ja yritin täydentää tekstiä, joten älkää ampuko mua jos on vähän sekavaa luettavaa :D 

Kun hevosella treenataan kovaa ja kilpaillaan paljon vaihtelevissa olosuhteissa, on jalkojen huolto ensiarvoisen tärkeää. Varsinkin kenttäkilpailuissa ratsastuspohjat ovat hyvin vaihtelevia ja välillä joskus valitettavan kovia. Tällöin hevosen nivelet ovat tosi kovalla koetuksella jos pohja ei jousta yhtään. Kun taas liian pehmeillä ja epätasaisilla pohjilla jänteet ovat vaarassa. Rasitusvammat ja niveltulehdukset kuuluvat useamman kilpahevosen elämään, vaikka niitä koitetaankin ennaltaehkäistä. Onnekkaita ovat ne hevosenomistajat joilla on ollut vuosia kisahevonen jota ei ole koskaan tarvinnut huoltaa! Urheilu- ja rasitusvammoja tulee monille kilpahevosille ja niitä sitten täytyy vain hoitaa. Mutta aina kannattaa yrittää ennaltaehkäistä, sillä on suuri merkitys kokonaisuuteen. 

Lore kotona kylmäysletkuissa.

Jalkojen kylmääminen

Ihmiset ovat yleensä kahta eri mieltä kylmäämisestä. Joidenkin mielestä turhaan ei kannata kylmätä sillä se voi "turruttaa" hevosen jalat sen tuomalle hyödylle. Ja joidenkin mielestä kylmäämisestä ei koskaan ole haittaa, päinvastoin. Mitä sitten itse olen mieltä? En oikein tiedä. Jos minulla olisi nuori hevonen, terve ja suorajalkainen, kylmäisin sen jalat vain kovan rasituksen jälkeen. Kuten hyppäämisen tai kovan koulu/maastotreenin jälkeen, tai jos hevonen on mennyt huonolla pohjalla. Perusratsastuksen jälkeen en kylmäisi nuoren hevosen jalkoja ollenkaan. 

Kun taas Lore on 14 vuotias raskaalla käytöllä oleva kenttähevonen. Se on myös rakenteeltaan etupainoinen ja jalatkaan eivät ole suorat. Loren jalkoja kylmätään tällä hetkellä _joka päivä_ rasituksen jälkeen. Kävelypäivinä sen jalkoja ei kylmätä. Lorella ei myöskään ole enään täysin vapaita päiviä milloin se vain seisoisi tarhassa ja tallissa. Se kävelee taluttaen vapaapäivinään 20-40min, niin että nivelnesteet pääsevät vaihtumaan ja lihakset vähän liikkumaan. Tietenkin joskus tulee niitä tilanteita ettei kukaan pääse tallille kävelyttämään ja sitten tulee näitä "pakkovapaita", mutta näitä on erittäin harvassa.

Kotona kylmään sen jalat kylmäysletkuilla, joissa se seisoo 20-30min. Kylmäysletkuihin hevonen useimmiten pitää opettaa, mutta kun ne tottuvat niihin, on se helppo ja aikaa säästävä keino kylmätä hevosen jalat ja samalla voi hoitaa varusteita pois paikoilleen. Vesi on myös tehokkain keino kylmäämiseen. 

Valmennus- ja kisamatkoilla käytän sitten kylmäsuojia ja jääpalapusseja. Minulla on vedellä kylmättävät suojat ja pakkassuojat. Mun vesisuojat (Premier equine) ovat kyllä ihan turhakkeet kesällä. Talvellakin kylmäävät todella hennosti. Esimerkiksi maajoukkueleirillä täytin ämpärit kylmällä vedellä ja pistän ne vielä pariksi tunniksi pakkaseen seisomaan jotta suojista saisi tarpeeksi kylmät, ja silti ne pysyivät kylminä vain 10min. No, pieni apu sekin oli. Pakkassuojat ovat siis paljon tehokkaammat mutta toki ehkä epäkäytännöllisemmät matkoilla jos ei ole pakastinta käytössä. 

Kenttäkisoissa heti maastokokeen jälkeen maalissa hyppään välittömästi alas selästä ja revin suojat jaloista. On ensiarvoisen tärkeää ottaa suojat pois kovan rasituksen jälkeen! Miettikää mikä kuumuus jaloissa suojien alla hautoo ja monet vielä jättävät suojat pitkäksi aikaa jalkoihin maastokokeen jälkeen... Lorella otetaan heti suojat pois ja jos on mahdollista niin heti kylmät jalkaan jo kävelytyksen ajaksi. Rasituslämpö on tärkeää saada mahdollisimman nopeasti pois. Joissakin kansainvälisissä kilpailuissa on maastokokeen maalialueilla jääpala- tai kylmävesipisteet mistä voi ottaa vettä tai jääpaloja hevosen kylmäykseen. 

Esim. nyt Keravalla PM-kisoissa maalialueella oli jäävettä ja sitten tallialueella jääpaloja. Mutta yleensä Suomessa normaaleissa kisoissa on vain tavallisia vesipisteitä. Maastokokeen jälkeen riisuimme Lorelta kaikki varusteet pois, viilensimme hevosen heittämällä jäävettä päälle ja vetämällä hikiviilalla kuumentuneen veden pois hevosen iholta. Tämä toistetaan niin moneen kertaan kunnes hevonen on jäähtynyt. MUISTAKAA ettei vettä saa koskaan jättää hevosen iholle "viilentämään"!! Vesi kuumenee erittäin nopeasti hevosen iholla ja pahentaa vain kuumuutta jos sitä ei vedetä pois. Joten muista aina "lastata" vesi pois hikiviilalla. Sitten kylmäsuojat jalkaan ja kävelyä. Sitten kun hevonen on saatu suorituksen jälkeen karsinaan siellä yleensä laitetaan uudet kylmät jalkaan jos mahdollista. 

Itseäni harmittaa että olen havahtunut vasta pari vuotta sitten siihen, kuinka tärkeää se jalkojen kylmääminen oikeasti on. Siitä ei kannata tinkiä. Toki olen aina kylmännyt hevosen jalat ison rasituksen jälkeen ja näin, mutta olisi ollut myös parannettavaa. Jos haluat pitää kilpahevosesi terveenä ja jalat ehjinä niin huolehdi niistä, vaikka se kylmäsuojien hinta saattaakin kirpaista tai et jaksaisi laittaa niitä kylmäysletkuja ratsastuksen jälkeen hevoselle. Pelkkä linimentin laittaminen ei riitä jalkojen kylmäämiseen. Pidemmällä aikavälillä sillä kylmäyksellä on suuri merkitys ja hyvin hoidetuilla jaloilla voi saada hevoselle vielä paljon lisäkilometrejä elämään. On myös tärkeää että jalat kylmätään mahdollisimman nopeasti rasituksen jälkeen, eikä tuntien päästä. Silloin kylmäämisen hyöty on huomattavasti pienempi. Toki jos hevosella on joku akuutti jalkavamma tai rasitusvamma niin sitä kannattaa kylmätä niin usein kuin pystyy.



Nivelravinteet

Markinnoilla on hirveä määrä purkkeja ja jauhoja nivelten hoitamiseen. Aina kun mietit hevosellesi nivelravinnetta, perehdy oikeasti siihen sisältöön ja vertaile tuotteita ja niiden pitoisuuksia! Älä osta heti sitä purkkia mitä myyjä väittää markkinoiden parhaaksi. Tee taustatyötä. Niin minäkin olen tehnyt.

Mielestäni nivelravinteita ei kuitenkaan kannata turhaan syöttää pysyvästi. Esimerkiksi Lore on syönyt nivelravinteita pysyvästi vasta 12vuotiaasta, sitä ennen vain kuureittain. Jos hevonen on terve ja hyväjalkainen en näe syytä syöttää nivelravinteita nuoresta saakka. Toki tämäkin on täysin mielipide- ja kokemusasia, jokaisella on omat mieltymyksensä eikä minun sana ole absoluuttinen totuus :) 

Lorelle syötin ennen 1-2x vuodessa msm+glucosamiini kuurin isoilla annostuksilla. Nykyään se syö Equine American Cortaflexiä päivittäin. Ennen kisoja lopetan hetkeksi sen syöttämisen ihan varmuuden vuoksi, vaikka se ei olekkaan dobingia niin FEI:n listoilla glucosamiinilla ja msm:llä on toleranssirajat jotka eivät saa ylittyä dobing-testeissä. 

Lore on nyt syönyt kohta vuoden Cortaflexiä ja olen ollut kyllä tyytyväinen :) Nivelravinteiden vaikutusta on vaikea arvioida jos hevosella ei ole mitään nivelongelmia, joten valmistevertailu on hankalaa. Lorella on luutuneet kinnerpatit takana, ja koen ainakin että siihen tämän nivelravinne on auttanut. Jäykkyyttä takaosassa on paljon vähemmän ja hevonen vertyy nopeammin. Kinnerpatit eivät ole oireilleet cortaflexin käytön aikana.  

Cortaflex poikkeaa muista nivelvalmisteista siinä, että se on valmistettu pienemmistä molekyyleistä kuin muut valmisteet, joten se imeytyy paljo paremmin solukalvojen läpi niveliin. Tässä lainausteksti Cortaflexistä Horse & Riderin sivuilta. 


"Cortaflex® Powder on taloudellinen nivelaine kaikille hevosille ja poneille kaikissa elämän eri vaiheissa.

Cortaflex® sisältää kondroitiinisulfaatin ja glukosamiinisulfaatin puhdistettuja isolaatteja (glysiini, proliini, glutamiinihappo, glukoronihappo ja L-glutamiini, eli aminohappojen isolaatteja ja aminosakkariideja) ainutlaatuisena, poikkeuksellisen hyvin imeytyvänä ja tehokkaana seoksena. Cortaflex® sisältää myös kasviperäistä hyaluronihappoa sekä ASU.

Cortaflex® kehitettiin jotta ainesosat todella imeytyisivät suoraan niveleen. Pienemmät molekyylit imeytyvät isoja paremmin solukalvon läpi ja pystyvät paremmin hyödyntämään nivelkudoksia. Tästä syystä Cortaflex® sisältää glukosamiinin ja kondroitiinin pienempiä ja keskeisiä isolaatteja, jolloin teho on huomattavasti parempi.
Tuplasti tehokkaampi Cortaflex® HA Super Strenght Powder sopii vanhemmalle hevoselle tai jo nivelvaivoista kärsivälle hevoselle. "



Lore syö tällä hetkellä tuota vahvempaa valmistetta ikänsä ja nivelmuutosten vuoksi. Mutta yleiseen nivelten ylläpitoon sopii hyvin tuo tavallinen Cortaflex. Voi tutustua tuotteeseen täällä.

Nyt Horse & Rider lahjoittaa yhden cortaflex powder purkin jollekkin onnekkaalle lukijalle! :) Yhden Cortaflexin arvo on 119 euroa!! Kerro kommentissa hevosestasi (oli se sitten oma tai vuokrahevonen yms.) ja miksi sinä haluaisit saada kokeiluun tämän cortaflex valmisteen! Valitsemme sitten osallistujien joukosta voittajan joka saa tämän purkin itselleen! Osallistumisaikaa on 6.9 asti! Ilmoitamme voittajan sitten sen viikonlopun aikana :) 

Onnea kilpailuun! :) 



49 kommenttia:

  1. Moikka, haluaisin tämän kokeiluun omalle hevoselleni juuri siksi että se on 15v entinen ravihevonen jolla on lievä hankkari vamma vuosien takaanta. Nykyään sillä on nesteitä jaloissa. Mutta olisi kiva olla edes hetken pelkäämättä että hankkari uusiutuu taas. Olisin todella iloinen jos voittaisimme, hevoseni paremman jalkojen kannalta :)

    VastaaPoista
  2. Hevoseni on 13vuotias suomenhevostamma, joka on todellakin monitoimi polle. Hevonen on työhevosena ja kenttäratsuna, joten kaksi raskasta lajia yhdistyy.

    Meiläkin kylmätään jalat päivittäin ja syötetään kuureittain msm:ää. Olen halunnut jo pidemmän aikaa ostaa tuota cortaflexia, mutta hinnan takia en ole raaskinut, että jos olisikin huonoa. Meillä kummiskin jalat joutuu koville niin voisihan tuotakin kokeilla.

    Jos ei se sovi tälle tammalle niin meillä on kyllä myös yksi 18 vuotias lämminveri ruuna jolla jalat ovat vähän, mitenhän sen sanoisi, elämää nähneet. Jaloissa ei kummiskaan ole kipuja koska hevonen jaksaa vielä leikkiä kuin varsa. Mutta jos tuo ylläpitäisi herrasen jalkoja.

    Tässä on vielä sahköposti osoitteeni. jasmin.huttunen@pp.inet.fi

    VastaaPoista
  3. Moi! Mun puoliylläpitohevosella, 17v tammalla on koukistajajänteen tukisiteessä 30%vaurio, jota ollaan nyt toukokuun lopusta asti hoidettu kävelemällä ja kylmäämällä tosi ahkerasti. Tää kesä on mennyt jokseenkin pieleen tuon takia, oli tarkoitus käydä kiertämässä tässä lähellä järjestettäviä aluekisoja mutta toisin kävi. Nää 3 kuukautta kun hepalla on voinut vaan kävellä on ollut mulle tosi vaikeita ja rankkoja mutta nyt näkyy jo valoa tunnelin päässä, tänään otettiin ensimmäinen ravipätkä pitkään aikaan! Hevonen on mulle paras kaveri, mun elämäni hevonen ja olis tosi mahtavaa saada tuo ravinnepurkki kokeiluun, koko ajan painaa huoli että heppa ei kuntoudukkaan niin kuin pitää, luultavasti pitää vaan hyväksyä totuus että meidän hypyt on hypätty ja kisat kisattu... :(

    VastaaPoista
  4. onko sun mielestä toivoa enään rataesteille, kun ponilla on jännevaurio. Ei olla vielä käyty ultraamassa koska on vasta akuutti, mutta tosi paksu jalka ajoittan, vaikka kylmätään 3 krt päivässä. Kylmätään jääpaloilla ja laitetaan Traumeelia ja sitten BackOnTrack jalkaan. Talutetaan myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ponillasi epäillään jännevammaa pitäisin kävelyt hyvin minimissä ennen eläinlääkärin tutkimista. Kylmää ja lämpöä mahd paljon ja sitten kun tiedätte enemmän niin ELL:n ohjeiden mukaan. Mutta jännevammasta ei kannata talutella ennenkuin tiedetään kuinka suuresta vauriosta on kyse.

      Poista
    2. Niin ja unohtui sanoa että se riippuu ihan vaurion laajuudesta ja missä se on, että pystyykö poni enään hyppäämään. Mutta tiedän monia jännevammahevosia jotka ovat kuntoutuneet hyvällä hoidolla takaisin este- ja kenttäradoille. Se on niin hevoskohtaista ja jännevaurioiden kanssa ei kannata kiirehtiä, mielummin varman päälle!

      Poista
  5. Täällä on nuori kenttähevonen, josta kovat toivot - jolloin on myös huolehdittava alusta asti että pohja olisi mahdollisimman hyvä, kasvukaan ei ole vielä loppunut, ikää kun tulee ensi viikolla 5 vuotta täyteen. Glukosamiini-MSM valmistetta syö myös pienin tauoin ympäri vuoden. Kokoa herralla on jo nyt 173cm joten kokokin tuo omat rasitteensa. Parhaani yritän - kylmäyssuojatkin (pakkas) löytyy, ja niitä tulee käytettyä rankempien urakoiden jälkeen - vedellä meillä ei voi kylmätä. Toiveissa pitkäikäinen, terve kenttähevonen isompiin luokkiin!

    Blogissani löytyy meistä lisää infoa.

    yst.terv. Adara

    VastaaPoista
  6. Moi! Haluaisin kovasti kokeilla cortaflexia, sillä kilpailen myös kenttäratsastuksessa ja siinä hevosen jalat ovat kovilla.

    VastaaPoista
  7. Heippa. minulla on kohta18 vuotias puolalainen puoliveri tamma. Sillä on entinen jänne vamma toisessa etusessa joka parantunut hyvin eikä vaivaa mutta takajaloissa sillä on myöskin kinnerpatit jotka aiheuttavat pään vaivaa sillä hevonen on jäykkä ja hieman jopa vino ratsastaa. olen kokeillut joskus racingin msm ja koin siitäkin oleva apua mutta tahtoisin testata josko meille löytyisi vielä tehokkaampi apu mahdolisesti nivelten jäykyyteen.

    VastaaPoista
  8. Moi, Cortaflex kuullostaa luotettavalra ja toimivalta valmisteelta. En ole itse perehtynyt eri valmisteisiin vaan olen aina luottanut muiden asiantuntijoiden mielipiteisiin, en usko kuitenkaan koskaan myjiä 😆. Ostimme reilu vuosi sitten uuden hepa mutta jalkavaivojen takia emme ole päässeet vielä kunnolla kisaamaan. Mutta eiköhän sekin aika tulee. Cortaflexista saattaisi siis olla apua tammallemme. //Mari

    VastaaPoista
  9. Moikka, meillä on 14v ruuna joka on kilpaillut Suomessa 140-luokkiin saakka ja kilometrit alkavat näkymään jo pikkuhiljaa. Hän syö myöskin nivelravinteita ja olemme kokeilleet sille jo muutamaa eri, mutta tuntuu ettei mikään ole vielä toiminu.. Nyt tarvis löytää joku hyvä, että saatais vielä pari kisakautta kilpailemista ja hyppäämistä rakastavalle hepalle! :)
    janika.siven@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Moikka Roosa! Mulla on 2 hevosta joista toinen on lämppäri ja sillä on lämppäreiden tyypillinen jalkavamma mutta kestää suht' kovaakin käyttöä. Toinen hevosistamme joutuu "pakosti" syömään MSM:mää joka tosin loppuu kohta. Se on ollut oikein hyvä aine, mutta etsitään jotain vielä tehokkaampaa ainetta :) Hyppäämään tällä nuoremmalla 6-vuotiaalla hevosella ei voi mutta tulevaisuudessa kun kaviot saadaan oikeaan asentoon tulee olemaan paljon helompaa.

    VastaaPoista
  11. En tiennytkään että Lorellakin on kinnerpatit, hyvin oot sitä hoitanut ja ravinnut :) Minkä merkkiset tai mistä oot ostanu kylmäysletkut? Meillä on jotkut halpisversiot mitkä on maailman ärsyttävimmät virittää ja silti niistä lentää vettä joka suuntaan...

    Tahtoisin koittaa Tumpille Cortaflexiä, että se vetreytyisi ja päästäisiin normisti ratsastamaan ja treenaamaan. Tumppi on vasta 12v joten olisi kiva jos löytyisi apu kinnerpatin hoitoon :)

    VastaaPoista
  12. Heippa! Tahtoisin tämän purnukan 12-vuotiaalle lämminveritammalleni, joka on toiminut ennen ravurina joka tietenkin on jättänyt jäljet jalkoihin. Esimerkiksi hyppäämistä neiti ei kestä paljoakaan takapolvensa takia ja jalat kylmään aina rankkojen liikutuksien jälkeen. Tällä hetkellä käymme kouluvalmennuksissa ja useasti valmentajani on huomauttanut kovasti naksuvista nivelistä ja ehdottanut msm:ää tai glukosamiinia, mutta valitettavasti tällä hetkellä tamman syödessä jo muutamasta purkista (chia, cn jne...) en oman rahatilanteeni takia ole saanut ostettua vielä kumpaakaan tuotetta. Toivon todella joko onnettaren suosivan taikka kukkaron nyörien hieman aukeavan, sillä haluaisin tästä hevosesta itselleni pitkäaikaisen kumppanin, sillä edellisen vei nimenomaan jalkavauriot. Tämä hevonen on kuitenkin minulle se henki ja veri joten yritän tehdä kaikkeni takaakseni hälle oikein hyvän loppuelämän mun luona. :) Lisäksi tuote-esittelysi mukaan cortaflex vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta meille, joten tämä myös syy siihen miksi tahtoisin saada purkin kokeiluun, jotta tiedän jatkossa mitä tulen ostamaan!

    VastaaPoista
  13. Heippa :) Mulle (ja toivottavasti todella monelle muulle) on hevoseni jalkojen hoito erittäin tärkeää. Dodo on 9 vuotias traki-ruuna, joka sai vuosi sitten ostotarkastuksesta "puhtaat paperit". Nyt ollaan treenattu nämä vuoden päivät ahkerasti ja tallilla jaksetaan kummastella miksi minä jokaisen este tai rankan maastotreenin jälkeen kylmään Dodon jalat. "Se on halpa ja sillä ei ole jaloissa vikaa, miksi ihmeessä noin teet" - valehtelematta olen kuullut tuon varmaan 100 kertaa. Vaikka Dodo ei ollut kallis huippu hevonen sitä ostaessani, se on kuitenkin samassa treenissä kuin monet kalliimmat huippuhevoset, joten sen jaloista on pidettävä yhtälailla huolta. Cortaflexista nopeasti googlaamalla löytyi paljon kehuja, juurikin sen hyvästä imeytymisestä suoraan niveliin. Jos minulta olisi kysynyt reilu vuosi sitten että mitä nuo Cortaflexin kuvauksen kummalliset sanat tarkoittavat, en olisi todellakaan osannut vastata. Ja kuten kerroin, haluan hoitaa hevoseni jalkoja parhaalla mahdollisella tavalla, ja otin selvää jalkojen hoidosta, rakenteesta, vammoista jnejne. ja nyt tiedän esim kondroitiinisulfaatin olevan tärkeä osa nivelkudosta. Olen pohtinut jos aloittaisin Dodolle sillointällöin nivelravinne-kuuria, ja tämä valmiste sai minut aika vakuuttuneeksi että se voisi olla hyvää ja ennaltaehkäisevää hoitoa.

    Luulen että tästä tuli myös melkoinen sillisalaatti, toivottavasti saa jotain selkoa :D !

    VastaaPoista
  14. Moikka! Mulla on 17-vuotias piensuomenhevosruuna että 15-vuotias issikka. Mulle on todella tärkeetä hoitaa molempien jalat joka hyppy ja maasto kerran jälkeen, sillä haluan että jalat pysyvät hyvässä kunnossa. Kumpikaan näistä ei ole mitään kalliita hevosia, mutta rakkaita minulle, jonka takia haluan pitää pojat hyvässä kunnossa jaloista että päästä :D En ole ikinä kokeillut mitään nivelravinne-kuuria tai mitään mutta uskoisin että se tekisi hyvää molemmille :)
    assusaysrawr@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Tosta jäi puuttumaan että olis kiva testaa miten tuo toimii kinnerpattihevosella :)!

    VastaaPoista
  16. Mun on pakko ilmaista kiinnostukseni tätä cortaflexiä kohtaan, nyt kun nivelongelmat tulivat oman 6-vuotiaani kohdalle. Vaavilla todettiin viikonloppuna nivelrikko vuohisnivelessä ja olen miettinyt nyt ruokinnan rinnalle jotain niveliin auttavaa lisäravinnetta. Kuten tekstissä sanoit,että kannattaa tehdä taustatutkimusta eikä kajota myyjien myyntipuheisiin markkinoiden "parhaista" (ja yleensä kalleimmista ;D) tuotteista. Se mikä auttaa toisella,ei välttämättä tehoa toiseen ja nyt olisi hieno tilaisuus päästä testaamaan juuri tätä paljon ystävienkin piireissä käytettyä ja kehuttua cortaflexiä :)

    VastaaPoista
  17. Mulla on 10v quarterhevostamma, harrasteratsu joka on aika moneen lajiin koulutettu. Noinkin nuoreksi hevoseksi sillä on kuitenkin reining-taustan takia kilometrejä jo plakkarissa. Lisäksi sillä on vuosien takainen kinnervamma, jonka johdosta nivel useampaan kertaan aikanaan huuhdeltiin. Vaikka jalka ei olekaan mitenkään vaivannut, niin ainahan tuollainen on ollut rasitus jalalle kuitenkin. Kelien yhtäkkiä viilennyttyä hevosessa on näkynyt pientä jäykkyyttä toisinaan, joten kokeilisin mielelläni sille laadukasta nivelravinnetta ja katsoisin, onko sillä positiivista vaikutusta.

    sateenkaarisitruuna@hotmail.fi

    VastaaPoista
  18. Aiheeseen liittyen: oletko kokeillut horsewaren ice-wibe-suojia ja käytätkö koskaan mitään talli-/magneettisuojia (Bot, veredus..mitä niitä nyt on) tai ihan lämppäreitä? Milloin ja mitä mieltä olet niiden tarpeellisuudesta/hyödyistä/haitoista?
    Kirjoitit hyvin kylmäyksen tarpeellisuudesta ja siitä, milloin on järkevää kylmätä. Juurikin se, että ehkä sen kävelytyksen jälkeen tai tarhasta haettaessa ei ole tarpeen kylmätä, jos ei ole sitä akuuttia jännevammaa. Ja nyt kun talvikin on tulossa niin sitä lunta voi hyödyntää!
    Sitten toki osallistun arvontaan (:
    Minulla on kansallinen estehevonen, 11v tamma. Hyvät suorat ja kuivat jalat. Kisattu on 120-135 tasolla nyt kolmatta kautta. Tänä vuonna sattui treeneissä pikku haaveri jonka jälkeen kavionivel lopulta piikitettiin. Myös vuohisten nivelpinnoissa näkyy lieviä muutoksia, kenelläpä niitä ei olisi. Se herätti minut viimein siihen, että pitäisi ehkä oikeasti harkita sitä nivelravinnetta. Kisakaudet on kuitenkin aika rankkoja nurmihokkeineen ja erilaisine pohjineen, niin kuin itsekin sanoit..

    Terkkuja myös Lorelle toivottaa Edera ja Sini

    VastaaPoista
  19. Omistan 9-vuotiaan esteruunan, jolla havaittiin juuri pattimuutoksia jaloissa ja nyt mietin kaikkia vaihtoehtoja miten pitää jalat hyvinä. Kylmään aina estevalmennuksien ja kisojen jälkeen jalat huolellisesti ja lopuksi vielä lämpöhoito perään. Olen myös harkinnut nyt back on track kinnersuojia mutta olisi mielenkiintoista testata myös miten lisäravinteet vaikuttaisivat. Terveisin, Petra Puumala

    VastaaPoista
  20. Itse ratsastan ja kilpailen 12v suomenhevosella ja olisi hyvä saada kyseinen tuote kokeiluun, koska hevosen vertymiseen tarvitsee pitkiä alkukävelyitä ja se on muutenkin ollut hieman jäykkä. Tällä hetkellä kilpailen este- ja kenttäratsastuksessa, nivelten ja jalkojen hoito on siis tärkeää. Siksi haluaisin kokeilla tuotetta ja katsoa onko siitä apua ja samalla se toimii myös ennalta ehkäisevästi :)

    VastaaPoista
  21. Heippa! Omistan 8-vuotiaan puoliveriruunan, josta on tarkoitus koulia jonkin sortin kenttäratsu tulevien vuosien aikana. Valitettavasti meidän ensimmäinen kisakausi meni aivan hukkaan, sillä ruunalla diagnosoitiin tulehdukset kahden polven nivelissä.

    En ole koskaan ajatellut, että hevoselleni alkaisin tälläisia nivelravinteita syöttämään, mutta sun kirjoitus sai ajatukseni muuttumaan. Vaikka mulla nuori hevonen onkin, voisi nivelravinteista varmasti olla hyötyä, kun se tuollaisista vaivoista kärsii. Vaikka nämä tämänhetkiset vauriot nivelissä eivät haitallisia olekkaan, onhan aina mahdollisuus että ongelmat kehkeytyy isommiksi ajan saatossa.

    Et maininnu että tähän sähköpostiosotetta tarvii, mutta jokatapauksessa.
    oona.palokangas(at)gmail.com

    VastaaPoista
  22. Moi! Mulla on oma 17-vuotias saksalainen ratsuponimummeli. Hän on entinen kisaponi, jolla hypitty 120cm ratoja, joten jalat tosi kuluneet. mutta koska on mun eka oma poni, nii on vähän niinku 'opetusmedtarina' mulle, ja totta kai haluaisin meidän yhteisen taipalrrn jatkuvan maailman ääriin <3 Hänelllä on ollut jännevamma, jota hoidettiin n.vuosi, mutta nyt ollaan alettu kilpailla taas seura- ja aluetasolla 80-90cm luokissa. Mummolla riittää virtaa, ja jalat kylmään huolellisesti joka rankan treenin jälkeen, mutta nivelissä on nestettä ja jotkut ovat hueman luutuneet 'umpeen' (en tiedä oikeaa sanaa). Toivoisin voittavani tuon cortaflexin, koska se vaikuttaa laadukkaalta, ja toimivalta lisäravinteekta. Itsellänihän ei ihan tuommoisiin ole varaa :/

    VastaaPoista
  23. Hyvä postaus ja täyttä asiaa :) kylmäys ei "turruta" jalkoja, kylmääminen ei ole lääkettä jonka teho vähenee käytön myötä. Hevosen jalkoja voi kylmätä jopa 20 tuntia, mutta ajaksi suositellaan yleensä +20min, jos kylmäys kestää alle 20min, sen vaikutus ei ole tehokasta. On totta että vesi on paras kylmäyskeino, meillä on jääsuojat mutta kastellaan kylmällä jalat alle niin vaikuttaa ainakin paljon tehokkaammalta kun ilman kastelua! Kylmäys ennaltaehkäisee myös mikrovaurioita yms, joten turha odotella niitä vammoja kun niitä voi myös ennaltaehkäistä :)

    Haluaisin cortaflexin testiin esteruunalleni, mutta jollain muulla on varmaan kovempi tarve sille :) hyvät syksyn jatkot sinne!

    -idde, www.iddejacoda.blogspot.fi

    VastaaPoista
  24. Olipa hyvä kirjoitus, eikä suinkaan sekamelska :) Oma 7-vuotias täykkärini kortisonipiikitettiin kuukausi sitten. Luussa on jotain liikakasvua joka hankasi ilmeisesti jänteitä. Suoraan sanottuna en täysin ymmärtänyt mitä siellä jalassa tapahtuu vaikka röntgenkuvia näytettiin. Koska kyseessä on ensimmäinen omahevoseni ja harraste köpö, en juurikaan ole perehtynyt jalkojen hoitoon sen paremmin (tyhmä minä). Kylmägeelejä käyttänyt kovemman rasituksen jälkeen ja siinäpä se suurinpiirtein. Asumme Espanjassa ja täällä on järetön vesipula, eli ei kylmääminen minuuttia kauempaa täällä onnistu. Tai jos tilaisi tallille oman vesikuljetuksen, mutta eihän se kaivossa kovin kylmänä pysy. no mutta joo... Täytyy alkaa varmaankin siis katsomaan sellasia kylmäys-suojia lisäravinne ostoksien lisäksi. Olisi kiva saada tuote testikäyttöön, mutta pika selauksella en löydä samaa tuotetta myytävän täälläpäin, joten ehkä suorqaan kokeilen täältä jotain vastaavaa :)

    VastaaPoista
  25. Meillä on 21-vuotias suokkipappa, jolla on alkanut ilmenemään nivelongelmia. Hevosella on takanaan hieno työura niin ravurina kuin matkaratsunakin. Nykyisin se on toiminut aloittelijoiden opetusratsuna ja terapiahommissa.

    Olen kokeillut monia eri valmisteita ilman huomattavaa hyötyä, tässä olisi hyvä tuote testattavaksi.

    Toisella hevosella on kinnerpattiin viittaava löydöt toisessa takasessa joten sillekin voisin tätä valmistetta kokeilla.

    Kylmään hevosten jalkoja sekä letkuttaen että icewrapeilla, kumpi milloinkin tilanteeseen parhaiten sopii.

    VastaaPoista
  26. MIulla on upse SuperSiiri kenttähevosena, joka ei ole mastodonttimaisesta rakenteestaan johtuen ideaali rakasta lajiamme ajatellen. Eikä tamman virheelliset jalka-asennot sekä takasten hyvin vahva kiertoliike edesauta asiaa yhtään. Siirillä on ollut nyt parin vuoden aikana enenemissä määrin ongelmia jalkojensa kanssa; toistuvia sitkeitä niveltulehduksia, jota on sitten hoidettu kortisonipiikitysten ja lepolomien kautta. Tuheldukset ovat olleen´t viheliaäisen sitkeitä ja hyvistä, tarkoista hoidoista huolimatta ne ovat vain tulleet takaisin rasituksen myötä. Kintereet myös napsuvat ja alamäkien kulkeminen ei ole etenkään käynnissä sitä helpointa puuhaa.
    Viimeisimmän kevään kierteen jälkeen, joka söi koko meidän alkukauden olen ottanut niskaperseotetta tulehduksista; kylmään myös Siirin jalat ihan joka päivä liikunnan jälkeen 20min. Meillä on tallissa käytössä kylmävesiletkut ja pakastinkylmättävät suojat, sekä kisamatkoilla jääpalapussit, apteekin geelipussit sekä vedellä aktivoitavat kylmäyssuojat (joihin kesällä olen veteen upottanut kymäkalleja pitämään veden mahdollisimman kylmänä). Syötän myös suunkautta isolla annoksella MSM, inkivääriä sekä ruusunmarjaa. Vietin juurin viikonloppuna pari päivää läheisessä ruusupuskassa Siirille marjoja keräten; muut menevät mustikkametsään, mie meen ruusupuskaan ;) Kylmäyksen jälkeen Siirille laitetaan jalkohin sekä kintereisiin BOT- suojat.
    Liikunta on myös tärkeää, sitä on 5-6 päivää viikossa ja vaihtelevasti. Hypätä ei kuin max kerran viikossa, kotona ei kisojen välissä ollenkaan jos ei ole ihan pakko. Pitkiä kävelyreissuja, hyvät huolelliset alku ja loppukäynnit ovat todella pääosasssa Siirin liikunnassa nivelten hyvinvoinnin tukemisessa.

    Haluisin Siirlle ko. valmisteen kokeiluun, koska sinnikkään hoidon ja tukemisen johdosta, olemme nyt alkukauden tulehduskierteen jälkeen pystyneet tekemään ehjän loppukauden hyvillä tuloksilla. Siiri liikkuu hyvin, on pirteä ja iloinen. Ilman jalkoja ja niveliä ei ole (kenttä)hevosta, joten vaali sitä mitä sinulla on :) <3

    VastaaPoista
  27. Haluaisin kokeilla tätä minun 4 vuotiaalle ravurin alulle, koska sillä menee selkä helposti jumiin. Oon vähän skeptinen näitten kaikkien valmisteiden kanssa, varmaan koska ravitalleilla näkee näitä huomattavasti vähemmän kuin ratsutalleilla, joten siksikin ois kiva koittaa, että onko tästä mitään hyötyä :)

    VastaaPoista
  28. Ihanaa että joku muukin kumartaa vaan vesi/jää kylmäykselle! Kylmysletkut on ihan ehdottomat! Saa varusteet pestyä ja paikoilleen hevosen seistessä kylmäysletkuissa! Itte kylmään koulu/silee reenin jälkeen 20min ja kouluvalkun/estereenin jälkeen 30min.

    Kuinka kauan kylmäät talvisin? Mä oon ihan yhtä kauan mut kauheesti tullut kommenttia että hevosen jalat jäätyy ei talvella saa kylmätä kauaa. Tallissa 10-15 astetta lämmintä ja ei koskaan mene ulos enää kylmäyksen jälkeen.

    Mutta arvontaan: mulla 18-vuotias täydessä kisa-ja reeni kunnossa oleva hannovertamma. Rataesteitä kisataan 100-110cm tasolla. Kokoajan menee paremmaks ja virkeemmäks. Aina oom kommenttia saanut että naurettavaa kylmätä terveen hevosen jalat joka ratsastuksen jälkeen, mutta mä sinnikkäästi oon vuodesta toiseen kylmännyt, ja väitän että sillä on vaikutusta siihen että vieläki mummo painaa meneen ilman vaivoja!

    Nivelaineita oon alkanut vasta vuodenvaiheessa syöttään eikä ole vielä sopivaa tavaraa tullut vastaan ja rahaa on palanut kokeiluihin. Olisi hienoa päästä tätä ainetta kokeileen joskos sopis meidän vanhukselle :)

    Sähköpostini on mansikkamakisaara@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Haluaisin tuotteen kokeiluun 10-vuotiaalle tammalleni joka vertyy aika hitaasti, kuitenkin eteenpäin ratsastavan alkuverkan jälkeen liikkuu normaalisti. Ongelmia löytyy selästä ja lavoista, mutta myös etusessa on iso liikaluu jonka tosin en ole vielä huomannut aiheuttavan mitään ongelmaa. Olen kokeillut erilaisia valmiseita MSM lähtien ja tähän mennessä parhaimmaksi olen todennut Suppleaze goldin. Kuitenkin paras mahdollinen hoito on juuri niinkun sanoit, jalkojen kylmäys, välillä BoTin lämppärit yöksi, ja tietenkin säännöllinen ja järjestelmällinen liikunta.

    VastaaPoista
  30. Oonko nähnyt unta vai mitä mutta jossain vaiheessa luin fbeestä että Lore lähtisi pois sulta ? Mutta et ole kuitenkaan maininnut siitä täällä, niin oonko ihan sekaisin ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lore jää eläkkeelle kenttäradoilta. Jalat ei kestä enään niin suurta rasitusta.

      Poista
  31. Niinisalossahan ei ole paikkaa missä kylmätä jalkoja, ellei heppa ole tallissa.. Mulla ei ole niitä vesisuojia, kannattaako sellassia edes ostaa? Jos ei niin miten siellä saisi jalat kylmättyä? Ja vielä,mitä mieltä oot niistä Back On Trackin suojista/patjoista, onko niistä hyötyä?

    VastaaPoista
  32. Minulla on 17v poni, jolla ei varsinaisesti ole mitään jalkavaivaa, mutta jalkoja kylmätään ja muutenkin hoidetaan ja ehkästään jalkavaivoja. Tuommoinen voisi olla tosi hyvä! Olis tosi kiva jos voittaisin ton niin vois kokeilla tota et onks se oikeesti hyvä!

    VastaaPoista
  33. Vuokra/hoitohevoseni on 15 vuotias hevonen joka on iilpaillut jo useamman vuoden enemmän ja vähemmän. Tällä hetkellä on melko rankassa treenissä ja koska hepalla on ikää jo jonkin verran ja itse olen vainoharhainen jalkojen suhteen olisi tuota kiva kokeilla. Jalkoja kylmätään aina rankan treenin jälkeen ja rankan treenin jälkeisenä päivänä. :)

    VastaaPoista
  34. Hevoseni on 22-vuotias suomenhevostamma. Nuorempana se on toiminut ravurina, mutta nyt viisi vuotta minulla ollessani se on toiminut minulla monitoimiharrastehepan roolissa, sekä ajaminen että ratsastaminen on mahdollista.
    Nyt viime kuussa käytin heppaani klinikalla, koska se oli pidemmän aikaa todella jäykkä takapäästään ja välillä ihan kunnolla ontuikin oikeaa takajalkaansa. Välillä tilanne meni paremmaksi, eikä se ollut pätkääkään edes jäykkä. Sitten oireet alkoivat taas. Ehdin pelätä jo pahinta... Eläinlääkäri totesi hevosellani lievähkön nivelrikon, ja lihakseen piikitettiin ruiske, joka "uudelleenrakentaa" niveliä ja lihaksia. Ell:n määräyksestä samanlainen ruiske pistettiin myös viikko sitten ihan täällä kotona. Luojan kiitos hevosellani saa vielä ratsastaa, tosin hyppääminen ja muu rankempi liikunta ollaan jätetty jo aiemmin pois. Työn- ja liikkumisenhalu on tällä hevosella ihan omaa luokkaansa, eikä eläinlääkärikään meinannut uskoa, että kyseessä oli yli kaksikymppinen muori! :D Se on aivan kuin nuori varsa, ja olisikin ollut todella, todella surullista, masentavaa ja epäreilua, että niin innokkaalla hevosella olisi ollut joku vakavempi jalkavamma ja kaikki olisikin loppunut kuin seinään... Hevonen on kuitenkin ollut mulla aina 13-vuotiaasta asti, ja nyt olen 18.

    En ole koskaan kokeillut hevoselleni mitään nivelravinnetta, mutta nyt kun luin tämän postauksen aloin ihmetellä miksen ihmeessä ole tajunnut ottaa niistä selvää ja mahdollisesti ostaakin. Mulle on todella tärkeää, että heppani voi hyvin ja että se saa viettää vanhuudenpäiviään ilman mitään ylimääräisiä kipuja rennosti minun kanssa maastoillen ja kouluillen, se kun kuitenkin rakastaa liikkua. Hevoseni jalkoja kylmään joka ikisen liikutuskerran jälkeen pääosin kylmäysletkuilla. Myös MSM-savi(kääreet) on auttanut heppani jalkoja todella paljon, eivätkä jalat eivät ole läheskään yhtä nesteiset kuin ne normaalisti ovat. Olisi tosi kivaa ja mielenkiintoista päästä kokeilemaan, miten ne turbomummoon tepsisivät! :)

    VastaaPoista
  35. Asiapostaus eikä yhtään sillisalaatti. Itselläni on 6vee täykläriruuna, kenttäheppa tämäkin. Nuoren ikänsä puolesta olen pyrkinyt välttämään jalkojen ylihyysäämistä, mutta meillä kylmätään suojilla rankempien koulu-,este- ja maastotreenien jälkeen. Niveliin ei vielä syödä mitään lisäravinteita, koska täytyyhän sitä joku apu sitten olla kun niitä ongelmia oikeasti iän myötä alkaa ilmetä... Tosin jonkun verran on meidänkin pojalla
    Rakenteen kanssa huomautettavaa (täykkärin kokkapolvet) joten niitä täytyy pitää silmällä ja kylmä/lämpöhoitaa tarkemmin. Lisäravinne kiinnostaisi kuitenkin kokeiluun näin tulevaa ajatellen eikä kuitenkaan varmasti olisi ollenkaan huono idea ensin kuuriluontoisena :)

    Sini// Bardockboy.blogspot.fi

    VastaaPoista
  36. Hyvä postaus!

    Minulla 10 vuotias puoliveritamma, joka on ehdottomasti elämäni hevonen. Se on toteuttanut kaikki omituisemmatkin toiveet mitä sitä kohti on asetettu. Se menee koulua helppo A tasolla ja kehittyy koko ajan, esteitä ollaan menty 90-100, kaksi harraste kenttäkisaa takana ja ensi vuonna haluaisin kokeilla ihan harrastusmielessä tuttaria. Hevonen ui, maastoilee, ainoa mitä se ei tee on kärryjen veto ja siihenkin se varmasti oppisi, jos vaan joku opettaisi. Viime talvena arvostus tätä hevosta kohtaan nousi aivan uusiin mittoihin kun se luotsasti minut soveltuvuuskokeista lähtien ratsastuksenohjaaja opinnoista läpi suorittaen kaikki lajit (koulu, este ja maastoeste) ja siihen päälle se mm. suoritti kaverilleni juoksutusnäytön. Kaiken tämän se on mukisematta kestänyt. Jalkoja yritän kovasti hoitaa ja olen miettinyt jotain tukevaa nivelravinnetta (nimimerkillä yksi hevonen nivelvaivojen vuoksi jouduttu lopettamaan ja yksi myymään), koska hevonen on niin rakas, että toivon siitä mahdollisimman pitkäikäistä kaveria.

    VastaaPoista
  37. No mutta. Minähän en ikinä-koskaan-milloinkaan osallistu mihinkään blogikilpailuun mutta piru kun tätä pitäisi ihan oikeasti päästä kokeilemaan. Hetken aikaa on ollut jo pään sisällä arvonnassa, että mitä tuotetta ostaisin kokeiluun, mutta päätöstä ei ole tehty. Tässä olisi helppo päätös. 13-vuotiaan putteruunan niveliä on kertaalleen hoidettu, ja välillä on vähän sen suuntaista pientä oireentynkää, että ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi. Jos purkista saisi ostettua vähän lisäkilometrejä niin ehdottomasti piikitystä parempi vaihtoehto.

    VastaaPoista
  38. Minulla on 10 vuotias risteytysponi, jonka kanssa kisaan matkaratsastusta ja treenaan paljon maastossa. Paljon tulee mentyä kovilla pohjilla, joten nivelet ovat tosiaan keotuksella. Ponilla ei ole ollut jaloissa koskaan mitään vaivoja, mutta vuosi sitten sillä oli takapään kohdalla jäykkyyttä. Cortaflexiä olisi mahtava kokeilla, jos siitä olisi apua "takapään vaivoihin" ja ennaltaehkäisyksi nivelten vaurioitumiselle.

    VastaaPoista
  39. Ai vitsi mikä postaus, liputan kans kylmäämisen puolesta ja varsinkin nuo letkut on jotain aivan mahtavaa. Tilanne on vaan meillä se, että tallilla missä asutaan tällä hetkellä ei oo mahollista kylmätä joten kylmäsavien voimalla mennään.

    Äidin rakkaus pakkaus ruuna, pari vuotta sitten tutkittu takapää ja kyllähän sieltä kaikkea löytyi. Nivelrikko vasemmasta takapolvesta ja oikeasta kinnernivelestä ja takapolvesta tulehdusta. Ruunalla on aina ollut oikea takajalka heikompi joka on tietty rasittanut vasenta jalkaa enemmän ja tilanne on tämä. Klinikalle on lähdettävä kuukauden sisällä tutkimaan takapää miltä näyttää, onko tulehduksia, onko nivelrikko pahentunut. Vaikka onkin tullut kuultua että kuka laittaa max. 500 euron arvoiseen hevoseen paljon rahaa niin voin myöntää että laitan ja haluan laittaa. Haluan tarjota mahdollisimman hyvän elämän ruunalle kun se on antanut niin paljon ja sillä on vielä paljon annettavaa. On tullut kokeiltua monen montaa eri valmistetta huomaamatta mitään eroa. Oon valmis kokeilemaan kaikkea mahdollista jos vaan siitä on apua.

    VastaaPoista
  40. Mooi!

    Oma hevoseni on 13-vuotias, harraste- ja kisakäytössä oleva trakehner ruuna. Olen kisannut sillä aluetasolla esteitä 80-105cm tasolla vuodesta 2011.

    Sitä on piikitetty vuonna 2012 kintereisiin ja toiseen takapolveen. Heinäkuussa se alkoi yhtäkkiä ontumaan ja tällä kertaa löytyi tulehdus toisen etujalan kavionivelestä sekä edelleen jäykkyyttä kintereistä.

    Kauden päätavoite oli osallistua ensimmäisiin aluekenttäkisoihimme ja sitä ennen kenttäleirille, mutta tämä ontuminen muutti kaiken... Olin niin katkera, kun hevonen piti jättää kotiin lepäämään, mutta toisaalta taas myös huolissani jalkojen tilanteesta.

    Nyt näyttää siltä, että piikitys on auttanut ja heppa liikkuu mielellään ja vetreämmin. Aloimme syöttämään sille Pharma MSM Powderia, mutta olishan se ihan superhuippujuttu päästä kokeilemaan jotain noin laadukasta ainetta!

    VastaaPoista
  41. Moikka! Mulla on 10v lämppäri ruuna jolla on toisessa etusessa jännevamma ja tällä hetkellä parannellaan impparia takasesta. Olisi todella mahtavaa kokeilla cortaflexiä ja saada tietää olisiko siitä meidän jalkavaivaiselle apua! :)

    VastaaPoista
  42. Moi!
    Mulla 18-v hannover tamma. Jalkojen kanssa ollut paljon ongelmia ja kaikkea on kokeiltu, hepalla myös luutuneet kinnerpatit. Meille ollut tildrenistä hyötyä! Jalkoja yritän hoitaa mahdollisimman hyvin, käytössä myös Back on Track tallisuojat. Cortaflex meillä onkin vielä kokeilematta, tällä hetkellä kokeilussa Hilton Herbsin Multiflex. jjonsku_@hotmail.com

    VastaaPoista
  43. Tuota Cortaflexiä saa myös nestemäisenä ja on puolet halvempaa kuin jauhe :)
    http://www.robinsonsequestrian.com/cortaflex-ha-regular-946ml.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. onkohan tismalleen sama valmiste ominaisuuksiltaan kyseessä

      Poista
  44. Olen eilisillasta asti koettanut osallistua tähän kilpailuun, mutta valitettavasti internet yhteyteni ja koneeni ei ole suostunut kanssani yhteistyöhön, joten epätoivoisesti koetan viellä tämän kerran..

    Omistan nuoren, 7 vuotiaan lahjakkaan estehevosen alun, jonka kanssa reilun vuoden mittaiseen yhteiseen matkaamme on valitettavasti kuulunut paljon epäonnea.
    Muutama kuukausi sen jälkeen kun hevonen saapui minulle aloimme ihmettelemään pientä jäykkyyttä hevosen takaosassa ja niimpä suunnistimme kohti klinikkaa. Eläinlääkäri totesi molemmissa takajaloissa irtopalat, jotka päätyivät leikkauspöydälle muutaman viikon odottelun jälkeen. Nuori ja suhteellisen energinen hevoseni pääsi kuukauden karsinalevon jälkeen kahden kuukauden lomalle, jonka jälkeen kuntoutin maltillisesti ja rauhallisesti sen takaisin käyttöön ja tämän vuoden tammikuussa pääsimme osallistumaan ensimmäiseen valmennukseen pitkän loman jäljiltä.
    Talvesta aina tähän kesään saakka hieman riehakas ratsuni sai jalkoihinsa jos jonkinmoisia viiltoja tarhassa riehuessaan, joista se todella herkästi reagoivana teki aina automaattisesti impparin. Kesän aikana pääsimme osallistumaan yksiin ainoisiin alue-kansallisiin kilpailuihin sekä yhteen valmennukseen sairasteluiltamme :D Alkusyksystä hevonen tuntui pysyvän taas hetken pidempään ilman ongelmia, mutta muutama viikko takaperin se karkasi tarhastaan, kaatui ja satutti molemmat etujalkansa. Suuntasimme klinikalle viime viikolla ja palasimme sieltä mielimaassa. Hevoseni sääriluussa oli hiusmurtuma ja molempien etujalkojen luukalvot olivat tulehtuneet suuren tärähdyksen voimasta. Nyt edessä on miltei 2kk verran karsinalepoa ja sen jälkeen edessä on kontrollikäynti klinikalla.
    En toivo mitään muuta enemmän, kuin että saisimme ihanan positiivisen ja rehellisen hevoseni taas kuntoon, sillä se on todella rakas ja tärkeä minulle.

    Olemme käyttäneet aikaisemmin normaalin ja rankemman liikutuksen (/kuntoutuksien) kanssa bot-pintelipatjoja sekä pakastettavia kylmäyssuojia. Nyt olisi kuitenkin aivan mahtavaa, jos saisimme kokeilla kahden irtopalaleikatun jalan, kahden luukalvon tulehduksen sekä murtuman tukena tätä valmistetta, sillä haluaisin kovasti hevoseni kuntoon parhain mahdollisin lopputuloksin.

    Anteeksi myöhäinen osallistumiseni, ymmärrän täysin jos emme pääse mukaan voittajan seulontaan, mutta yrittänyttä ei laiteta !:)

    VastaaPoista
  45. Jännä että purkin kyljessä tosiaan lukee noin. vaikka yhdiste olisi "pienimolekyylistä", niin se ei silti vaikuta juurikaan niveleen kulkeutumiseen. Kulkeutuminen tapahtuu verenkierron kautta, joka on nivelessä heikkoa. Tästä suusta vain pari prosenttia annetusta vaikuttavasta aineesta pääsee niveleen asti. Parhain teho on suoraan niveleen piikitettynä, tai edes suoneen annettuna. Suun kautta nivelaineet eivät juuri vaikuta. näin meille on sanottu ell, nivelrikko hevonen kyseeessä :/

    VastaaPoista