Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

In memoriam, Colorado

tiistai 7. lokakuuta 2014

R.I.P. Colorado 
15.3.2000 -6.10.2014 
Elämäni hevonen, taistelija <3


"Minut ympäröin tyhjyydellä jotta voisin nähdä
Jotta oppisin itse mitä tunnen
Ja tietäisin sen
Nyt on mentävä yksin
Kulkee pitää ilman varjoo
Osan jäätävä taakse jotta toinen voi loppuun löytää

Tätä hetkeä kartoin, tätä väistin, tätä niin pelkäsin
Sen on tultava loppuun
Nyt on aika

Viimeiseen tiimaan
Tähän päättyy paljon hyvää, paljon kaunista
Jonka raajat kuolleet on
Tän täytyy mennä näin
Vaikka tahtoisin kieltää, koittaa säilyttää
Mutta tiedän et on turhaa
Armoo viivyttää

Pahat enteet hiljaisuuden kaiken täyttää
Niin tuskaisen läsnä joka hetki vaikka pään pois kääntää
Vaikka sulkisi silmät kuva säilyy eikä mee minnekään
Muttei silti tule luo vaan tuijottaa tuijottamistaan

Tämä tie meidät kaataa
Ei voi jatkaa
Ei voi olla näin
Sen on tultava loppuun
Nyt on aika"

Apulanta - Armo


Sanat ei riitä kuvailemaan tätä tuskaa ja ikävää. Elämäni raskain päätös ja elämäni raskain päivä. Menetin rakkaimpani, elämäni tärkeimmän asian maailmassa. Silloin kun rakastaa toista niin paljon, ettei halua aiheuttaa tälle mitään tuskaa, on joskus tehtävä raskaampi ja epäitsekäs päätös. Lore ei kestänyt kouluratsastuskäyttöä, vaikka niin toivoin koko sydämmestäni. Oloneuvoksena sydämmeltään kilpahevonen ei olisi nauttinut elämästään, joten oli parempi päästää irti. Lepää rauhassa rakas, nyt sun on parempi olla. 

65 kommenttia:

 1. Paljon voimia sinulle Roosa! <3 Itsellekkin tuli niin paha mieli ja toivon ettei omalle kohdalle satu vielä sama tilanne pitkään aikaan.

  VastaaPoista
 2. Paljon voimia!♡ Lore seuraa pilven reunalta tekemisiäsi ja kulkee tuulen mukana♡

  VastaaPoista
 3. Hurjasti voimia Roosa! <3

  VastaaPoista
 4. Voimia ihan hurjan paljon!!!

  VastaaPoista
 5. Itku tuli =( voimia ja halaus terv Petra

  VastaaPoista
 6. Mitä?! Voi ei, tätä mä en todellakaan osannut odottaa D: Voimia ihan sikana, sullon ollu kyllä vaikeeta ♥
  -Laura

  VastaaPoista
 7. Vaikea, mutta ainut oikea päätös. On todellista ystävyyttä päättää, milloin toisella ei ole enää niin hyvä olla etteikö olisi paras laittaa pois. Oman päätökseni tein vain 3´2 vuoden jälkeen, kun silloinen (ja ainut) ensimmäinen oma kenttähevoseni Giovanni laitettiin pois. Kidi oli päällepäin mitä elävin, upein hevonen, mutta röntgenkuvat kertoivat karua kieltään. Parantumaton nivelrikko, luupiikit ja kehärenkaat- se oli ainut vaihtoehto. Veimme toisen omistaja kanssa Kidin Mäntsälään kotitaurastamolle ja nyt senkin on vain hyvä olla. Kidihän ei vielä reagointu, mutta kuvat kertoivat, että kohta sattuu ja turskaa ei haluttu aiheuttaa. Kidi oli myös kilpamies, kenttämies henkeen ja vereen. oloneuvoksen alis menny, mutta päältään ei. Käyntipäivinä se kaatoi itsensä, kun sen olis pitäny päästä mennä vaan kovaa, korkeelta ja kovaa. Niin harva kilpahevonen on eläkkeellä oloneuvoshevonen.

  Roosa, mie tiedän että siulla on niin paska olo. Henki ei kulje, miettii että miksi. Muostot, hetket yhdessä. Koskaan ei saa enää halata, ei pussata turpaa, mennä yhdessä. Kyynelistä ei meinaa tulla loppua ja sit ne alkaa uudelleen. Ahdistaa niin paljon, että sattuu.
  Mutta vaikka se ei nyt tunnu muulta kuin kauheelta, vielä pitkäänkin- niin sanon ja tiedän; se helpottaa ajan kanssa. Mikä on se aika, kukaan ei tiedä, mutta sitten kun se tulee, niin elämään taas pysty. Mutta Lore tulee aina olemaan osa siun elämäästi, aina.

  <3

  VastaaPoista
 8. Voimia! Ajattele vaan että se eli hyvän elämän.

  VastaaPoista
 9. Oi kamala! Koita jaksaa, sulla ei nyt ole todellakaan mennyt hyvin :(

  VastaaPoista
 10. Voi ei! :( Voimia sulle todella paljon! ♥

  VastaaPoista
 11. Tää vaan ei oo todellista :'( Ei noin hieno
  tarina sais päättyä näin :( Paljon voimia ja jaksamisia sulle, aika parantaa haavat.... Tai ei ne ikinä parane kokonaan, mutta jossain kohtaa se helpottaa! ❤❤❤

  VastaaPoista
 12. Hurjasti voimia! Lore seuraa suojelusenkelinä turvanas ja tiätää että rakastat sitä hurjasti! ♥

  VastaaPoista
 13. voi Roosa.. olen sanaton ja murtunut :/ .. voimia <3 !!

  VastaaPoista
 14. Voi ei.. Voimia tosi paljon! Lore sai elää hyvän elämän <3

  VastaaPoista
 15. Voimia tänä raskaana aikana, olen ylpeä viisaasta päätöksestäsi, olet upea hevosen omistaja.

  VastaaPoista
 16. :'( Paljon voimia suureen suruun <3

  VastaaPoista
 17. Vielä kerran haleja ja voimia <3 Lorella ei ois voinu olla parempaa omistajaa mitä olit. Hirmuisen komea jätkä oli mitä nyt kerran näin klinikalla <3

  VastaaPoista
 18. Voimia! <3 tuli itsellekkin tästä tyhjä olo..ja tuon biisin sanat on jotain niin koskettavaa ja kuvaa tätä kyllä hyvin..

  VastaaPoista
 19. Voi ei ihan kamalaa... mutta silti niin oikea päätös. Voimia suuresti♥

  Totta, kisahevonen joka rakastaa työtä ja kilpailua ei viihdy oloneuvoksena.. mutta siinä on myös sekin pointti ettei reenatun hevosen fysiikka kestä täyseläkettä. Urheiluhevonen tarvitsee liikuntaa pysyäkseen vetreänä ja terveenä. Ja jos liikuttaa ei voi, niin tulee omisjan tehdä päätös päästä rakkain tuskistaan. Vahva ihminen oot ja voimia suruun ♥

  VastaaPoista
 20. Voi ei, voimia ihan hurjasti <3

  VastaaPoista
 21. Osanottoni suureen suruun <3 Tiedän että mikään ei lohduta tällä hetkellä, mutta kun aikaa menee tulet olemaan enemmän iloinen siitä että sait nämä vuodet upean hevosesi kanssa, kuin surullinen siitä että se kuoli. Siihen menee vain aikaa, yritä jaksaa. Nyt saa Lore laukata täysillä, siellä jossain.

  VastaaPoista
 22. Voimia kamalan paljon! Rankka päätös, mutta kuitenkin se tunne auttaa pahimman yli kun tietää tehneensä oikein <3 Lore laukkailee varmasti onnellisena ikuisia maastoratoja kauniissa maisemissa!

  VastaaPoista
 23. Voimia rakkaan ystävän menettäminen tuntuu raskaalta mutta varmasti olet oikean päätöksen tehnyt.Teitä on ollu mukava seurata ja varmasti jos blogin kirjoittamista jatkat nii jatkan lukemista. voimia vielä!

  VastaaPoista
 24. Mitään et olisi voinut tehdä paremmin, et yhtään mitään. Lorella oli hieno ja hauska elämä sinun kanssasi, kaikista kuvista ja videoista näki kuinka onnellinen ilme sillä oli ja miten hyvällä fiiliksellä se suoritti sinun kanssasi. Pari kertaa näin teidät maastoradalla, ja yhteistyönne oli täydellistä, näki että olette kasvaneet ja oppineet yhdessä.

  Lore oli ainutlaatuinen hevonen jopa näin ulkopuolelta katsottuna. Sen poismenosta toipuminen ei tule olemaan helppoa. On vain jaksettava päivä kerrallaan, vielä koittaa se päivä kun pystyt muistelemaan sitä enemmän hymyillen kuin itkien.

  T. Karoliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin vielä kiittää tarinanne jakamisesta täällä blogissa. Kunnianhimosi ja sinnikkyytesi on inspiroivaa, ja olet harvinaisen motivoitunut, ahkera ja analyyttinen. Toivon Sinulle paljon voimia ja kaikkea hyvää jatkoon.
   T. Karoliina

   Poista
 25. Hirmusesti voimia ♡♡ Lore oli äärimmäisen upea hevonen!

  VastaaPoista
 26. Hirmuisesti voimia, teit varmasti oikean päätöksen! Joskus niin vain menee, ja nyt Loren on parempi olla. Se odottaa sinua jossain paremmassa paikassa, ja lopulta laukkaa sinua vastaan, kun sinunkin on aika päästä sinne. Ihanaa, että sinä ajattelit tässä hankalassa tilanteessa Loren parasta <3

  VastaaPoista
 27. Näiden asioiden kanssa juuri painiskelevana voin lähes tuntea kaiken sen surun ja tuskan jota käyt nyt läpi. Paljon voimia, olet vahva nuori nainen!

  VastaaPoista
 28. Voi ei miten ikävä juttu :( Paljon voimia!

  VastaaPoista
 29. Oon rikki. Suren sun puolesta ei näin hieno tarina oisi ssanut päättyä nyt. Musta tuntuu kun oisin koomassa kun luen tekstiä ja kirjoitan tätä kommenttia. Toivottavasti voit jatkaa uraa toisen hevosen tai vuokra hevosen tai vaikka valkkaryhmässä. Teit oikean päätöksen vaikka ymmärrän että se sattuu. Olo tuntuu tyhjältä. Lore eli hyvän elämän ja tää on sille parempi. Hurjasti voimia ja toivottavasti voit jatkaa uraasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika mulla. En voi mitenkään uskoa, että tää on totta ja Lorea ei enää ole. Te olitte aivan upea pari ja teitä oli hienoa seurata! Mutta kaikki hyvä päättyy aikanaan, harmillisesti teidän taival päättyi vain aivan liian nopeasti. :'( Voimia Roosa!
   T. Sun entinen luokkalainen

   Poista
 30. oon onnellinen, että pääsin seuraamaan sivusta sun menestystä ja auttamaan sua kaikin voimin aina tarvittaessa. Tulen sen aina muistamaan ja yhteiset Loren liikutusreissut. Toivon sydämeni pohjalta, että saat kisattavan hevosen vielä jossain vaiheessa alle ja jatkat lajin parissa. Se intohimo on sun sydämessä ja minä sekä moni muu kyllä huomasi sen. Jatkat vaan taistelua, niin se kyllä vielä palkitaan!

  terv. tiedätkylläkuka.

  VastaaPoista
 31. Hurjasti voimia sinulle <3 Tuo on elämän vaikein päätös päästää irti rakkaimmastaan, mutta luultavasti myös oikein. Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
 32. Paljon voimia koko perheelle♥ raskas päätös, mutta varmasti oikea. Nyt lore saa laukata sateenkaarisillan tuolla puolen, nauttia kovasta vauhdista ilman kipuja. <3 tsemppiä Roosa, muistele kuinka paljon Lore ehti jo sinulle antaa.

  VastaaPoista
 33. Valtavasti voimia! Olitte Loren kanssa kyllä niin mahtava ratsukko! <3

  VastaaPoista
 34. Voimia ihan hurjasti! Itsekin hoidin erästä hevosta 5 vuotta, ja kyseisestä hevosesta tuli minulle maailman tärkein asia. Se auttoi minua jaksamaan todella vaikeina hetkinä ja piti minut pystyssä. Voin sanoa, että se pelasti minut jopa itsemurhalta. Siitä hevosesta tuli minulle kultaakin kalliimpi ystävä, elämän valo. Nyt tammikuussa 2014 tämä hevonen myytiin ja elämäni pysähtyi siihen paikkaan. Suru ja tuska oli ylitsepääsemätöntä eikä sitä voinut sanoin kuvailla. Hevosen lähdöstä on nyt 8kk ja pahin tuska on jo hellittänyt, mutta ikävä on silti pohjaton. Sisimmissäni kuitenkin tiedän, että ystäväni kulkee aina mukanani eikä jätä minua koskaan. Samoin myös Lore kulkee mukanasi minne ikinä menetkin ja tietää, että rakastit sitä aidosti <3 Olitte upea pari <3

  VastaaPoista
 35. voi ei... hurjasti voimia! :( ♥

  VastaaPoista
 36. Eikä, hirmuisesti voimia sulle! :'( ♥

  VastaaPoista
 37. Voimia sinulle <3 teitä oli aina niin ilo katsella! Kaikkea hyvää sinulle Roosa jatkoon, "Everything happens for a reason", sinun aika ei ole vielä ohi! Suren sinun puolesta, mieletön hevonen Colorado oli, raskaan päätoksen teit, mutta Lore on kyllä sinulle ikuisesti kiitollinen.. / Jessi

  VastaaPoista
 38. Tosi paljon voimia sulle :( <3 olitte niin mahtava pari! Elämä on joskus niin epäreilua :'(

  VastaaPoista
 39. Voimia ja paljon. Vastuullisen ja eläintä kunnioittavan hevosenomistajan päätös. Lore oli hieno hevonen ja teidän suorituksianne ilo katsella!

  VastaaPoista
 40. Hurjasti voimia! Raskas, mutta varmasti oikea päätös. Vaikka vaikealta tuntuukin, toivotaan, että tällä oli joku tarkoitus <3

  VastaaPoista
 41. vaikea on uskoa että lore on poissa, vastahan olitte vielä koulukisoissakin :'( hurjasti voimia!

  VastaaPoista
 42. Voimia niin paljon, raskas mutta reilun ja rakastavan hevosenomistajan, ystävän, päätös. <3 Laukkaa villinä ja vapaana ikuisilla taivaslaitumilla, Colorado, unelmien kenttähevonen.
  t. Kata

  VastaaPoista
 43. Hurjasti voimia! Lorella ei olis parempaa omistajaa voinut olla, teit vaikean mut oikeen päätöksen... nyt Lorella on kaikki kyvin, se pysyy aina sun mukana, muistoissa :'/

  VastaaPoista
 44. Sitten kun pystyt olisi kiva, jos voisit selventää loren ja sinun tilannetta ennen loren lopetusta? Jouduitteko siis kahteen onnettomuuteen peräkkäin ja mikä lorelle tuli? Osanotot, ystävän menettämisestä ei ikinä tule helpompaa...

  VastaaPoista
 45. Paljon voimia sulle!
  Itse tein vajaa kaksi kuukautta myös raskaan, mutta ainoan oikean ratkaisun. Ensimmäinen oma ponini laitettiin paremmille laitumille, vaikka periaatteessa olisi oloneuvoksena voinut mennä. Kuitenkin, niin kuin sinäkin sanoit, täysin kilpahevosen sydä ja psyyke ei kestä täyseläkkeelle joutumista.
  Jostai olen kuullut, että kun pystyy päästämään eläimestä irti ajoissa, aiheuttamatta sille turhia kipuja, on oikeasti hyvä omistaja.
  Vielä uudestaan paljon voimia sulle Roosa! Ja muista, ettei upeita muistoja Loren kanssa voi mikään viedä sulta.

  VastaaPoista
 46. Sanattomaks meni 😭 Oon kattonu aina sun kuvii ja videoi ku meet Lorel ja miettiny et mite hyvä pari ootte 😓❤ Isot tsempit, mut rakkautta on osata päästää irti 😞

  VastaaPoista
 47. Osanottonni Roosa. En pystynyt kirjoittamaan sinulle mitään aiemmin tällä viikolla, koska aavistin tämän olevan edessä meilläkin. En pystynyt lukemaan tuota kappaletta loppuun, koska se on soinut päässäni koko alkuviikon joka hetki, kun olen ajatellut hevostani.

  Me ollaan tehty oikein. Ei se silti tee siitä helppoa.

  VastaaPoista
 48. <3<3 Kiitos Roosa että meillä on ollut mahdollisuus seurata teidän taipaletta ja elämää. Voimia ja rohkeutta, Lore ei olisi voinut ansaita parempaa elämää kuin se sai<3

  VastaaPoista
 49. Voimia <3 Kun luin sun postauksia aikaisemmin, teki mieli kovasti nähdä teidät kentällä livenä. Ja niin näinkin viimekesänä ensimmäisen, ja viimeisen kerran.. Olitte upea pari ja olisin kovasti halunnut nähdä teidät isoimmilla areenoilla. Lore oli upea hevonen.

  VastaaPoista
 50. Hirveän surullisia uutisia.. Voimia ja tsemppiä kivenjärkäleen verran. Ihan hurjaa, elämääni on kuulunut niin kauan tämä blogi; sun ja Loren elämän, treenien ja kilpailujen seuraaminen.. Ja nyt se toinen pala puuttuu. Oiei, mullakin on jo sun upeaa Lorea ikävä. ;(

  VastaaPoista
 51. Kamalaa lukea näin ikäviä uutisia.. :(
  Tuo kappale on ihan mielettömän koskettava ja sopii varmasti tilanteeseen.Kun rakastaa toista tarpeeksi niin on valmis tekemään epäitsekkäitä päätöksiä. Paljon paljon voimia ja osanotot! <3

  VastaaPoista
 52. Eikä! :( Voimia, ja osanotot! <3 Oletko ajatellut uuden hevosen ostamista?

  VastaaPoista
 53. Koska kerrot jotain uudesta hevosestasi? :)

  VastaaPoista
 54. Moi roosa, hirveetä että Lore nukku pois, mutta sä teit täysin oikeen valinnan❤ Lore kurkkii tälläkin hetkellä tuolta pilven reunalta ja ajattelee sua❤ se ei unoha sua koskaan!

  VastaaPoista