Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Keravan maastotreenit 21.5

torstai 23. toukokuuta 2013

2* iso ja hurja trakehner
  Tiistaina meillä oli Keravalla vuoden ensimmäiset maastotreenit ulkona. Keravan maastoradalla on mennyt pitkä aika kuivumiseen, eikä se vieläkään ollut täysin kuiva ja pohjaan jäi ikäviä kuoppia ja kaikkia esteitä ei voinut hypätä. Onneksi Simo suostui ottamaan meidät ja pitämään meille treenit ennen Lapinlahtea, koska se todella tuli tarpeeseen! Seuraavan kerran Keravalle pääsee treenaamaan varmaan vasta parin viikon päästä, että rata kuivuu kunnolla..

Alussa huomasi että sekä kuski että hevonen oli vähän hukassa, sopivaa lähestymisvauhtia ei oikein löytynyt esteille ja hevonen tuntui vähän makaroonilta jalkojen välissä. Oli enemmän sääntö kuin poikkeus että hypättiin aina esteen juuresta, tosin tää asia helpottu loppua kohden kun ruvettiin vähän molemmat rentoutumaan.

Videolla huomaa hyvin alussa kuinka pyrin pitämään normaalia pidempää ohjaa, mutta kuitenkin olen niin jännittynyt kädellä että roikun ohjissa ihan totaalisesti jarru pohjassa. Alkuun ei oikein uskaltanut rentoutua varsinkaan kun hevonen ei tuntunut niin varmalta ja se oli suht haastava tuoda esteille hyvin. Loppua kohden kun rentous ja hevosen suoruus rupesi löytymään rentoutui myös käsikin ja meno näyttämään paremmalta.

Treenit menivät kuitenkin yleisesti ottaen hyvin, coff-inin kanssa saatiin kyllä vääntää useamman kerran kun ekalla kerralla herra suihkasi C-osasta ohi kun ratsastajalla oli kypärä silmillä. Se hauta on Loren mielestä niiiiin jännä! Lopuksi se sujui sitten ihan mukavasti.

Kaikki esteet ovat tuttari-2* tasoisia. Alussa verryteltäessä pienempiä ja loppua kohden sitten vaikeempia. Mutta en hölötä enempään, vaan tässä teille pieni kooste meidän menosta! :)Keskiviikkoiltana Janette kävi sitten taas rääkkäämässä meitä. Lore on ollut taas vähän vastusteleva kouluratsastuksessa ja keksinyt omia juttuja millä saa mut taas irti satulasta ja pois tasapainosta, raivostuttavaa! Onneksi Janette taas osasi auttaa paljon ja enään ei Lapinlahden koulukoe ahdista niin paljoa. Treenien jälkeen pesin Loren shamppoolla ekaa kertaa tänä keväänä päästä varpaisiin ja kyllä valu hevosesta mustaa vettä!! Nyt pitäs olla puhdas poni :D

Nyt mun pitäisikin tänään saada pakattua kaikki kamat, ja tässä juuri mietin että missähän vaiheessa tän kaiken teen kun olen tänään aamun koulussa ja illan töissä. No, yöllä varmaan sitten.. Iiks, jännittää! Pitäkää peukkuja että meillä menis hyvin!! Seuraavan kerran meistä kuuluu varmaan sitten Lapinlahden merkeissä :) Adios!

11 kommenttia:

 1. Meette tosi hyvin noita vaikeitakin esteitä. :) esim. Toi missä on tuo punainen este ja siitä laskeutuminen veteen. Hienoa menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo se 2* alashyppy on aika hurja.. taitaa vedestä mitattuna olla pudotusta 170cm :)

   Poista
 2. Voi että, minä oon niin kateellinen sulle! Sulla on niin mahtiheppa!!! Paljon onnea kisaan, Lapinlahti on tosi kiva kisapaikka!

  VastaaPoista
 3. vitsit tulee aina hinku päästä hyppäämään maastoesteitä, odotellessa, että toi mun suokki on valmis... Onnea lapinlahdelle, se on kiva kisapaikka!

  jussilaa.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. niin hienoa menoa! tuli hirvee hinku hyppäämään :D tsemppiä teille treeneihin, ootte mahtavia!

  VastaaPoista
 5. http://mjarvinen.kuvat.fi/kuvat/Kansalliset+kentt%C3%A4ratsastuskilpailut+25.5.-26.5.,+Purola/ Tuolta löytyy muutama kuva teidän elisestä maastosta (:

  VastaaPoista
 6. Pelkäätkö koskaan että colorado "hajoaa", käyttekö säännöisesti terveystarkastuksissa? Esim kuvauttamassa jalat kerran vuodessa yms koska hyppäätte paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai pelkään. Lore on iso hevonen ja jalat on suuremmalla rasituksella, eikä se ole mikään nuorikaan enään. Seuraan kyllä jopa hysteerisesti sen jalkoja ja liikkumista ja käydään kyllä säännöllisesti klinikalla tarkastuksissa. Jos ei muuten niin aina kilpailukauden jälkeen. Jalkojen vuosittainen röntkaaminen on turhaa jos kuvaamiselle ei ole syytä. Sitten kun hevonen oirehtii voidaan ruveta tutkimaan. Todennäköistähän on, että iso hevonen jostain jossain vaiheessa hajoaa tässä käytössä, mutta koitan ajatella sen niin että ainakin se on päässyt tekemään ja elämään sellaista elämää mitä se todella rakastaa :)

   Poista