Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

HuRan koulukisat 12.5

maanantai 13. toukokuuta 2013


 Eilen oltiin Husön ratsastajien järjestämissä seurakoulukisoissa. Osallistuttiin luokkaan Helppo A:1 2009. Tavoite oli lähteä tekemään rentoa rataa, ja ratsastaa rataa ajatuksella "pilkkua nussien" (anteeksi ruma sana :D). Ratsastaa syvälle kulmiin ja tehtävät oikeissa pisteissä, hyvät tiet ja ajatuksella. Tavoite oli pitää hevonen rentona ja keskittyneenä koko radan.

Niinkun varmaan muistatte olen koko kevään vuodattanut tänne blogiin että kouluratsastus on ollut mulle tosi vaikeeta nyt ja tuntuu ettei mikään onnistu ja en osaa yhtään mitään. Istuminen on vaikeaa, ratsastus on vaikeaa ja kaikki on ollut vaikeaa. Nyt viimeaikoina olen ratsastanut niska limassa koulua enkä ole yhtään antanut periksi. Vatsalihakset ovat huutaneet hoosiannaa joka ratsastuksen jälkeen ja olen keskittynyt vain istuntaan ja kevyeen käteen.

Lauantaina Janette kävi meitä neuvomassa pitkästä aikaa ja kiinnitettiin huomiota mun käsiin, niiden rentouteen ja asentoon. Jäin helposti roikkumaan ulko-ohjaan liian vahvasti jolloin Loresta tuli vahva ja sitkeä edestä. Saatiin korjattua tätä ongelmaa huomattavasti Janeten neuvoilla ja olin ihan hurmioissani kuinka palaset rupesivat pikkuhiljaan loksahtelemaan paikoilleen ja ratsastus tuntui asteen helpommalta. Tunnin jälkeen oli hyvä fiilis lähteä seuraavan päivän kisoihin.

Kisoihin lähti mun ja Loren lisäksi poikaystäväni Tomi apukädeksi ja kuvaajaksi. Kun päästiin kisapaikalle lähdin ilmoittautumaan kansliaan, jossa tuli ilmi että minulla olisi pitänyt olla rokotustodistus mukana. Enhän minä sellaista ollut tajunnut ottaa koska nämä olivat seurakisat. Asiasta kuulemma oli mainittu kilpailukutsussa mutta multa se oli mennyt totaalisen ohi. Siinä sitten kirosin että ajettiinko turhaan kisoihin ja en saa hevosta ottaa ulos trailerista. Keksittiin sitten että äitini lähetti kännykällä kuvan rokotuksista kotoa käsin ja pääsin starttaamaan onneksi.

Verryttelyssä Lore oli yllättävän kiva. Se ei pyrkinyt juurikaan juoksemaan alta, se oli rauhallinen ja tasapainoinen. Välillä sen keskittyminen herpaantui ja se jännittyi mutta sain aina tilanteet korjattua Janeten ohjeet mielessä pitäen. Verryttelin hevosta toistaen edellisen päivän juttuja ja harjotuksia ja Loresta tuli melko hyvä. Se ehkä kerkesi aavistuksen väsymään ennen meidän vuoroa, joten suorituksesta puuttui vähän energiaa.

Radalla Lore tunti mukavalta, yritin keskittyä siihen rentouteen ja tarkkaan ratsastukseen. Raviohjelmassa Lore aina välillä jännittyi ja jäi "tikittämään" tahditonta ravia, mutta onneksi sain ratsastettua sen näistä tilanteista pois ja uudestaan rentoutumaan. Mm. toisessa keskiravissa tuli lopussa pari tahtirikkoa kun Lore yhtäkkiä jännittyi. Laukka ohjelma oli hyvä lukuunottamatta kahta rikettä. Kerran nostettiin väärä laukka ja toisen keskilaukan lopussa Lore vaihtoi. Myös molemmat laukasta pysähdykset olivat ihan karmeita, mutta se johtu ihan vaan siitä ettei niitä olla harjoiteltu.

Lore ja Tomi poseeraa!
Olin rataan tosi tyytyväinen, Lore oli pääosin kuuliainen, ajottain se pyrki jännittymään ja puremaan kuolaimeen kiinni mikä on sille hyvin tavanomaista, mutta sain aina ratkastua tilanteet joka oli voitto minulle itselleni. Energiaa suorituksessa olis voinu olla enemmän, mut nyt haettiinkin ihan vaan rentoa ja tasaista suoritusta, ja siinä me mun mielestä onnistuttiin! :) Tästä on hyvä jatkaa ja pikkuhiljaa lihaskunnon kasvaessa tuoda liikkeisiin voimaa ylöspäin ja enemmän painoa takaosalle.

Prosentteja suorituksesta me saatiin 60,77%. Tuomarin linja oli selkeästi tosi tiukka, koska mielestäni tämän päivän suoritus oli 100% parempi kuin Keravan suoritus jolla saatiin 64% ja mestaruuskultaa. Mutta niin se vaan menee kun on arvostelulajista kysymys.. Tämä tulos kuitenkin riitti luokan voittoon ! :) Oli todella ihanaa voittaa pitkästä aikaa, sillä mä oon yleensä aina se ikuinen kakkonen :D

Loppupeleissä olin HYVIN yllättynyt Loren suorituksesta, se todella pääsi yllättämään mut. Ehkä meidän tilanne ei olekkaan niin epätoivoinen ja tämä ikuinen "en osaa, ei onnistu" - takapakki rupee olemaan takanapäin! :)Tässä teille vielä video meidän suorituksesta.

19 kommenttia:

 1. Aivan ihanasti menitte!:) ps. Komeat miehet sulla !

  VastaaPoista
 2. söpö poikaystävä sulla :)

  VastaaPoista
 3. Heeeei Roosa, kauan sul on ollu 2 miestä kuvioissa ? ;) :D (Lore&Tomi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Onhan toi tomi ollu tossa jo kohta puolen vuoden ajan, en vaan oo asiasta pitäny kovaa ääntä!

   Poista
 4. Eikös hevosta kuljettaessa pidä olla aina passi mukana (jossa yleensä ainaskii myös rokotustodistukset) ? :D Mä pidän ainaki sitä passia messis.... Siis ainakun muistan sen ottaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinhän se kai pitäis.. :D Niin pitäs olla myös aina trailerin rekisteritodistus ja plaaplaa, aina ei voi muistaa xD

   Poista
 5. Hieno suoritus ja onnea! :) kummasti vaikuttaa tulokseen kun vähän viilaa pilkkua eikä keskity vaan niihin 'temppuihin' :)

  VastaaPoista
 6. Pakko kysyä, että mikä biisi videossa on? Vaikka teidän ratakin on kivaa katseltavaa, niin tuo kappale vei mielenkiintoni aivan täysin. :)

  VastaaPoista
 7. Hienoa! Ens päivitykseen lisää tietoja parisuhteesta! :> utelias kun olen, hihi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä en ainakaan ole kirjoittamassa parisuhteesta sen enempiä, se on mun yksityiselämää ja tämä on heppablogi :)

   Poista
 8. hyvä pari ootte!:) Mäkin haluaisin kuulla lisää teistä (sinä&tomi)! harvassa on miehet jotka kisoihin tulee mukaan(: <:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Haha, voi teitä uteliaita. Kyllä mä varmaan jatkos mainitsen tomista jotain näiden postausten oheella mutta en rupea hänestä tai meidän parisuhteesta sen enempään kertomaan. Täytyy kyllä sanoa että olen onnekas että Tomia kiinnostaa mun harrastus ja haluaa olla kisoissa mukana auttamassa ja tsemppaamassa :) Semmoset miehet on kyllä totta tosiaan harvassa!

   Poista
 9. Näin teijät Keravalla!:) Aivan törkeen komea toi sun mies. Nyt pidät kiinni siitä! Hyvältä näytti sun ratsastus, mitä ehdin alussa nähdä:)

  VastaaPoista