Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Aika pistää pillit pussiin, ainakin hetkeksi.

keskiviikko 7. syyskuuta 2016Kuten olette varmaan huomanneet ei tämä minun bloggaaminen ole oikein sujunut täällä Ruotsissa. Kerrottavaa olisi kyllä niin paljon mutta ei aikaa eikä energiaa kirjoittaa. Sen lisäksi kukaan ei ikinä ole kuvaamassa mun tekemisiä ja ratsastuksia kun työskentelen tällä hetkellä yksin mun pomolle. Joten työni on aikalailla yksinäistä ratsastusta ja hevosten hoitoa. Tietysti työpäivät ovat automaattisesti nyt pidempiä kun toinen työntekijä lähti 3 vuoden jälkeen katselemaan uusia tuulia, joten hoidan samat hommat tällä hetkellä yksin.

Mitä tähän uuteen työpaikkaan tulee, viihdyn täällä todella hyvin. Ihmiset ovat kivoja ja positiivisia, mun pomo on todella ihana tyyppi ja sen kanssa on tosi mukava tehdä töitä eikä ole yhtään sellaista "varpaillaan olevaa" fiilistä hänen seurassaan. Joten näillä näkymin olen jäämässä tänne useammaksi vuodeksi, toki koskaan ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan mutta tällaista työsopimusta minulle nyt tarjottiin jonka aijon ottaa vastaan.

Kesä meni tosi mukavasti, sain olla 3 viikon kesälomalla Suomessa kesäkuussa. Oli ihanaa päästä lepäämään kunnolla, rentoutumaan, olla perheen kanssa ja nähdä kaikki ystäviä joita olin ikävöinyt puolen vuoden ajan. Hirveän haikeaa oli sitten loman lopussa pakata laukut ja hyvästellä kaikki läheiset taas puoleksi vuodeksi, sillä pääsen lomalle seuraavan kerran vasta jouluna.

Elisa <3 Falsterbon After rideihin lähdössä.

Takaisinlähtöä kuitenkin helpotti se, että ystäväni Elisa lähti mukaani viettämään hänen kesälomaansa 10 päivän ajaksi, Oli niin kivaa että mulla tuli kaveri tänne joka halusi tulla viettämään kesälomaansa mun nykyiseen kotiin! Sää ei kyllä meitä suosinut, koko viikon tuli melkeimpä vettä, mutta käytiin silti Falsterbossa ja vähän bilettämässä Falsterbon after ride partyissä!

Falsterbo oli kyllä niin huikea tapahtuma kuin osasin odottaa. Aivan sikkenä jengiä, mutta tilat oli niin isot ettei ahdistanut yhtään! Expo-alue oli valtava ja alennukset olivat tuntuvia. Viimeisen päivän vikan näytöksen jälkeen pisti todella monet puljut kaikki tuotteet -50%, joten meikäläiselle tarttu yhdestä puljusta mukaan animon housut ja uudet vereduksen ridakengät, puoleen hintaan! Pitihän se myös Ginatricotin liikkeestä ostaa pari Falsterbo-paitaa muistoksi, ostin t-paita pikeen ja sitten sellaisen nätin neulepaidan, tummansinisinä molemmat :)

Oli hienoa nähdä nuorten hevosten finaalit ja sunnuntain päänäytös 160cm GP, jonka voitti Rolf-Göran Bengtsson! 6-vuotiaiden finaalin voitti Maria Gretzerin ratsastama Fecybelle jonka työkaverini Noora oli sisäänratsastanut 3 vuotta sitten! Aika mageeta! Falsterbo täytti kyllä odotukseni ja voin vain suositella tapahtumaa kaikille, liput olivat paljon edullisemmat kun esim Helsingin Horse Showhun.

Kännykällä otettu kuva :D Hieno laatu!

Falsterbon jälkeen hevoset olivat aika kevyellä hetken meidän tallissa ja sitten pikkuhiljaa ne on palannut töihin. Nyt ratsastan tällä hetkellä 5-6 hevosta päivässä plus niiden tarhaaminen, ruokkiminen, hoitaminen jne. Kohta meidän kolmevuotiaat tulee kesälomalta sisälle ja palaavata takaisin hommiin. Niitä on tällä hetkellä 5 kappaletta joten en tiedä miten mun tunnit vuorokaudessa riittää, varsinkin kun 3-vuotiaiden ratsastamiseen menee todella paljon enemmän energiaa koska siellä selässä pitää olla niin tarkkana ja keskittyä joka sekunttiin. Mutta odotan silti innolla ja malttamattomana että pääsen kouluttamaan niitä vauveleita eteenpäin <3

Mitä Dantteen tulee, se lähtee takaisin Suomeen omistajien tykö. Olemme keskustelleet omistajien kanssa ja tuntuu että näin on parempi ja että Dantte voi palata takaisin ja omistaja voi jatkaa sen kanssa. Tietysti olo on todella todella haikea sillä Dantte on minulle kuin oma hevonen ja todella tärkeä, mutta olen todella kiitollinen kaikesta mitä olen sen hevosen kanssa saanut kokea ja tehdä. Se on mennyt hirveästi eteenpäin täällä Ruotsissa ja kypsynyt myös henkisesti. Myös minä olen taas monta kokemusta rikkaampi tämän hevosen ansiosta. Mutta kaikella on aikansa ja meidän yhteinen luku päättyy tähän.

Vähän harmittaa, tai ei niin vähääkään se, että kenttäratsastus jää nyt hetkeksi tauolle. Olen töissä estetallilla ja minulla ei ole hevosta kenttäratsastukseen. Sydän ja veri vetää vahvasti maastoradoille mutta olen nyt päättänyt että jään tänne töihin koska muuten työpaikka on niin kiva ja työ mielekästä. Saan hirveästi kokemusta kun saan sisäänratsastaa nuoria ja ruveta hyppäämään niillä. Se on niin arvokasta kokemusta että voin pitää taukoa kenttäratsastuksesta hetken aikaa. Niille radoille voin kuitenkin aina palata kun löytyy sopiva hevonen. Mistäs sitä tietää jos saan ostettua jonkun hienon 3-vuotiaan jostain josta itse lähden rakentamaan sitten kenttähevosta!

Olen nyt pitkään pyöritellyt sormia ja miettinyt että mitä tämän blogin kanssa teen. Lopettaa en sitä kokonaan raaski, koska olen blogannut jo niin kauan, kohta 6 vuotta!! Ja tykkään blogata, mutta nyt on sellainen hetki elämässä että sitä ei ole mahdollista tehdä aktiivisesti runsaiden kuvamateriaalien kera. Niinpä päätin, että pistän pillit pussiin hetkeksi, että saan sen painostavan tunteen harteiltani pois että voi kun sitä blogia pitäisi päivittäääää. Aijon palata blogin ääreen sitten kun se ihana polttava motivaatio ja innostus kirjoittamiseen palaa takaisin.

Tältä mä näytän, joka päivä :D Ilman meikkiä ja tukka nutturalla jos ei ole kypärä päässä!

Tämä on myös se syy miksi lähdin Playsson.netistä. Koin olevani vaan taakaksi ja haitaksi aktiiviseesa portaalissa mihin minulla ei ikinä ollut aikaa ottaa osaa ja bloggaustahtikin oli hyvin kehno. Joten mielummin annan paikkani jollekkin innokkaalle bloggaajalle jolla on aikaa omistautua tälle osallistua myös portaalin toimintaan!

Aijon jatkaa päivittämistä Instagramissa, sillä se tuntuu tällä hetkellä paljon kevyemmältä ja helpommalta tavalta kertoa kuulumisia. Jos haluatte, voin myös päivitellä mun Facebook-sivulle kuulumisia kuvien kera sitten kun niitä saan! Niiden päivittämiseen mun ei tarvitse varata montaa tuntia ja hirveää panostusta, vaan voin tehdä sen vauhdissa tekemisen lomassa.

Siellä horisontissa näkyy mun koti ja työpaikka.

Joten jatkossa jos sinua vielä kiinnostaa seurata mitä minulle kuuluu;

- käy tykkäämässä Facebook-sivustani
- tai seuraamassa Instagramissa.
- olen myös nykyään Snapchatissa nimimerkillä roosaemili4, joten sielläkin voi ruveta seuraamaan jos haluaa!

Kirjoitin tämän blogitekstin jo viikko sitten mutta sitten, jollain ihmeen keinolla onnistuin kadottamaan 3000 kuvaa ja videota puhelimestani. Siirsin ne koneelle ja yhtäkkiä kaikki oli kadonnut, en löytänyt niitä mistään. Ärsytti ja itketti, kaikki hetket ja muistot täällä Ruotsissa olo aikana oli kadonnut tuhka tuuleen. Joten ei minulla ole nyt sitä vähääkään näyttää teille kuvia täältä :( Niin pyllystä!

Täällä näkee joskus tosi kauniita auringonlaskuja, rakastan niitä!

Sain kuitenkin pelastettua joitakin videoita puhelimen kätköistä. Tässä on video yhdestä tammasta jota ratsastin Annalla. Tykkäsin siitä ihan hirveästi, tuntui että meillä kemiat vaan klikkasi, koska tällä hevosella oli todella ongelmarikas historia. Olin jopa kiinnostunut ostamaan tämän hevosen mutta omistajilla oli niin korkea hintapyyntö ettei minulla ollut siihen mahdollisuuksia. Aika pian mun lopetettua Annalla tamma palasi takaisin omistajilleen enkä enää tiedä mitä sille kuuluu. Yksi monista hevosista joka jää mieleeni...
Tässä on pieni pätkä yhdestä meidän 3-vuotiaasta sisäänratsastuksen tiimoilta Toukokuulta. Ekassa pätkässä ravataan ekaa kertaa ja opetetaan hevoselle pohjeapuja. Tokassa pätkässä otetaan ekoja laukkoja ja ratsastan hevosta ekaa kertaa irti :) Molemmissa videoissa vedän pelkillä kengillä koska noina aikoina oli järkyttävä hellejakso ettei chapsien laittaminen jalkaan tullut minulle kuuloonkaan :D heh. Muistakin hevosista oli videota mutta ne ovat kadonneet bittiavaruuteen...
Joten näistä nyt jätän blogin hetkeksi tauolle. Uskon että kirjoitusmotivaatio tulee takaisin ja sitten kun talvella ruvetaan treenaamaan 3-vuotiaita kohti 4-vuotis kautta on sitten enemmän kirjoitettavaa ja toivottavasti videotakin teille nuorten ensimmäisistä hypyistä ja treeneistä kohti kilpailuja!

Kiitos teille ihanille lukijoille jotka olette seuranneet minua tähän asti <3 Välillä tuntuu että blogini vain nukkuu täällä ja se on täysin unohdettu. Mutta bloggerin tilastojen mukaan blogissani on käynyt liki 4000 kävijää kuukaudessa, vaikka täällä ei mitään tapahdu, joten kyllä teitä seuraajia sielä vielä varmaankin on vaikka blogi ei ole päivittynytkään.. :) Aktiivismpina aikoina kuukausiklikkausia on 10 000! Se on hurja määrä! Joten ei kuopata tätä blogia vielä, pidän vain hetken taukoa!

I will be back!Tässä on Iris 3v, joka palasi töihin laidunloman jälkeen! Niin hieno tamma!

1 kommentti:

  1. ai kamala toi viimenen kuva... hevosen pää aivan rollkurilla ja kirjoitit jopa että "hieno tamma"... enemmänkin hevosparka :'(

    VastaaPoista