Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Tuotetestaus, Veredus magneettisuojat

keskiviikko 7. toukokuuta 2014Näin suojista kerrotaan Horse & Riderin sivuilla:

Näillä suojilla parannetaan hevosesi mikroverenkiertoa ja lymfakiertoa magneettikentän avulla. Magneettisuojat on valmistettu HCL-vaahtomuovista (AEROX). Materiaali on kestävää ja hengittävää. Suojien sisäpuolella on vaihdettava, tarranauhoilla kiinnitettävä pehmuste, joka on DFD®-materiaalia (Dry Fast Dry®).Sekä etu- että takasuojista on kolme eri kokoa. 


Veredus magnetic stable-boot evo ominaisuuksia:
 • Vähentää kipua ja turvotusta
 • Stimuloi verenkiertoa
 • Nopeuttaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä
 • Nopeuttaa vammojen paranemista
 • Valmistelee jänteet ja lihakset rasitukseen

Kun lähdin Loren kanssa Ruotsiin reissuun, sain Horse & Rideriltä testaukseen nämä Vereduksen magneettisuojat. Käytin suojia aktiivisesti matkan ajan eri tilanteissa. Itselläni on kokemusta back on trackeista, muttei niinkään magneettituotteista. En tiedä onko tällaisista tuotteista oikeasti hyötyä, mutta ei ainakaan haittaakaan. Ja tätä lajia harrastaessa sitä pyrkii tekemään kaikkensa että hevosen jalat pysyisivät terveinä.

Totutin jo kotona Lorea suojiin muutaman tunnin jaksoissa. Sitten pistin suojat jalkaan laivamatkan aikana, kun käytiin yöllä juottamassa ja syöttämässä hevosia kannella. Huomasin traileria siivotessa että Loren jalat olivat turvoksissa, niinkuin tyypillisesti käy kun se seisoo pitkiä aikoja paikoillaan. Päätinpä kokeilla tähän sitten magneettisuojien tehoa ja käärin trailerissa töppöset jalkaan. Seuraavana aamuna kun ajettiin laivasta pois ja otettiin hevosia ulos niin Lore käveli ihan hetken ja otettiin suojat pois niin nestettä ja turvotusta oli merkittävästi vähemmän! Muistan kun PM:eihin mentäessä Loren takajalat olivat kuin tukit matkustamisesta koska ne keräsivät nestettä niin paljon. Nyt suojien käytön jälkeen ne olivat lähestulkoon normaalit :) Lupaava alku siis. 

Käytin Ruotsissa suojia aina öisin ja kovan rasituksen jälkeen. Lorella kun on jo ikää 14v ja kilometrejä ja hyppyjä takana paljon, sillä kerääntyy yön aikana nestettä jalkoihin. Takajaloissa varsinkin tulee kunnon nesteet, jotka kyllä aina sitten laskevat liikkeessä ja päivän aikana. Täysin normaalia siis. Kun suojia piti öisin oli aamulla nestettä jaloissa huomattavasti vähemmän. Sellaista pientä "pöhötystä" oli takajaloissa, mutta todella vähän! Ero oli kyllä siis merkittävä ja käteentuntuva. 

Tällä hetkellä vaikuttaa että nämä suojat vaikuttivat ainakin Lorelle vahvemmpin ja paremmin kuin muut kilpailevat tuotteet, mitenkään heidän tuotteinaan tuomitsematta. Onhan ne kuitenkin ihan eri tuotteita. Minulla on joskus ollut ihan magneettipatjat käytössä hetken mutta nämä Vereduksen suojat vaikuttivat kyllä tehokkaammilta. 

Muotoilultaan suojat olivat mielestäni tällä hetkellä markkinoiden parhaimpia. Monet tallisuojat ovat vain sellaiset patjat tarroilla, ilman muotoilua. Näissä on kovike vuohisen kohdalla joka suojaan hieman kolhuilta ja polkemilta, sekä tuo jämäkyyttä istuvuuteen. Tarrat ovat hyvät ja osa niistä joustaa joka parantaa istuvuutta. Takajalkojen suojat ovat pidemmät ja ulottuvat laajemmalle alueelle.

Mielestäni parannettavaa suojissa on se että kovikkeet pitäisi olla myös alareunassa johon niitä polkemia yleensä tulee. Sekä magneettipatjan haluaisin ylettyvät myös kavio- ja ruununnivel alueelle. suojien sisällä ovat siis nämä magneettipatjat erikseen, jotka saa irroitettua. Magneettipatja peittää siis ympäripyöreästi koko jalan jänteiden ja vuohisten alueelta, mutta ei siitä alaspäin. Kuitenkin este- ja kenttähevosilla on etujalkojen alanivelet kovalla rasituksella. Veredukselta saa myös erikseen magneettibootseja, jotka sitten hoitaa tätä kavio-/ruununnivel aluetta. Luulisin kuitenkin, että nämä tallisuojat vaikuttavat edes vähän myös näihin alaniveliin jollain tapaa, vaikkei magneetit suoraan siihen kohtaan kohdistukkaan. 

Muttamutta, komsiikomsaa, itse olin positiivisesti yllättynyt ja suojat ovat ehdottomasti hankinnan tai edes harkinnan arvoiset, vaikka hinta onkin suolainen. Uskon että näistä on tosiaan apua ennaltaehkäisemään ja hoitamaan jalkavammoja. Joten nämä suojat ovat sijoitus hevosen jalkojen hyvinvointiin. Minä ainakin voin suosittaa näitä suojia hyvillä mielin :)  

Suojia saa ostettua Keravan Horse & Riderin liikkeestä tai verkkokaupasta. Yksi pari eteen tai taakse maksaa 149e.  
Mitenkäs te lukijat, käytettekö te paljon tallisuojia tai tämänkaltaisia hoitavia tuotteita? :)

8 kommenttia:

 1. Saat sä nämä tuotetestaus jutut itelles omaks? :) tyhmä kysymys mut oon aina halunnu tietää, kun näitäkin näkyy tosi paljon blogeissa nykyään :D

  VastaaPoista
 2. Ponilla öisin tallisuojat jalassa, sekin kun takasia öisin turvottelee. :) jos jostain repäisisi tuon 150e, niin pitää katsoa jos ostaisi!

  VastaaPoista
 3. Mulla on totuttelussa 6-vuotiaalla Wahlstenin healing wrapit, samantyyliset kuin bäkkärit. Niissä on vähän muotoilua vuohisen alueellaja patja just yltää ruununrajaan, mitä pidän kans tärkeänä. Vielä en osaa sanoa toimiiko, mutta ei haittaa ainakaan :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on Magnet Health (?) magneettisuojat ja BOTit ja ihan kirkkaasti menee BOTit ohi, jalat ovat paljon kuivemmat yön jälkeen. Muotoilussa olisi tosin toivottavaa, nämä kokeilemasi näyttävät paljon paremmilta sen suhteen. Paitsi, että BOT yltää helposti ruununrajaan, nämä Vereduksen suojat eivät näytä siltä. Varmasti hyvä tuote, mutta onpa kallis.

  VastaaPoista
 5. Mä käytän BOTeja hepallani sekä normi lämpöpinteleitä + savea. Eikö magneettisuojat/loimet oo kiellettyjä KV-kisoissa? Varmasti kuitenkin hyvä tuote mutta siksi en ole kokeillut magneettituotteita :)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus! :) Ite käytän ennaltaehkäisynä hevosellani BOT.in patjoja, niissä ei ole kyllä minkäänlaista muotoilua ja ovat vähän ''tönköt'' laittaa, no toimivat ainakin hyvin :) Edellisellä ponilla oli vanha hankosidevamma ja ikääkin, niin BOT ja Nikkenin magneettipatjat auttoivat siinäkin :)

  VastaaPoista
 7. Me käytetään myös rankkojen treenien ja kisojen jälkeen BOT-tuotteita. Verkkoloimi, tallisuojat ja kinnersuojat ovat ainakin ajaneet asiansa paremmin kuin hyvin! :)

  VastaaPoista
 8. Onko Lorella milainen ruokinta? Vieläkö käytät yrttejä? Olisi tosi mukava kuulla millainen on teidän normi viikko-ohjelma ja Loren ruokinta, kun se on niin hyvän näköinen :D

  VastaaPoista