Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

12.4 Tågarp CIC*

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Kisapaikan kiska :) Oli muuten halpa.
Nyt on sitten kenttäkisakausi korkattu "oikeasti"! Lauantaina herätyskello soi klo 5 ja kuudelta lähdettiin ajamaan kohti kisapaikkaa. Olin pakannut jo kamat ja letittänyt Loren edellisenä iltana. Aamulla oli ihan järkyttävä sumu. Sai ajaa tosi hiljaa koko matkan koska näkyvyys oli ehkä 30m eteenpäin. Päästiin kuitenkin turvallisesti kisapaikalle ja pääsin ajoissa ilmoittautumaan kansliaan ja sitten valmisteltiin Tomin kanssa Lore eläinlääkärintarkastukseen. Itse harjasin hiukset ja pistin siistit korvikset ja maajoukkuetakin päälle. Lore käveli n.30min ennen tarkastusta.

Eläinlääkärintarkastus meni tosi hyvin, Lore juoksi puhtaasti ja rennosti. ELL-tarkastuksen ihmiset olivat oikein tyytyväisiä ja kehuivat hevosta :) Siitä jäi hyvä mieli. Tarkastuksen jälken käytiin laittamassa varusteet koulukokeeseen ja eikun verkkaamaan! Olin ajoissa likkeellä, pääsin kävelemään alkukäyntejä n. tuntia ennen koulustarttia, vaikka eihän Lore niitä olisi enään tarvinnut kun se oli kävellyt jo 30min Vet Checkiä varten. No enivei, kävelin rauhassa kouluverkassa jotta Lore sai katsella vilkkaan verryttelyalueen menoa ja tottua alueeseen. Pohja oli aika inhottava, upotavaa juoksuhiekkaa ja välillä tuli sellaisia upottavia kuoppia. Oikea kauhupohja isolle raskaalle hevoselle..

Siinä 50min ajan sitten työstin rauhassa Lorea. Suoraan sanottuna se oli aluksi ihan kamala. Juuri sellainen niinkuin se on yleensäkkin ollut koulukokeen verkassa. Kova, jännittynyt, pitkä kuin laiva, selätön.. Se kulki vain kovana WC-ankka muodossa ja oli jännittynyt kuin viulunkieli. Ratsastin, ratsastin ja ratsastin, ilman kiirettä. Hengitä, istu syvälle satulaan, rentouta hartiat, lähemmäksi hevosta..  Kuvittelin valmentajieni olevan korvanapissa kentänlaidalla neuvomassa. Sitten kun sain edes jotain apuja perille päätin pitää kävelypaussin kun starttiin oli vielä 20min aikaa. Tuskailin jo mielessäni että tähänkö tämä taas menee, etten saa hevosta läpiratsastettua koulukokeeseen ja haen täältä kv-kisoista huonot pisteet kotiinvietäväksi. 


Kaiken tämän lisäksi Lore oli väsynyt. Se pienikin näyttävyys ja ilma liikkeistä oli tipotiessään. Kävelytauon jälkeen päätin että nyt pistän kaiken osaamisen ja keskittymisen tähän hetkeen että saisin hevosen rentoutumaan ja kuulolle. Ei mennyt kauaakaan kun Lore rentoutui ja antoi periksi. Se rupesi parantumaan askel askeleelta. Sitten mut kutsuttiinkin jo valmistautumaan maneesin edustalle. Siinä vielä otin muutamia lyhyitä ravi-käynti siirtymisiä ja peruutuksia. Lore tuntui tosi hyvältä! Se jotenkin rentoutui kokonaan ja keskittyi vain muhun. Sain tosi hyvän mielen lähteä koulukokeeseen.

Suoritus meni aika nappiin! Lore oli koko radan aika väsynyt. Jouduin tsemppaamaan sitä aika paljon koko radan että se jaksoi pitää tahdin ravissa ja itsensä tasapainossa ilman tahtirikkoja. Muutama kohta meni vähän hutiin joista tuli huonommat numerot, mutta ne olivat mun mokia. Myöskin laukasta tuli sanomista ettei se kanna läpi selän kaarteissa, mikä on ihan totta. Lore ei jaksanut pyörittää laukkaa täyskaarroissa ja vastalaukoissa koska se oli niin väsynyt. Ratsastin myös perkule lopputervehdyksen väärää reittiä!!! VOIHAN ********!!! Nyt mun täytyy oikeesti tsempata tän asian suhteen! Tuomari vielä sanoi mulle lopuksi että "I give you a seven for the movement, but i have to take the -2 off because you rode wrong". ARRRGGHHH!

Mutta Lore oli hyvä, se tsemppas ja teki just niinku pyysin, olin niin ylpeä! Stewardikin sanoi koulukokeen jälkeen kuolaintarkastuksessa että "Give me a call when you wanna sell him!" :D aww. Alunperin mun ei pitänyt katsoa tuloksia ollenkaan koko kisojen aikana, mutta kun estekoe ei mennyt ihan nappiin niin sorruin sitten kyttäämään koulupisteet equipesta. Kun näin pisteet meinasi leuka tippua maahan, -48!! Eli ihan himppasen vajaa 68%! Olin niin iloinen, mitä ihmettä! Ratsastin mun ennätyspisteet 1* tasolla kv-kisoissa! Lore sai myös lisätystä käynnistä 9! Sain mun ensimmäisen ysin koulupaperiin! Olin iha wauuuuuu! Pakko siis olla tyytyväinen :)Mutta sitten siihen estekokeeseen. Rata oli 10 esteen rata, mun mielestä sinäänsä vaikea, että siinä oli ylämäkeä, alamäkeä, pitkiä etäisyyksiä. Itse tykkään radoista joissa tehtävät tulevat nopeammin, pitkillä teillä kerkee tapahtua niin paljon turhia virheitä! Verkassa Lore oli tos hyvä, ihan sairaan skarppi. Se jotenki tsemppas ihan 110% vaikka energiaa ei ollut jaettavaksi asti.

Estekoe jännitti mua tosi paljon, alkuvuoden vaikeuksien vuoksi. Päässä hoki ääni joka sanoi vain "ratsasta eteen, ratkaise eteen, älä vedä, älä nypi". Niinpä lähdin ratsastamaan estekoetta keskittyneenä. Olin alkuradasta ihan hukassa. Vasta 6. esteellä homma rupesi sujumaan ja etäisyydet löytymään. Ensimmäiselle esteelle tulin ihan ok, 2. esteelle liian lähelle, puomi alas. 3. esteelle en nähnyt minkäänlaista etäisyyttä ja miltein pysäytin Loren, mutta herra päättikin pelastaa tilanteen ja hyppäsi ison okserin ylämäkeen paikaaltaan ja PUHTAASTI! Sitten koitin edetä paremmin 4. esteelle, ja tulin sille vähän liian epätasapainossa, puomi alas. Sitten rata lähti rullaamaan paremmin. Viimeiseltä esteeltä tuli kolmas pudotus, joka oli aika turha. Piia myös näki videon tänään ja sanoi että 2 ensimmäistä pudotusta oli kuskin virheitä mutta viimeinen oli turha.

En itseasiassa ollut mitenkään vihainen estekokeen jälkeen vaikka puomeja tuli. Koska ne oli niin mun virheitä! Mä olin ihan hukassa ja Lore toi mut maaliin. Se olisi voinut pysähtyä monessa tilanteessa niinkuin treeneissä on tapahtunut. Mutta se vaan meni. Ahh mä niin tykkään tosta mun hevosesta. Se on niin hyväsydämminen ja rehellinen hevonen! Valmennuksissa se opettaa mua mutta kisoissa se tietää että maaliin on mentävä.


Kahden ensimmäisen osakokeen jälkeen virhepistesaldo oli -60. Maastokoe vaikutti aika vaikealta. Alkurata oli mukavaa ja sujuvaa, mutta sitten loppua kohden tehtäviä vaan tuli ja tuli, ab, abc, abcd... En kuitenkaan hirveästi jännittänyt maastoa sillä Lore oli niin hyväntuntuinen edellisissä maastotreeneissä että varsinkin estekokeen jälkeen mun luottamus oli siihen aika kova. Kuitenkin maastokokeen lähestyessä jännitys hiipi pikkuhiljaa mieleeni. Verkka meni mukavasti ja juuri kun minua oltiin lähettämässä matkaan, siis oikeasti oli 5 sekuntia ratsasta-käskyyn, niin radiopuhelimesta kiellettiin lähettämästä minua matkaan.

Edeltävä ratsukko oli kaatunut vedellä pahasti. Mut passitettiin sitten takaisin verkkaan enkä tiennyt yhtään kauan siinä menisi että pääsisin starttaamaan. Voitte kuvitella mikä määrä adrenaliinia kerääntyy hevoseen sekä ratsastajaan lähtökarsinassa. Ja sitten yhtäkkiä ei saakkaan lähteä. Meni aikalailla pasmat sekaisin... Siinä sitten käveltiin ja odoteltiin. Loppupeleissä jouduin odottamaan tunnin että pääsin starttaamaan. Tässä ajassa oli tullut miljoona viestiä puhelimeen että mitä on käynyt kun equipessa näkyy että kisa keskeytynyt juuri kun piti startata :D

Tää pöytä tuli aika tiukasta mutkasta puiden takaa! 
Noh, sitten kun saatiin uusi ambulanssi paikalle niin minulle ilmoitettiin että saan 10min aikaa verrytellä uudestaan. Siinä sitten pikainen verkka taas alle ja eikun lähtöboksiin. Siinä vaiheessa ei oikeen enään jännittänyt, koska oli joutunut odottamaan niin kauan.. Lore kyllä otti kipinää lähtökarsinassa ja nousi kerran ujosti pystyynkin :D Epäilyksistäni huolimatta se ampui ekalle esteelle kuin nato-ohjus. Se veti koko radan kuin mikäkin konkari! Ei missään epäröinyt, ei missään! Se oli niin hieno! Sain oikeasti nauttia radasta. Jotkut etäisyydet menivät vähän pieleen mutta Lore hyppäsi silti hyvin. Tultiin maaliin puhtaasti 3sekunnin yliajalla. Olisin voinut kiriä sen 3 sekuntia mistä vaan, mutta kun mun kello sekosi heti ensimmäisellä esteellä, niin ei mulla ollut hajuakaan ajasta joten menin vaan fiiliksellä. Aika hyvin päästiin lähelle ihanneaikaa perstuntumalla :)Olin maastokokeen jälkeen niin tyytyväinen. Oli ihanaa saada onnistunut kisa. Hevonen oli läpi kisan ihan super vaikka se oli vähän väsynyt. Se antoi itsestään kaiken. Tästä on kyllä hyvä jatkaa kohti Mantorpin kisoja. Olin lopputuloksissa sitten 10.sijalla, kun 7. sijottui. Eli ihan hyvin! Olisihan se ruusuke kelvannut, olisin ollut neljäs jos en olisi ottanut pudotuksia esteillä, mutta ei saa spekuloida.. Kisa oli kuintekin kansainvälinen joten voin olla vain tyytyväinen omaan suoritukseeni :) Täällä porukka veti ihan huikeita koulupisteitä, vähän eri luokkaa kuin Suomessa..

Nyt Lore on levännyt 2 päivää ja tänään meillä oli Piian rataestetreenit. Mutta niistä kerron sitten seuraavassa postauksessa. Mun on ollut yllättävän vaikeeta kirjoittaa täällä. Täällä kun haluaisi kokoajan olla ulkona ja tekemässä kaikkea muuta kuin istua koneella. Joten anteeksi epäaktiivisuuteni :( Tein teille vaihtelun vuoksi tällaisen koosteen kisoista. Olisin halunut mahduttaa siihen vielä enemmän koulua ja kaikki estekokeen esteet mutta biisi ei riittänyt :( Noh, katsotaan josko pystyisin ladata teille jälkeenpäin koulu ja estekokeen erikseen nähtäväksi :)


Matkaa tukemassa:

31 kommenttia:

 1. Upeita ootte! Hirveesti tsemppiä toiseenkin kisaan :)!

  VastaaPoista
 2. Ootte upeita. Tsemppiä jatkoon! / Jessi

  VastaaPoista
 3. Vau, hienoa Roosa! Huikeat pisteet kouluosuudelta ja maastoosuudellakin meni rosi hienosti! Ja taisi ne esteetkin ihan hyvin mennä! ;) Tsemppiä jatkoon, kyllä te osaatte ja pystytte!

  VastaaPoista
 4. Hienosti meni ja jatkakaa samaan malliin, tsemppiä jatkoonkin vielä! :)

  http://teamhallanvaara.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Nauti Roosa!!! Toi piste mihin oot kovalla työllä päässyt on nyt sitä sun unelmaa, muista se =)

  VastaaPoista
 6. Olipa mahtavaa lukea tätä postausta, onnea hyvin sujuneista kisoista! Pystyy niin hyvin eläytymään mukaan, ja aina muutenkin tällaisia lukiessa tulee fiilis, että pitäisikö sitä itsekin kokeilla tätä lajia! :D Ja tosi ahkerastihan ehdit sieltä kirjoitella, tsemppiä seuraaviin kisoihin!

  VastaaPoista
 7. en voi oikeasti kuin ihailla teidän menoa, lore luottaa suhun ja auttaa sillon kun sulle tulee virheitä. onnea hienosti menneistä kisoista! :) voisitko muuten kirjoittaa postausta missä kertoisit millä tasolla kisaatte ja selittäisit vähän minkä kokoisia esteitä ja mikä kouluohjelma siihen kuuluu? kenttäratsastussäännöistä löytyisi varmasti jotain mutta olisi tosi kiva jos voisit omin sanoin kertoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tottakai voin :) täytyy yrittää muistaa tää postausidea! Ja kiitos ihan hirveästi :)

   Poista
 8. Wuhuu, hyvä Roosa ja Lore!!! :)

  VastaaPoista
 9. Onnittelut mahtavasta kauden avauksesta!! :)

  VastaaPoista
 10. Hevoset tietää millon on kisat ja nehän käyttäytyy ihan erilailla kilpailu tilanteessa kuin kotona. Yks hevonen saattaa olla maailman kiltein kotona ja ennenkö pääsee radalle huitoo takasiaan joka suuntaan. Uskalla luottaa loreen, se tekee mitä vaan kisa kentillä :)

  Ite tykkään enemmän kenttä kisoja katsoessa äänistä, tulee itselle sellanen eläytymisen fiilis. Ei ne pisteet tai sijoitus aina ratkase onko reissu onnistunut. Enemmän keskittyy siihen mitä oppii jokaisesta kilpailusta.

  VastaaPoista
 11. Wau mitä menoa, onnea niin paljon! :) että mä rakastan Lorea! :D ootte ihan mahtava pari!

  VastaaPoista
 12. Ihana postaus! Laita ihmeessä videot koulu- ja esteradasta, olisi kiva katsoa kokonaan! :-) Onnea seuraaviin kisoihin, olette ihana pari. <3

  VastaaPoista
 13. kuinka kauan ootte siel ruotsissa :)

  VastaaPoista
 14. Eikä! Ootte iha sairaa upee pari! Onnea hyvästä kisamenestyksestä :) sä ja Lore pelaatte hienosti yhteen!

  VastaaPoista
 15. Ihanaa, viimein onnistuitte kokonaisuudessaan tosi hyvin <3 Tuli ihan kylmät väreet tätä postausta lukiessa ja videoita katsoessa, hieno Lortto ja sinä :)

  VastaaPoista
 16. Hienosti menitte ! Voitko jättää seuraavaan gopro videoon äänet, ite ainakin tykkään kuulla miten puhut Lorelle siellä selässä ?

  VastaaPoista
 17. Oi mahtavaa, ootte niin hienoja!! :)

  VastaaPoista
 18. Heii siiee siu hepo mennöö hyvii, kui siä pysytt siäl seläss ? T. Valkosipulivoi

  VastaaPoista
 19. Huikeeta Roosa! Sä oot tehnyt niin mahtavan duunin Loren kanssa, oli ilo lukee tätä postausta ja erityisesti katsoa maastovideota :) Täyspotti on teille vielä tulossa, se on varma. Tsemppiä Mantorpiin!

  VastaaPoista
 20. wou :o olette kehittynyt ihan älyttömästi! upeeta työtä oot tehnyt :) onnea seuraaviin kisoihin ja koko tulevaan kisakauteen!

  VastaaPoista
 21. Mielettömän kiva katsoa noita maastovideoita, hienosti meni kisat!

  VastaaPoista
 22. Super hyvin menny !!:) Tsemppiä !

  VastaaPoista
 23. Hitto viekööt kun Lore on upea! :)

  VastaaPoista
 24. Mitkä nuo teidän kenttäsuojat on ja mistä olet hommannut? Mulla on nuori täysiverinen, josta olisi tarkoitus koulia kenttäheppaa ja viime kesä viiletettiin vielä normaaleilla jännesuojilla, mutta vähän hirvittää sellaisilla hypätä jos sattuu tulemaan kovempia iskuja...Vielä ei olla startattu kenttää vaikka maastotreenejä on kyllä jo takana, olisiko jotain vinkkejä näin aloittelevalle ratsukolle? ;)

  Jos kiinnostaa, käy kurkkaamassa: bardockboy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tilannut mun suojat premier equinelta. Google premier equine eventing boots :) On luotettava paikka ja toimitus parissa arkipäivässä vaikka tuleekin englannista! Tsemppiä sulle täykkärin kanssa jatkoon :) Vinkkejä en nyt osaa muuta sanoa että kuin maltti on valttia, älä kiirehdi isompiin luokkiin. Paljon treeniä ja nöyrä asenne, sillä pääsee pitkälle :)

   Poista
 25. Voi että kun ootte taitavaa ja täydellinen ratsukko ;) eikö sua yhtään jänskätä hypätä noin hurjii maastoesteitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) No ei nyt silleen, sopivasti, että se on kivaa ja jännää! Mutta ei kyllä pelota :)

   Poista
 26. Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja kehuista! En viitsi ihan jokaiselle erikseen kommentoida "Kiitos" :)

  VastaaPoista