Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

23.3 Ypäjän hallikenttäkisat!

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Parempi myöhään kun ei milloinkaan!


Eli viikko sitten oltiin Ypäjällä hallikenttäkisoissa. Olipa kiva päästä aloittamaan kisakausi ja näkemään vähän miten se homma taas sujuu siellä kisoissa. Odotukset olivat vähän ristiriitaiset. Halusin kisoista hyvät rennot suoritukset, ja tottakai oli odotuksia että olisi mahdollisuuksia sijoittua jos kaikki menee hyvin, mutta eipäs sitten mennytkään...

Starttasin luokassa ihan ensimmäisenä, eli koulukokeeni oli klo 8:00. Saavuttiin Ypäjälle jo edeltävänä iltana ja heräsin klo 5:30 letittämään Lorea. Tämän jälkeen kävin sitten itse laittautumassa kurssikeskuksella ja sitten kanslian kautta takaisin tallille. Kello oli jo seitsemän ja mulle iski taas kauhea kiire koska olisin halunnut pitkän ajan verkkaan ja kävelyyn. Loppupeleissä olin verryttelyssä 7:35... 

Lore oli ihan sika jännittynyt koko verkan ajan. Se oli tyhjä ja kova edestä, selätön ja takajalat tallissa. Jos ratsastin jalalla, se juoksi alta pois kättä päin, jos hidastin istunnalla kyllä se hidasti mutta sitten hävisi tahti ja rytmi kokonaan. Juuri ennen starttia sain sen vähän rentoutumaan niskasta, mutta sitten kun lähdin ratsastamaan kohti tuomaria niin pakka hajosi käsiin. Koko rata oli tosi jännittynyt ja tahditon, ei todellakaan meidän suoritustasoa.. Unohdin kaiken lisäksi käyntiin siirtymisen josta tuli -2. Kun tein sen uudestaan niin sain siitä sentään 7! :D Mutta enivei, olin tosi pettynyt siihen rataan. En vaan kertakaikkiaan saanut purettua sitä tilannetta ja jännitystä hevosesta pois ja rata meni sitten miten meni. Poistuin sitten Opistohallista häveten silmät päästä. 

Mua ärsytti niin paljon että koulukoe meni ihan penkin alle, kun kotona ollaan kehitytty niin paljon talven aikana. Nyt sain koulukokeesta 59%. Okei, ei se oo tavallaan mikään huono, mutta kun meillä olisi mahdollisuuksia 10% parempiin pisteisiin jos homma toimisi myös siellä kisoissa ja valkoisten aitojen sisällä. En edes lataa sitä koulukoetta nettiin koska se hävettää mua niin paljon. Päätin kuitenkin työntää pettymyksen sivuun ja keskittyä sitten seuraavaan osakokeeseen.

Estekoe oli aika kiva, esteet näyttivät pieniltä ja rata oli mukava. Lähdin ihan hyvillä mielin esteradalle ja keskityin vain siihen että mulla on tarpeeksi laukkaa ja hevonen pohkeen ja ohjan välissä. Esterata menikin sitten tosi hyvin, Lore teki välillä tosi hienoja hyppyjä joissa se nosti etujalat tosi terävästi, mutta 7. este putosi alas. Sille oli pitkä lähestyminen ja kerkesin tekee vähän liikaa ja liian vähän sitä lähestyessä ja sitten Lore ei vain noussut tarpeeksi nopeasti, vaikka paikka oli ihan okei. Mutta se puomi ei mua jäänyt harmittamaan koska rata oli muuten tosi sujuva ja siisti, sitä oli ilo ratsastaa!


"Maastokoe" oli sitten iltapäivällä Haimi-hallissa. Se oli tosi helppo ja pieni. Ei mitään vinoja linjoja, estettä toisen perään vaan. Ihan kiva aloitusrata kaudelle mutta kyllä mä olisin vähän kaivannu jotain teknisyyttä ja "jyvät akanoista" meininkiä. Ei nyt mitään supervaikeeta kun luokka oli kuitenkin helppo mutta nyt siellä ei ollu kyllä yhtään mitään. 

Meijän suoritus meni tosi kivasti, Lore oli intona mutta kuitenkin tosi kuuliainen ja hyppäs terävästi eikä kolhinu juuri ollenkaan! Oli kiva päästä hyppäämään ja ratsastamaan vähän reippaammassa temmossa, se teki mulle tosi hyvää! Olin kisoihin pääosin aika tyytyväinen, hyppäämiset meni kivasti ja rataestekokeesta olin iloinen koska mulla on ollut nyt koko alkuvuos vaikeeta sen hyppäämisen kanssa.. Toivottavasti ne vaikeudet rupee olee takana päin :) Koulukoe nyt oli totaalinen rimanalitus mutta tästä on vain tie ylöspäin! Päätinkin heti ilmoittautua 29.3 Jokelan koulukisoihin Lorella, ihan vaan harjoitusmielessä. Ei se koulukoe ja kisaratsastettavuus parane kuin siellä kisoissa käymällä ja ratoja ratsastamalla. 


Tässä viikon sisään on tapahtunu iha kauheesti kaikkea ja yritän keretä kirjoittamaan niistä kaikesta teille. Viikon päästä lähdetään Ruotsiin ja kauheesti stressaa taas kaikki pakkaaminen ja että olenhan järkännyt nyt kaikki asiat oikein ja näin... huhhuh! Anteeks kun tästä Ypäjäraportista tuli vähän tällainen hutasten tehty ja teksti kuhisee varmaan kirjoitusvirheitä, mutta ajattelin että parempi tämäkin on kun ei mitään! :) 6 kommenttia:

 1. Este- ja maastokoe näyttivät tosi hyviltä ja hyppääminen näytti koko ajan tosi mukavalta ja helpolta teille :) Tsemppiä Ruotsiin kisoihin! :)

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä oli kiva kun kirjoitit vähän lyhyemmin! Ite en meinaa jaksaa keskittyy lukemiseen, jos on tosi yksityiskohtasesti pitkä sepustus :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä Ruotsiin, toivottavasti menee hyvin! :)

  VastaaPoista
 4. Ihan supersiisti toi esterata! :)

  VastaaPoista
 5. Tätä on odotettu. Tsemppiä Ruotsii!! :)

  VastaaPoista
 6. Tarviiko sun Roosa treenata kestävyyskuntoa oheis harjotteilla? Miten treenaat? Kuitenkin aika vaativaa tuo kenttäratsastus!

  VastaaPoista