Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Me ollaan hyviä!

perjantai 7. maaliskuuta 2014

"Opetellaan! Uskalletaan! Tee silleen kun kaikki olisi helppoa!"

... sanoi Juhani Eho mulle viime Lauantaina. Mulla on kokonaan teille kertomatta Juhani Ehon estevalmennuksesta jossa käytiin 1.3 ja sitten Marjon estevalmennuksesta 5.3. En nyt tähän aikaan illasta jaksa enään kirjoittaa teille yksityiskohtaisia raportteja. Pahoittelut. Lisään teille kuitenkin videokoosteen valmennuksista ja sitten vähän kuvia Eholta, toivottavasti kelpaa! :)

Molemmissa valmennuksissa tuli onnistumisia ja epäonnistumisia. Marjo sanoi mulle Keskiviikkona valmennuksen jälkeen, että älä katso niitä epäonnistumisia, poista ne ja katso vain niitä onnistumisia, niitä sä tarvitset. Niinpä päätin poistaa kaikki epäonnistuneet klipit ja unohtaa ne. Toki jouduin ne kerran katsomaan että tiesin mitä poistaa, katsoin niistä mikä meni pieleen ja sitten poistin, lopullisesti.

On totta, että mä olen nyt tehnyt sitä virheiden analysointia jo ihan tarpeeksi. En näe enään mitään muuta kuin virheitä mun ratsastuksessa. Kaiken teen väärin ja mikään ei näytä hyvältä. Mihin on kadonnut se suuri nautinto ja ilo mitä esteratsastuksesta saan? Miksi en osaa enään nauttia hyppäämisen adrenaliinista vaan olen hypätessä kokoajan ahdistunut ja pelokas. Eikö harrastuksen pitäisi olla kivaa ja mukavaa, sellaista mistä nautit. Mun on pakko saada muutos tähän mun ajatusmaailmaan ja itsekriittisyyteen.

Niimpä päätin koota teille videon näiden kahden valmennuksen pätkistä, mitkä onnistuivat. Missä ei tullut kieltoja tai suuria mokia. Taustalle iloinen musiikki soimaan, niin jopas mullakin fiilis koheni. Editoidessa havahduin toteavani itselleni, "kylläpäs näitä onnistuneita pätkiä on paljon". Siis Mitä?

Mulla oli näiden molempien valmennusten jälkeen sellainen olo, että olen ihan luuseri ja eikö nämä vastoinkäymiset ja takapakki ikinä lopu. Mutta nytkun editoin ja huomasin että onnistumisiahan on PALJON! Miksi olen antanut vahinkojen ja virheiden vallata mun mielen ja painaa mua maahan. MIKSI!

Päätin, että en aijo enään katsoa ja analysoida mun virheitä estevalmennuksissa. Niin kauan, kun mulla on näitä vaikeuksia ja epävarmuutta, en hyödy siitä mitenkään että mietin vain sitä mitä voi tapahtua jos ratsastan huonosti. Mun on pakko ruveta ajattelemaan positiivisesti ja miettimään miten hyvin pystyn ratsastamaan. Miten hyvin Lore osaa hypätä. Miten hyviä me oikeasti voidaan olla! Ei huonoja!

Mun pitää ruveta hokemaan itselleni että mä osaan kyllä ja mä olen hyvä. Löytää taas se ilo tähän harrastukseen ja haluan taas tuntea sen kutisevan jännityksen vatsanpohjassa kun hyppään isompia esteitä ja nauttia niistä!

Mutta nyt lopetan tän avautumisen, on videoiden ja kuvien vuoro. Videoista kiitos vakiokalustolle Tomille ja kuvista kiitokset menee Noora Porkalle! :)

Perseheru, kattokaa Loren pakarat!!
My superhero *sydän*


Tuii! 

Lore ja Indie paistattelee, pariskunta ;) 

Se rupee näyttää jo hevoselta eikä loimitelineeltä! :)
Me kaikki tehdään joskus virheitä ja meillä jokaisella on elämässä ja ratsastuksessa vaikeia jaksoja. Onneksi päivät pitenee, ilmat lämpenee ja aurinko rupee näyttäytymään enemmän. Mä todella aijon tehdä töitä tän eteen että saan mun itseluottamuksen takas ja tän sadepilven pois mun pään päältä! YOLO! (hehehhe).

Nähdään Horse Fair messuilla! :) 

21 kommenttia:

 1. Ihanan positiivinen postaus, tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 2. Teidän meno näyttää tosi hyvälle. Kyllä se sun varmuus sieltä tulee takaisin ;)

  VastaaPoista
 3. Minunki silmään teidän meno näyttää oikeasti tosi hyvälle. Ihailen kovasti sun ratsastusta ja ennen kaikkea tuota asennetta, että jaksat yrittää ja pinnistellä vaikka tuntuu vaikealta. Muut sais ottaa susta mallia!!! Sinä oikeasti teet töitä onnistumisien eteen ja samalla olet tosi nöyrä. Luotat vaan itsees ja hevoseen niin hyvin menee. Niitä epäonnistunisia tulee kaikilla, ne omat vaan huomaa liian helposti ;) Onnea ja menestystä teille, ootte huippu pari Loren kans! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista! <3 tuli tosi hyvä mieli :)

   Poista
 4. Hienosti te meette, ja ihanaa nähdä, että oot olkanut työstään tätä ongelmaa sun päässäs :) Siitä se lähtee, toivottavasti kisakaudella sun kova työ palkitaan!

  Muistan kerran yhdeltä valmentajaltani kuulleen, ettei saa ajatella hevosen olevan huono vasemmalle, vaan hyvä oikealle (jos näin on :D). Toki se huonompi puoli pitää tiedostaa ja sitä työstää, mutta kyllähän se on totta, että alitajunta käsittelee asiat tietyllä tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella että palkitaan! Yritän ainakin tehdä kaikkenii :) Joo nimenomaa, aivot ja alitajunta ei osaa käsitellä ei ja negatiivisa käskyjä, vaan positiivisa ja myönteisiä :)

   Poista
 5. Wau tosi hienoa menoa! Tykkään lukea näitä sun postauksia, koska painin itsekin aika ajoin samojen ongelmien kanssa... Tsemppaat varmasti muitakin samalla! :)

  VastaaPoista
 6. Todella hienoa menoa! Näitä sinun postauksia on niin mukava lukea, kun jaksat aina tsempata ja ajatella eteenpäin. On mukavaa lukea näitä sun tekstejä ja ajatella asioita myös omalta kannalta! Näitten sun kirjoitusten avulla, saa jotenkin tsempattua itseäkin eteenpäin :) Kiitos siis siitä ja jatka samaan malliin, lopussa se kiitos seisoo!

  VastaaPoista
 7. Mun on nyt pakko kommentoida sun blogiin..
  Sun kirjoituksia on mukava lukea, kun kirjoitat niin selkeää teksitä, ja ilmoitat mielipiteesi etkä yritä kierrellä sitä.
  Mä uskon vastoinkäymisten katoavan, kunhan tarpeeksi jaksaa vain treena eteenpäin. Teidän meno näyttää kyllä mun mielestä nyt jo todella hyvältä!

  Kiva myös että kuvat jotka otin kelpaavat :D Itselläni oli kauheet paineet onnistuiko kuvat vai eivät.. :D
  http://noopeily.blogspot.fi/
  Toivottavasti ei haittaa vaikka linkkasin blogini tuohon ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! :) Ja joo kuvat kyllä kelpasivat! Ei haittaa ollenkaan :>

   Poista
 8. Mun on pakko tulla sanomaan sulle oikeasti KIITOS tästä postauksesta! :) Olen jo jonkun aikaa taistellut rimakauhun kanssa ja varsinkin okserit ovat olleet niitä kompastuskiviä minulle. Jokaisen virheen olen ottanut itseeni todella pahasti ja kiusannut itseäni, kuinka huono ja kamala ratsastaja olen ja nähnyt itsessäni vain virheitä ja virheitä. Eilen luin kuitenkin tämän postauksen ennen illan valmennuskiani ja päätin kerrankin ajatella että mä osaan, mä pystyn ja mä olen hyvä ja hyppäsin parhaat valmennuskeni sitten miesmuistiin! Aivan järjettömän suuret kiitokset sulle tästä postauksesta! :) Tsemppiä sulle ja Lorelle jatkoon, mä olen ainakin teidän fanijoukoissa mukana kannustamassa jos joskus teidät kisoissa näen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin kommentoimassa sun blogin puolella, mutta ihana kuulla että olen onnistunut tsemppaamaan muitakin näillä mun ajatuksilla! Niin kiva kuulla! Ja kiitos paljon :)

   Poista
 9. Kiitos tästä postauksesta, itselläkin on epävarma vaihe menossa oman hevosen kanssa ja tää tsemppas tosi paljon. Hienoa ratsastusta videolla!! Tänäänkin tipuin verryttelyssä kisoissa hevoseltani ja koko päivän oon ollut tosi pettynyt siihen vaikka radalla päästiin kuintenkin maaliin, ja tää postaus sai mut ajattelee taas että hei sä uskalsit nousta takas selkään ja ratsastaa ja nyt ajattelen tätä päivää ihan eritavalla kiitos sun :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tippumisia ja kömmähdyksiä sattuu meille kaikille, ja niiden kuuluukin harmittaa. Mutta siitä harmituksesta pitää juurikin osaa päästää myös irti ja jatkaa eteenpäin :) Ja nimenomaa, teit hyvin kun uskalsit ratsastaa radan vaikka tällainen kömmähdys juuri ennen suoritusta tapahtuikin :)

   Mutta kiitos, tulee niin hyvä mieli :')

   Poista
 10. Aivan valtavan ihana, kannustava ja positiivinen postaus! KIITOS ja tsemppiä sulle ja Lorelle jatkoon, hyvältä näyttää! :D

  VastaaPoista
 11. Moi, minkä merkkinen Loren satula on? :) Ja sitten vielä aiheesta poiketen, onko loren selkää koskaan kuvattu?

  VastaaPoista
 12. eho on ihan paras tsemppari-valkku, ja te ootte taitavia! mahtavaa synttäriä roosa, onnea päivän sijotuksesta ja lisää menestystä tulevaan kauteen!

  VastaaPoista