Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Lapinlahti SM, Day 1

lauantai 20. heinäkuuta 2013


Sataa sataa ropisee....

Nyt on ensimmäinen kisapäivä pulkassa. Jännitin koulukoetta pitkästä aikaa todella paljon, ihan liikaa. Kun kävin pukemassa kisavaatteet päälle ja olin lähdössä hevosen selkään menin vielä makaamaan frakki päällä sänkyyn ja puhaltelemaan. "Roosa sä pystyt siihen, hyvin se menee, Lore on mennyt kotona nyt tosi hyvin, sä pystyt siihen..."

Keräsin itteni kasaan ja lähin verkkaamaan. Maneesiverkassa mun kädet oli ihan vetelät enkä oikeen kyennyt mihinkään. Tein siellä vain hetken käyntityöskentelyä ja lähdin sitten nurmelle verkkaamaan. Ratsastin Loren tänään aijemmin päivällä kevyesti joten verkkasin koulukokeeseen vain reilu 10min. 

Lore tuntui ihan ookoolta, pohja oli ehkä kamalin ikinä. En ikinä ole joutunut ratsastamaan niin hirveellä nurmipohjalla, tai oikeestaan savipellolla. Pohja upotti alta kymmeniä senttejä ja Lorehan tietty upposi sinne _täysin_. Liike tippui minimiin ja koko suoritushan oli vaan sitten selviytymistä, mudassa kompuroimista ja pystyssä pysymistä. Lore oli erittäin raskas ja pitkä edestä ja mun oli turha yrittää sitä nostaa sieltä kun pohja petti sen etujalkojen alta.. Eihän sekään sille voinut mitään. Ravista tuli todella vaikeasti istuttavaa kun se oli niin töksähtelevää. Rikkeitä ei pahemmin tullut paitsi että alotin toisen keskilaukan kirjainta liian aikaisin. Videolta huonoa pohjaa ei juurikaan näe, mutta sitä se todella oli!!


Loren hienot lettarit (not) made by me! Mustat lettarit vois pistää hankintaan..

Videolta huomaa että radan loppua kohti Lore pääsi pitkäksi, kovaksi ja etupainoiseksi. Siirtymiset myös oli tosi huonoja :( Olisin voinut tehdä monta asiaa paremmin ja sijoitus olisi parempi, mutta oli ja meni. Moni asia olisi voinut mennä myös paljon huonommin. Prosentteja tuli siis jotain n. 62%. Ollaan tällä hetkellä Nuorten SM:issä neljännellä sijalla, joten ihan hyvin :)

Eihän siitä Lorea voi syyttää että pohja oli kertakaikkiaan niin huono, että se imaisi raskaan hevosen ja sen liikkeet kokonaan. Kevyemmät hevoset selvisivät pohjalla huomattavasti paremmin, eikä jääneet yhtään niin pahasti kiinni. Mutta tällästä tää on, aina ei mee nallekarkit tasan :) Täytyy olla tyytyväinen tähän ja keskittyä vielä maasto- ja estekokeisiin!

Maastokoe on meillä joskus n. klo 16 aikaan. Toivotaan ettei vettä tulisi yhtään enempää, sillä tänään radankävelyssä pohja oli kyllä tosi liillua. Latailen myös teille erikseen maastoradasta kuvat.. :)

Pitäkee peukkuja huomiselle! Ja kiitos tsempeistä edellisessä postauksessa!! Tässä vielä teille meidän koulurata.4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Noo onnea ei pahemmin ollu tässä kisassa mukana.. heh :D

      Poista
  2. Kyllä tosta pohjasta näkee miten kamala se on! Hienosti ratsastit siihen nähden!

    VastaaPoista