Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Lore ja Eemeli Keravalla

torstai 6. kesäkuuta 2013


 Oltiin alkuviikosta Keravalla maastotreeneissä. Loren lisäksi mukana oli ensikertaa Eemeli, jolla olisi tarkoitus tulla Keravan kisoihin harrasteeseen :) Eemeli on siis ystäväni Saaran hevonen, jota olen ratsastellut silloin tällöin. Viime syksynä oli tarkoitus että Eemeli olisi tullut Niinisaloon mukaan ja käytiin hakemassa kvaalitkin yhdistä seurakisoista voittaen 90cm luokan ;) Mutta Eemeli tulikin vähä kipeäksi ennen Niinisaloa joten se jäi suosiolla kotiin.

Tässä video meidän ekoista kisoista syksyllä:


Olen hypännyt Eemelilä joskus pieniä maastoesteitä, ja silloin se meni kyllä ne kaikki ihan mukavasti, mutta varsinaisia maastoesteitä se ei mun kanssa ole koskaan hypännyt, joten vähän jännitti miten vilkasmielinen herras tähän hommaan suhtautuu :D

Aluksi se oli aivan jäätävän jännittynyt, kulki pää pystyssä ihan jännityneenä korvat hörössä. Aloitin ravaamalla ja laukkailemalla pitkin Keravan maastoja, missä maastoradat yleensä kulkee, että Eemeli näkisi vähän mestoja. Sitten aloitin ihan pienimmistä mahdollisista esteistä hyppäämisen. Eemeli oli käsittämättömän jännittnyt ja innoissaan, sain toden teolla keskittyä ja varmistella viimeiseen asti että se hyppäisi esteet. Mutta kertaakaan se ei kieltänyt.

Sanotaanko n. 5 hypyn jälkeen se rupesi huomattavasti rentoutumaan ja tulemaan kuuliaisemmaksi. Saatoin tuoda sitä paljon rennommin esteille ja se teki hyviä pyöreitä hyppyjä korvat hörössä. Kun olin hypännyt sillä kaikki tyyppiesteet, menin pari kertaa sillä pienen harrasteen haudan = ei ongelmaa. Eemeli kuulemma pelkää ojia paljon, koska se on kaatunut joskus sinne, mutta haudat se kyllä ylitti mukisematta, mitä nyt ehkä vähän liioitellen.. Sitten viimeiseksi mentiin veteen, Saara oli Loren selässä ja käskin heidän mennä ensimmäisenä ja me tultaisiin Eemelin kanssa perässä. Sinne se vaan lompsi suoraan, ei jännittynyt yhtään! Suorastaan ei MITÄÄN ongelmaa, uskomatonta! Eemeli oli paljon varmempi maastoesteillä ja vedellä kuin Lore silloin joskus kun aloitimme. Lorea en todellakaan saanut ekalla kerralla veteen ja se suihki esteiden ohi useita kertoja.

Olin todella positiivisesti yllättynyt Eemelistä! Tehtiin lopuksi vielä pari vesitehtävää mitä on ollu Keravalla tuttarissa ja helpossa. Eemeli meni ihan innoissaan kaiken eikä enään tarvinnut edes pahemmin varmistella :) Se oli kovin itsevarma, keskittynyt ja sopivan rento. Oli ilo ratsastaa sitä!Eemelin jälkeen vaihdettiin Saaran kanssa ratsuja, hyppäsin Loren selkään ja Saara Eemelin selkään loppuverkkailemaan ja kävelemään. Verkkasin vähän Lorea muutamalla kierroksella ravia ja laukkaa, mutta raukka oli aiiivan poikki. Päivä oli todella kuuma ja helteinen, ja Lore oli todella raskas ja tahmea. En verkannut sitä enempää ja jäin odottelemaan Simon saapumista pitämään valmennusta.

Päätettiin Simon kanssa että tehdään vaan muutamat tehtävät ja yritetään päästä mahd. vähällä, koska ilma oli niiiiin kuuma ja hevonen todella väsynyt. Tehtiin pääosin samoja juttuja kuin viimeksi, Käytiin hyppäämässä Coff-in pariin kertaan varmistukseksi ja siinä yhteydessä yks jääääätävän kokonen 2* täysmittanen pöytä.. Se tuntu jo todenteolle hyppäämiseltä! Lore teki kaikki tehtävät hyvin, ja se tuntui taas ihan luotolta ja omalta itseltään Lapinlahden kömmähdyksen jälkeen.

Viimeisellä vesitehtävälläkin multa lähti alashypyssä ohjat ja ohjasin sen todella kapealle talolle niin että mun vasen ohja kirjaimellisesti roikkui! Mulla oli vaan oikea ohja kädessä ja ohjasin sen pohkeella ja yhdellä kädellä esteelle ja niin se vaan hyppäs sen, vaikka olis ihan hyvin voinut suihkasta ohi :D Hyppy oli kyllä sen mukainen, mutta yli meni! Simokin sanoi, että Lore rupeaa olemaan jo niin kokenut maastoesteillä, että kun sille vaan näyttää oikean esteen niin se kyllä menee, roikkui ohjat missä tahansa.

Treenipäivä meni siis mukavasti, tosin helle oli todella paahtava ja sen näki molemmista hevosista. Saatiin kuitenkin tarvittavat valmistelutreenit tehtyä kisoja varten, ja nyt sitten vain kisoja odottamaan :) Ikävä kyllä kuvat ovat vähän onnettomia, kun Saara kuvasi niitä Loren selästä käsin :D Loresta ei ole kuvia ollenkaan, koska Eemeli oli niin levoton ettei siitä olisi tullut yhtään mitään. Tomi sai napattua pari hassua videota aina kun meidän perässä pysyi, koska mentiin aika reipasta vauhtia esteeltä toiselle kun Simolla oli mopo allaan. Videolta kyllä selkeästi huomaa, että Lorelta on veto vekka ja tempo on aika hidas. Toivottavasti Keravan kisoissa ei olisi näin painostava ja kuuma ilma, koska Lore väsyy kyllä heti näillä keleillä :/

Tässä vielä pieni kooste mun ja Loren menosta:


Mitäs te tykkäsitte Eemelistä ja meidän yhteismenosta? :)

4 kommenttia:

 1. no johan näytti lupaavalta ja kuulosti :) joko olet tomin päästänyt loren selkään? tai onko hän niin kiinnostunut ratsastuksesta? :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) En oo päästänyt, kyllä se kovasti sinne haluais, mutta toistaseksi jäänyt vielä tekemättä. Lore on tosi herkkä hevonen, eikä ihan sovelias alkeisratsuksi. Se lähtee pinkomaan pakoon jos selässä vähääkään horjahtaa suur-liikkeisesti, sitten onkin piru irti :D

   Poista
 2. Osaatko yhtään arvioida paljon oli pöydällä kokoa? :D
  Hienon näköistä menoa!(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pöytä oli varmaan jotain 125cm korkea ja vähintään yhtä pitkä, ellei pidempi!

   Poista