Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Kerava yllätti!

tiistai 18. kesäkuuta 2013Heipparallaa, nyt on Keravan kisat käytynä, käteen jäi mieletön fiilis, 2 hyvää tulosta ja 2 ruusuketta! Eli Eemeli ja Lore molemmat suorittivat kisoissa hyvin ja sijoittuivat omissa luokissaan, ihan huikeeta! Eemeli oli neljäs ja Lore kolmas!! Meidän ensimmäinen kansainvälinen startti ja Lore pinkaisi kolmannelle sijalle! Fiilis on ihan katossa ja oon niin ylpeä mun ratsuista! Luvassa pitkä selostus viikonlopusta!

Eemeli teki ihan ok koulun. Se oli kovin jännittynyt verryttelyssä, mutta sain sen aika hyvin rentoutumaan ennen suoritusta. Kuitenkin radalle mennessä se jännittyi uudestaan ja kyyläsi todella paljon tuomarinpäätyä. Suoritus oli jännittynyt ja ravi tikittävää, tuomarin edessä tehdyt jutut meni aika penkin alle, mutta kyllä radasta löytyi hyviäkin pätkiä. Kevensin myös keskiravin vahingossa sillä Loren luokassa sen sai keventää, joten siitä tuli -2. Prosentteja tuli kuitenkin 63% ja rapiat ja sillä tuloksella kiinni sijoituksessa!

Estekokeen Eemeli teki esimerkillisesti :) Se oli reipas, terävä ja tasainen. Se kuunteli tosi hyvin radalla ja teki juuri mitä käskin. Tuloksena virheetön suoritus ilman pudotuksia. Tämän jälkeen Eemeli pääsi lepäämään traileriin kun ratsastin Lorella koulu- ja estekokeet.

Maastoon lähtiessä Eemeli vaikutti yllättävän pirteältä. Se käveli tomerasti kohti maastoverryttelyä korvat hörössä ja kun saavuimme verkkaan niin se oli kuin pieni lapsi suuressa ihmeellisessä maailmassa! :D Se katteli ihan ihmeissään että kaikki hevoset laukkasivat sinne tänne pitkin peltoa ja ihmisiä oli paljon jokapuolella. Verkan aikana se kuitenkin rauhoittui aika hyvin ja rupesi keskittymään olennaiseen. Sain sillä hyviä rentoja hyppyjä ja fiilis oli hyvä.

Maastoradalla Eemeli hyppäsi ekan esteen hyvin, se laukkasi sujuvasti kohti 2. estettä kunnes tajusi että kaverit jää taakse verryttelyyn ja hänen pitäisi jatkaa yksin poispäin. Siinä vaiheessa se rupesi jarruttelemaan ja sain toden teolla tehdä töitä että sain sen 2 esteestä yli jatkamaan rataa eteenpäin. Sen oma moottori hävisi lähestulkoon kokonaan ja jouduin punkemaan sitä eteenpäin, koska se oli niin jännittynyt.

Rata kulki kuitenkin sujuvasti eteenpäin lukuun ottamatta muutamaa täyspysähdystä Eemelin toimesta, mutta aina kannustuksella sain sen taas jatkamaan matkaa. Veteen se meni ongelmitta, mutta vedessä se rupesi hidastelemaan ja mulla lähti jalustimet, joten hypättiin veden jälkeinen tukki jostain munaravista ilman jalustimia :D

Tämän jälkeen Eemeli jotenkin rentoutui ja rupesi vetämään taas itse. Enään sitä ei tarvinnut punkea eteenpäin vaan se kulki itse eteen ja saatoin vain olla kevyessä istunnassa rauhassa ja ohjata esteille. Tuloksena siis puhdas maastorata! Eemeli suoritti ensimmäiset kenttäkisansa todella hienosti ja lopputuloksissa sijottui neljänneksi! Ihan upeeta! Hieno Eemeli :)

Ikävä kyllä maastokokeesta ei ole videota sillä mun videokamera oli irtisanoutunut kuulemma ja sekoillut :(

Ihana rohkea Eemeli!
Ilman jalustimia :D
(c) Emmi Eskelinen
Väsynyt mutta tyytyväinen Embirgitta!
...sitten Loren suorituksiin :)


Lore teki siis koulu- ja estekokeet lauantaina ja maastokokeen sunnuntaina. Lauantaina oli aamulla Eemelin suoritukset ja sen jälkeen Loren, sitten illalla oli vielä Eemelin maasto.

Heti Eemelin estekokeen jälkeen lähdin laittamaan Lorea kuntoon koulukoetta varten. Verkassa Lore oli tosi jäykkä ja vahva, eikä siitä oikeen parantunut kummemmin 30min verkan aikana.. Sain sitä ehkä vähän vetreämmäksi ja nopeammaksi, mutta yhtä kova se oli silti. Epätoivo meinasi tulla ja ajattelin taas että perseelleen menee.

Maneesissa valmistautuessa pienessä maneesin päädyssä koitin tsempata itseäni ja ajattelin, että nää on nyt nää eväät mitä on ja näillä mennään. Koitin käyttää viimeiset valmisteluminuutit hyväksi ratsastamalla ravi-käynti siirtymisiä ajatuksella. Rataa kiertäessäni koitin saada Lorea ryhtiin ja kulkemaan rennosti eteenpäin. Se ei edelleenkään tuntunut hyvältä tai omalta itseltään, mutta niinkuin jo kirjoitin, ajattelin vaan että nyt vaan potku perseelle ja näillä mennään.

Lore parani aika paljon radan aikana ja keveni edestä. Ratsastin radan todella ajatuksella ja tehtävän kerrallaan. Kaikki muut sujui aika nappiin paitsi raviväistöt, niistä huomasi että Lore on jumissa, koska se protestoi niitä todella paljon nousten muodosta ja heilutellen päätään. Toinen tuomari antoi väistöistä vitoset ja toinen kutoset. Muuuten paperit olivatkin yllättäen melkein kokonaan seiskaa muutamia kutosia lukuunottamatta ja noita väistöjen vitosia. Muutama kasikin papereista löyty. Saatiin siis koulukokeesta tulokseksi 66,5%! Toinen tuomari oli laittanut meidät ekoiksi antaen reilut 67%! Ihan huikeeta! Mitä ihmettä! Eikä me todellakaan näytetty edes parastamme, vaan koitin selvitä vaan tilanteesta parhaalla mahdollisella tavalla ja näköjään onnistuen siinä!

(c) Emmi Eskelinen
Koulukokeen jälkeen fiilis ei ollut kummoinen, luulin odottavani huonoja pisteitä ja lähdin estekokeeseen koulupisteistä tietämättömänä. Verkassa Milla oli auttamassa ja saatiin Lore todella teräväksi ja pyöreäksi. Fiilis oli tosi hyvä radalle lähtiessä. Koko rata meni muuten ihan super hyvin ja hypyt oli tosi teräviä, paitsi 2 esteellä tuli puomi alas ja vikalla esteellä. 2 esteelle en minä eikä valmentajani keksinyt syytä miksi se sen pudotti, toin sen sille hyvässä rytmissä ja hyvään paikkaan, se ei vaan noussut. Vikan esteen pudotus oli oma virheeni, sillä en oikein osannut päättää miten ratsastan esteelle ja lopulta tulin sinne löysästi ja pitkänä ja Lore ei edes noteerannut estettä vaan hyppäsi suoraan puomia päin... mur.

Tämän jälkeen olin aika pettynyt, harmitti että Lore ottaa niin herkästi puomeja alas. Toki tällainen hevonen opettaa, mutta ei se järin varovainen ole ellen ratsasta täydellisesti. Se kyllä heti rokottaa pienestäkin jutusta. Mutta muu rata oli kyllä tosi hieno ja olin siihen tyytyväinen.

Ja viimesen esteen pudotus... Tästä näkee kuinka laakean hypyn Lore teki.
Kaikki kuvat (c) Emmi Eskelinen

Tämän jälkeen lähdin jaboille purkamaan Lorea tietämättä tuloksista. Sain sitten kuulla että olin ollut koulukokeen jälkeen toisena ja estekokeen jälkeen tipahtanut vain 3 sijalle!! Olin ihan ihmeissäni, hymy rupesi tulemaan kasvoilleni ja fiilis parani hetkessä.

Sunnuntain maastokokeeseen lähdettiin siis 3. sijalta. Jännitti ihan kamalasti. Maastokoe oli aika kiva, mutta kyllä siellä tehtäviäkin riitti. Ihan läpihuutojuttu se ei siis todellakaan ollut ja Lapinlahden kiellot kummittelivat vahvasti mielessä. Verkassa Lore oli ihan ok, vähän ehkä epävarma eikä hypännyt niin suoraan. Ennen lähtöön valmistautumista hyppäsin sillä vielä pari pienempää estettä käyttän raippaa persiille, ja johan Loren ratsastettavuus esteille parani. Turhat mutkittelut ja kyselyt loppuivat ja se tuntui taas omalta itseltään.

Mua jännitti niin paljon, niin paljon. Oksetti, sattui mahaan, mietin jo että mitä hittoja mä täällä teen. Ihmiset onneksi kannustivat verkassa ja lähdössä, että hyvin se menee. Lähtökarsinassa jännitys kuitenkin muttui keskittymiseksi, ja huono olo jäi verryttelyyn meidän lähtiessä maastoradalle.

Lore oli ihan tykki! Se teki juuri niinkuin käskin ja hyppäsi kaikki esteet ongelmitta! Maastoradalla oli ihan huikea fiilis ja uskalsin jopa nauttia siitä. Toki ratsastin normaalia enemmän varmistellen, eli hidastin reippaasti ennen esteitä ja tehtäviä, joten tästä syystä meille tuli 2,4vp yliaikaa. Olisin muuten ollut toinen, mutta 0,4vp:n erolla Maija meni ohitseni toisella hevosellaan, joten säilytin kolmannen sijan, vaikka olihan se 2. sija kelvannut myöskin ;)

Olin onneni kukkuloilla, saavutin tavoitteeni, ylitin Lapinlahden suoritukset ja roimasti!

(c) Saila Yli-Koivisto
Kaikki muut kuvat (C) Emmi Eskelinen

Kaikenkaikkiaan kisoista jäi ihan huippufiilis. Meille kv-luokan ratsastajille järkättiin kiva palkintojenjako tilaisuus, saatiin rahapalkinnon lisäksi kassillinen hiustuotteita ja todella kauniit kukkakimput :) Tämän onnistumisen myötä nyt taas jaksaa treenata kohti seuraavia kisoja. Seuraavat kisat onkin sitten Niinisalossa, joihin on 3 viikkoa. Toivotaan ettei mitään katastrofia käy ja päästään sinne! :) Koulukokeista en laittanut videoita ollenkaan, sillä ne oli niin tummia ja sumeita koska ne olivat maneesissa ja ovista tuleva vastavalo häiritsi kokoajan kameran tarkennusta, joten niistä ei nähnyt juurikaan mitään..

Myös Ratsastjainliiton tiedotteessa oli muutama maininta musta ja Loresta, klikkaa tästä! 
Myös paikallislehti teki jutun kilpailuista jossa oli meistä kuva ja mainintaa, koitan ottaa kuvan jutusta ja lisätä myös tänne :)

Lopuksi vielä huvittavia kuvia palkintojenjaosta..

Keravan Kaupungin johtajia oli myös paikalla.
Kunniakierros.. :D
Lotta ja Minä!
Kaks sekopäätä!
Yritettii me nätistikki poseerata :D

19 kommenttia:

 1. Kyllähän tuosta Loren estevideosta näkyy, kuinka se ennen 2 estettä menee ristilaukkaa.. olisko sen takia vähän tasapaino ja jalat haparoinu ja siks putos.. että onhan siinä syy miksi se putosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh! Sulla onki tarkemmat silmät kun mulla :) Se voi kyllä olla!

   Poista
 2. misstä löysit kuvia? siis ne jotka ei oo c emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki muut kuvat ovat Emmin ottamia paitsi tuo yksi Sailan. Saila itse laittoi mulle naamakirjassa kuvan inboxiin, käsittääkseni kuvasi vain vaativia luokkia :)

   Poista
 3. Onnea! :) Susta on kehittynyt hitsin hyvä ratsastaja, itse muistan sut Jeren kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :D Joo, hehe oon pikkasen ehkä muuttunut Jere ajoista.. :)

   Poista
 4. Onnea!:) Kiva postaus ja kivoja kuvia! Mitä saitte palkinnoksi kun teillä on hööksin muovikassit?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Hööksin kasseissa oli hiustuotteita, ne oli vähän niinkun extraa, luokassa oli rahapalkinnot :)

   Poista
 5. Onnittelut hyvistä sijoituksista! :) hienosti ratsastettu!

  VastaaPoista
 6. Hieno kirjoitus, hyvät kuvat ja ennen kaikkea hieno suoritus. Onnea Siskoseni! Olet ansainnut menestyksesi :

  VastaaPoista
 7. Hienosti menitte! Paljon Onnea! :)

  VastaaPoista
 8. Upeeta! Hieno onnistuminen, onnea. :)

  VastaaPoista
 9. Hei, voisitko tehdä postatuksen siitä, pajon sinulla menee kuukaudessa tähän harrastukseen? Kaikkine kuluineen, tallipaikat, kengitykset, valmennukset ja kilpailu yms muut kulut? Ja kuka maksaa ja mitä, auttavatko vanhempasi yms? :)

  VastaaPoista