Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Koulutreeniä, estetreeniä, laukkatreeniä..

torstai 13. kesäkuuta 2013Treeniä treeniä treeniä! Keravan kisat on nyt jo ihan ovella. Mennyt viikko on mennyt kovasti treenatessa Lorella sekä Eemelillä. On käyty estevalmennuksissa, kouluvalmennuksia ja Lorella olen tehnyt laukkatreeniä.

Olen käynyt nyt Loren kanssa 2 kertaa Emilia Kaikkosen koulutunneilla, ja olen tykännyt hirveästi! Emppu kävi myös ennen näitä valmennuskertoja kerran ratsastamassa Loren, jotta hän tietää minkälainen se on ratsastaa. Empulla on just hyvä ote isoihin hevosiin ja osaa neuvoa mua tosi hyvin Loren kanssa. Apu on tullut nyt enemmän kuin tarpeeseen, sillä meillä on ollut taas joku takapakki vaihde. Kouluratsastus on todella vaikeaa ja mikään ei oikein taas onnistu.. En tiedä miten olisin selvinnyt ilman Empun valmennuksia :D

Marjo kävi myös hypyttämässä meitä perjantaina, tehtiin ratatreeniä Valmennus meni ihan hyvin, mitä nyt olen itse jostai syystä vähän epävarma ja liian kovalla kädellä. En uskalla ratsastaa tarpeeksi reipasta laukkaa ja sitten olen kädellä kiinni.

Niinpä tänään vielä hyppäsin itsekseni 21m pysty-pysty linjaa eri korkeuksilla. Pyrin tulemaan kokoajan reipasta laukkaa ja keskityin siihen että tulin esteille tarpeeksi reilussa temmossa ja rennolla kädellä. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta kyllä se rupesi sitten lopuksi taas sujumaan! Loren kanssa käy vaan niiin helposti se että se pääsee liian pitkäksi ja sitten se tiputtaa kaikki puomit. Pitäisi löytää se kultainen keskitie. Ada oli auttamassa mua ja otti mun kännykällä pari videota. Videoiden lataaminen ei onnistunut tänne joten näette ton yhden kuvan minkä olen ottanut screen shottina videolta.

Eemelillä olin myös viime viikolla Marjon valmennuksessa, joka meni tosi mukavasti. Sunnuntaina hyppäsin vielä itsekseni, mutta Eemeli oli jotenkin vähän piittaamattomalla tuulella. Ei meinannut millään selvitä kolmoissarjasta puhtaasti vaan aina kolautti johonkin esteeseen. Lopuksi sitten kikkailulla saatiin herra tsemppaamaan ja hyvät 3 terävää hyppyä ja lopeteltiin siihen.

Muuten olen käynyt Eemelillä ratsastamassa koulua, perustyöskentelyä, siirtymisiä siirtymisiä, jotka ovatkin tän hevosen heikkous.. Askellajit ja temput se tekee aika mukavasti, mutta siirtymiset meinaa aina hajota käsiin! Mutta jo tässä viikon sisään se on parantunut paljon ja lopettanut jo radikaalimmat kiskomiset ja rojahdukset. Tänään saatiin jo aika hyviä siirtymisiä!

Huomenna hepat lepäilee ja perjantaina sitten kevyt ratsastus ennen kisoja :) Eemelin ilmottautumisen kanssa on ollut kyllä todellisia ongelmia. Ratsastajainliiton järjestelmässä oli kuulemma joku ongelma ettei Eemelin aluelupa päivittynyt ajoissa, joten emme saaneet sitä kipan lähtölistoille. Miljoonan puhelun ja sähköpostin jälkeen tilanne on nyt se että Eemelin pitäis päästä mukaan, lauantaiaamuna se lisätään lähtölistoille mukaan. Hope so!

Mua jännittää ihan kamalasti nää kisat, Lapinlahdella jäi paska maku suuhun ja ämpärillinen epävarmuutta ja 2 ämpärillistä nöyryyttä. Keravan kisojen maasto on varmasti haastava koska kyseessä on kansainvälinen 1*. Lorekin on ollut nyt tosi huono kouluratsastuksessa, joten ei oo mitkään kauheen mahtavat odotukset :D Koitan lähteä kisoihin ilman painetta. Tehdä tasaisen rikkeettömän koulun, siistin rataestekokeen ja puhtaan maaston. Kunhan tulos on vaan yli Lapinlahden, olen tyytyväinen.

Saa nähdä kuinka käy! Jännittää ihan hirmusesti, mutta nyt ei auta nössöillä!

3 kommenttia: