Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Eka estevalmennus 3kk tauon jälkeen

maanantai 3. tammikuuta 2011

Ihan ekaksi, HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!!! Toivottavasti kaikilla vaihtui vuosi rauhallisissa merkeissä ;) Viime kisakausi oli upea ja kokemusrikas minun kohdallani. Olen oppinut taas vuodessa niin paljon kaikkea :) Tavotteet on korkealla tulevalle kaudelle, mutta toivotaan ettei suuria ongelmia tulisi!

Noniin, en ole kirjoitellut taas vähään aikaan. Unohduin vähän joululomalle ;) Kehkeh. Lore on ollut mukava ja ollaan päästy nyt treenaamaan kunnolla hikeen asti! Olen nyt nostanut ruokamäärät siihen määrään mitä aijon pitää nyt koko peruskuntokauden. Toivotaan että auttais keräämään massaa. Löysin Loresta videoita Saksasta, missä edellinen omistaja oli kokeilee sitä. Voi kuinka upeassa kunnossa se oli! Täysin pyöreä pylly ja ylälinja "lyllyi" ravin tahdissa! Siinä on tavoitetta kerrakseen. Toivottavasti saan itekkin sen joskus siihen malliin. Tosin se on silloin ollut täysin ammattilaisen hevosena... Sille on vaa tosi vaikee saada tarttuu massaa, se on sellanen Mr. Honkkeli! Mä nyt pitkän harkinnan jälkeen uskallan linkittää tänne pari videota. Tunnen pilanneeni koko hevosen näiden videoiden jälkeen :DJoo, nyt rupes jo kaduttamaan että laitoin noi videot. Mutta ei siitä enempää!

Meillä oli eilen eka estevalmennus 3kk hyppytauon jälkeen!!! Kyllä jännitti aivan sairaasti. En edes puomia ollu päässy menemään. Joten voitte arvata että estesilmä oli täysin hukassa, monta kertaa tuli mokattua ponnistuspaikat sun muut, mutta se ei ollu hengenvaarallista koska esteet oli sitä 70cm tason luokkaa :D Mutta se oli outoa, että Lore käyttäytyi hyvin. Se ei edes ylikuumunu tai mitään! Ei mitään ohjien kiskomista, kenguruloikkalaukkaa, ryöstämistä, takasilla ilmaa potkimista hypätessä. Se oli tosi kiltisti, että oon jopa huolissani että onko sittekää kaikki ok..... Koska kun Lore tuli mulle, se oli ollu 1kk hyppytauolla ja sillon se hyppi pitkin seiniä ja teki pieniä pukkeja..... Jaa, tiedä sitten. Sitä tulee näin kriittiseksi kun hevonen on ollut kipeä. Heti jos joku on erilailla kuin ennen huolestun :S Täytyy seurailla.

Mutta joo, nytten ois sitten tarkotus rupee käymään kerran viikossa taas estevalkoissa ja kouluvalkoissa! : ) Ahh, täytyy sanoa... Ihana päästä reenaamaan!!! Adioos!

...ainii, se videokoosten ois iha jeba tunnilta! Ystäväni emmi oli kuvaamassa ja editoi sitten videon. Kiitos hänelle!

7 kommenttia:

 1. Vihdoinkin päätin kommentoida, pitkään teidän menoa sivusta seurannut hiljaa :))

  Hyvältän teidän meno tauon jälkeen näytti, ehkä se kunnon perusratsastukseen paneutuminen (sen käsityksen oon saanut että ootte aika paljon siihen keskittyneet lähiaikoina) on syy sille että Lore kuunteleekin sun apuja eikä loiki ja nypi ohjia jnejne! Olipas selkeesti selitetty, mut toivottavasti sait ideasta kinni! :D Hyvää jatkoa teille ja mä ainakin aina odotan innolla sun uusia postauksia!

  VastaaPoista
 2. Minusta Lore näyttää paremmalta ja sporttisemmalta sun videoissa! Itsellänikin on iso hevonen jota on vaikea saada lihomaan, mutta onhan se hevoselle terveellisempää olla hoikka, ja silti hyvässä lihaskunnossa.

  Minun hevoseni on myös 11-vuotias, ja sillä on ollut pari niveltulehdusta. Kyllähän sitä suhtautuu neuroottisesti joka kerta kun hevonen on löysä tai käyttäytyy muuten eri tavalla. Ei ne koskaan nuoremmiksi ja terveemmiksi muutu... Mutta se on sitä hevosenomistajan auvoista elämää :D

  -L

  VastaaPoista
 3. Colorado näyttää tosi hyvältä nykyään! :) Itse tykkään vähän sporttisimmista ja solakoista hevosista, vaikka tosi hienolta se näytti noissa ensimmäisissä videoissakin^^

  Muuten, jos ei haittaa, niin lisäsin blogisi linkin omaan blogiin :) Sun ei tietenkään tartte linkitellä mun blogia tai mitään, mutta jos häiritsee toi linkki mun sivuilla niin ilmoittele! :)
  http://www.kouluponi.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. minkä tallin maneesi toi on? :)

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos hurjasti kaikille : ) Kiva että teitä miellyttää! Heh :D

  Ei Milla haittaa, tosi kiva että linkitit meijät! :)

  Ja maneesi on Tuulen tallien maneesi :)

  VastaaPoista
 6. Onks sulla uus satula? Ootko luopunut siitä prestigen ruskeasta? :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva tuo alin video, hienosti koostettu :)

  VastaaPoista