Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

365 päivää, 12 kuukautta, 1 vuosi yhdessä

tiistai 25. tammikuuta 2011

Niin se vaan on. Aika lentää siivillä. Vastahan Lore tuli mulle.. Ja musta tuntuu ettei siitä ole kauaa kun olen kirjottanut viimeksi, vaikka siitä on jo kohta 3 viikkoa! Anteeksi kamalasti :( Nyt on ollut vaan kaikkea härdelliä bordellia (hahaha) tässänäin että en ole kerennyt kirjoittamaan. On koulurästejä ja tallitöitä ja iltatöitä jajaja.. Kun tarvitsen jotenkin oman rauhan ja ajatukset kasaan että saan jotain selvää tekstiä kirjoitettua!

Tein siis koko viimeviikon tallitöitä joka päivä kun meidän tallilta 3 työntekijää oli samaan aikaan lomalla!! Eli arkena menin joka päivä suoraan koulusta tallille siivoomaan karsinoita ja tekemään iltatallin + loren liikutus niin olin vasta klo 22 kotona joka päivä.. Ja viikonloppuna tein aamutalleja ja sunnuntaina sekä aamu- että iltatallin.. Ei oo helppoo :D Mut oli ihan muksaa tehä pitkästä aikaa tallia. Tulipahan tienattua rahaa kisakassaan :) tai pahimmassa tapauksessa sairaskassaan..

Sillä viime viikon tiistaina Karita Kotikulma tuli ratsastamaan Lorella. Ja ylläripylläri heppa oli epäpuhdas edestä :'( Karita ei sitten mennyt kun jonkun 10min ja mä hyppäsin sitten hetkeks selkään ravailee että Karita katto maasta miten ravi sujui. Ep:hän se oli, etujaloista. Varmaa ei ollut kumpi etunen häikkäsi, vai oliko ne molemmat. Hyvin pientä ja satunnaista "nykimistä", mutta kuitenkin oli selvää että heppa ei ollut ok. Huolihan siinä tuli. Ja itkukin pääsi kotimatkalla maneesilta. Matkalla soitin Marjolle (valmentajalleni) ja äitille, että heppa on kipeä. Tässä sitä taas ollaan. Kokoajan oli pelko perseessä että tulee takapakkia ja tsädäm sieltähän se tuli.

Seuraavana aamuna soitin eläinlääkäri Kaisa Nykäselle. Kerroin hänelle Loren syksyn sairaslomasta ja miten hevonen nyt liikkuu. Hän epäili että joko hevonen on mennyt niin jumiin kuntoutuksesta tai sitten etujalat ovat voineet rasittua. On kulma yleistä isoilla hevosilla kuntoutuksessa että etujalat rasittuvat kun ei ole vielä kunnon lihaksia tukemassa. Päädyttiin siihen että Kaisa kävisi antamassa Lorelle suonensisäisen lääkkeen. Joka lievittäisi tulehduksia. Se olisi nopein apu hevoselle. Tämän jälkeen 3-4 päivää kävelyä ja katsotaan uudelleen. Kintereet ovat tuskin uudestaan tulehtuneet sillä heppa kyllä ponnistaa hyvin takaa ja kokoaa hyvin.

Käveltiin siis sitten perjantaihin asti ja lauantaina Laura (vuokraaja) käveli maastossa selästä ja mä menin kans sunnuntaina. Eilen käveltiin sitten maneesille ja juoksutin eka liinassa. Liinassa ainakin lupasi hyvää. Olihan se jäykän oloinen mutta enään ei ainakaan mun silmään tullut mitään onnahduksia tai nykimistä. Mitä nyt hirveessä täpinässä välillä kompastui jalkoihinsa ja kun tuo maneesin pohja ei ole mikään tasainen... Pari muuta ratsastajaa maneesissa katsoi myös ravia ja sanoivat sen näyttävän ok:lta. Päätin hypätä selkään ja tein pitkään työskentelyä käynnissä. Jyrkkiä väistöjä, avoja, sulkuja, taivutuksia jotta sain vähän lapoja auki ja heppaa rennoksi. Sainkin hyvin selän ylös ja takajalat alle ja otin vähäsen ravia. Ravi tuntui ja näytti aika hyvältä, ja kun pyysin muita maneesissa olevia katsomaan niin he sanoivat että näyttää hyvältä. Huh.. Hepalla ainakin niin paljon menohaluja löytyy että ei kovin kipeältä vaikuta..

Soitin tänään Kaisalle ja hän sanoi että olisi hyvä antaa kyseinen lääke vielä uudestaan että tulehdus varmasti paranee. Joten nyt tässä seuraillaan ja alotetaan "uudestaan" kevyesti.

Tosiaan meillä olisi ollut viikonloppuna alue-valmennukset, mutta eipä taas päästy sinnekkään.. Jouduin perumaan ja vastaukseksi sain että en taida päästä renkaaseen ollenkaan kun en ole päässyt katsastuksiin enkä 2 valmennukseen :( Ei sitä ole kirkossa kuulutettu kun asia vielä varmistetaan mulle mutta !!!!!!!!!!! HARMITTAA NIIN PALJON! Kuinka huono tuuri voi olla? Eli tod.näk. jäin ulos nyt renkaastakin. Kyllä menee helevetin hyvin!!!! Mua niin ärsyttää että sitä ei voi pukea sanoiksi!!!

Tänään tulee hieroja hieromaan Loren. Odotan "innolla", koska heppa on todella jumissa. Todellakin hieronnan tarpeessa ja aijon jatkossa pyytää hierojan 2-3 viikon välein nyt kuntoutuskaudella.

Että tällasta kuuluu meille :) Ei kauheen hyvää siis. Pitäkää kaikki peukkuja että Lore tervehtyisi. Hyvää vuosipäivää vaan!

Ja ainiin kiitos ihan hirmusesti taas lukijoille! Kertyny jo 95! wouh!! Kohta on 100 täynnä! uskomatonta :) Kiitos kaikille ihanille lukijoilleni!

Ainiin tässä vielä Emmin uunituore ja upea teos musta ja loresta :) Kyl on kiva kun joku haluaa tehä meistä videoita! Upeeta jälkeä Emmiltä!!


p.s. klikatkaa toi 240px nii muuttakaa se 720 HD:ks tai 480 :) Tulee parempi laatu!

4 kommenttia:

 1. Ihan sairaan hieno video, millä ohjelmalla tehty ?

  Harmi kun ei ole heppa kunnossa, mutta sellastahan se noitten kanssa on :/ Ole kuitenkin iloinen, että sulla kuitenkin on heppa nimim. ratsastuskouluun jämähtänyt kun ei ole rahaa hevoseen ja jouduin lopettamaan edellisen vuokriksen kanssa eikä uutta löydy millään.

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno muuten toi video, mut kun laitan sen hd:ksi niin rupee lagittamaan aikas paljon.. :( Hieno heppa muuten sulla ! (:

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtava video !! Upeeta Emmi, oot niin taitava!!! ja Roosa ja Colorado on hienoja :)
  -Reetta

  VastaaPoista