Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Kylläpäs aika menee nopeasti

tiistai 6. huhtikuuta 2010
Viikko taas menny enkä ole raapustellut MITÄÄN :D hyihyi minua. Noo nyt raportoin viikon tapahtumat tiivistettynä :)

Viimeviikon keskiviikkona menin Marikan kanssa Anu Leväahon estetunnille seuraksi. Tunti teki tosi hyvää ehon kisoja ajatellen ja muutenkin. Meillä on ollut vähän kontrolliongelmia radalla (heh), joten anun tunnilla oli lyhyellä sivulla innariviuhkaa (puomi-este-puomi-este-puomi-este-puomi), joka oli TODELLA vaikeaa, mutta sujui sitten lopussa :D sitten innarilta jatkettiin lävistäjälle okserille ja sitten päädyn kautta uudelle lävistäjälle pystylle ja taas innarille. Perustehtävää, mutta harjoiteltiin kontrollia, joka onnistuikin hyvin ja Lore oli todella kuuliainen lopussa :)

Torstaina meillä oli sitten Marikan kanssa kouluvalmennus. Tehtiin pohkeenväistöjä ja avoja ravissa ja laukassa. Pitkää sivua ja pituushalkasijalta uralle jne. Lore oli jäykkä vasemmalta puolelta kaulaa rokotuksen takia, joten oli todella todella sitkeä eikä olisi halunnut taipua ja antaa periksi millään. Loppua kohti heppa kuitenkin vertyi ja laukkaväistötkin sujui oikein mallikkaasti että olin ihan ylpeä ;)

Perjantaina ratsastin sitten kevyemmin toistaen väistöharjoituksia. Oli niin kuuma että pääsin menemään ekaa kertaa t-paidalla maneesissa! Se oli niiin ihanaa :D! TULE JO KESÄ! Heppa oli rento ja hyvä ja kuuliainen.

Lauantaina sitten suunta eholle. Tällä kertaa asiat sujuivat hyvin paitsi sää, satoi kaatamalla vettä koko päivän ja hoitajani joutui kärsimään pahiten siitä ikävä kyllä.. Ehon verkka on tunnetusti pieni, ja Lorella on tapana vähän kyyläillä ja säikkyä hevosia jotka varsinkin tulevat läheltä. Joten voitte arvata kuinka jännittynyt heppa oli. Sain sen kuitenkin äkkiä rentoutumaan, ja verkka meni mallikkaasti. Sitten päästiin 90cm radalle. Kun lähdin ratsastamaan rataa, hevonen tuntui todella hyvältä! Rata meni hyvin ja KONTROLLISSA, joka oli tärkein asia, missään vaiheessa ei heppa vienyt, paitsi uusinnan vikan esteen jälkeisessä loppukaasutuksessa ;D Jäi tosi hyvä fiilis radasta ja jäin odottamaan sitten metriä. Kun kävelin metrin rataa, meinasi kyllä tulla pupu pöksyyn, jokainen joka eholla on käynyt tietää että siellä esteet ovat aivan tapissa :D Mietin että mitenhän tästä selviän, rataakaan en meinannu muistaa :D Tuhannen mielikuvaharjoituksen jälkeen katsoin parin ratsukon suorituksen ja lähdin verkkaamaan. En viitsinyt paljon verrytellä, ettei Lore väsyisi, joten ravailin ja laukkailin vähän ja otin käyntiä, sitten pari hyppyä ja radalle. Sydän pakahtui jännityksestä kun ratsatin ekalle esteelle, mutta ekan esteen jälkeen tuli semmonen tunne et hyvin tää menee :) Ja hyvin menikin. Ei tuntunut ollenkaan pahalta tai vaikealta. Ainoa inhokki radalla oli piiiiiiitkä lähestyminen 4 esteeltä 5 esteelle joka oli oranssi pysty. Vihaan pitkiä lähestymisiä rataesteillä, joita pitäisi harjoitella. Tietenkään en sitten nähnyt ponnistuspaikkaa ja Lore päätti homman hypäten vähän kauempaa ja jäin jälkeen hypyssä. Onneksi sain aika nopeasti itteni kasaan koska seuraava este oli jo lähellä. Loppurata sujui hyvin ja heppa oikein syttyi toisessa vaiheessa :) Loppupeleissä 0-0 radat kummastakin luokasta ja SIJOITUKSET! Olin niin ylpeä hepasta :) Sitten pakkasin hepan koppiin Jennin äidin kanssa ja jäätiin odottamaan Jennin 110cm rataa, joka sujui hyvin ja puhtaasti :) Hyvin mielin lähdettin ajamaan kotiinpäin 3 ruusuketta mukana :)


Täällä videot ja pari kuvaa kisoista :)


Sunnuntaina sitten ratsastin kevyesti ja huomasin että poika oli väsynyt eikä millään olisi jaksanut pysyä ohjan ja pohkeen välissä varsinkaan temponvaihteluissa ja siirtymisissä. Heppa yritti kuitenkin parhaansa ja teki pari hyvää pätkää jonka jälkeen lopetin suosiolla.

Maanantaina kävin meijän tallin läheisellä koivumäentiellä tekemässä ekaa kertaa laukkatreeniä :) Eka kerta yksin maastossa, ja heppa oli tosi asiallisesti. Lore oli niiin innoissaan kun pääsi laukkaamaan että olis halunnu mennä jopa liian kovaa out control :DD hehheh. Jäi hyvä fiilis ja yritän käydä maastossa 1-2 kertaa viikossa :)

Tänään on sitten illalla estevalmennus, saa nähdä miten menee :) Koitan päästä/muistaa kirjoittaa useammin :D Tässä oli nyt tiivistettynä tapahtumat :) See ya!

p.s. Miten v*tussa saan noi aika-asetukset oikein? Oikeesti kirjotin tän klo 12:15 :DD

1 kommentti:

  1. Muokkaa asetuksista oikea aikavyöhyke, se menee jostain syystä johonkin tyyliin Karibialle alkuperäisten asetusten mukaan..

    Se olitkin sä joka kyytiä kyselit Niksulaan (laskin nyt vasta 1+1), voi kyllä olla että me alotellaan kausi vasta Ypäjältä. Mut jos lähden Niksulaan niin voidaan kattella jotain yhteiskyytiä.

    Kivasti lähtenyt teillä yhteistyö toimimaan, eiköhän kenttäkisatkin ala yhtä mallikkaasti :)

    VastaaPoista