Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Kerava 24.5

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Jauu, nyt on sitten ekat ulkokisat menty. Jännitin aivan HULLUNA miten meillä menee... On ollu itellä vähän ongelmia löytää sopivaa istuntaa ja jalkojen asentoa, ja asiaa ei auta uusi satula ja uudet saappaat jotka on superhyperliukkaat. + etten päässyt kertaakaan hyppäämään ulkona ennen kisoja.

Kisapaikalle tullessa ei mulla ollut mikään kiire, kun olin vasta 60 lähtijä, mutta kyytiläinen jassu meni jälkkärinä alussa, joten oltiin ajoissa. Käytiin ilmottautumassa ja kävelemässä rata. Oli varsin oudot radat Keravalla, josta vähän yllätyttiin. Ihmeellisiä teitä ja kiemuroita. Ja kaiken lisäksi osa kentästä oli "suljettu" pois käytöstä, ilmeisesti mutaisen pohjan takia. Noh, jassu meni sitten laittamaan avustajiensa kera (kiitos nealle ja lauralle + muille taustajoukoille!) weenyä kuntoon kun minä jäin pällistelemään ponien menoa miran kanssa. Ponit veti sen verran hyvin, että ajattelin jo siinä vaiheessa että jos maaliin pääsisi niin olis jees, sijoituksesta oli turha haaveilla valtamerialukseni kanssa ;) Katsoimme Jassun suorituksen, ja tuhma W kyyläili kentän aidoille teipattuja julisteita. Tästäpä jassu sai adrenaliinipaukut ja ratsasti oikein siistin 0 radan!

Siinä aikamme katseltuamme lähdimme pikkuhiljaa kävelemään trailerille laittamaan herraa kuntoon. Ukko käyttäytyi oikein hyvin vaikka tuulenpuuskat kasvoivat. Nousin sitten selkään ja lähdin maneesiin verkkaamaan. Tyypilliseen tapaansa Lore "pelkäsi" muita hevosia aluksi ja teki omia mutkia ja väistöliikkeitä. Niistä piittaamatta ratsastin vahvasti jalalla ja määrätietoisesti verryttelin hevosta. Heppa tuntui oikein hyvältä ja hyvillä mielin lähdin odottamaan ulos vuoroani. Ulkokentällä oli 1 este pystyssä, joten käytin tilaisuuden hyväksi ja hyppäsin pystyn pari kertaa. Ilman ongelmia. Juuri meidän vuorolla tuli kauheat tuulenpuuskat ja pilvet vaikka koko päivä oli aurinkoinen. Jännitin aivan sikana, ja Lore vielä kaiken lisäksi myös kyyläili kentän julisteita jotka lepattivat tuulessa, ajattelin että hemmetti mitä tästä tulee. Lähdin ratsastamaan ekalle esteelle ja ponnistuspaikka tuli lähelle. Myös toisella esteellä hyppy meni pieleen ja jalustimet lähtivät, ajattelin että nyt sitä kusessa ollaan, ja NAUROIN selässä hullunlailla. Koitin saada jalustinta takas jalkaan ja juuri enne 3 estettä sain jalustimen napattua ja hyppy onnistui ja 4 laukkaa 4 esteelle. Sen jälkeen rata sujuikin ihan hyvin mutta sitten mokasin totaalisesti 8 esteen lähestymisen. Jäin totaalisen jälkeen ja lensin alastulossa kaulalle ja ohjat oli löysinä mutta maiskutin ja ratsastin eteenpäin sillä 9 oli jo edessä ja kilttinä poikana lore hyppäsi sen oikein mallikkaasti. Nolona surkeasta ratsastuksesta poistuin radalta (kyseessä oli A.2.0 arvostelu) taputellen lorea, koska se sieti keikkumiseni selässä. Löysättiin sitten satulavyötä ja hepalle vettä ja sokeri ja lepoa hetki.


(c)JX, 100cm eka este.


Kävin kävelemässä 100cm radan ja rata oli nyt VÄHÄN loogisempi, tosin ei vieläkään minusta järkevä. Rata loppui sarjaan, joka oli myös hassua. Olin lähtövuorossa 29, joten tässä oli aikaa käydä vessassa ja juoda ja katsoa pari rataa ennen verkkaa. Jännitys rupesi taas kertymään ja hyppäsin selkään ja verkkaamaan. Kävelin aika paljon, otin vähän ravia että heppa vertyisi uudelleen ja vähän laukkaa ja sitten kävelin. Sitten muutamat hypyt ja heppa oli super! Mirakin sanoi, ettei kannata hypätä enempää kun näyttää noin hyvältä :) Kävelin sitten hetken maneesissa tuulensuojassa ja mentiin sitten ulos odottamaan. Otin ulkoverkassakin pari hyppyä metrin pystylle. Sitten oli mun vuoro. Tervehdin ja lähdin laukkaamaan, olin taas lähdössä puolipitkin ohjin ja löysää laukkaa ja sitten heräsin että hitto nyt oikeesti ja otin ohjia lyhyemmäks ja laukan paremmaksi. Rata sujui tosi hyvin! Paljon paremmin kuin 90cm, keskityin paljon paremmin. Harmiksi 6 este tuli alas, jäin vähän suuhun kiinni ja hyppy oli vino johtuen että johdin vähän liikaa 7 esteelle joka oli suhteutettu kaartuen vasemmalle. Mutta pudotus ei paljoa haitannut koska radasta ja tosi hyvä ja helppo fiilis! Tyytyväisenä lähdin radalta ja taputtelin paljon ihanaa heppaani. Heppa sai sokerin kiitokseksi ja sitten ravattiin loppuverkat ulkokentällä. Kävelin traikulle ja purettiin heppa kamoista. Jopa isä uskalsi pitää Lorea, kun hoitajat olivat tipotiessään, heh ;) Jassu haki vettä vielä hepalle ja taluteltiin hetki ja sitten laitettiin heppa pakettiin ja kotiiin.

Jäi todella hyvä fiilis kisoista, ja siitä että sain korjattua 90cm huonon radan metrissä niin hyvin. Hoidettiin hepat tallilla ja siivottiin traikku ja päästettiin isä lähtemään kotiin pitkän päivän jälkeen. Ajeltiin vielä sitten tallilta takaisin Keravalle katsomaan 110cm luokkaa. Kaverini Kaisu hyppäsi hienon 0-radan Holaksella ja sijottuikin vielä :)

Hyvä reissu kaikin puolin, eikun seuraavia kisoja odottelemaan! :)


(c)Jasmin Lempinen, loppuraveja

Laitan videot ja kuvat myöhemmin linkkinä tänne kun saan ne käsiini :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti