Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Laakson aluemestaruudet 12.9.

perjantai 25. syyskuuta 2015

Kiitos kuvista Marika Puiravalle!

12.9. Lauantaina käytiin Danten kanssa Laaksolla hyppäämässä aluemestaruuksissa. Tosin me ei päästy kilpailemaan aluemestaruudesta mutta hypättiin avoimet luokat 95cm & 105cm hyvissä puitteissa, hyvällä pohjalla ja aurinkoisessa säässä :) Alunperin meidän piti hypätä näissä kisoissa 120cm senioreiden mestaruusluokassa mutta kesän takapakkien takia saatiin se tavoite unohtaa. En kerennyt julkaisemaan tätä postausta aikaisemmin koska lähdin 14.9. reiluksi viikoksi Ruotsiin ja Tanskaan heppamatkalle! Siitä kirjoitan seuraavassa postauksessa. Kisapäivä alkoi aikaisin klo 6 herätyksellä. Kisakamppeet päälle ja tallille. Ruokin hevoset ja hoidin Danten lähtökuntoon. Sitten muut tallin hevoset laitumelle ja Dantte traileriin ja menoksi.

Laaksolla vastassa oli Minna! Minna vuokrasi siis Lorea 3 vuoden ajan ja hänestä on tullut mulle kuin toinen isosisko :) Minnan kanssa purettiin Dantte trailerista ja pistettiin kuntoon. Minä lähdin kiireellä kävelemään rataa sillä olin hieman myöhässä. Onneksi kerkesin sitten ihan hyvin opettelemaan radan ja hoitamaan kanslia-asiat. Danttekin kerkesi kävellä 20min ennen verryttelyyn menemistä.Kisakentän ja verryttelyn pohjat olivat tosi hyvässä kunnossa. Vähän jännitin että miten Laakson kenttä oli kerennyt kuivua pitkistä rankkasateista, mutta nyt se oli just priima. Verkassa Dantte oli taas tosi rento. Rento sillä tavalla että se kuunteli mua keskittyneesti mutta tietysti ravissa etujalat taas lensivät showravimaisesti kun oltiin kilpailuissa ;) Sain verryteltyä rauhassa että Danttekin pysyi nahoissaan. Tietysti sitten taas ennen rataa kun otin isoimmat hypyt niin se vähän kuumui mutta pysyi kuitenkin kuuliaisena mikä oli positiivinen juttu!

95cm luokan arvosteluna oli a.2.0. Tiesin että isoilla kisakentillä käy helposti niin että ratsastajalla jää pakki päälle. Joten päätin että otan pitkän pätkän laukkaa ennen ekaa estettä ja koitan ajatella koko radan eteen eteen eteen, etten jäisin nyppimään. Käänsin myös niissä kohdissa sen verran mikä oli meidän tän hetkiselle tasolle sopivaa. Mielestäni rata sujui tosi hyvin, harmiksi neljänneltä esteeltä tuli hipaisuna takajaloilla puomi alas. Enää ei tullut kamalia rykäisyjä ja rytmin katkeamisia, vaan tempo pysyi samana ja suoritus oli tasainen. Puhtaalla radalla oltaisiin oltu neljänsiä, mutta pudotuksen kanssa suoritus oli nopein nelonen joten jäätiin toisiksi ei-sijottuneiksi.
Tässä välissä hypättiin ponien ja suomenhevosten aluemestaruudet joten Dantte sai käydä trailerissa syömässä ja lepäämässä. Oltiin seuraavassa luokassa vasta 32 lähtijöitä joten kerkesin hyvin kävellä radan ja katsoa muutamat suoritukset ennenkuin lähdettiin laittamaan Danttea kuntoon. Dantte käyttäyty tosi kiltisti ja oli kuin mikäkin mammanmussukka! Koitin tehdä verryttelyssä lyhyen verkan ettei se väsyisi. Radalla se kuitenkin taas innostui ja kuumui mutta ratsastettavuus pysyi aika hyvänä ja Dantte odotti hyvin. Yhdellä linjalla päästin sen vähän menemään kun oli aikaratsastus luokka niin Dantte ei kyllä kysellyt yhtään että mennäänkö vai eikö mennä :D Hah!

Tässä luokassa tuli 2 pudotusta. Ensimmäinen tuli kolmannelta esteeltä kun tultiin vähä lähelle kaarteesta ja Dantte hipaisi puomin takasilla alas. Toinen tuli sarjan A-osalta kun sarjaväli oli aika lyhyt joten koitin olla aika pystyssä ja istua vastaan että Dantte lyhentäisi itseään sarjaväliin mutta se kostautui takajalkapudotuksella kun nousin liian aikasin pystyyn hypyssä. Mutta kokonaisuutena rata oli mielestäni hyvä ja Dantte tuntui taas paljon paremmalta kuin viime kisoissa :)Vaikka molemmilta radoilta tuli pudotuksia lähdettiin silti tosi tyytyväisinä kotiin :) Dantte oli tosi kiva ratsastaa verryttelyssä ja radoilla. Sen ratsastettavuus kisapaikalla kehittyy kokoajan eteenpäin, mikä on tosi palkitsevaa!

Viime viikon maanantaina lähdin tosiaan 9. päiväksi Ruotsiin ja Tanskaan heppailemaan. Oli tosi huikea reissu ja sain sielä ison annoksen motivaatiota ja keskittymistä omaan ratastukseen. Mutta siitä reissusta kirjotan ihan oman postauksen mahdollisimman pian! :)

Tässä vielä muita Marikan ottamia otoksia kisoista :)


Keskittynyt Roosa radankävelyssä :D 2 kommenttia: