Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

6.9. Keravan alue-estekilpailut

perjantai 11. syyskuuta 2015

Sunnuntaina käytiin Danten kanssa hyppäämässä sairaslomatauon jälkeen Keravalla 90cm ja 100cm luokat. Kilpailut pidettiin sääolosuhteiden takia maneesissa, mikä oli harmi koska toivoin pääseväni vielä ulkokentille Danten kanssa. Mutta luontoäidille ei kukaan mitään mahda ja oli se mukavampi kilpailla sisällä pitävillä pohjilla kuin liukkaalla kuraisella kentällä :)

Janeten kainalossa oli hyvä huilata luokkien välissä! =)


Mua vähän jännitti että kuinkahan villi Dantte olisi  kisatauon jälkeen, mutta se käyttäytyi tosi esimerkillisesti! Se oli niin kiltisti kuntoon laittaessa ja maasta käsiteltäessä. Verkassa se oli tosi kuuliainen ja innokas. Juuri ennen 90cm starttia sille jäi kyllä vähän kierrokset päälle verryttelyssä enkä meinannut saada edes yhtä pitkää sivua tasaista laukkaa ilman pukkeja. Onneksi pukit sitten kuitenkin unohtuivat suurilta osin sinne verryttelyyn.

90cm rata meni vähän jarru pohjassa. Tuntu että Dantte oli niin kovasti menossa että jos päästän sen menemään niin rytmi ja tasapaino katoaa enkä saa sitä enää pidätteistä takaisin. Meno oli aikamoista koikkaloikkaa välillä että sain kyllä keskittyä ihan täysillä että pysyin skarppina menossa mukana. Aikamoinen hiki olikin kun radalta käveltiin ulos :'D Tosi hyvin se kuitenkin kuunteli mua koko radan vaikka menohaluja oli paljon. Ratsastin ihan tietoisesti toisenkin vaiheen rauhallisesti ja hyvää suoritusta hakien. Tulokseksi tuli puhdas rata, mutta ei oltu lähelläkään sijoja hitaan ajan vuoksi.

Ensimmäisen luokan jälkeen oli vähän aikaa taukoa. Dantte käveli ja sai vettä ja heinää. 100cm rata oli aika sama, samat linjat mutta eri järkässä. Arvosteluna oli a.2.0 joten päätin että pyrin tässä luokassa sujumaan vähän paremmin mutta kuitenkin hallitusti. Suunnitelmani onnistui aika hyvin. Pystyin ratsastamaan rataa jos vähän enemmän löysin rantein eikä Dantte kadonnut minnekkään vaan odotti hienosti minua. Viidentenä esteenä oli okseri, jolle ryssin lähestymisen ihan kokonaan. Rupesin nyppimään liian myöhään ja ajauduttiin ihan pohjaan mutta hieno Dantte vaan kipusi puhtaasti yli ja niin saatiin tästäkin luokasta puhdas rata :) Aika ei edelleenkään riittänyt sijoille mutta olin supersuper tyytyväinen Danten suorituksiin! Se oikeesti skarppasi ja oli paljon paremmin jo ratsastettavissa toisella radalla. Hyvällä fiiliksellä lähdettiin kotia kohti kahden 0-tuloksen kera. Kyllä huomasi että ratsastajallakin oli tauon jälkeen rytmi ja estesilmä hukassa. Mutta kyllä se sieltä löytyy taas treenaamalla ja ratoja hyppäämällä.
Tällä viikolla ollaan käyty kahdesti maastossa, Dantella oli yksi vapaapäivä ja keskiviikkona mentiin kavaletteja. Dantte oli tosi kuuma sinä päivänä ja alkuun yhdelle kavaletille lähestyminen kontrollissa oli todella hankalaa. Kun tarpeeksi kauan työstin asiaa, tein voltteja ennen kavalettia ja pysähdyksiä kavaletin jälkeen, rupesi Dantte tajuamaan ettei ryntäily ja kaahailu vain yksinkertaisesti kannata. Naks poks siitä yhtäkkiä tulikin superkuuliainen ja rauhallinen!! Se laukkasi ihan tyynesti ja 100 % kuunnellen kavaleteista yli, että jopa pari kertaa toin sen vahingossa ihan pohjaan kun se odotti ratsastajaa niin hyvin. Olin tosi tyytyväinen että se tajusi mitä pyysin siltä ja ajoin takaa. Muutaman "kavalettiradan" jälkeen lopetettiin treenit siihen.

Huomenna me mennään Laaksolle hyppäämään 95cm ja 105cm. Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun olisi pitänyt hypätä näissä kisoissa senioreiden aluemestaruudesta 120cm tasolla.. Mutta sitten tuli tämä ikävä takapakki ja sairasloma tähän väliin, joten nyt aloitellaan uudestaan ihan rauhassa. Jos sitten talvella pääsisi sinne 120 radoille :) Jos nämä kisat menevät hyvin niin seuraavissa karkeloissa voidaankin hypätä taas 110cm korkeudella. Saa nähdä miten Dantte reagoi Laakson kenttään, kun siellä on niiiiiiiiiiin paljon tilaa :D Toivottaavasti menisi hyvin, nautitaan kauden viimeisistä ulkokisoista!

Tässä vielä lopuksi viime postauksesta uupunut valmennusvideo! Nyt sain kaikki ladattua nettiin kun tulin käymään vanhemmillani läppärin kanssa, heh!


4 kommenttia:

  1. Kiva et tekin pääsette taas radoille! Dantte on tosi mukavan näkönen hevonen :)!

    VastaaPoista