Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Keuhkokuume selätetty ja Dantte takaisin treeniin!

perjantai 4. syyskuuta 2015Nyt on selvitty keuhkokuumeesta ja olen taas elävien kirjoissa. Tauti oli todella sitkeä ja piti minut 3 viikkoa toimintakyvyttömänä.  Välissä kävin lääkärin luvalla töissä kokeilemassa ja jouduin lähtemään kesken sunnuntaipäivän lääkärin päivystykseen kun kehoni otti takapakkia ja olotila romahti. En jaksanut mitään enkä saanutkaan tehdä mitään. Sitten kun olo parani niin lääkäri silti kielsi nousemasta hevosen selkään koska sydänlihastulehduksen riski oli olemassa. Lähdin sitten viikoksi meidän mökille poikaystäväni kanssa ja myöhemmin kaverit tulivat perässä viettämään mökille viikonloppua. Mökkeily kyllä teki tosi hyvää mun päälle ja viikko hujahti tosi nopeasti hyvässä seurassa :)
Oli todella ahdistavaa sairastaa kun Danten kintereet olivat parantuneet ja hevonen tarvitsi liikuntaa. Onneksi ihana Elisa ja Ansku auttoivat Danten liikutuksen kanssa näiden viikkojen ajan maastoilemalla ja juoksuttamalla joten hevonen on pääsi kuntoutumaan sairaslomasta hyvin ja on taas treenikunnossa. Ilman Elisaa ja Anskua hevonen olisi ollut varmaan vaan laitumella keuhkokuumeeni ajan. Onneksi ei!

Olen nyt siis reilun viikon ajan saanut itse ratsastaa. Dantte liikkuu hyvin ja mielellään, on takaisin "oma itsensä". Mutta kyllä siitä huomaa että voimaa ja lihaksia on kadonnut ja se tietty "raami" on kadonnut. Perusratsastuksessakin joutuu keräilemään niitä palasia joka puolelta kun koko ratsu tuntuu "huojuvan" alla ja etujalat viuhtoo joka suuntaan.  Tähän ei auta kun tehokas tiivis istunta ja vatsalihakset! Mutta tän hevosen kanssa on niin kiva tehdä töitä koska se aina parantaa päivä päivältä. Joskus sillä on tietenkin överihuonoja päiviä ettei mistään tule yhtikäs mitään (niinkuin kaikilla hevosilla ja ratsastajilla!), mutta pääosin se palkitsee tasaiseen tahtiin mun ratsastusta kun se kehittyy ja paranee. Eilen jo kouluratsastusta treenatessa se väläytteli jo tosi kivoja ja rentoja pätkiä rehellisessä peräänannossa.

Viimeviikon keskiviikkona Marjo tuli hypyttämään meitä pitkästä aikaa. Dantella sattui olemaan sellainen dinosauruspäivä, että se käveli joka paikkaan kuin kirahvi ja pelkäsi joka paikkaa. Pärski ja puhisi kuin joku dinosaurus! Valmennuksesta ei meinannut tulla mitään kun jarrut oli hukassa ja puskassa vaani 10 sapelihammastiikeriä :'D Dantte oli niin innoissaan esteistä ettei se vaan meinannut pysyä nahoissaan. Meno tuntui ihan samalta kun ensimmäiset hyppykerrat Danten kanssa sen tullessa minulle. Hypättiin lopuksi n. 90cm rataa. Onneksi lopputuntia kohden se rauhottui ehkä hieman niin että jo osa pidätteistä meni läpi.

Eilen keskiviikkona meillä oli toinen estevalmennus. Sovittiin viimeks Marjon kanssa että menen Dantella hyppäämään Keravalle 6.9. aluekisoihin 90cm ja 100cm. Meno tulee varmasti olemaan vauhdikasta mutta tää hevonen paranee vain kisoja kiertämällä ja ratoja hyppäämällä :) Sitten 12.9 olisi Laaksolla aluekisat myös missä olisi kivasti 95cm ja 105cm luokat. Näiden kisojen jälkeen jos ne menee hyvin voidaankin sitten palata 110cm tasolle.Eilinen valmennus menikin sitten jo paljon paremmin kun viikon takainen. Tietty ratsastajalla on edelleen rytmi ja säädöt vähän hukassa mutta ne tulee takaisin vain hyppäämällä. Dantte oli innoissaan ja kun verkattiin alkuun kavaleteilla tarjosi se usein ristilaukkaa ja pukkeja. Se ei oikein halunnut tulla pohkeen ja ohjan väliin ja oli taas vähän levällään. Mutta ei tarvinnut montaa toistoa tehdä kun ristilaukat ja pukit jäivät vähemmälle :) Fiksu heppa! Lopuksi hypätiin sitten n. 90-100cm rataa. Alkurata meni ihan hyvin mutta sitten okserilla mulla meni pasmat sekasin ja Dantte hyppäsi kiltisti yli vaikka lähdin työntämään ilman etäisyyttä. Okserin jälkeen en saanut kerättyä itseäni tai hevosta ja hypättiin sarjakin vähän sinne päin. Rehellinen Dantte hyppäsi vaikka kuski ei ollut ihan kasassa. Lopuksi tultiin vielä okseri ja sarja uudestaan paremmalla suorituksella ja lopetettiin siihen. Yritin ladata videota tästä tunnista mutta mulla ei oo täällä uudessa kodissa kun kännykän netti niin videon lataus kestäisi 2 vuorokautta. Pitää ladata video kun pääsen Wifin ääreen.

Nyt odotan ihan hyvällä fiiliksellä Keravan kisoja vaikka onkin estesilmä vähän hukassa. Täytyy tehdä vielä ennen kisoja puomitreeniä ratatemmossa jotta saan harjoiteltua omaa silmää. Harmittaa suuresti, että meiltä meni kenttäkisakausi nyt ihan ohi. Tiedän että Dantella olis ollu annettavaa ja se olisi kisannut hyvin kansallista helppoa loppukauden. Mutta ei näille jutuille voi mitään, nyt tehdään syksy estekisoja ja treenataan talvi sitten ensi kevättä kohti.

Viimepostauksessani mainitsin että minulle oli tulossa kiva kouluheppa myyntiin. Sairastuessani keuhkokuumeeseen omistaja kuitenkin päätti pitää hevosen itsellään. Enkä yhtään ihmettele, kyseessä oli tosi selväpäinen ja kiva hevonen! Kerkesin tulla mainostamaan sitä vain liian aikaisin ;)

Niin tosiaan, muutin nyt vihdoin ja viimein omilleni uuteen kotiin. Muutin Bregon omistajan Anskun kanssa kämppiksiksi Järvenpäähän! Nyt on tallillekkin puolet lyhempi matka. Kulunut viikko on mennyt pakatessa muuttaessa ja stressatessa. En ole ennen oikeasti sisäistänyt kuinka rankkaa muuttaminen on. Toki olen monesti ollut muuttoapuna mutta se henkinen puoli on ihan oma juttunsa. Toivon että Dantte ja minä pysyttäisiin nyt terveenä ja saataisiin nauttia toivonmukaan lämpimästä ja pitkästä syksystä ennen synkän talven tuloa! Mutta eihän sitä koskaan voi tietää, mitä vaan voi taas käydä. Eletään päivä kerrallaan.

2 kommenttia:

  1. Harmi että meni koko loppukesä puihin, mutta tosi kiva kuulla että olette Danten kanssa molemmat taas kunnossa! Onhan tossa vielä Niinisalon kenttäkisat ;) Mutta toivottavasti ensi kaudella viimeistään pääsette taas kenttäradoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) niinisalo jää väliin köyhän lompakon takia, mutta ensi vuonna sitten!

      Poista