Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

16.-17.5 Niinisalon kenttäkilpailut

torstai 21. toukokuuta 2015

(c) Anniina Gullans, kiitos!

Viime viikonloppuna oltiin Niinisalossa kenttäkisoissa. Lähdettiin matkaan perjantaina iltapäivästä jotta kerkeisin ratsastamaan Danten vielä kisapaikalla illasta. Suunnitelmana oli ratsastaa Dantte pe-iltana ja la-aamuna kisapaikalla ennen iltapäivällä olevaa koulukoetta, jotta se tottuisi alueeseen ja voisi vähän rentoutua. Suunnitelma toimi hyvin, jo perjantai-iltana Dantte liikkui ehkä parhaiten ikinä enkä ikinä ole saanut siihen niin hyvää tatsia laukassa kun se vihdoin relasi ja antoi ratsastaa itseään! Elisa katsoi vain monttu auki ja minä en voinut lopettaa kehumista kun Dantte vain paransi ja paransi ja paransi.. Wau! Vastalaukatkaan ei tuottanut mitään ongelmia! Siihen fiilikseen oli hyvä lopettaa. Elisan kanssa puhuttiin että meni kisat niin tai näin niin tämä ratsastus muistetaan, kuinka hieno se oli ja voi olla halutessaan, sillä fiiliksellä minkä se antoi niin jaksaa taas pitkään työstää sen perusratsastusta :)

Lauantai-aamuna Dantella oli taas uutta ihmeteltävää kun nyt kisakenttä olikin täynnä ihmisiä ja verrytteleviä ratsukoita. Jännitys otti taas hetkeksi vallan mutta aika nopeasti se osasi taas rentoutua ja kuunnella. En ratsastanut kuin sen verran, että se rentoutui ja oli avuilla. Iltapäivällä oli sitten koulukoe. Varasin verryttelyyn vain 30min kävelyineen, sillä Dantte oli liikkunut jo aamusta. Ravissa se oli aika kiva ja haki mukavasti tuntumaa, mutta laukka tuntui taas siltä että ei tästä tuu yhtään mitään. Dantte oli tosi vahva ja heilutteli päätään kuin ropelli, yritin kaikinvoimin pysyä läsnä istunnalla ja saada sitä keskittymään. Totesin jo Elisalle että taisi viimeset keskittymiset jäädä sinne aamuratsastukselle, että nyt Dantte ei jaksa enää. Onneksi juuri ennen starttia se sitten rentoutui jotenkuten laukassa ja sain ihan hyviä pätkiä ennen radalle lähtöä. Ei läheskään niin harmonista yhteistyötä kuin perjantaina mutta kuitenkin.

Rata meni mun mielestä aika hyvin. Päätin tällä kertaa keventää raviosuudet nyt kun se on sallittua ja kokeilla vaikuttaisiko se Danten rentouteen radalla. Raviosuus oli ihan hyvä, tietty volteilla se vielä vähän poikittaa ja suorilla mun on vaikea saada se pysymään suorana koska se ei ole vielä 100% ohjan ja pohkeen välissä niin se pääsee kiemurtelemaan. Näiden takia raviohjelman numerot pysyvät siellä 5-6 kieppeillä, keskiravista tuli 6,5, olisi varmaan tullut 7 ilman tahtirikkoa. Laukkaohjelmassa Dantte teki tosi hyvän parannuksen viime kisasta. Nyt tuntui että se oikeasti malttoi odottaa apuja eikä vain juossut kättä vasten karkuun etujalat suorina. Pystyin ratsastamaan kummatkin keskilaukat ilman että se katosi paikalta. Tietysti ne pitäisi ratsastaa rohkeammin mutta pikkuhiljaa, tämä oli jo saavutus että Dantte pysyi käsissä näilläkin keskilaukoilla. Se malttoi myös kävellä radalla saaden sitä edeltävästä pysähdyksestä seiskan ja käynnistä kutosen :) Ainoa selkeä rike oli vasemman laukan nosto jossa Dantte nosti ristilaukan ja pukitti myötälaukkaan. Siitä tuli sitten 4.
Dantte ihmettelee kouluaitoja :)


Prosentteja koko ohjelmasta tuli 55%. Oltiin vähän höh, miten niin huonot. Mutta kun saatiin koulupöytäkirja käteen niin huomattiin että olin ratsastanut toisen keskilaukan jälkeen väärin. Siirsin keskilaukasta raviin viimeisessä kirjaimessa vaikka ohjelmassa olisi pitänyt siirtyä harjoituslaukkaan ja raviin vasta tuomarin edessä, hups. Niinpä paperissa komeili "0, ei esitetty". Tollanen moka verottaa lopputuloksesta monta prosenttia. Sama moka vaikutti myös seuraavaan arvostelukohtaan joka oli se raviinsiirtyminen, niin sitä tuli 4 ja "liian aikaisin", tottakai kun siirsin raviin 2 kirjainta ennen... Siirsin myös toiselta keskilaukalta diagonaalilla liian aikaisin raviin josta tuli myös 5. Nämä jutut korjaamalla prosentit olisivat jo helposti 60% paremmalla puolella :) Nyt siis kotityöskentelyssä pitää keskittyä ravityöskentelyssä vielä enemmä suoruuteen ja siihe poikittamiseen. Saada Dantelle lisää voimaa ja sitä kautta rehellisemmin pohkeen ja ohjan väliin. Onhan se raukka vielä niin voimaton ettei siltä voi vaatiakkaan mitään tappavan tasasta peräänantoa. Pikkuhiljaa hyvä tulee!Koulukokeen jälkeen estekokeeseen oli 1,5h aikaa. Käytiin siis rauhassa vaihtamassa kamat ja hokittamassa. Kerkesin myös käydä vähän syömässä siinä välissä. Ennen estekoetta verkkasin vähän metsäverryttelyssä, joka oli anteeksi vaan mutta ihan kamala. Siellä ei ollut mitään selkeää uraa mitä kiertää ja hiekkapoluilla oli ruosteisia peltipurkkeja terävineen reunoineen. Pyysinkin mun tukijoukkoja keräämään ne pois sieltä hevosten jaloista.. Dantelle ei sovi oikein tommonen haastava juurinen ja kuoppanen maasto verryttelyksi kun se ottaa niistä vaan kierroksia kierroksia kierroksia enkä oikein pysty antaa sille tarpeeksi tilaa kun kokoajan pitää kääntää ja olla tarkkana pohjan kanssa, niinpä ei oikein saatu rauhaa siihen verryttelyyn mutta se asia oli nyt vain hyväksyttävä :) Otin Dantella vain muutamat hypyt ja eikun radalle. Nurmella Dantte tuntui vähän varovaiselta, se oli huomattavan erillainen ratsastaa. Tuntui että ajauduin esteillä aina liian lähelle tai kauas. Ratsastin jarru päällä enkä löytänyt sitä oikeanlaista flowta. Mutta tuloksena jokatapauksessa puhdas rata, kiitos varovaisen ja innokkaan hevosen! Videolta jälkeenpäin katsottuna ei se nyt niin hirveältä näyttänyt miltä tuntui, mutta ei toi nyt ihan tyylipuhdastakaan ole :)


(c) Hanna Heinonen, kiitos!

(c) Pilvi Vähämäki, kiitos!
Estekokeen jälkeen kävin ravaamassa metsäverkassa kierroksen ja mentiin eläinlääkärin tarkastukseen, rutiinijuttu, oltiin porukalla iloisia nollaradasta. Sitten kun ravautin Danttea lääkärille ja hän pyysi juoksemaan toiseen kertaan tajusin ettei kaikki ole kunnossa. Dantte oli epäpuhdas takaa. Hyvin vähän, mutta ep kuitenkin. Voi sitä pettymyksen määrää. Sovittiin, että seurataan, hoidetaan ja katsotaan aamulla uudestaan. Mitään ulkoisia merkkejä jaloissa ei ollut, ihan kuivat ja tasalämpöiset. Ei aristusta ja pehmeillä pohjilla epäpuhtautta ei juuri huomannut. 

Niinpä kylmättiin ja kävelytettiin loppuilta ja jätettiin Dantte nukkumaan lämpimien loimien alle. Aamulla jalat vaikuttivat pintapuolin hyvältä ja kävin ratsastamassa kevyesti tunnustellen. Dantte oli hyvin innokas eikä vaikuttanut kipeältä eikä ontunut pehmeällä ratsastuspohjalla. Kuitenkin ratsastuksen jälkeen kun käytiin näyttämässä eläinlääkärille kovalla tiellä niin epäpuhtaus ei ollut kadonnut. Pyysin kavereita ottamaan vielä videolle kun juoksin Danten kanssa tiellä jotta voisin näyttää mahdollisesti sitten klinikalla sitä videota eläinlääkärille. Päätettiin jättää kilpailu siihen ja lähteä kotia.

Kyllä harmitti että ajettiin sinne asti eikä päästy maastoon, mutta tällaista se näiden hevosten kanssa on. Osasin kuitenkin iloita siitä kuinka hyvä Dantte oli ratsastaa perjantai-iltana ja teki hyvät osakokeet lauantaina. Ei siis ihan turha reissu, vaikka se maastokoe onkin se juttu mitä kaikki odottaa. En osaa sanoa mistä yhtäkkinen epäpuhtaus tuli, Dantte on ollut tosi hyvä ratsastaa kotona ja liikkui mielestäni hyvin koulukokeessa ja hyppäsi puhtaan esteradan. Yhdeltä esteeltä se tuli huonosti alas joten voi olla että se oli sitten aiheuttanut mikrotrauman takajalkaan. 

Tiistaina käytiin sitten Vermon klinikalla tutkimuksissa. Eläinlääkäri halusi varmuudeksi kuvata koko vasemman takajalan polvesta alaspäin ettei mahdollisia hiusmurtumia olisi ja onneksi löydöksiä ei ollut. Päästiin siis suhteellisen vähällä ja 2 viikon kevyemmällä jaksolla. Mitään vakavaa ei löytynyt vaan luultavasti jalka oli venähtänyt tai saanut tällin jossain kohtaa, mistä oli sitten kipeytynyt. Nyt relaillaan pari viikkoa ja toivotaan että Dantte tulisi kuntoon, jotta päästäisiin mahdollisesti sitten taas Ypäjän kisaviikolle mukaan :) Tallinpitäjän lähettämiä puhelinkuvia Danten laiduntamisesta :D hah!Meidän tallilla on alkanut jo laidunkausi, joten Danten on hyvä lepäillä laitsalla itseään toivonmukaan lihottaen! Tietysti pari päivää klinikan jälkeen se on vain tarhassa, mutta voin sanoa että tollasta energiapakkausta on todella hankala kahlita ja pitää rauhassa.. Toivotaan että se itse tajuaisi antaa jalan levätä eikä riehuisi tolkuttomasti.


Aina kun hevonen on hieno niin ratsastaja näyttää ihan kamalalta perunasäkiltä.. :D argh!


Kiitos tuhannesti kaikille kuvaajille upeista kuvista! Ihanaa saada paljon hienoja kuvia :) Mitäs lukijat tykkäätte?

11 kommenttia:

 1. Onneksi ei löytynyt mitään vakavaa! Tsemppiä seuraaviin koitoksiin :)

  VastaaPoista
 2. aa niin siinä kävi :( Ihmeteltiin siis aamulla kun ell oli siinä ja arveltiinkin että nyt on jotain. Mutta niin kuin sanoin jo että Dantte oli aivan upee molemmissa lauantain kokeissa ja sulatti täysin mun sydämen <3 Ehkä ensi kerralla kehtaan tulla juttelemaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dantte meni kyllä tosi hienosti lauantaina :) Se on aikamoine sydäntenmurskaaja! Tule ihmeessä, en mä pure vaikka saatankin näyttää keskittyneenä tosi vihaiselta :D Hah!

   Poista
 3. Hevosten kanssa elämine on kyllä niin hetkistä hommaa. Hetken ovat ok ja toisella sekunnilla sitten ontuvat, mutta onneksi pääsitte vähällä :) Aika hyvin teillä on jo laidunkelit! Itsekin toivon pian että saan Lonkeron pian vihreille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niinhän se on :( Joo meillä laitumet rehottaa jo siihen malliin ettei hevoset kerkeä niitä enään syömään kun kasvavat jo liian pitkäksi!

   Poista
 4. Toivottavasti menee pian ohi ja pääsette jatkamaan hyvin startannutta kautta :) tsemppiä!

  Esteheppa Codan elämää

  VastaaPoista
 5. Voi mikä harmi, pikaisia toipumisia Dantelle! En kyllä pääse yli miten makeelta toi hevonen näyttää, niin karkki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Joo mäkin tykkään Dantesta, se on niin spesiaali!

   Poista
 6. No, onneksi kouluradan unohdukset sattui nyt tälle kertaa kun jouduitte kuitenkin jättämään kesken. Toivon todella että pääsette takaisin kisakuvioihin heti Ypäjällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu itse mietin samaa että onneksi kävi tällaisessa kisassa missä enivei joutui keskeyttämään :D Kiitos!

   Poista