Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

10.5. Keravan alue-estekilpailut

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

(C) Roosa Autio

Äitienpäivänä oltiin alue-estekisoissa Keravalla. Ansku hyppäsi Breegolla 60cm ja minä menin 90cm. Danten kanssa hypättiin 100cm ja eka 110cm! Tälläkin kertaa herätyskello soi kukonlaulun aikaan klo 6:00, sillä Anskun luokka alkoi jo yhdeksältä ja paikalla piti olla ajoissa. Onneksi päivä oli aurinkoinen ja suhteellisen lämmin, joten n.10h kisapäivä sujui ihan mukavasti.

Anskun 60cm meni hienosti, Ansku muisti radan ja piti ohjat käsissä. Tuloksena puhdas rata ja 2. sija! Hienoa :) Sitten jouduttiin odottelemaan pari tuntia että 90cm alkoi. 90cm verkassa Brego oli tosi vahva ja löysä samaan aikaan. Ekat verkkahypyt oli aika laakoja ja huolimattomia. En saanut ratsastettua sitä takajaloille. Rataa ennen sain sitä kuitenkin vähän ryhtiin ja hypyt terävöityi kummasti. Radalla mentiikin sitten hirveää haipakkaa ensimmäiset 3 estettä, 2-3 esteen välissä en saanut pidätteitä läpi joten Breego otti puomin jaloilleen. Sen jälkeen rupes menemään avut perille ja loppuradan se suoritti tosi hienosti ja terävästi! Olin tosi tyytyväinen rataan vaikka puomi tulikin, se meni oppimisen piikkiin :)Mun ilme on aika loistava :D

Dantte oli metrin verkassa tosi villi. Verryttelin ensin sileällä maneesissa, ravissa se oli ihan jees mutta laukassa ihan hillitön. Ulos esteverkkaan siirtyessä se oli ihan yhtä villi ja rynni esteille ja perse lensi.  Onneksi minulla oli mukana ystäväni Milla joka osasi neuvoa minua hyvin miten saatiin Danttea paljon paljon paremmaksi ja kuulolle. Ne iänikuiset ulkoavut olis ihan hyvä muistaa itsekkin kun niistä aina valmennettaville huudan.. Uppista. Helpotti hevosen ratsastettavuutta kummasti. "Älä tee niinkuin minä teen vaan niin niinkuin minä sanon!" - pätee hyvin tähän :D

100cm rata meni sitten tosi hyvin! Olihan Dantte joo menossa mutta se oli kuitenkin kuulolla eikä rynninyt pahemmin esteille. Rataa oli kiva ratsastaa ja viimeiselle esteelle otin yhden askeleen liikaa kun olisi ollut parempi vaan antaa sujua, mutta tarkkakinttuisena Dantte keräsi jalkansa ja hyppäsi puhtaan radan :) Ihanaa hypätä rataesteitä hevosella joka on varovainen eikä rokota jokaisesta etäisyysvirheestäsi puomilla. Meidän aika riitti a.2.0 luokassa 11.sijaan, luokassa oli yli 40 lähtijää, joten saatiin ruusuke! :)

VAROITUS! Lopussa saattaa kuulua huutoa... :DD110cm rataa kävellessä kyllä kieltämättä vähän perhosia lensi vatsassa. Taisin Millalle vähän uikuttaa että hui kun nämä ovat isoja... x) Milla käski pitää turvan kiinni ja totesi että nää on pieniä. No pieniltähän ne näyttääkin jälkeenpäin videolta katsottuna, rataa kävellessä vain hirvitti :D Hah! Rata oli muuten täysin sama mutta 110cm luokkaan sarja oli muutettu kolmoissarjaksi.

Verryteltiin Danttea tosi säästeliäästi ja nyt se toimi tosi hyvin ja kuuliaisesti, itse vain jäin nyppimään sitä liikaa ennen esteitä enkä antanut edetä.. Lopuksi sain paremman lähestymisen ilman turhaa nykimistä ja sillä fiiliksellä lähdettiin radalle. Dantte tuntui tosi hyvältä, keskittyneeltä eikä yhtään väsyneeltä. Rata meni muuten ihan superisti, mutta toisella esteellä kadotin etäisyyden ja jäin ratsastamaan takaperin vaikka olisi pitänyt vaan olla läsnä ja antaa Danten hypätä kaukaa. En luottanut siihen että se lähtisi niin kaukaa joten jäin hypystä sitten totaalisen jälkeen ja puomi putosi takajaloilla. Sen jälkeen tajusin että nyt hemmetti loppu se ohjista rykiminen että anna sen hevosen mennä! Loppurata sujuikin tosi hyvin ja Dantte hyppäsi superhienosti! 110cm korkeutena ei tuntunut meille yhtään vaikealta :)

Radat hypätty, kuvassa onnelliset ja väsyneet  :)

Kisapäivä sujui siis oikein mukavasti ja saatiin lähteä hyvillä mielin kotiin. Tämän viikon Dantte onkin nyt kevyellä ja palautellaan sitä koska perjantaina lähdetään sitten Niinisaloon kenttäkisoihin! Odotan kisoja kuin kuuta nousevaa koska mulla on ikävä Niinisaloa kisapaikkana. Olen kilpaillut siellä viimeksi vuonna 2012 syksyllä Vaativassa B:ssä Loren kanssa. Niinisalo on mielipiteitä jakava kisapaikka, mutta itse koen että siellä on sellaista tietynlaista tunnelmaa. On ihan oma juttunsa pakata auto täyteen tavaraa ja lähteä viikonlopuksi reissuun Niinisalon kenttäkisoihin kuin päiväksi vaikka esim. Ypäjälle. Vaikka siellä usein sataakin ja on kylmä jne. jne. niin silti pidän jostain syystä Niinisalon kisoista :)

Vähän kyllä jännittää miten Dantte sopeutuu jabassa olemiseen ja kisapaikalla yöpymiseen, sen näkee sitten. Odotan innolla että nään pitkästä aikaa monia kenttäratsastuskavereita! Ypäjällä mun kisapäivä meni niin juostessa etten juuri kenenkään kanssa kerennyt ajan kanssa rupattelemaan. Niinisalossa on onneksi nyt vain yksi hevonen mukana ja 2 kisapäivää, joten enemmän aikaa jorista kavereiden kanssa ;)

Dantesta en ole saanut Keravalta kuvia, joten tässä Pilvin ottamia hienoja kuvia Ypäjän estekokeesta :) Kiitos Pilvi!
4 kommenttia:

 1. Teillä meni kyllä tosi hyvin! Onnea :)

  VastaaPoista
 2. oon niin onnellinen sun puolesta, että asiat on järjestynyt! Oot tehnyt tosi hienoa työtä Danten kanssa ja toivottavasti teillä on vielä monta vuotta edessä! Haluaisitko muuten Danten ihan omaksesi? :) Vaikutat todella mukavalta tyypiltä! Tsemppiä koitoksiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 mäkin toivon että dantte sais olla mun käytössä useamman vuoden :) tottakai haluaisin mutta mulla ei tule olemaan moneen vuoteen rahaa ostaa omaa hevosta :( näillä siis mennään ja toivotaan että mulla pysyy hevosia käytössä :)

   Poista