Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

1000 lukijan raja rikki! (+ Finnderbyn 2014 SM-maastovideo)

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Tässä hiljaittain mulla on mennyt blogissa ja instagramissa 1000 lukijan ja seuraajan raja rikki! Ihan huikeeta! Facebookissakaan ei ole enään pitkä matka 2000 seuraajan rajan rikkomiseen. Olen niin otettu, että niin monet ihmiset haluavat seurata elämääni ja kuulla minun kuulumisia. Toivottavasti jaksatte lukea ja seurata jatkossakin, vaikka välillä tuntuu että en mitään muuta teekkään kun laiminlyö blogia kun en kerkeä postailla. Silti te ihanat jaksatte kommentoida ja tsempata :)

Kiitos teille kaikille! 

Melkein vuosi sitten sattui tämä minun karmea ratsastusonnettomuus Ypäjällä, Finnderbyssä nuorten SM-kisoissa. Siitä kohuttiin aika paljon hevostalli.netissä ja kirjoitettiin lehtiinkin. Onnettomuuden jälkeisistä kuulumisista kirjoitettiin myös tämän vuoden maaliskuussa Villivarsaan. Moni lukija ja seuraaja toivoi että julkaisisin kyseisestä onnettomuudesta Gopro-videon. Itse katsoin videon kerran, kun pääsin kesällä sairaalasta kotiin. Sen jälkeen en ole sitä vuoteen halunnut katsoa ja nyt pitkästä aikaa Lorea ikävöidessä katsoin sen uudelleen. 

Hymyilin koko videon ajan samalla kyynelten valuessa poskiani pitkin. Kuinka ihminen voi tuntea lämpöä sisällä onnellisista muistoista ja samalla ikävöidä niin kovasti rakasta hevosta. Videolta huokuu, kuinka Lore rakasti kenttäratsastusta ja kuinka hienoksi meidän yhteistyö hioutuikaan. Itse näen sen vasta nyt ja osaan arvostaa sitä jälkeenpäin. Maastoradalla se antoi aina minulle tunteen siitä, että se haluaa tehdä sitä mun kanssa ja nauttii siitä täysin sydämmin. Se hevonen teki aina kaikkensa mun eteen. Kaikkensa. 

Halusin sitten julkaista tämän meidän SM-radan teidänkin nähtäväksi, mutta ilman onnettomuutta. Jos julkaisisin onnettomuuden, tiedän että siitä syntyisi keskustelua ja spekulointia foorumeille. En halua enkä jaksa lukea syytöksiä ja jossittelua siitä miten onnettomuuden olisi voinut estää. Tein ison virheen ratsastamalla väärää reittiä ja siinä kävi kohtalokkaasti. Mutta olisi voinut käydä pahemminkin, minulla oli suojelusenkeli matkassa. Haluan muistaa meidän viimeisen SM-radan hyvässä valossa. Muistella Lorea hymyillen, sellaisena mitä se oli. Hyvä kenttähevonen, joka lähestulkoon aina tuli ilman estevirheitä maastokokeesta maaliin. Niin rehellinen ja rohkea, elämäni hevonen. 

 Loren kuolemasta on jo 8kk ja ei ole ollut päivääkään etten olisi tätä rakasta hevosta ajatellut. Ikävä on kova edelleen ja tulee aina olemaan. Suru vain muuttaa muotoaan, nyt pystyn jo muistelemaan hymyillen kaikkia onnellisia muistoja <3


23 kommenttia:

 1. tuli kyllä pari kyyneltä kun videota katsoi :( lore oli hieno heppa isolla H:lla ja isolla tekemisen halulla ja sydämmellä♥ ymmärrän hyvin miksi julkaisit ilman onnettomuutta, siihen saakka näytti menevän tosi hyvin

  VastaaPoista
 2. Voi lore, tippa linsissä tekstiä lukiessa, sanoinkuvaamaton fiilis videota katsoessa❤ Voi kun olisin tajunnut blogisi aiemmin, liian vähän sain tutustua teihin yhdessä. Mutta onneksi teidät löysin, lemppariblogiksi nousitte heti ❤

  VastaaPoista
 3. Tämä kyllä kosketti minuakin, vaikka harvemmin tuntemattomien ihmisten kohtalot minua koskettavat. Tuntuu todella pahalta puolestasi... Ihminen on erehtyväinen, virheitä tehdään tässä lajissa maailman huipullakin. Ihmiset tekevät vääriä valintoja kokoajan ja kun kyse on tällaisesta lajista, jossa hetkenkin herpaantuminen tai täysin inhimillinen unohdus saattaa saada aikaan jotain kamalaa. Niitä sattuu jokaiselle ja ihan joka päivä. Niille kenellä on huono tuuri, sattuu pahemmin, harmi että juuri sinulle kävi niin. Uskon ja toivon, että löydät vielä elämäsi aikana uskomattomia hevosia rinnallesi, sellaisia kumppaneita kuin Lore, vaikka yksikään niistä ei ole kuin se. Ihanaa että olet kuitenkin palannut näin pian lajin pariin, ei voi nostaa kuin hattua... Ikinä en ole sinua tavannut, mutta arvostan sinua hyvin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että jaksoit kommentoida näin pitkästi ja ihanasti :) Se merkitsee minulle paljon ja kommenttisi on erittäin kannustava! Kiitos!

   Poista
 4. Ette olleet ainoat ratsukot jotka silloin finnderbyssä hyppäsi sen viimeisen esteen vinosti. Mielestäni sinulle kävi vain ihan sairaan huono tuuri ja Loren lopettamisen jälkeen oikein sydäntä särki, koska et tietenkään ole ansainnut niin huonoa tuuria. Mutta nyt Danten kanssa ollessasi ei voi kuin hymyillä, olen niin onnellinen puolestasi, kun onni on ruvennut kääntymään paremmin päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, oltaisiin saatettu selvitä siitä puusta jos vauhtia olisi ollut vähemmän ja hyppykaari pienempi :/ mutta minkäs sille mahtaa, turha jossitella :) Kiitos ihanasta kommentista! Toivon kanssa että onni rupeaa kääntymään kohdallani!

   Poista
 5. Aivan ihana video! Näytti niin helpolta kaikki tehtävät ja Lore meni tasaisen varmasti kaiken. :) Harmi se teidän onnettomuus, tuo maasto osuus olisi ansainnut hyvän lopputuloksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loren kanssa loppuaikoina se olikin helppoa, oltiin yhtä :) Lore olisi ansainnut kaikki maailman palkinnot <3

   Poista
 6. Kiitos sinulle että olet jaksanut kirjoittaa ja jakaa omia elämän tarinoita blogissasi!
  Blogisi lukemisesta olen itsekkin saanut todella paljon inspiraatioita ja enemmän puhtia omaan ratsastukseeni! Olette olleet todella hieno pari Coloradon kanssa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihana kuulla että mun bloggailusta joku on saanut voimaa ja puhtia! :')

   Poista
 7. Omien sairastumisten johdosta on kannustavaa ja lohduttavaa lukea sinun tarinaasi. Se voimaannuttaa ainakin minua. Kiitos kun jaat sen meille kaikille.
  Ja vielä tästä videosta, niin helpon ja vaivattoman näköistä menoa, oli ilo katsoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, jos pystyn tsemppaamaan sinua <3 ja mahdollisesti muitakin. Kiitos!

   Poista
 8. On varmasti viisas ratkaisu olla julkaisematta onnettomuuskohtaa. Ihailen sitkeyttäsi. Sinusta on vielä esikuvaksi monelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Joo, päätin että parempi olla julkaisematta!

   Poista
 9. Ihana, ihana Lore! Teit niin mahtavaa työtä sen kanssa, ja tuollakin radalla tuit sitä hienosti. Sillä oli hyvä elämä sun kanssa.
  Kamalan huono tuuri tuolla radalla, pikkuruisella virheellä oli isot seuraukset. Ratamestarikaan ei ollut onnistunut työssään täydellisesti, kun noin selkeä vaaran paikka pääsi syntymään.
  T. Karoliina

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtavaa yhteistyötä teillä. Ymmärrän miksi et halua julkaista onnettomuuskohtaa. Tiedän tunteen kun rakas hevonen kuolee. Voimia sinne.

  VastaaPoista
 11. https://youtu.be/c4qiP5tbvqM

  No, sattuu niitä muillekin, mutta onneksi tuossa ei käynyt pahemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai sattuu, tiedän muutamia jotka ovat kanssa ottaneet yhteen puun kanssa mutta ovat onneksi selvinneet säikähdyksellä :)

   Poista
 12. Ääh. Ihan ilkeeltä tuntuu ku jouduitte eroamaan. No mulla lopetettii tänää perheen koira. Oli alle 2 vuoden ikäne... Oon oppinu äärettömästi sulta pelkästään kuvista ja videoista! Oot mahtava ihmine!

  VastaaPoista