Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

3.4. Riders Inn

maanantai 6. huhtikuuta 2015Pitkänäperjantaina suuntasimme hyppäämään Riders Innin järjestämiin esteratsastuskilpailuihin Hyvinkäälle. Pyhän ansiosta perjantai oli minulla töistä vapaa, lauantaina en olisi päässyt kisoihin töiden takia. Oli jännittävää lähteä täysin uuteen kisapaikkaan, odotukset olivat suuret upeasta uudesta kilpailuhallista ja täydellisistä ratsastuspohjista. Ja täytyy sanoa, että ei tarvinnut pettyä. Maneesi oli juuri niin upea kuin odotettiinkin ja pohja oli täydellisyyttä hipova. Tuntui että kaikki hevoset joiden suorituksia näin hyppäsivät hyvin tällä pohjalla. Tietysti näin erillaiset olosuhteet aiheuttivat joillekkin hepoille jännitystä. Elisa lähti hoitajaksi kisoihin, joten oltiin kolmistaan Danten kanssa liikkeellä. Kerron kisoista nyt pikaraportilla koska ei oo aikaa kirjottaa yksityiskohtasesti niinku yleensä mulla on tapana. 

90cm valmistautuessa Dantte oli tosi jännittynyt, kävi monta kertaa takajaloillaan jos piti odottaa seisten. Mutta verryttelyn jälkeen se rauhottui ihan kivasti. 90cm rata meni yllättävän hyvin! Verkassa Dantte oli aika vahva joten ratsastin siellä esteille aika vahvalla kädellä jarru pohjassa. Radalla pystyin antaa Danten edetä ilman että tuli sitä tunnetta että koko peli katoaa alta. Pystyin ratsastamaan keskittyneesti etäisyyksiä esteelle, lyhentämään ja pidentämään laukkaa ilman protestointia! Oltiin kaikki tosi tyytyväisiä rataan. Tuloksena siis puhdas rata ja sijoituttiin kahdeksanneksi, jee! Valmentajani Marjo oli auttamassa 90cm verryttelyssä ja katsoi radan. Videolla kuuluu hauskasti kuinka Marjo myötäratsastaa mun kanssa rataa :D Písti hymyilyttämään kun ekaa kertaa videon katsoin!  
Marjon piti lähteä 90cm luokan jälkeen, joten "sain pärjätä yksin" metrin verryttelystä ja suorituksesta. Vaikka Dantte starttasikin 100cm luokassa kymmenentenä, venyi odotus silti yllättävän pitkäksi pohjan huoltotöiden ja radankävelyn vuoksi. Tässä välissä Dantte kerkesi väsähtää. Koitin verrytellä mahd lyhyesti, ravit laukat nopeasti ja sitten vain kävelyä ja tarvittavat hypyt. Kun sitten sain lähtömerkin suoritukseen, Dantte rupesi yhtäkkiä ravistelemaan päätä rajusti ja vaikutti ärsyyntyneeltä. Koitin siinä 40 sekunnin aikana katsoa suitsia ja satulaa että painaako jokin mutta en löytänyt mitään. 

Dantte hyppäsi kyllä suurella innolla mutta huomasin ettei se jaksanut enään keskittyä. Vauhti kiihtyi ja pidätteet eivät menneet läpi. Ennen kolmatta estettä en ratsastanut tarpeeksi ajoissa taakse, joten en kerennyt saamaan pidätteitä läpi ja ajauduttiin lähelle okseria ja siitä tuli pudotus. Sen jälkeen sarja meni hyvin ja 6. esteeltä 7. okserille Dantte lähti aikamoista haipakkaa. Siinä vaiheessa päätin etten rupea rykimään sitä takaisin vaa annoin sen sitten "juosta päin" estettä. Puomi kolahti lujaa etusiin ja Dantte otti opikseen, kummasti vauhti hidastui ja viimeiselle esteelle ratsastettavuus oli taas hyvä ja etäisyys ideaali. Joten tämä 100cm suoritus meni vähän väsymyksen ja opettelun piikkiin molempien osalta :) Olin silti tosi tyytyväinen Dantteen. Alkuun kisapaikalla sitä jännitti kovasti mutta sitten kun se tottui kisapaikan hälinään ja systeemiin niin se käyttäytyi tosi asiallisesti. 
Niinpä kisoista lähdettiin yhden onnistuneen, yhden opetteluradan ja ruusukkeen kera. Fiilis oli hyvä vaikka heti 100cm radan jälkeen olin ihan ihmeissäni, että mitä tapahtui ja miksi Dantte huononi yhtäkkiä niin paljon. Mutta väsymyksestä se johtui, koska poika oli sitten aivan naatti. Tykästyn päivä päivältä enemmän tähän hevoseen ja ekassa luokassa se oikeesti näytti mulle että siitä tulee superhieno ja se on ihan sairaan kiva ratsastaa radalla kun se toimii!! En malta odottaa miten hienoksi meidän yhteistyö kehittyy! 

Maanantaina mennään Savijärvelle seurakoulukisoihin, mukaan lähtee Brego ja Dantte. Meen molemmilla B-merkin kouluohjelman. Ruusukkeita ei lähdetä hakemaan tämänhetkisellä kouluratsastuksella, vaan nyt lähdetään harjoittelemaan sitä valkoisten aitojen sisällä kulkemista ja hakemaan rentoutta ja kokemusta :) Saa nähdä miten menee!Näitä kuvia varmaan tulee lisää omaan postaukseen, kunhan saan niitä ostettua! :)

6 kommenttia:

 1. Hienosti meni! Kyllä siittä kenttäratsu tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No toivotaan parasta! :D Tänään oli aika jännittynyttä menoa koulukisoissa, heh!

   Poista
 2. Dantte on kyllä tosi kivan näköne:)!

  VastaaPoista
 3. Dantte oli todella makeen näkönen livenä! Sen pienen osan mitä teistä nyt ehdin nähdä verkassa! :)

  http://team-happy.blogspot.com

  VastaaPoista