Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

28.3. Jokelan estekisat

maanantai 30. maaliskuuta 2015


Lauantaina aloitettiin kisakausi Jokeran järjestämissä seura-estekilpailuissa. Hyppäsin Breegolla 80cm ja 90cm, Dantella 90cm ja 100cm. Molempien kanssa lähdettiin metsästämään kvaaleja kenttäkisoja varten. Minulla oli lauantain ohjelmassa myös illalla omat syntymäpäiväjuhlat kotona (täytin 22 vuotta, wihii!), joten päätettiin lähteä kisoihin mahd. lähelle jotta kerkeäisin illan bileisiin, niinpä päädyimme menemään Jokelaan. Jokelan kisoissa on omat haasteensa, normaalia kapeampi maneesi, aikarajoitettu ryhmäverryttely maneesissa jne. Silti tykkään kyllä Jokelan kisoista kisaharjoittelupaikkana ja siellä on aina rento ja hyvä meininki, kiitos vaan Jokeran järjestäjäporukalle! :) Ja lisäksi meidän tallilta ajaa sinne n.15min. 

 Kisoihin meitä lähti minä, Ansku ja mun kenttäsisko Lotta Välimäki! Lotta tuli koko viikonlopuksi mun luo kylään, viimeksi oltiin nähty PM-kisoissa Elokuussa kun lähdin ambulanssilla sairaalaan juuri enne Lotan estekoetta.. heh :D Oli ihan superia nähdä pitkästä aikaa, terkkuja Lotalle <3 Kisaurakka alkoi Breegon 80cm luokalla. Oltiin vähän turhan ajoissa paikalla ja Ansku raukka joutui taluttamaan aika pitkään Breegoa räntäsateessa ennenkuin mun oli järkevää nousta selkään verryttelemään. 

Verkkasin alkuun Breegoa vähän ulkona, se oli alkuun tosi sitkeä ja juoksi alta pois. Niinpä alkuun ratsastin sitä vähän alitemmossa istunnan alle kuulolle. Vasta sen jälkeen otin vähän reippaampaa laukkaa ja sitten siirryttiinkin maneesiin ryhmäverryttelyyn hyppäämään. Breegoa pelotti maneesinpääty alkuun tosi paljon. Tehtiin hienoja lähtöpyrähdyksiä siellä päädyssä, mutta aika hyvin se sitten kuitenkin tottui siihen ja lopetti kyttäämisen. Verkka sujui ongelmitta ja eikun starttivuoroa odottamaan. 80cm rata meni vähän ehkä löysästi, ennen 5. estettä en saanut Breegoa ihan takajaloilleen joten se otti pudotuksen siltä esteeltä. Muuten se hyppäsi puhtaasti, yksi kvaali plakkarissa siis!  
90cm otin vain ihan muutamat verryttelyhypyt sillä huomasin Breegon löysistyvän ja se tarvitsi enemmän tukea. Molemmat luokat, 80cm ja 90cm olivat aika muhkeita, eli esteet oli aikalailla tapissaan. 90cm oli iso rata ja Ansku jo panikoi, että keskeytä jos tuntuu ettei Breego selviydy. Lähtömerkin kuuluessa ja kun aloitin radan niin Breego kuitenkin piristyi. Kyllä se tarvitsi aika paljon tukea ja ratsastusta mutta se skarppasi tosi hyvin ja hyppäsi muutamasta huonosta etäisyydestäkin puhtaasti. Rata tuntui tosi hyvältä ja niin Breego hyppäsi 90cm luokan 0-0 tuloksella ollen kolmanneksi nopein! Lähtijöitä oli vain niin vähän että vain 2 parasta saivat ruusukkeet, joten Breego jäi ilman vaikka olisi sen kyllä ansainnut! Minä ja Ansku oltiin molemmat ihan äimän käkenä Breegon skarppaamisesta ja siitä kuinka hyvän radan se hyppäsi. Wau, Hieno polakki! Niinpä Breego lunasti heti ensimmäisistä kisoista osallistumisoikeudet kenttäkisoihin, jihuu!

Breegon jälkeen tehtiin nopea vaihto Dantteen. Dantte oli ihan innoissaan uudessa paikassa, pörheänä kuin mikäkin showhevonen. Mitä enemmän jännitti, sitä korkeammalle etujalat nousivat. Koko verryttely meni monta volttia ja pidätettä tehden ja hokien "hoou hoou"-mantraa. Kieltämättä vähän jännitti, että mitähän radan hyppäämisestä tulee, pysyykö koko hevonen ollenkaan räpylässä. Ennen suorituksen aloittamista kaikissa luokissa sai tehdä yhden hypyn ensimmäiselle esteelle. Kun olin ratsastamassa kohti estettä niin Dantte yhtäkkiä "lukitsi itsensä", ei tullut pidätteestä takaisin eikä jalasta eteen ja yritti juosta esteestä ohi lapa edellä pohjetta vasten. Kaikin voimin pysäytin hevosen ja ohjasin takaisin esteen eteen komentaen kerran tomerasti pohkeilla. Tästä hämmentyneenä lähdin ratsastamaan rataa sillä mielellä että yhdestäkään esteestä ei muuten ohi juosta, piste. 

Tuo pohkeilla komentaminen taisi olla Dantelle ihan tarpeeksi, koska yhdellekkään esteelle ei enään tarvinnut käskeä :D Radan ensimmäiset 5 estettä meni aika vauhdikkaasti. Sain tehdä täysillä töitä että sain hevosen pysymään räpylässä ja kääntymään oikeille esteille. Dantella on paha tapa esteiden välissä kiskoa ratsastajaa kaulalle kun se innostuu, ja sitä on tosi vaikea estää. Siinä saa olla todella tiukkana ettei valahda kaulalle ihan kokonaan. Loppuradasta se kuitenkin vähän rentoutui ja rupesi kuuntelemaan. Mutta helppoa ei kyllä ollut, mun keskivartalo sai kyllä kunnon staattista treeniä että pysyin Danten menossa mukana, hah! Vaikka rata ei tyylipuhdas ollutkaan niin tulokseksi tuli kuitenkin 0-0, joten saatiin yksi kvaali hankittua.
Metrin verryttelyssä otin paljon hyppyjä ja koitin saada Danttea vain rauhoittumaan ja keskittymään. Saatiin jo paljon parempia ja rennompia lähestymisiä ja uskalsin itsekkin antaa hevosen edetä vähän paremmin. Startattiin metrissä ekana, joten päästiin hyppäämään rata heti verryttelyn jälkeen. Heti suoritukseen lähtiessä Dantte tuntui paremmalta. Koko rata oli paljon rytmikkäämpi ja rennompi. Sain tosi hyviä fiiliksiä ja pätkiä tällä radalla! Toki ei tämäkään rata tyylipuhdas ollut mutta ei sitä nyt voi odottaakkaan näin lyhyen yhteistyön jälkeen ja ekoissa kilpailuissa. Tässäkin luokassa Dantte teki puhtaan radan ja ollen 3 lähtijästä nopein joten voitettiin luokka! Hihii, ei sillä voitolla nyt sillä lähtijämäärällä pröystäillä mutta kyllä se voitto tuntuu silti aina mukavalta! Mä en kauheen usein ole tottunut voittamaan, Lorenkin kanssa voitot 5 vuoden aikana taitaa olla laskettavissa yhden käden sormilla. Joten vaikka lähtijöitä oli 3 niin kyllä se sinivalkoinen ruusuke Danten päässä silti lämmitti mieltä :) 
Hyvillä mielin lähdettiin siis kisoista kotiin ja synttäreitä juhlimaan. Mulle jäi tosi hyvä mieli, jotain olen ilmeisesti tehnyt Danten kanssa oikein että ekat kisat meni noinkin hyvin. Helppo hevonen se ei ole ja haastetta siinä riittää, mutta tykkään siitä ihan hirveästi ja näen siinä todella paljon potentiaalia ja uskon siihen! Danten kanssa siis jatketaan kisoja pitkänä perjantaina 3.4 Riders Innin järjestämissä kisoissa Hyvinkäällä. Osallistutaan perjantaina warm-up luokkiin, koska lauantaina olen töissä. Hypätään Hyvinkäällä vielä 90cm ja 100cm, katsotaan miten siellä menee ja mietitään sitten olisiko seuraavissa kisoissa jo hyvä mennä 110cm :) Saa nähdä miten menee kun siellä onkin iso ja tilava kilpailuareena vastassa massiivisten esteiden kera. Mitenköhän Dantte pysyy siellä hallinnassa... :DDemonisilmä-Dantte :D

16 kommenttia:

 1. Jee hyvä te! Hassua nähdä teijät "meidän" maneesissa :D Olis kiva ollut ihan livenä tulla kattomaan mutta oltiin ypäjällä, ja karkelot oli jo ohitse kun tultiin bäkkiin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, varmasti! Toivotaan että osutaan samoihin kisoihin joku kerta! :)

   Poista
 2. Tosi hienosti ratsastettu :)

  VastaaPoista
 3. Vau, onnea! Meette niinisalossa harasteen? Aika varmasti siis saan nähdä hepat livenäkin jos me ehditään vaan saada kvaalit, kun rasse saikkuillut yli kuukauden..:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me alotetaan kenttäkisat 2.5 Ypäjältä. Brego alottaa harrasteella mutta katotaan alottaako Dantte harrasteella vai tuttarilla, riippuu miten se hyppää maastoharjotuksissa :) Voi että, pikaisia paranemisia teille! Toivotaan että ehditte!

   Poista
 4. Mä oon kyllä ihan Dante-fani, veikee hevonen! :)

  VastaaPoista
 5. Hauska käärme tuo Dantte! Ratsastat sitä kyllä ihailtavan hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Se on kyllä joo aikamoinen luikero, välillä tuntuu etten pääse ollenkaan istumaan "keskelle hevosta" ;D

   Poista
 6. Heidi Kainulainen & Siiri4. huhtikuuta 2015 klo 8.37

  On kyllä esteet tapissaan :) Hyvä Roosa! Kenttäkisoissa taas nähdään!

  VastaaPoista
 7. Mahtavaa työtä molempien hevosten kanssa! Kapea halli ja esteet todellakin isoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kommentti! :) Näitä on kiva saada.

   Poista
 8. tosi hyvin ratsastettu, noin kapea halli kyllä tekee vielä lisähaastetta radoille! tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Joo sai kyllä olla kokoajan kääntämässä, heh!

   Poista