Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Päivä Veljekset Wahlstenilla.

torstai 26. maaliskuuta 2015

~ Postaus on tehty yhteistyössä Veljekset Wahlstenin kanssa. ~


21.3. Lauantaina sain hienon mahdollisuuden päästä tutustumaan Veljekset Wahlstenin yritykseen 8 muun bloggaajan kanssa Siiri Kaskisen järjestämänä, suurkiitos hänelle! Kiva että tämmöinen ei niin aktiivinen bloggaajakin pääsi mukaan. Veljekset Wahlsten on aina kiinnostanut minua, mutta en ole koskaan käynyt heidän liikkeessään Lahdessa. Erityisesti W-profile on kiinnostanut aina, sillä olen itse ostanut W-profilen jalustinhihnat vuonna 2010 ja ne ovat edelleen täysin pränikät, ehjät ja siistit, eivätkä yhtään venyneet tai rispaantuneet! Joten luottamus merkin laatuun ja kestävyyteen oli jo aika vahva, eikä huonommaksi muuttunut tämän päivän aikana!

Päivämme alkoi klo 10 myymälän pihassa treffaamalla. Kun porukka oli kasassa, ajoimme suoraan showroomille. Showroom oli rakennettu vanhaan idylliseen navettaan, joka oli todella idyllinen ja viihtyisä sisältä! Esittelytila oli siis rakennettu vain jälleenmyyjiä varten. Alkuun istuttiin pöydän ääreen ja aloitettiin päivä esittelemällä kukin itsemme ja kertomalla vähän blogeistamme. Myös Wahlstenin henkilökunta esittäytyi meille ja Anne kertoi meille hyvin mielenkiintoisesti Yrityksestä ja sen historiasta.


Veljekset Wahlsten on vuonna 1918 perustettu perheyritys joka on kulkeutunut sitten sukupolvelta toiselle. Tällä hetkellä yritystä pyörittävät Anne ja hänen veljensä Markku. Alkuvuosina yritys valmisti työhevosille valjaita ja myös yleellisiä valjakkovaljaita varakkaimmille tilallisille, joita sitten myytiin markkinoilla. Kun raviurheilu rantautui Suomeen n. 50 vuotta siten, alkoi yritys valmistamaan ravivarusteita. Siksi Veljekset Wahlsten tunnetaankin eniten laadukkaista ravivarusteistaan, mutta nykyään heiltä löytyy laaja valikoima myös ratsastusvarusteita ja he valmistavat käsin W-profile nahkatuotteita. W-profilelle on myös myönnetty Suomen avainlipputunnus merkiksi laadusta ja suomalaisesta työstä! 

Yrityksen esittelyn jälkeen siirryttiin tutustumaan Wahlstenin maahantuomiin lisäravinteisiin. Ravinne-esittelyä tuli meille pitämään Vermon liikkeen myyjä. Esittely oli hyvin mielenkiintoinen ja heiltä löytyi todella monia mielenkiintoisia, hyviä ja edullisia lisäravinteita hevosille, joita tulen varmasti jatkossa käyttämään itsekkin.
 Oli mukavaa, että saatiin kysellä mieltämme askarruttavia kysymyksiä hevosen ruokinnasta ja lisäravinteista. Aihe oli selkeästi mielenkiintoinen sillä keskustelua ja kysymyksiä riitti, kokemuksia ja neuvoja jaettiin. Lisäravinteista olisi voinut puhua vaikka koko loppupäivän, mutta jossain vaiheessa oli pakko jatkaa seuraavaan aiheeseen.

Tässä välissä kuitenkin meille tarjottiin herkullista salaattia, vaniljamoussea ja suklaata! Kiitollisina vatsat pulleina jatkettiin sitten tutustumaan Wahlstenin tuotteisiin, lähinnä kevään ja tulevan syksyn uutuuksiin. Loimista löytyi tuttua luotettavaa Horse Comfortia, joka on Wahlstenin oma tuotemerkki. Horse Comfortin lisäksi Wahlstenille on tullut Rain Buster -niminen loimimerkki. Nimensä mukaisesti loimea markkinoidaan erittäin vedenpitävänä loimena. Rain Busterit ovat myös hieman edullisempia kuin Horse Comfortit, johtuen siitä että ne valmistetaan eri tehtaalla. Tässä siis mukavan hintainen mutta laadukas loimimerkki!Wahlstenilla on myös nykyään oma W-healing -sarja. Tuottesarjalla on sama idea kuin Back on trackilla, mutta W-healing tuotteissa on joka paikassa tätä keramiikkaa joka heijastaa lämpöä takaisin ja rentouttaa lihaksia. W-healing tuotteet ovat myös edullisempia kuin kilpailijansa. Tuotesarjasta löytyy loimea kaulakappaleella ja ilman, tallisuojia ja patjoja. Muutamilla bloggaajilla olikin jo käyttökokemuksia W-healing tallisuojista ja kehuivat niitä todella hyviksi ja tehokkaiksi!

Kävimme läpi myös ratsastusvarusteiden uutuuksia. Kaikki varusteet näyttivät ihanan houkuttelevilta ja herkullisilta. Erityisiksi suosikeiksi nousi kuitenkin uudet ratsastushousut. Rakastuin takataskussa olevaan kauniseen kuvioitintiin ja kokogrippipaikka kiinnostaa kovasti. Valinnanvaikeus olikin, että ostaisinko housut valkoisena kisahousuiksi vai tummansinisinä treenihousuiksi. Vai pitäisikö ostaa molemmat... heh ;) Housuja ei ole vielä tullut myyntiin, joten sillä kertaa housut jäivät vielä saamatta.


Showroomkierroksen jälkeen päästiin tutustumaan "bäkkärille". Eli päästiin näkemään työpisteitä ja tiloja missä raviohjastajien ajopukuja ja W-profilen nahkatuotteita tehdään. Oli tosi hienoa nähdä oikeasti omin silmin, että täällä niitä käsityöllä tehdään. Itsellä nousi pieni häpeä siitä, että olen tullut ehkä turhan sokeaksi ja pihiksi hevosvarusteissa. Helposti ostaa halpaa ulkomailta kun että panostaisi ja tukisi suomalaista käsityötä joka on laadultaakin ihan eri luokkaa kun Intiassa halpanahalla tehdyt suitset! 

Siispä päätinkin, että seuraavat suitset jotka hankin niin tulevat olemaan W-profilen suitset! W-profilen tuotteet tehdään käsin ja laadukkaasta Ruotsalaisesta tärnsjö-nahasta, ne ovat kasvisparkkittuja, mikä ei aiheuta allergiaa herkille hevosille. Jotkut halpatuotannon suitset ovat kromiparkittuja ja täten voivat allergisoida. Suitset voi tilata myös mittatilauksena ilman että hinta pompsahtaa taivaisiin. Tai jos vaikka poskihihna katkeaa niin ei tarvitse ostaa kokonaan uusia suitsia vaan Wahlstenilta voi tilata uuden poskihihnan. Kätevää! Työtilojen lisäksi näimme paljon varastotilaa ja pakkaustiloja. Ihan järkyttävä määrä tavaraa odottamassa lähtöään jälleenmyyjille ja ulkomaille. Wau!

Lopuksi pääsimme sitten itse myymälään hypistelemään tavaroita ja shoppailemaan. Jokainen meistä sai valita tuotteen kotiinvietäväksi. Itselle tarttui mukaan uudet ratsastuskengät, sillä ikivanhat jodhburini hajosivat lopullisesti ja uusille kengille oli oikeasti tarvetta. Vaikka olisin kuolannut luxusvillaloimea, W-healing loimea ja niitä ratsastushousuja. Mutta päätin tällä kertaa ajatella järjellä ja ottaa jotain sellaista mitä oikeasti tarvitsen. Kenkien lisäksi mukaan lähti C-vitamiinipurkki parantamaan Danten vastustuskykyä ja auttamaan ravintoa imeytymään paremmin. Dantte kun on sellainen hoikkapoika.. :)

Jos Lahti on liian kaukana, ja Wahlstenin tai W-profilen tuotteet kiinnostaa, niitä saa myös tilattua kätevästi jälleenmyyjien kautta, myös mittatilaus-suitsia! Esimerkiksi Keravan Horse & Rider myy Wahlstenin tuotteita ja heidän kautta saat tilattua mitä vaan Veljekset Wahlstenin tuotteita.


Päivä oli oikein rattoisa ja aika kului kuin siivillä! Kiitos kaikille muille bloggaajille hyvästä seurasta ja kiitos paljon ihanalle ja ystävälliselle Wahlstenin väelle hienosta mahdollisuudesta! :)
4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Minulla on tuollaiset w-profilen suitset ja sanotaanko että en ole kyllä ihan täysin tyytyväinen ollut. Mielestäni esim horze "halpis" suitsissa nahan laatu on vähintääkin yhtä hyvää. Tai sitten minulle on osunut maanantaikappale :) Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 2. Tän postauksen ansiosta kyllä heräsi kiinnostus kyseistä merkkiä kohtaan! Heti tuli sellanen et tuolta on pakko jotain saada...;)

  VastaaPoista
 3. Miten tuo c vitamiini auttaa imeytymisessä? Mulla on sitä purkki ja myös sellanen ruipelo hevonen. Täytyy varmaan syöttää se pois, jos siitä olisi hyötyä?

  VastaaPoista
 4. Meilläkin wahlstenin suitset, ja on ihan sika hyvät ja kestävät! :)

  VastaaPoista