Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

On se esteratsastus vaikeaa

perjantai 23. elokuuta 2013

Loren huoltotiimi Keravalla, Tomi ja Elisa! :)

Tämä viikko ollaan treenattu niin koulun, esteiden kuin maastoesteiden saralla. Tosin Lore ei ole ollut maastoesteillä, vaan Eemeli! :)

Kangasalla meillä on vaativan koulukokeessa FEI Ponien CCIP** kenttäkilpailuohjelma. Siihen kuuluu jo avotaivutukset ravissa, laukanvaihdot käynnin kautta ja muuta mukavaa. Raviavot on aina ollut mulle tosi vaikeita, joten niitä on nyt sitten harjoiteltu ihan alusta aloittaen ja kädestä pitäen. Nyt rupean saamaan ehkä vähän siitä punaisesta langasta kiinni, mutta tuskin näillä tämän hetkisillä avoilla tuomareita hurmataan..  Lore pääsee vielä liikaa nousemaan muodosta ja se ei näytä enään hyvältä, mutta tässähän sitä opetellaan!

Sanomattakin siis selvää että koulua on reenattu. Tiistai-keskiviikko yönä mulla nousi todella korkea kuume. Lukemat on varmaan yöllä huidellu jossain lähellä ~ 40 lukuja, koska muistan yöstä että se oli todella ahdistava ja joka paikkaa särki ja hourailin ihan kokoajan. Luulin olevani unessa ja kuvittelin ihan omiani. Aamulla olin niin kehnossa hapessa että kun mittasin kuumeen niin se oli himppasen vajaa 39 astetta.. Ei helv...

Noh, tankkasin itseeni varmaan 2 l vettä ja vedin kaikenmaailman vitamiini sinkki pommit ja menin takas nukkumaan. En tosin saanut nukuttua, näin jotakin koiranunta ja hikoilin ihan sairaasti. Kaikki lakanat märäksi ja iho oli suorastaan märkä. Mutta se oli toisaalta hyvä, koska kuume lähti reippaaseen laskuun. Mulla piti olla samana päivänä Eemelin maastoreenit Keravalla ja illalla Loren estevalmennus. Tuumailin pitkin päivää että kykenenkö lähtemään. Molemmat treenit olivat vähän niinkuin välttämättömiä, varsinkin Eemelillä, sillä en ollut hypännyt sillä maastossa sitten viimekisojen ja Kangasalla on alas- ja ylöshyppyjä mitä Eemeli ei ollut harjoitellut. En myöskään ollut Lorella hypännyt sitten Keravan kisojen jälkeen. Komsii komsaa.

Oloni kuitenkin koheni päivän edetessä ja päätin että lähden Eemelillä treenaamaan ainakin ne välttämättömät jutut, mutta ratsastaessa olo tuntuikin lähestulkoon normaalilta joten hyppäsin sillä aika reippaasti erillaisia harjoituksia. Eemeli meni tosi kivasti, mitä nyt alkuun otti yhdelle helpon tukille ohimenon koska se oli hiukan jännittävä, ja vedellä oleva keltainen mökki oli myös vaikea hahmottaa, mutta toisilla yrityksillä ne sujuivat mallikkaasti. Eemeli kyllä tykkää ihan valtavasti maastoesteistä, mut on vähän epäluuloinen uudenlaisia esteitä kohtaan, joka tietty kuuluu asiaan. Joten sen kanssa saa olla aika tarkkana loppuun asti, ettei se vaan suihkase ohi tai pysähdy. Mutta oon ihan varma että kun se saa kokemusta niin siitä tulee varmasti tosi hyvä kenttäpeli Saaralle! Tää tekee kyllä tosi hyvää mullekkin päästä hyppäämään ihan erillaista hevosta kuin Lore. Tykkään paljon mennä muiden hevosilla! Tässä teille kooste meidän hyppelyistä. Tomi toimi koko päivän mun hovikuskina ja kuvaajana :D


Eemelin ratsastuksen jälkeen olo oli edelleen hyvä joten päätin myös mennä sitten Estevalmennukseen, ja onneksi meninkin. Mulla on toi esteratsastusvaihde nyt ihan hukassa.. Teen ihan liikaa, mietin ihan liikaa ja pilaan sillä kaiken. Mä joko pidän liikaa ja tuon ihan pohjaan = Lore pudottaa. Tai sitten lähden tykittämään kaukaa = Lore pudottaa. Sain sen myös kieltäytymään sarjalle tuoden sen ihan typerästi siihen vailla minkäänlaista ratkaisua ponnistuspaikasta. Sainkin lyötyä naamani suoraan Loren korvien väliin että kuului kunnon kopsahdus kun kallot osuivat yhteen :D Sen jälkeen olinkin hetken ihan titityy!

Kielto sai mut vähän heräämään ja ratsastamaan, mutta eipä se meno siltikään ollut kauheen vakuuttavaa. Mulla nyt on joku -en vaan osaa- vaihde menossa. On tämä vaikeaa.. Koitan nyt saada vaan Kangasalle semmosen rennon moodin päälle ja menee miten menee, kuhan en jännitä ja tee liikaa, sitten Lorekin rupee epäröimään. Tässä teille pari huonolaatusta pätkää valmennuksesta. Oli jo hämärää muutenkin ja huono kamera niin yhdistelmä ei ole kovin hyvä. Mutta parempi kun ei mitään? :)Näillä fiiliksillä lähden hakemaan Kangasalalta vaan kivaa kokemusta ja puhdasta maastokoetta, molempien hevosten osalta. Loren kanssa en nyt oikein tiedä mitä voin odottaa koulu- ja estekokeista, mutta maasto me kyetään varmasti menemään nollana jos Lore on skarppina ja minä skarppina. Joten nyt panostetaan siihen!

Nyt aijon tänään pysyä pois hevosten selästä ja levätä. Janette tulee ratsastamaan Loren ja käyn samalla pakkaamassa tallilla valmiiksi Loren kamat, sillä lähtö huomisaamuna on hävyttömän aikainen, joten koitan laittaa kaikki niin valmiiksi ettei tarvitse napata kuin hevonen ja kamat kyytiin ja menox! Mukaan lähtee mun lisäks siis Elisa ja Saara, Eemelin omistaja :) Pitäkää peukkuja että kisat sujuisivat mukavasti! 

7 kommenttia:

 1. Ai että toi "en osaa en tajuu" fiilis on tiedossa! Loman jälkeen mä ja rasse oltiin niiin pihalla kun kukaan voi olla, mutta onneksi teppo totesi että on kummasti helpompaa tulla esteille jos laukkaa kaarteessa! Yksinkertainen asia mutta niin valtava vaikutus - ei kotona 135cm rata tuntunut missään kun kaarteessa laukkasi ja sen jälkeen anto vaan etäisyyden tulla rauhassa!

  Tsemppii kisoihin <3

  - Laura
  Http://maaliviivalle.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niihä se on, sitku meil on ollu tosi rikkonainen vuosi nii ei oikee missää vaihees oo päässy "vauhtii" vaa aina ollu sitä hakemista.. Jos sitten ensi kaudella :D Joo pitää kyllä muistaa toi laukkaaminen kaarteessa :D Kiitos!

   Poista
 2. Samoissa fiiliksissä kisoihin! Vedetään rennossa kenttämeiningeissä kaikki osuudet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep, täysin samoissa :D Muut vetää taidol nii vedetää me tyylillä! :D

   Poista
 3. Lore näyttää tos huoltotiimi kuvassa tosi laihalta ja luiselta. Mutta ehkä kuuluu rakenteeseen.. yleisilme oli mulla et se on pyöree :D satula hämää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lore on rakenteeltaan tosi isoluinen mutta kuitenkin hoikka. Myös toi järkyttävän kokonen säkä saa sen aina näyttämään tosi romuluiselta oli se sitten kuinka hyvässä kunnossa tahansa. Myöskään näin kovassa rasituksessa olevaa isoa hevosta ei kannata pitää pyöreänä koska se vaan rasittaa enemmän jalkoja. Ton kokonen hevonen näin kovassa rasituksessa on vaikee saada pyöreeks. Ja tässä vaiheessa kautta kenttähevoset rupee yleensä olemaan jo vähän kuivempia, varsinkin vaativimmissa luokissa kun kisat ottaa osansa, rupee jo olee niin rankkaa touhua :) Ja totta, satula hämää paljon ku toi harjakattoselkä menee piiloon ;)

   Poista
  2. jep! no tottahan tuo ettei kenttähevonen mikään pallo voi olla :)

   Poista