Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Peikin iltahyppelöt

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Nyt tulee raportti eilisistä harkkakisoista jotka olivat Peikin ratsastuskoululla Kauniaisissa. Käytiin hyppäämässä 100cm ja 110cm. Lähdin hakemaan vähän rataharjoitusta ja rutiinia pitkän kisatauon jälkeen. Metrissä oli huimat 2 lähtijää, joten se ei ollut luokka ollenkaan. Kympissä oli 3 lähtijää, joten siinä taidettiin jopa voittaja palkita.

No mutta asiaan. 100cm verkassa Lore oli aika mukavan tuntunen, pehmeä, kevyt mutta aktiivinen. Se taipu hyvin, oli TODELLA kuuliainen istunnalle, mistä olin erittäin positiivisesti yllättynyt. Olin päättänyt ratsastaa verkassa ja radalla niin, että en yhtään "auta" hevosta. Toki pyrin ratsastamaan hevosen esteelle aina hyvässä laukassa ja temmossa, pohkeen ja ohjan välissä, mutta muutamaa askelta ennen estettä jätin käden täysin kevyeksi ja hiljaa, jalat kiinni. En heittänyt tuntumaa pois mutta en ruvennut säätelemään etäisyyttä viimeseen asti. Oli paikka kaukana tai lähellä, olin vain hiljaa ja hevonen sai selvitä hypystä.

Kun rupesin tekemään verkkahyppyjä, Lore oli todella piittaamaton. Klonk klonk vaan, sanotaanko että 80% hypyistä kolisi tai puomit putosi. Haloo?! Se oli ihmeissään siitä, etten tuonutkaan sitä aina "täydelliselle" etäisyydelle ja "nostanut" sitä esteistä yli, mitä olen nyt tehnyt ihan liian pitkään. Se on varmasti ollut yksi syy sille miksi Loresta on tullut vähän varomaton. Toki hevosta pitää ratsastaa, mutta liika on liikaa.

Olen siis pyrkinyt ratsastamaan koko alkuvuoden tällä tyylillä, joten tämä ei siis ole uus juttu, minkä päätin nyt vaan toteuttaa pelkästään kisoissa. Mutta nämä olivat ensimmäiset estekisat jossa todella keskityin tähän hommaan ja siihen etten tee liikaa.

100cm suoritukseen lähtiessäni keskityin radalla siihen että varmasti rentouttaisin käden ajoissa ennen estettä ja olisin hiljaa. Kilpailu-alue oli pieni, ja meillä oli hankaluuksia pitää tempoa yllä, mutta kappas kappas, kintut rupesivatkin nousemaan esimerkillisesti ja Lore hyppäsin siistin puhtaan nollan! Se oli erittäin varovainen, eikä yksikään puomi tainnut edes kolahtaa, vaikka toin sen muutamalle esteelle todella lähelle, niin sieltä se vaan nousi terävästi ja selvitti esteet kiitettävästi. Rata tuntui tosi hyvältä eikä mitään yllättäviä rykimisiä tullut. Tietenkään tätä rataa ei sitten tullut videolle, kiitti vaan Mira! :D heheh. Mira oli kuvannut väärällä asetuksella ja koko homma ei ollut taltioitunut kameraan.. Jees. Tuntupa hyvältä ratsastaa pitkästä aikaa nolla!

110cm luokkaan otin pari verkkahyppyä, ja molemmilla kerroilla Lore taas pudotti! Niin laiskasti hyppäsi että huhhuh. Sinnikkäästi pitäydyin vaan linjassani ja lähdin pudotuksista ja huonoista hypyistä huolimatta 110cm radalle samalla asenteella. Lore taas skarppasi ihan mielettömästi ja hyppäsi alkuradan todella kivasti. Se oli todella "kumipallomainen" ratsastaa, eli laukka pyöri mutta se ei vienyt mua ja oli hyvin kuulolla ja kasassa! Alku rata meni tosi hyvin, kunnes 7 esteellä ratsastajalla menee ohjelmointi sekasin. Lähdin työntämään hevosta esteelle ja Lorella olisi ollut hyvä syy pysähtyä mutta  PATAM se hyppäs ku vieteri esteen puhtaasti vaikka ajoin sen aiiiivan pohjaan ja olin kaulalla. Kyllä se on vaan kiltti hevonen!

Tästä pelastamisesta hämmentyneenä jäin taas matkustelemaan ja jatkoin samalla tyylillä loppuun, just joo... En nähnyt 8 esteelle etäisyyttä -> lähdin työntämään ja eihän Lore voinut millään tavalla hypätä sitä puhtaasti sellaisella lähestymisellä. Videolta katsottuna jos olisin vain odottanut hiljaa ja ottanut yhden askeleen lisää olisi hyppy ollut paljon siistimpi. Siitä sitten jatkoin 9 esteelle 2 kertaa lujempaa kaasu pohjassa ja 9 esteelle tuli hirrrrveän iso loikka ja ponnistus lähti kaukaa, mutta Lore teki niinkuin käskin. Tulos siis 4vp, niin täysin ratsastajan moka kuin voi vaan olla!

Hevonen oli siis tosi hieno, en tajua miksi se ei verkassa viitsinyt edes yrittää. Radalla se tsemppas ihan sika hyvin ja oli tosi innoissaan! :) Tästä on hyvä fiilis jatkaa, kuhan saadaan ratsastajan ohjelmointi ja pääkoppa kasaan, niin eiköhän tästä hyvä tule!

Sunnuntaina me mennään esiintymään Keravan ratsastusseuran pääsiäisrieha tapahtumaan! Tulkaa ihmeessä kaikki kynnelle kykenevät katsomaan, luvassa paljon ohjelmaa ja hevostarvike kirpputori! Katsokaa lisää KERRA:n nettisivuilta!

Tässä tää video, naurakaa vapaasti, en mä tajuu mitä mun päässä naksahti ku ratsastin noi 3 vikaa estettä tollein.. hävettää :D


14 kommenttia:

 1. no eipä tuo nyt niin huonolta näyttänyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos :) Rata oli kyllä muuten hyvä lukuunottamatta noita loppuradan mokia.. :) lisää treeniä ja ratoja alle!

   Poista
 2. voitko tehdä kaapin ja talliesittelyn? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistän idean korvan taa! :) Mun on pitäny kyllä siivota kaappi tässä lähipäivinä, niin jos otan sitten kameran mukaan. Talliesittelyä en voi kyllä ikäväkyllä tehdä, tallinomistajan pyynnöstä :)

   Poista
 3. uujea ! ;) ootte mahhtavia <3! kiva ku hiippailen tuolla videossa ku mikäki pahin hiippari :')

  VastaaPoista
 4. Miks piätät noin paljo antaisit hevosen liikkua enemmän ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, jarrua ehkä oli aavistuksen liikaa, mutta tila oli tosiaan pieni, ja jos päästän Loren menemään liian reippaasti rataesteillä, se pääsee liian pitkäksi ja puomit kolisee takuuvarmasti :) Se nyt kun on aika yleistä että hallikauden ja kisatauon jälkeen se jarru on aika herkässä ja tempo hukassa..

   Poista
 5. Kivan näköstä menoa! On sulla vaan mahtava hevonen ja taidot :)

  VastaaPoista