Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Horse Fair, Hockusen valmennus, uusia varusteita

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Lore ja Masse paistattelee auringossa
  Kulunut viikko on mennyt taas hujauksessa, päivät pitenee ja aurinko vierailee useammin. Kyllä se kevät sieltä tulee, vai mitä! Tämä viikko on mennyt Loren osalta suht kevyesti maajoukkueleiriltä palautellen. Torstaina meillä oli sitten Hockusen kouluvalmennus. En ole ollut ennen hänen opissaan, joten odotin innolla valmennusta. Minun tunti kesti tosin 30min kun olin yksin, joten oli tarkoitus verrytellä hyvissä ajoin että päästäisiin sitten valmentajan kanssa suoraan hommiin kun hevonen olisi hyvä ja kuuliainen.

No, homma ei sitte mennytkään suunnitelmien mukaan. Olin merkinnyt kalenteriini tunnin alkavan 18:30. Saavuin tallille 17:25 ja huomasin ilmoitustaululta että mun tunti on 17:30!!! Voiii jumannn perrrrrr!!! Siinä sitte ensin juoksin edes takas kuin päätön kana että mitä ihmettä mä nyt teen!?! En mitenkään voi keretä enään valmennukseen, johon piti saapua verrytellyllä hevosella...

Päätin sitten hakea Loren ulkokarsinasta talliin, Jutta ja Vilja auttoi mua laittamaan sen kuntoon. Ehkä nopein hevosen kuntoonlaitto ikinä, meniköhän siinä edes minuuttia? :D Lore rukka oli ihan hämilllään kun raahasin sen juoksuaskelin maneesille puoliks paskasena ja heinänkorret hännästä roikkuen.... Onneksi edelliset tuntilaiset olivat vähän myöhässä, mutta enhän mä mitään kerennyt verkkaamaan. Pari kierrosta ravia ja laukkaa ja se oli siinä. Tommonen iso hevonen vertyy niin hitaasti että se oli iha yhtä tyhjän kanssa.

Olin itse jännittnyt ja stressaantunut ja niin oli Lorekin. Yksikään pidäte ei mennyt läpi, se oli täysin kuuro istunnalle, selätön, takajalat tallissa, ylälinja jännitttynyt. Ja näillä eväillä mentiin koulutunnille.. jepjep. No, ei näytetty parastamme, mua oikeen hävetti ja vähän kiukutti kun perusasiatkaan ei toiminut ollenkaan tai ollut hanskassa. Sain kyllä hyviä vinkkejä Loren ratsastamiseen ja sen takaosan ja selän voimistamiseen. Tehtiin ympyrällä ja voltilla avoja ja sulkuja, niiden läpi siirtymisiä. Siinä se. Valmennuksessa ei siis ollut mitään vikaan, vaan en saanut siitä paljoa irti Loren ollessa niin vastentahtoinen.

Mua kiukutti, ärsytti, harmitti, tuntui että iso raha mun vähäisistä rahoista meni kankkulan kaivoon. Tästä sisuuntuneena päätin vielä valmennuksen jälkeen jatkaa ratsastusta ja saada Loren rennommaksi ja kuuliaiseksi. Työskentelin paljon laukassa, tein vastalaukkoja, siirtymisiä laukan sisällä, eteen-taakse-eteen-taakse. Pyrin siihen että lopputilanteessa saisin Loren tulemaan takaisin ja kokoamaan pelkällä istunnalla. 30min ahkeran työskentelyn jälkeen sain kuin sainkin hevosen herkäksi ja työskentelemään läpi selän ja ylälinjan. Se tuli keskilaukasta todella hyvin istunnalla takaisin ja oli erittäin kuuliainen.

Olin tyytyväinen. Sain hevosen loppupeleissä ihan hyväksi ja taipuisaksi alkukatastrofin ja kiukun jälkeen. Sain ratkaistua ongelmat ja lopuraveissa lönkytteli väsynyt, rento mutta tyytyväinen hevonen pärskien ja venyttäen muotoa eteen alas.

Perjantaina juoksutin Loren kevyesti koska se väsyi aika paljon edellisen päivän "rääkistä". Juoksutus näytti tekevän ihan hyvää sille, vaikka kyllä sieltä irtosi muutamat pukkikohtaukset väsymyksestä huolimatta ;)


Lauantaina pääsin sitten Horse Fair messuille! Kiitos suuresti Aira Toivolalle, joka lahjoitti minulle yhden lippusen! :) Pääsin messukeskukselle Terhi Lehtimäen kyydillä, kun he kävivät viemässä Knabe-ponin tallille heidän aamunäytöksen jälkeen. Takas mennessä hyppäsin sitten Keravalta heidän kyytiinsä!

Messuilla oli mukavaa, paljon ihmisiä, hevosia, suloisia (ja ikävä kyllä stressaantuneita) miniponeja. Näin vähän tuttuja, Lottaa, Terhiä ja muita kavereita :) Oli kyllä kiva nähdä! Mukaan tarttui Lorelle uudet hienot koulusuitset, meidän edelliset oli jo niin kulahtaneet että halusin sille uudet tälle kaudelle. Tinkasin samaan kauppaan bloingbling-otsapannan suitsiin, ja onnistuin tinkaamaan yhteis-summasta 20e pois ;) Aijaijai! Hyvä kauppa! Tämän lisäksi ostin Lorelle mustan korvahupun jossa on timangeja reunassa! Ja sitten ostin Terhiltä messinkiset jalustimet, meidän nykyiset koulujalustimet on jo enemmän ruostuneet kuin hopeiset.. eh.

Niin, ja sitten perjantaina postiissa tuli paketti.... sieltä löytyi tittidiiii, uudet maastosuojatsuojat! Eikö ole hieeeenoot! Harmi vaan että ne ei varmaan pysy noin valkosina pitkään.. :D Saa nähdä. Mä otin ihan teidän mieliksi näistä tavaroista kuvia teille! Täältä pesee!

Mä NIIIN tykkään näistä!


BLINGBLING!
Hienot säilytyspakkaukset!
Etusuoja
Takasuoja

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti! Mäki tykkään, eikä ollu ees kalliit :)

   Poista
 2. miks halusit valkoset maastosuojat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska mun mielestä ne on hienot ja siistit. Vähän vaihtelua tylsien mustien sijaan :) Ja mun mielestä Lorelle sopii valkoset suojat kun se on tumma hevonen!

   Poista
 3. Mahdoimpa nähdä sinut Horse Fair messuilla :P

  VastaaPoista
 4. ootko tulossa tampereen messuille?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näillä näkymin, ellei joku pyydä mua mukaan/lahjoita lippua :D heh!

   Poista