Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Kisakausi korkattu seuramestaruudella!

tiistai 19. maaliskuuta 2013


Jep, niin siinä pääsi käymään! Aika mukava aloitus kisakaudelle, kieltämättä :)
Oltiin siis 17.3 sunnuntaina Keravan ratsastuskoululla seurakoulukisoissa. Osallistuttiin Helppo A:1 luokkaan jossa ratkottiin samalla vuoden 2012 kilpailijoiden seuramestaruus. Normaalisti ne järjestetään aina syksyisin, mutta maneesiremontin vuoksi niitä ei saatu järkättyä viime syksynä joten ne järjestettiin nyt alkuvuodesta. Vaihdoin siis Keravan ratsastusseuraan vuodenvaihteessa. Olin ennen Uudenmaan hevosurheilijoissa, eli UhU:ssa.

Meidän startti oli vasta klo 17 aikoihin illasta, joten sain nukkua suht pitkään aamulla ja rauhassa mennä tallille ja laitella heppaa kuntoon. Meidän kyydissä tuli myös Loren "tyttöystävä" Gitana. Tai no, Lore on kovin rakastunut tähän neitoon mutta Gitsu on vähän toista mieltä asiasta.. Kovasti Lore aina jaksaa yrittää :D

Verryttely oli aika pieni alue maneesin päädyssä, jossa sai olla 6 ratsukkoa samaan aikaan. Pohja oli aika upottava, joten päätin säästellä hevosta ja verkata mahd. vähän. Tuntui että koko ratsu ja sen liikkeet jäivät pohjaan kiinni, eikä homma tuntunut sujuvan. Ratsastin alkuun ravissa ja laukassa mahd pyöreäksi ja rennoksi taivutellen. Yritin saada sitä pehmeämmäksi, sillä se oli todella vahva ja jännittynyt. Lore oli aika herkällä tuulella ja provosoitui todella helposti jos käytin yhtään kovempia apuja tai jos joku hevonen tuli liian läheltä. n. 10min ennen starttia otin sitten vähän sitä ylös ja yritin epätoivoisesti saada siellä pienessä verkassa tehtyä pari väistöä, volttia ja vähän vastalaukkaa.

Kun meidän vuoro koitti, Lore oli edelleen todella vahva ja kuuro. Päätin vain hyväksyä asian ja lähteä näillä eväillä suoritukseen. Ennen tuomarin vihellystä pysäytin Loren tuomariauton eteen ja taputin kaulalle jotta se vähän rentoutuisi sitä kovasti kyylätessään. Mutta mitä tekee hän, nousee kynttilänä pystyyn niin että tuomari taisi nähdä vaan Loren etukengät. Yleisö huokaisi säikähdyksestä.

En todellakaan tiedä mikä hemmetin älynväläys se herralta oli, mutta hätyytin sen heti raviin siitä ja hämilläni sanoin Lorelle "Senkin POSSU!", ja lähdin suoritukseen :D Lore siis piti huolen ensivaikutelmasta tuomarille. Rata meni ihan ok, se oli rikkeetön ja suht tasainen, mut siihen se sitten jäikin. Itse en ollut ollenkaan tyytyväinen. Oman istunnan ajatteleminen jäi takanurkkaan, jurnutin vain jännittyneellä kädellä ja meillä oli Loren kanssa vetokilpailu. Olin suorituksen jälkeen suht pettynyt. Mutta ilmeisesti tuomari tykkäsi, sillä saatiin 64,8%!!! Mitä ihmettä?!

Joku onneton kuva videolta...
Sillä tuloksella sijoituimme luokassa neljänsiksi, ja osallistujia oli 18. Aika hyvin! Kaiken lisäksi, 2. ja 3. sijoilla oli prikulleen samat prosentit, mutta alakerran pisteet olivat sitten vähän paremmat. Eihän siinä voinut olla muuta kuin tyytyväinen tulokseen, vaikka rata ei todellakaan ollut parasta meitä. Loren tyttöystävä Gitana vei 3. sijan! Hyvä Lore ja Gitsu!!!

Tällä tuloksella voitin sitten kilpailijoiden seuramestaruuden, kouluratsastuksessa! Ihan uskomatonta. Laji joka on aina ollut mulle kompastuskivi. Kyllä se valmentautuminen ja yrittäminen näköjään välillä palkitaan. Joten, hieno startti tulevalle kisakaudelle. Paljon on vielä parannettavaa ja treenattavaa, mutta tästä on hyvä jatkaa!

Mulla ei ikävä kyllä ole kuvia suorituksesta, ja videokin oli niin huonoa laadulta, että en jaksa sitä nettiin ladata. Yritin ottaa teille tommosen säälittävän screen shotin, jotta näette edes vähän meitä suorituksessa!

Maanatai iltana meillä oli taas Airan istuntavalmennukset. Tällä kertaa aiheena oli kääntäminen ja kulmien ratsastus... ei siitä sen enempää, muuta kuin että huhheijaa, meillä sitten treenataan niitä samperin kulmia koko loppukevät!!! Miten vaikeaa se voi olla? No todella vaikeaa!

Elämäni hevonen <3

17 kommenttia:

  1. ihanan ihana lore! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva, että sun blogi on taas heränny henkiin :) ja onnittelut mestaruudesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) juu yritän kovasti taas olla ahkera bloggaaja :)

      Poista
  3. onnea! kiva kun päivittelet taas :)

    VastaaPoista
  4. ootko sä se ketä esiintyy Emmin (youtube 3mmmi) kulisseissa videolla? :D vai oonko ihan metässä tässä asiassa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu kyllä :D ollaan nykyään emmin kanssa samalla tallilla taas, joten pyörin jatkossa varmaa taas useimmin emminkin videoilla :D heh..

      Poista
    2. Jes, koska teillä on aina ihan hulvaton meno :D

      Poista
  5. Mullakin on aina Maijan kanssa sama juttu! Jos en ite oo tyytyväinen rataan/johonki valmennukseen,niinsillon kaikki kehuu kuinka hianosti meni ja saan hyvät prosentit. Sillonku oon ite tyytyväine nii sit muiden mielest menee huonommin:D..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niihän se joskus menee et ku itestä on tuntunu huonolta nii sitte saaki odottamaansa paremmat pisteet :D

      Poista
  6. Tosi kiva postaus! :) Ja toi viimenen kuva on ihana!

    VastaaPoista
  7. Heissan! Kaikenlaisia blogeja lukeneena, voin "kokemuksen syvällä rintaäänellä" (heh heh) todeta, että tää sun blogi on ihan paras!! Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja täytyy sanoa, että olet ihastuttavan aito ja humoristinen tyyppi! Pidä toi! :D Tulen aina todella hyvälle mielelle, kun luen sun päivityksiä. Monesta blogista ei voi sanoa samaa..
    Kiva, et oot jatkanu taas bloggaamista, tätä on odotettu. Jään innolla seuraamaan sun ja Loren valmentautumista ja toivotan teille kaikkea hyvää tuleviin kisoihin! WAU!
    Vielä yks: minkä merkkinen toi kypärä on tossa kuvassa? Ootko hiljattain hankkinu? Jos, mistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tää kommentti lämmitti sydäntä paljon! Välillä tulee sellanen olo että seuraako tätä blogia edes enään ketään, että teenkö tätä ihan turhaan.. :D

      Toi kypärä on Charles Owenin Ayr8 nahkavuorella. Oli se mulla jo viimekaudella kisakypäränä :) Ostin sen Royal horses nimisen yrityksen kautta.

      Poista
    2. Jep, kiitti! Uuden kypärän hankinta tässä edessä ja tuo näyttää tod hyvältä.
      Kyllä sun blogia seurataan ja luetaan innolla - luota siihen. En varmasti ole ainoa, jonka mielestä sä olet aivan ihastuttava tyyppi ;D! Hauskaa kesän odotusta!

      Poista