Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Terveisiä Ypäjältä!

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Oli pieniä kontrolliongelmia.. :D
(c) Heidi Lammi, kiitos!
 Heippa vaan lukijat! Anteeksi taas että kirjotan Ypäjän kisoista vasta nyt, mutta tää koko alkuviikko on ollut kauheeta juoksemista joka paikkaan..

Kisat meni älyttömän hyvin, Lore oli ihan innoissaan kun pääs pitkästä aikaa kisoihin! Niin lyhyellä valmistautumisella mitä meillä oli niin ihan mahtava suoritus hevoselta. Olen niin tyytyväinen! Lore oli aika hyvä koulukokeessa, ehkä vähän jännittynyt mutta kuuliainen ja keskittynyt. Viimekaudellahan Lore vaan juoksi läpi kouluradat eikä kuunnellut yhtään, joten siinä asiassa ollaan ainakin päästy eteenpäin! Ratsastin myös laukkaosuuden vähän liian pyöreällä kaulalla ja siitä sitten tuli sanomista kun se turpa oli muutaman sentin luotiviivan takana. Keskiraveistakaan ei oikeen tullut mitään, keskiravi on ehkä vaikein asia mulle ja Lorelle..  Istuntakin on vieläkin omaan silmään liian levoton, mutta minkäs sille mahtaa kun hevosella on isot ja laajat liikket joissa on vaikea istua hiljaa. NIIN ja me Loren kanssa mentiin pari kertaa päin kouluaitoja! Voi hyvää päivää, eikö meillä kummallakaan ole silmiä enään päässä.. Koulupaperissa luki pariin kertaan hevosen kokoisilla kirjaimilla : "KATSO MINNE RATSASTAT!". Wupsii....

trakehner-hauta (c) Heidi Lammi
Jos nyt lähdetään jossittelemaan, niin oltaisiin luultavasti saatu johtopaikka koulun jälkeen jos en olisi itse tehnyt paria isoa rikettä, mitkä varmaan itsekkin huomaatte kun videon näätte. Mutta aina löytyy paljon korjattavaa ja kehitettävää, ja onneksi nää asiat on suht helppo korjata ens kisoihin :)



Estekoe meni kans hyvin verrattuna siihen että kerkesin hypätä ennen kisoja 2 kertaa ja ne oli ratsastajan osalta aikamoista säätöä.. Kisoissa sitä näköjään vaan tsemppaa enemmän. Sarjan a-osa tuli etujaloilla alas, se oli vaan huolimattomuusvirhe. Lore oli jo väsynyt hellepäivästä ja pohja oli melko pehmeä. Toin hevosen vähän lähelle estettä ja siitä ei sitten noustu enään terävästi ylös niin puomi kolahti alas, mutta ei se jäänyt pahemmin kaivelemaan kun moni muukin luokassa otti estevirheitä eikä virhe tiputtanut meitä sijoilta. Päivä oli todella kuuma ja se vei monelta ratsastajalta ja hevoselta mehut jo koulukokeessa. Väliaikatuloksissa pidettiin siis 3 sijaa.



Maastokokeen verkassa Lore vaikutti jo väsyneeltä ja ylimääränen energia oli tipotiessään. Verryttelin mahdollisimman kevyesti ja otin vain muutaman hypyn jotta viimeset paukut säästyisivät maastoradalle. Kyllä mulla kävi jo mielessä että päästäänkö ajassa maaliin ja jaksaako Lore maastokokeen suorittaa. Mutta kun päästiin lähtöalueelle ja siitä maastoradalle niin hevonen muuttu ihan täysin! Väsymys oli tipotiessään, ja mun alla laukkasi tulisesti innokas kenttähevonen! Se suorastaan imi esteeltä toiseelle ja meni ihan järjetöntä vauhtia, että mua välillä ihan hirvitti siellä selässä (ja sen myös kuulee noilta videoilta). Rata ei varsinaisesti ollu siisteimpiä ja hallituimpia, mutta oli ilo huomata että hevonen ainakin rakastaa tätä hommaa ja innolla kuskasi mut maastokokeen läpi. Maastorata oli kyllä todella helppo, siellä ei hirveemmin mitään tehtäviä ollut.. Aika ideaali ekaksi helpoksi tuttarista nouseville.



Oltiinkin ilmeisesti sitten ainoat voittajan kanssa jotka päästiin ajassa maaliin, muut otti yliaikaa. Tästä johtuen noustiin maastokokeen jälkeen takaisin 2 sijalle (millä oltiin koulukokeen jälkeen) ja tultiin siis kisassa toisiksi!



Fiilis oli ihan mahtava! Meidän kevät ja alkukausi on mennyt niin perseelleen ettei sitä voi sanoin kuvailla. Meijän valmistautuminen tähän kisaan oli todella lyhyt enkä lähtenyt hakemaan mitään sijoitusta vaan valmistavaa kisaa vaan ennen Keravaa. Mutta kuinkas sitten kävikään. Maailman paras hevoseni taas yllätti<3 Nyt sitten valmistaudutaan kohti SM:ejä :) Eilen oltiin Keravalla maastotreeneissä. Emmi oli kuvaamassa niin heti kun saan kuvat niin lähetän niitä tänne blogiin! :) Sunnuntaina käydään sitten hyppäämässä Järvenpäässä 100cm ja 110cm.

Sain lainata maastoradalle Sennin (Kisamatkalla) kypäräkameraa! Nyt pääsettekin kurkistamaan meidän menoa mun näkökulmasta! :D Enjoy!



Ja sitten tässä vielä fiilistelyä maastokokeen jälkeen. Tää on niinku mun ärsyttävää lässytystä pahimmillaan! :DD noloo. Kuvassa näkyy myös supergroomi Elisa! :)



14 kommenttia:

  1. ihanat te edelleen ja voi ei minä ! :D hahah, "ihana" toi ampiaisen pakenemiskohta kouluradan alussa ja sit mun niiskutus :D en kestä hahaha ! ja voihan hinttikiehkurat :p

    VastaaPoista
  2. eikä, aivan supersiistiä (lue pelottavaa) katsoa tuon kypäräkameran kautta teidän menoa!! :D

    VastaaPoista
  3. Toi kypäräkamera oli aivan sairaan hauska! Tuli itelle ihan sellanen fiilis, että pakko päästä jonnekin metsäteille laukkailemaan! :D

    VastaaPoista
  4. Siis aivan mahtavaa katseltavaa.Lore oli niin innoissaan maastokokeessa!ihanaa katsoa että hevonen saa tehdä sitä mistä oikeasti nauttii!aivan mahtavaa menoa.olette tosi,tosi hyvä pari!te ootte liekeissä! jatkakaa samaan malliin!oli tosi kiva kattoo teidän vauhdikasta menoa kypärä kamerasta.
    s-i-i-s-t-i-ä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos! ihanan positiivinen kommentti! tulin hyvälle tuulelle :)

      Poista
  5. Sut on haastettu! ;)
    http://terhil.blogspot.fi/2012/06/haaste-nro-1.html

    VastaaPoista
  6. Moi, mistä olet ostanut nuo maastosuojasi? Itse haaveilen samanlaisista mutta niitä ei meinaa olla missään nettikaupoissa myynnissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.premierequine.co.uk/acatalog/Air_Cooled_Eventing_Boots.html
      täältä ne on tilattu :) On kyllä olleet hyvät, voin vaan suositella!

      Poista
  7. Moi, ihan mahtava toi kypäräkameralla kuvattu video. Hienoa "kokemus" tuolta maastoradalta ihmiselle, joka ei itse tule koskaan ratsastamaan moisia suorituksia! Ihan kuin olisin itse hypännyt niitä esteitä, huisia! :D
    Hei, olisi kiva saada sulta postaus ratsastushistoriastasi. Mitä hevosia/poneja elämääsi on kuulunut, koska aloitit ratsastuksen, mistä olet hankkinut hevosesti, kuka valmentaa jne. jne.

    Tosi kiva tämä sun blogi, tykkään tosi paljon iloisesta tyylistäsi! Kun niitä totisempia ja jotenkin "materialistisiakin" on tullut luettua.
    Hieno hevonen sulla! Olet onnenmyyrä, kun sulla on tuo mahdollisuus! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heippa, kiitos kommentistasi!
      Joo täytyy jossain välissä kyhäillä tommonen historiikkivideo :) Olen kyllä pitkään pyöritellyt mielessäni ajatusta tehdä video aiheesta. Pistetään korvantaa!
      Kiitos, joo kyllä mä taidan olla aikamoinen onnenpekka! :>

      Poista
  8. Hei olisko mahdollista että listaisit blogisi Blogilista.fi:hin? Itse (kuten sadat ja sadat muutkin) seurailee blogeja sitä kautta, ja tykkäisin myöskin sinun blogisi lisätä sitä kautta luettavien listalle, jolloin näet uudet postaukset kätevästi :) Suuret kiitokset :)

    VastaaPoista