Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Päivitystä päivitystä

torstai 3. helmikuuta 2011

Hurja! 113 lukijaa!!!! Apuva :D Kiitos ihan hirveesti! Olen todella yllättynyt :) En ikinä uskonut saavuttavani edes 100 lukijaa koska oletin ettei heppablogeilla ole niin suurta suosiota. Mutta näköjään olin väärässä!

Viikko on sujunut paremmin. Lore vaan paranee ja paranee. Ollaan maastoiltu paljon ja tehty koulureeniä. Viikon "saikun" aikana herra keräsi taas ihan liikaa energiaa ja sana istunta on aivan vieras käsite jälleen :) Eli ollaan taas tehty tosi paljon töitä sileellä ihan perusjutuissa että hevonen kantaisi itsensä rehellisesti eikä röhnöttäisi kädelläni ja menisi täysiä.. eli siirtymisiä, siirtymisiä, väistöjä, avoja, sulkuja jne. Kuinka monet tuskanhuudot on kajahtanut maneesissa kun kaikin voimin pidätän istunnalla ja herra vaan porskuttaa pöristen korvat hörössä eteenpäin.. "Älä vedä kädellä, pidätä istunnalla" toistan vaan itselleni, mutta kuinka vaikeaa se on käytännössä! Onneksi kerta kerralta loresta on tullut kuuliaisempi ja nyt meno rupee näyttää jo ihan hallitulta.. puuh, Kyllä se tästä! :) Treeniä vaan. Meikäläisen vatsalihakset ja sisäreidet on ollu vaan koko viikon aiiivan jumissa...

Täytyy mainita että luin Jonnan ja Brooken blogista tästä "avaimen kääntö" -tekniikasta. Kokeilin lorella tätä ja kylläpäs auttoi hurjasti! Suosittelen muitakin kokeilemaan :) Eli kun asetat hevosta niin älä vedä ohjasta taakse tai sivulle, vaan käännä nyrkkiä ulospäin, niinkuin kääntäisit avainta lukossa. Hevonen ottaa asetuksen ja avun paljon suvaitsevaisemmin ja rennommin vastaan ja taipuu paljon enemmän tasapainossa! Kiitos Jonna! :)

Hieroja kävi taas eilen. Vähän jännitti mitä hän on mieltä ja miltä hevonen nyt tuntuu. Iloksemme sain kuulla että hevonen on jo paljon paremmassa kunnossa. Lannerangan, selän ja takareisien jumit oli sulanut lähes kokonaan pois, pientä jännitystä vain enään. Lavat ja niska olivat vielä aavistuksen jumissa, mutta ei ollenkaan niin pahasti kuin viikko sitten :) Jesjesjes! Lore nautti silminnähden hieronnasta silmät ummessa ja haukotellen. Pitäisi joskus ottaa videolle. Lopuksi hieroja paineli aku-pisteitä jaloista, jotka vaikuttaa lavan ja niskan alueille. Sitten sovittiin seuraava aika 2 viikon päähän.


Tällä hetkellä suunta näyttää hyvältä :) Ja toivotaan että se pysyy sillä tiellä. Toivotaan että ongelmat nyt rupeisi olemaan takanapäin ja päästäisiin treenaamaan.

Hevostalli.netissä oli keskustelu siitä miksei heppablogeihin kommentoida. Ja mietittiin mitä me bloggaajat voitaisiin kirjoittaa tänne että voisitte jollain tavalla ottaa osaa ja kirjoittaa omia kokemuksianne :) Ideoita?

Katselin tässä yksi päivä Jerestä vanhoja videoita. Tippa tuli linssiin. Kieltämättä tuli pieni myötähäpeä pintaan. On sitä tullut edes vähän kehityttyä niistä ajoista... Laitan jossain postauksessa tänne jerevideoita jotta voidaan nauraa yhdessä ;) Kyseessä siis ensimmäinen oma ponini jota en koskaan unohda! Pienenä unelmana on että jos joskus minulla on talli pihassa ja Jere viettää eläkepäiviä voisin ottaa Jeren kotiini eläkepäiville. Mutta se tulee tuskin tapahtumaan, sillä jeren pitäisi nyt olla loppuelämän kodissa!

Mulla nyt ei ole uusia kuvia Loresta joten pistän tähän kuvan mun ja jeren kenttäkisoista. Kisat olivat tuloksellisesti katastrofiset! Olimme ihan liian vaikeassa luokassa mutta silloin yllätyshulluna se ei haitannut ja kisoista jäi paljon ihania muistoja ja rutkasti kokemusta! Urheana ponina jere tuli maaliin haastavasta tutustumisluokan maastosta ;)6 kommenttia:

 1. Oi, Jerppa :D

  Sun blogisi on varmasti tällä hetkellä suosituin, ainakaan yhtä suureen lukijämäärään en ole törmännyt missään muussa heppablogissa. Plus tietenkin ne näkymättömät lukijat :) Jatkat vaan samaan malliin!

  Treenausmenetelmistä on aina mielenkiitnoista lukea ja vertailla omaan tyyliinsä. Joskus saa hyviä ideoita ja ahaa-elämyksiä muiden tapoihin tutustuessa.

  VastaaPoista
 2. Itse tykkään lueskella kovasti kuvauksia valmennuksista - mitä opettaja pyrki korjaamaan ja millaisia ohjeita hän tällaiseen antoi. Ja toki myös omia pohdintoja asioiden korjaamisesta. Sellaisista voi saada itsekin niin paljon irti. :)

  VastaaPoista
 3. Heippa,

  kiva, että olet kokenut "avainasetuksen" hyödylliseksi. Joskus pienet asiat ovat avain onnistumiseen.

  Mukavaa kuulla myös, että Lore on jo paranemaan päin. On kyllä todella kurjaa, jos et pääse aluevalmennukseen mukaan sairastelujen takia. Olethan vielä varmistanut asian Minnalta? Teissä nimittäin, jos jossain, on potentiaalia ensi kauden radoille!

  Treeni-intoa, mutta maltilla, että heppa pysyy kunnossa!

  VastaaPoista
 4. tykkään tosi paljon lukea tätä blogia, sun kirjotus tyylis on kiva ! ja saa itekkin ideoita omiin treeneihin täältä !

  VastaaPoista
 5. Lisäsin sun blogin meidän blogiin luettavien listalle. Toivottavasti on ok :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! :)

  Ei haittaa Jonna!

  Pistän teidän vinkit korvan taakse seuraavaa bloggausta kirjottaessa. Kiitos oikeesti kommenteista, ne piristää! :)

  VastaaPoista