Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Juniormeeting 11-15.7

lauantai 7. elokuuta 2010

Heippa, ensinnäkin pyydän anteeksi blogin laiminlyöntiä. Wau, 31 lukijaa! Aika paljon, varsinkin kun olen bloggaillut nyt todella vähän!! Olen otettu :) Tästä hyvästä pyrin kirjoittamaan ainakin kerran viikossa ellen useammin blogiin, kunhan pääsen taas viikkorytmiin kun koulut alkaa jne.

Kerron vähän juniormeetingistä, en kuitenkaan jaksa kirjoittaa romaania, koska olisi niin paljon kerrottavaa mutta haluan "nollata" tilanteen ja aloittaa "puhtaalta pöydältä" :)

Juniormeeting pidettiin ypäjällä 11-15.7.2010. Osallistuin Kenttä-puolelle, jota valmensi Maria Möller. Tiesin Marian viimekesältä. Olin silloin Marian luona kenttäkurssilla edellisen hevosen kanssa. Siellä maastoesteet olivat lähinnä pieniä tukkeja, ja pääasia mihin keskityttiin oli kontrolli ja istunta, josta sainkin yllättävän paljon hyötyä silloin, vaikka olihan se turhauttavaa mennä vain "pikkuesteitä". Mieleeni oli jäänyt tiukka ja ehkä vanhanaikainen valmentaja, joten odotin mielenkiinnolla mitä juniormeetingistä tulisi.


Ryhmäkuva Maria Möllerin kenttäleiriltä 2009

Saavuimme Marikan (Puirava) kanssa ypäjälle hieman myöhässä, kun arvioimme matka-ajan hieman väärin ja ajoimme ilmeisesti ylimääräisen mutkan, joten muut olivat jo saapuneet kun pääsimme perille. Majoitimme molemmat hevosemme III-talliin, mutta eri käytäville. Marika oli estepuolella Veikko Heikkilän ryhmässä.
Äkkiä kipitimme tavarat paikoilleen ja ruokimme hevoset ja katsoimme että kaikki on ok ja aijoimme sitten kurssikeskukselle. Otettiin kamat autosta ja käveltiin kurssariin sisään olettaen että yövymme siellä, mutta saimmekin avaimet puolukka-asuntoihin. Marika asui 2 huoneistossa ja minä 3 huoneistossa. Olimme toivoneet toisiamme huonetovereiksi mutta ilmeisesti ei päästy, joten jännitin hieman keitä ihmisiä sieltä omasta porukasta löytyy. Illan aikana kuitenkin vaihdoin sanoja muutaman ryhmäläisten kanssa ja jotka osottautuivat oikein mukaviksi.

Seuraavana aamuna oli öö semmoinen kokous, nyt tuli blackout että miksikä sitä kutsuttiin, mutta kuitenkin missä kaikki meetingiläiset kokoutuivat ja ryhmät jaettiin ja valmentajat tavattiin. Meitä kenttäläisiä oli vain kourallinen, 11kpl. Muutama jäänyt pois milloin mistäkin syystä. Maria tervehti iloisesti kysyi heti kuulumisia ja uudesta hevosestani. Olin hieman yllättynyt iloisesta vastaanotosta :D Maria jakoi ryhmät siinä, ja sovittiin ekojen valmennustuntien ajankohdat ja paikat. Tapasimme myös apuvalmentajamme Mian, joka aina auttaisi meitä löytämään ypäjältä oikeat paikat ja kertoi jos jotain ei tiennyt aikatauluista tms. Eka päivä menikin mukavasti perustyöskentelyä harjoitellessa. Yllätyin miten hyviä vinkkejä Marialta sain ja käsitys hänestä muuttui aika paljon.

Sauraavana päivänä hyppäsimme 1½h maastossa! Mentiin kaikenmaailman esteitä bankettia portaita vettä sarjoja joista sain paljon maastoesterutiinia Loren kanssa. Maria tykkäsi paljon hevosesta. Meillä toimi kemiat aivan eri tavalla kun edellisen hevosen kanssa :) Ekasta maastovalkasta jäi tosi hyvä fiilis.


Tukkisarjan B-osa


Massiivinen "Trippeli", joka näyttää todella pieneltä mun valtamerialuksen alla.. :D hah

Koko leiri meni todella hyvin ja tutustuin aivan ihaniin ihmisiin! Kuinka huipputyyppejä meijän ryhmässä olikaan :) (IKÄVÄ!). Harmiksi miltei kaikki asuu jossain todella kaukana, eikä heitä tule nähtyä kuin joissakin kenttäkilpailuissa. Onneksi Laura & Anni ovat tulossa ainakin vielä tällä hetkellä Keravalle katsomaan PM:eitä, ja varmaan moni muukin, joten siellä nähdään!

Vikana päivänä meillä oli leirikilpailut. Menimme pelkän maasto-osuuden, sillä eihän meillä ollut koko päivää aikaa koulu- sekä estekokeisiin. Meidän kisat oli aamu 8, että kerettiin esteläisten alta pois. Vaihtoehtoina oli mennä harrasteen tai tutustumisluokan rata. Automaattisesti menin tutustumisluokan radan, kun olin sen jo keravalla startannut ja treenit ypäjällä menneet niin hyvin. Ensimmäistä kertaa Lore tiesi jo mitä odottaa, ja hyppi aivan tuli hännän alla lähtökarsinassa. Oli ilo tuntea, kuinka hevonen paloi halusta päästä radalle! Kun tuomari huusi ratsasta, Lore veti pari lähtöspurttiloikkaa ja sitten mentiin! Lore meni kaiken kuin vettä vaan! Mm. radalla oli banketti=ylöshyppy-2alashyppyä ja sen jälkeen suoraan trakehner este. Ei tuottanut ongelmaa! Myös pikkuvedellä oli koivutukki ennen jyrkkää alamäkeä veteen, ja vedestä "muurin" yli. Pääsimme maastoradan puhtaasti ja siististi! Huomasi että olin oppinut paljon leirin aikana! Olin todella tyytyväinen hevoseen, ja jäin seuraksi vikalle lähtijälle lähtökarsinan lähelle. Kun kaikki olivat startanneet veimme loppuverryttelyn jälkeen hevoset talliin, hoidimme todella hyvin ja pakkasimme kamat. Sen jälkeen menimme kämpille pakkaileman omia kamoja, kuinka haikeaa se olikaan.


Alashyppy veteen

Lopuksi meillä oli pikkuteoria-kokous. Kävimme hevosten yleisimpiä vammoja läpi, mm jännevammoja ja nivelrikkoja, sydän- ja hengitystiesairauksia jne. Sitten palkittiin Clear-roundit, ja tyyliratsastuspalkinnot. Me saatiin tuttarilaisista Loren kanssa tyyliratsastuspalkinto! Olin niin otettu :) Sitten Maria jakoi meille vielä todistukset ja Mia Finnderby-paidat. Sitten saimme lähteä kotiin. Leiri oli ohi, kamalan haikeaa. Otettiin vielä yhteiskuva pihalla ennenkuin kaikki lähtivät omille teilleen :(


ylhäältä vasemmalta: Minä, Milja, Anni, Terhi, Muusa, Theresa ja Mia
alhaalta vasemmalta: Laura, Jenna, Piia, Jaana, Nadja ja Maria

Kaikenpuolin jäi todella kiva muisto tästä leiristä! Paljon uusia kavereita, opin paljon lisää ratsastukseeni ja jäi ihan eri kuva Mariasta! Todella positiivinen, sopivan tiukka valmentaja. Sain paljon oppeja ja vinkkejä häneltä joita käytän jokapäiväsessä ratsastuksessa jatkossa. Kiitos kaikille leiriläisille, Ypäjälle, Marialle ja apuvalmentaja Mialle! :)

Lataan galleriaan huomenna videoita ja kuvia junnumiitistä ja linkitän sitten tänne! :) Kerron huomenna Ypäjän kisaviikon kenttäkisoista! Klo on nyt 2:32, että on pakko mennä nukkumaan eikä ajatus oikein kulje, joten pahoittelen mahd. kirjoitusvirheitä tässä tekstissä :)

6 kommenttia:

 1. mikähän se huomenna on?

  VastaaPoista
 2. Hitsi kun tässä ei ole tykkää-nappia, jos olisi niin painaisin sen puhki nyt! Ja peeäs, tietääkseni en oo nimeäni Anniksi vaihtanut tässä viimeaikoina, tsiikaas toi meidän ryhmäkuvan kuvateksti ;)

  VastaaPoista
 3. Hahahaha sori Laura :D oon vissii vähä ajatuksis ollu xD

  Ja anonyymille sanon että huomasin nyt etten voi luvata päiviä millon kirjotan koska mulla oli sunnuntai ja maanantaikin ihan täynnä menoja, etten yötä myöten ruvennut kirjottamaan kun maanantaina alkoi koulu. Olen hankkinut tässä jossain välissä näköjään elämän. Jos noin paljon risoo tommoiset asiat niin sitten ei tarvitse blogia lukeakkaan :) Pääosin kuitenkin kirjotan omaksi iloksi :)

  VastaaPoista
 4. me joilla ei ole elämää, ollaan niin malttamattomia:) no ei vaan, kirjoita kun kerkiät. on vaan niin kiva katsoa teistä videoita yms ja haaveilla, että itselläkin olis joskus varaa tuollaiseen hevoseen:)

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos :) Kiva kuulla että joku odottaa noin paljon tekstejä.. Koitan oikeesti parhaani mukaan kirjottaa! Mut en ymmärrä mis vaihees mun elämästä on tullu tällasta etten paljoo koneella enää kerkee istuskella! En oo tehny pitkään aikaan videotakaan youtubeen. Mutta nytkun opiskelen alalla missä työskennellään konella jatkuvasti, niin siinä oheessa varmasti tai no en taas lupaa mitään mutta kirjottelen blogiin ja muuta sellaista :)

  VastaaPoista
 6. Miten mulle jääny vaan torstain siit teoriaosudeesta mieleen, ku revettiin sille ku Theresa ja Maria puhua ruotsia nopeesti, eikä ymmärretty mitään. Hienosti olen keskittynyt olennaiseen... :D
  T.Milja
  P.s Nyt kun löysin blogisi, ni luen innolla uusia ja vanhoja juttuja :) Parempi löytää myöhään, kuin ei milloinkaan :)

  VastaaPoista