Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Ypäjän kisaviikko, 28.7 tutustumisluokka

tiistai 10. elokuuta 2010

Lähdimme tiistaina ajamaan Ypäjälle isän ja Jassun kanssa. Koulustarttini oli jo 8 aikaa aamusta, joten päätettiin mennä jo edeltävänä iltana paikan päälle. Lore majottui III-talliin ja me nukuttiin asuntoautossa. Tiistai-iltana klo 20 oli maastoradan-näyttö. Maasto näytti aika haastavalta mutta ei mahdottomalta. Siellä oli paljon tehtävää ja esteet tapissa niinkuin mestaruusluokassa kuuluukin olla (alueiden väliset joukkuemestaruudet). Itse kuuluin Esran joukkueeseen. Radankävelyn jälkeen mentiin nukkumaan ja valmistauduttiin seuraavaan päivään.

Aamulla herättiin vesisateeseen. Mikä turhautumisen tunne tuli, että oli ollut pitkään kauniita päiviä ja juuri kisa-aamuna piti sataa. Kuuro loppuikin juuri ennen tallille lähtöä ja oletin jo että sade loppui kokonaan, mutta loppupeleissä jo verrytellessäni koulukentällä rämähti päälle kaatosade. Onneksi Lore ei välittänyt siitä ollenkaan. Koulurata sujui oikein hyvin, se parhain kouluratani kenttäkilpailuissa. Saatiinkin 66% ja rapiat ja oltiin koulun jälkeen neljännellä tilalla! :) Kuitenkin estekokeessa otettiin yksi puomi alas. Oli todella turha pudotus, pienellä okserilla ei vaan etujalat noussut ja puomi kolahti alas, harmitti vietävästi, niin turha! Mutta olin kuitenkin niin tyytyväinen kouluun, että en jäänyt puimaan pudotusta. Oltiin sitten väliaikatuloksissa sitten sijoissa kiinni, muistaakseni 7 tilalla!

Tässä välissä Lore kävi lepäämässä tallilla ja minä kävin kävelemässä vielä maastoradan pariin kertaan. Sen jälkeen tulikin maastoaikataulut ja minun maastostarttini oli tunnin päästä, joten tuli suht kiire lähteä hakemaan hevosta! Tallilla ruuvasin hokit jalkaan ja kamat päälle. Kello, terveyskortti ja numeroliivi mukana, on! Sitten lähdin verryttelyyn.
Verryttely oli keskikentällä, jossa oli suorannainen kaaos! Suuntia ei oltu määritelty ja ratsastajat menivät hanat auki pienellä kentällä sikinsokin. Lore oli kauhuissaan ja suorastaan juoksi muita karkuun. Stressihikeä pukkasi ja ajattelin ettei tästä tule mitään. Sain kuitenkin otettua pari hyppyä kentällä kun lähdin valmistautumaan. Valmistautumis-alueella oli onneksi yksi tukki jonka hyppäsin pari kertaa rauhassa ja Lorekin rauhoittui. Sitten siirryin lähtökarsinan alueelle odottelemaan ja jännitys rupesi nousemaan. Kun kuuluttaja rupesi laskemaan numeroita, huomasi että Lore tiesi mistä on kyse ja rupesi steppailemaan ja hyppimään paikallaan. Kun saimme lähteä karsinasta, jouduin tuputtamaan loren liikkeelle kun se jäi vaan loikkimaan siihen innostuksesta :D Eka hyppy meni vähän huonosti, läheltä ja hassu hyppy, mutta sitten päästiin rytmiin ja koko rata meni aivan huipusti! Mentiin kuitenkin ilmeisesti liian hitaasti ja yliaikaa tuli 10sekuntia, josta tuili 4vp. Olin kuitenkin supertyytyväinen että päästiin puhtaasti!

Verryttelin lopuksi hyvin ja lähdettiin kävelemään talliin. Hoidin Loren hyvin Jassun kanssa, ja pakattiin kamat autoon. Mentiin sitten vielä odottamaan henk.koht sekä joukkuetuloksia. Esran joukkueella ei oikein tällä kertaa mennyt hyvin, mutta itse sijotuin luokassa kuudenneksi! :) Olin todella tyytyväinen! Toka tuttari ja sijoitus! Iloisena menin palkintojenjakoon (ilman hevosta ja ilman kisakamoja heh...). Palkintojenjaon jälkeen mentiin takas tallille. Traikku kiinni autoon, kisakaappi ja pyörä kyytiin ja sitten heppa kyytiin ja lähdettiin ajamaan kotia kohti taas yksi ruusuke mukana ja sitäkin enemmän kultaista kokemusta.

1 kommentti:

  1. oliko joku kuvaamassa teitä videokameralla? mietin vaan, että onko näistä kisoista tulossa videoo jossain vaiheessa? olis kiva nähdä sellanen:)

    VastaaPoista