Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Kilpailukausi alkaa!

perjantai 4. maaliskuuta 2016 Heipparallaa, elossa ollaan! Anna, Sabrina ja Martina lähtivät kaksi viikkoa sitten Portugaliin Baroccan kansainvälisiin kenttäkilpailuihin, joten olen huolehtinut täällä hevosista yksin. Päivät ovat siis kuluneet täysin kahta tallia hoitaessa ja kotona olevia hevosia ratsastaessa. Kaiken lisäksi pamahdin kipeäksi juuri lähtöpäivänä, joten ensimmäisen viikon tein töistä taistellen flunssan kanssa. Onneksi kuumetta ei tullut joten siltä osin sain "turvallisesti" hommia tehdä vaikka olo olikin karmea ja energiat nollassa. Onneksi Sabrina tuli tällä viikolla takaisin niin sain nukkua yhden päivän vähän pidempään ja ladata akkuja. Nyt on vähän helpompaa kun on kaveri  hoitamassa talleja niin jää vähän vapaa-aikaakin!

Tänne ei kuulu mitään erikoisempaa, päivät menee hevosten kanssa ja paljon treenatessa. Minulla on niin paljon videoita viime blogipäivityksen jälkeen että päätin tehdä niistä teille koosteen kuin ladata jokaisesta kerrasta omat videonsa tänne. Eihän niitä kukaan jaksaisi katsoa! :D Kouluratsastuksessa Dantte harppoo joka päivä edistysaskeleita ja ollaan päästy jo vähän siihe "pisteeseen", että meinaan ryhtyä taas perfektioniksi. Mikään ei riitä eikä ole hyvä, kun yhteen ongelmaan päästään käsiksi niin jo löytyy kaksi muuta. Tavallaan olen niin innoissani tästä valtavasta kehityksestä että haluaisin että kehitys olisi yhtä nopeaa jatkossakin ja Dantesta tulisi yhtäkkiä kuin 3* kokenut ratsu. Mutta eihän se nyt niin mene..

 Nyt ollaan saatu Danttea sinne rehelliselle tuntumalle ja kaulaa vähän ulos, joka on tosi iso edistysaskel. Sen huomaa myös siinä ettei Dantte jaksa kantaa itseään niin pitkään, kun se on oppinut oikeaoppisesti kantamaan kehonsa. Mutta heti jos koitan ratsastaa esim koulurataa jossa tapahtuu paljon siirtymisiä ja asioita niin Dantte menee kipsiin. Se vetäytyy takas kuoreensa ja rupeaa kipittämään. Nyt siis työstetään sitä että se antaa minun ratsastaa itseään siitä jännittymättä vaikka se joutuukin nyt työskentelemään epämukavuusalueella. Vaikeeta, niin vaikeeta. Se että se kotona liikkuu jo kivasti, on siitä pitkä matka saada se menemään hyvin kisoissa kouluaitojen sisällä. Ensi viikolla me ollaankin menossa koulukisoihin harjoittelemaan! Käytiin myös ensimmäisissä estekilpailuissa Helmikuun lopussa. Kilpailut järjestettiin Flyingessä. Hypättiin Danten kanssa 110cm ja 115cm. Ekan luokan verryttely meni mönkään kun seurasin verryttelymaneesin seinällä olevaa kelloa joka oli 10min myöhässä, ja en tiennyt siitä. Olin siis kerennyt ottaa ehkä 3 hyppyä kun minut pyydettiin valmistautumaan. Joten verryttely jäi ihan kesken ja Dantte uhku villiä energiaa. Siihen nähden rata meni ihan ok mutta tultiin sarjalle liian reipasta laukkaa, Dantte ei oikein kunnioittanut pidätteitäni joten se pudotti A - ja B - osan esteet. Se ei vaan mitenkään mahtunut siihen väliin siitä vauhdista. 115cm luokkaan kerkesin verrytellä vähän enemmän ja fiilis oli hyvä. Radalla ensimmäiset 4 estettä meni hyvin, rytmi oli todella hyvä ja Dantte pehmeä niskastaan ja tasapainoinen. Mutta sitten Dantte jännittyi ja minä rupesin ratsastamaan takaperin. Siinähän se rytmi sitten rikkoutui kokonaan. Etäisyydet esteille loppuradalla olivat ihan hyviä mutta Dantte hyppäsi kättä vasten ja pudotti kolme puomia. Se löi jännittyessään selän ja niskan ihan lukkoon enkä saanut rentoja lähestymisiä.

 Olin niin pettynyt itseeni radan jälkeen, mutta nyt jälkeenpäin ajateltuna ei se ole niin big deal. Ne oli meidän ekat kisat 5kk tauon jälkeen ja Dantte oli taas ihan kierroksilla kisahulinasta ja kuski tarvitsee taas enemmän ratarutiinia, ei siinä sen kummempaa. Mun pitää antaa vähän armoa itselleni ja hevoselle. Muutenkin, ollaan tehty täällä Ruotsissa niin paljon muutoksia mun ratsastukseen ratsastukseen niin esteillä kun koulussa, että onko nyt ihmekkään jos menee vähän puurot ja vellit sekaisin kilpailutilanteessa? =D

 Seuraavat estekisat on tämän viikon sunnuntaina Lundissa. Hypätään siellä 105cm ja 110cm Danten kanssa. Siellä koitan keskittyä paremmin siihen että jos Dantte jännittyy niin kuskin pitää ratsastaa ETEENPÄIN eikä jäädä nypläämään pakki päällä. Seuraavana vklpna on sitten koulukisat ja sitten alkaa kenttäkilpailukausi, IIK! 19.3. on Flyingessä maastoestekilpailut, jossa siis hypätään vain maastorata ja siinä on tyyliarvostelu. Sitten 26.3. on oikeat pääsiäiskenttäkilpailut Tågarpissa. Sinne tulee ihan sikana suomalaisia kenttäratsastajia, joten olen suuperinnoissani! Täällä Ruotsissa muuten pitää olla valppaana noiden kilpailukutsujen kanssa. Tågarpin kenttäkilpailun luokat meni aika pitkälti täyteen vartissa kutsun aukeamisen jälkeen (!!!!). Jos et kerkeä ilmoittautumaan mukaan niin se on voivoi. Toki ne jotka ilmoittautuu luokkien täyttymisen jälkeen menee jonoon, mutta se onkin sitten eri asia kuinka moni peruuttaa lähtönsä.. :) Me onneksi oltiin Sabrinan kanssa nopeita ja kerettiin mukaan kilpailuihin! Vähän eri meininki kuin Suomessa, heh!

Nämä kuvat otti Helmikuun alussa Martinan poikaystävä joka oli vklpvierailulla täällä :) 


12 kommenttia:

 1. Kyllä teijän menoa kahtos vaikka kuinka pitkään! Hitsi tosta vikasta kuvasta näkee kui kapee Dantte on, huisii ku pysyt nii hyvin siellä selässä :) innolla ootan kisapostauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä kapein hevonen ikinä mitä olen nähnyt, hah! Jännästi sitä oppii sielä tasapainoilemaan :D Kiitos!

   Poista
 2. Joo mä katsoin kans et ihan hetkes meni se Tågarp täyteen :D Ihania kuvia! Tsemppiä ja nauti!!!

  VastaaPoista
 3. Sul menee tosi hyvin kyllä nytten ja opit siel ruotsissa varmasti paljon! :) Toivon että sun kisakausi menee hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäki toivon että opin mahd paljon ja että kisakausi menisi nyt hyvin :)

   Poista
 4. Dantte on aika tykki ja niin energinen :) Kiva katsella! Tsemppiä sisko!! <3 <3 <3 t.Reetta

  VastaaPoista
 5. Kuinka pitkä sä olet ja kuinka korkea säkäinen Dantte on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen 177cm ja Dantte on kuulemma 170cm, mutta itse veikkaisin että olis jotain 168cm + se on kapea kuin poni :)

   Poista