Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Ensimmäinen estevalmennus ja brego esteillä.

torstai 12. helmikuuta 2015Tiistaina meillä oli eka estevalmennus sitten Marraskuun! Oli ihanaa nähdä Marjoa pitkästä aikaa ja päästä tutun valmentajan silmänalle treenaamaan. Mulla on ollut ikävä säännöllistä valmentautumista. Jotenkin pääsen niissä keskittymään itseeni ja hevoseen ihan eri moodilla, kun valmentaja käskee mitä tehdään ja itse voi vain keskittyä täysillä ja yrittää parhaansa kehittyäkseen. Päivä oli tosi kaunis ja Emmi sai tällä kertaa ihan huippuhienoja kuvia! Ihana lämmin aurinko ja kevätkeli, piristi kummasti vaikka eivät ne kelit kestäneetkään kuin pari päivää.

Aloitettiin valmennus työskentelemällä ravissa kavaleteilla ja puomeilla. Dantte oli sillä tuulella että kavalettien ja puomien yli ei voi ravata vaan ne täytyy hypätä. Oli siis melkosta tasapainoharjotusta mulle! Sitten jatkettiin työskentelemällä laukassa ympyrällä missä oli 1 puomi ja 2 kavalettia. Marjo käski aloittaa helpommasta kierroksesta, mutta en varsinaisesti osannnut sanoa kumpi olisi suorannaisesti helpompi kierros. Aloitettiin vasempaan kierrokseen ja Dantte oli tosi villi. Ei meinannut millään malttaa pysyä rytmissä, taipua ja keskittyä. Pukkia tuli joka väliin ja mun oli tosi vaikea pitää itseni keskittyneenä ja kasassa kun Danten jumppaliikkeet pisti naurattamaan. Marjo nauroi että oliks tää se helpompi kierros... Alku tuntu tosi epätoivoselta räpellykseltä ja itse huojuin kuin mikäkin perunasäkki kyydissä ohjista repien ja pylly takakaareen paukkuen mutta sitten pikkuhiljaa Dantte rauhottui ja meno rupesi tuntumaan jo ratsastukselta! Marjokin tokaisi loppuun että sehän toimii kuin oikea hevonen :D hah!

Sitten hypättiin vähän okseria, vesimattoa ja sarjaa erikseen ja lopuksi kaikki putkeen. Vesimatolta oli aika tiukka mutka sarjalle, aluksi tuntui etten mitenkään saa Danttea kääntymään sarjalle kun se oli niin räjähtelevä mutta vikalla rundilla kierros oli aika täydellinen ja Dantte teki just niinkuin pyysin! Meno rupes tuntumaan jo ihan esteratsastukselta :) Harmi ettei tästä tunnista ole videota kuin muutama pätkä alkuverryttelystä, sillä Emmi keskittyi enemmän valokuvaamiseen tällä kertaa.

Kotiläksyksi saatiin käsky työskennellä kavaletteja kaarevilla urilla ja eri suhteutetuilla väleillä. Että Dantte antaisi mun enemmän ratsastaa sitä väleissä ja että se taipuisi rehellisesti rungon läpi. Paljon siis ympyröitä ja S-kiemuroita. Tavoitteena rento, notkea ja tyytyväinen hevonen, siihen varmasti on vielä matkaa. Vaikea kuuma hevonen, mutta eipähän tule ainakaan tylsää ja kapasiteetti siitä ei lopu kesken.
Danten jälkeen tehtiin nopeat vaihtarit ja siirryin Dantesta Breegoon. Bregon kanssa hyppäsin itsekseni ilman valmennusta. Tarkotus olis taas vähän läpiratsastaa sitä ja hypätä. Tämä oli siis toinen kerta Bregon selässä. Alusta asti hevonen tuntui paremmalta kuin ekalla kerralla. Alkuun se oli kauhean jännittynyt ja pörisi kuin höyryjuna kun alkuravailin sen kanssa. Aika nopeasti päästiin kuitenkin hyvään työskentelymoodiin ja sain sitä paljon suoremmaksi ja rehellisemmin molemmille ohjille.

Aloitin hyppäämällä kahta kavalettia 3-4 laukalla, tässä Brego toimi tosi hyvin joten en tehnyt kauhean montaa toistoa. Sitten hyppäsin muutama pystyä kahdeksikolla sillä ajatuksella, että Brego vaihtaa laukan esteen päällä. Alkuun se pinkoi vaan alta karkuun esteen jälkeen eikä kuunnellut ollenkaan, mutta loppua kohden alkoi kuuntelemaan apujani ja vaihtamaan laukat oikein. Kun Ansku nosti esteet johonkin 90cm tasolle niin Brego hyppäsi alkuun tosi jännittyneesti ja esteitä "päin" puomit kolisten. Koitin vain rauhoitella ja tasapainoittaa hevosta ja saada se työskentelemään rennosti mutta keskittyneesti ilman räpellystä. Lopuksi se hyppäsikin kivan puhtaan radan vaikka osa etäisyyksistä tulikin todella lähelle niin se hyppäsi silti tarkasti ja pyöreästi! Siihen rataan oli tosi hyvä lopettaa :)

Emmi kerkesi kuvaamaan vähän alkuverryttelyä, mutta joutui lähtemään kotiin joten osa videoista on sitten kuvattu kännykällä! :D

5 kommenttia:

 1. Loistava tuo vesimatto-kuva, ihana Dantte! :D

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavia kuvia! :D
  Ihania ootte :)

  VastaaPoista
 3. Voi että! Dantte näyttää käyvän vähän kierroksilla. Hyvähän se on että on energiaa! :)

  VastaaPoista
 4. Mua häiritsee noi sun lyhyet jalustimet.. Miten pystyt ?8

  VastaaPoista
 5. ihanaa kun on päässyt postailemaan useemmin,tykkään! :) jatka samaan malliin! kaikkea hyvää teidän treeneihin.

  VastaaPoista