Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Hemmetin syysflunssa

perjantai 6. syyskuuta 2013

Heti Kangasalan kisojen jälkeen tulin vain pahemmin kipeäksi. Olin siis jo ennen kisoja kipeä ja vielä kuumeessa keskiviikkona. Päätin kuitenkin lähteä kisoihin ja onneksi lähdin. Sain kuitenkin kisojen jälkeen maksaa siitä toden teolla ja makasin viikon sängyn pohjalla aivan toimintakyvyttömänä ja ääni totaalisesti lähteneenä. Kurkusta ei tullut muuta ääntä kuin pihinää. Ja arvatkaa onko puheliaan ja sosiaalisen ihmisen vaikea olla viikko hiljaa!

Sunnuntaina kävin muuten kokeilemassa kaverini Marikan 6 vuotiasta tammaa Indiä. Mun on jo pitkään pitänyt käydä kokeilla sitä mutta nyt saatiin vasta aikaiseksi, ja nytkin jouduin menemään kokonaan lainakamoilla :D Heh. Indi oli tosi kiva heppa, hirmu nöyrä ja miellyttämishaluinen. Tosi kiva hypätä ja tykkäsin kovasti. Hieman hakemista siinä alussa oli ja kadehdin tamman tasaisia askellajeja. Ne oli niiin mukavat istua verrattuna Loren maanjäristysraviin.. gaah. Tykkään paljon ratsastaa muiden hevosia ja kokeilla niitä. Ne kerrat on mulle aina antoisia ja antaa uusia ideoita omaan ratsastukseen.

Tässä teille pari kuvaa Indistä ja video. Täytyy kyllä sanoa että Marikan kuvaustaidot tona päivänä ei ollut ihan parhainta luokkaa.. Sori Marika :D Hevonen ei oikeen pääse oikeuksiinsa noissa ajotuksissa. Mutta parempi kun ei mitään!

Jos tykästyitte Indiin niin Marika pitää myös blogia :) Käykää kurkkaamassa TÄÄLLÄ.Flunssa tuntuisi olevan onneksi takanapäin, antibiootit jouduin hakemaan lääkäriltä, mutta ehkä parempi niin niin sain itseni nopeammin kuntoon. Viikkoon en siis päässyt Lorea ratsastamaan, joten olen vasta tämän viikon päässyt reenailemaan. Ollaan tehty laukkatreeniä, menty koulua ja hypätty itsekseen, kun ei saatu sovitettua aikatauluja Marjon kanssa tälle viikolle.

Niinkuin kerroin, Lore oli tosi huono ratsastaa koulukokeessa Kangasalla. Sama meno on jatkunut tähän viikkoon asti. Olenkin yrittänyt pumpata sitä kehuilla ja positiivisella rennolla energialla. Se on ollut jotenkin ihan sikaniska ja asenteella "en tee mitään". Nyt viimeset pari päivää se on ruvennut väläyttämään rentoja pätkiä ja rupeaa muistuttamaan jo omaa itseään. Suuri vaiva ja keskittyminen ratsastaessa on siis tuottanut tulosta ja toivottavasti meno paranee entisestään.

Keskiviikkon hyppäsin itsekseni Lorella. Pyysin Elisaa auttamaan puominnostajaksi, kuvaajaksi ja ennen kaikkea huutamaan mulle niissä tilanteissa kun jään tekemään liikaa tai junnaamaan paikalleen. Muistuttamaan näistä "yksinkertaisista" asioista jotka kuitenkin multa aina unohtuu. Tosi usein jään kaarteissa laukkaamaan paikoilleen ja tekemään ihan liikaa. Teen ihan liikaa ja mietin liikaa. Elisa joutu usein sanomaan mulle että HILJAA, anna tulla!

Tehtiin Lorelle sellasia tehtäviä että saatais sitä tarkaks ja kunnioittamaan esteitä ja onnistuttiin siinä mun mielestä aika hyvin. Se teki ajoittain tosi sähkösiä ja teräviä hyppyjä, joihin olin tosi tyytyväinen. Lopuksi hyppäsin vielä pysty - neljä laukkaa - kapea linjaa. Rakennettiin 4 kavalettipalikasta sellainen este, se oli varmaan jonku 100-110cm korkea ja 100cm leveä. Ajattelin että se on meille hyvä harjoitus ja kokeilu miten Lore reagoi siihen. Lore kyttäsikin kapeaa yllättävän paljon ja oli pysähtymässä esteelle täysin, mutta sain sen kuitenkin siitä yli "pienellä" kannustushuudolla :D Lore oli ihan järkyttynyt että mistä toi ilmesty ja mikä tää tämmönen on. Oli ihan hyvä harjoitus, sillä sain nyt tuntea miten Lore voi reagoida jollekkin esteelle maastossa. Toisella kertaa tehtävä menikin jo rennommin.

Sunnuntaina meillä olis esteratsastuksen henkilökohtaiset alue-mestaruudet Keravalla :) Me hypätään siellä lämmittelyluokkana 100cm tyylimestaruus ja sitten 115cm nuorten mestaruus. Mielmmin olisin mennyt 115 ja 120, mutta ei saa osallistua kahden ikäluokan mestaruuksiin, määh..

Toivon että noista meijän reeneistä oli jotain hyötyä ja että Keravalla sujuis mukavasti :) Tässä pieni kooste hypyistä, laatu taas ihan shaibaa kun oli niin pimeetä että jouduin kirkastaa videoita kunnolla.. Mut kai niistä jotain näkee :)
Mitäs mieltä te ootte, näyttääkö Loren hypyt ajoittain terävimmiltä kuin ennen?

10 kommenttia:

 1. Mä oon ollu niinkin "ilkee" kun meillä takajalat ottaa alas niin hypännyt ilman takasuojia kotona usein. On muuten pudotukset vähentyneet. Samoin vähentänyt kotitreenikertoja niin johan on pompua kisoissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ompa ilkeetä.. heh :D kyl niitä hevosia on ihan hyvä välil muistuttaa et niit puomeja pitää varoo. Lore on välillä vähän turhan piittaamaton, varsinki kisoissa. Mut se enemmän ottaa etujaloilla, tosi harvoin takajaloilla :)

   Poista
 2. Eeeh, no kuvaustaitoihin oli syynsä :'D sorge :D ens kerralla paremmin...

  VastaaPoista
 3. Kuka Marjo sua valmentaa? :) Ja tsemmpiä kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjo Pajulahti-Kiiskinen :) Saatat varmaan tietääkkin kun asuu Hyvinkäällä ja sillä on hevonen siinä hyyppärässä.

   Poista
  2. Joo on samalla tallilla sen hevonen :D

   Poista
 4. hihihi, voi mua ja mun naurua + urpoi kommenttei :D mutta aina yhtä hienoja ootte kuule <3
  - Elisa

  VastaaPoista