Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Taas pieniä vastoinkäymisiä

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Heippahei!
En ole kerennyt päivittämään taas blogia hetkeen, päivät on ollu aika täynnä tekemistä :) 10.3 mun piti mennä Eholle Hurricanella 80cm ja 90cm, ja Lorella 100cm ja 110cm. Hurri paransi ihan hirveästi vikoissa treeneissä, ja itse pääsin vähän "käsiksi" hevoseen ja opin ratsastamaan sitä sillä sopivalla tyylillä. Aluksi meno oli vähän vaarallisen vauhdikasta eikä hallintaa meinannut löytyä, mutta lopuksi parani ihan huomattavasti ja näyttää jopa ihan siedettävältä :) Tossa kohtaa kun Hurri lähti viemään ja huudan selässä "apua me kaadutaan", kuulostan ihan paniikinomaiselta ja itkuiselta, vaikka todellisuudessa melkein nauroin selässä ja hekotelle huusin "apuaa me kaadutaan tää ei pysähdyy!" :DDD Tässäpä video:Meillä jäi Loren kanssa tiistain Ehon treenit taas välistä hirveän lumimyrskyn vuoksi. En turhaan lähde riskeeraamaan huonoon ajokeliin ja vielä kun meidän vetoauto on etuvetoinen pakettiauto, jää helposti kiinni. Hyppäsin sitten kotona ja Lore yllätti! Se oli tosi hyvin hallinnassa ja hyppäsi terävästi, joten ilmotin sen sitten Eholle kisoihin.

Kuinkas sitten kävikään, kun lauantaina-aamuna tulin iloisena tallille. Pakkasin auton ja traikun valmiiksi, kuivikkeet ja heinät traileriin, sitten otin Loren karsinasta ja.... koko vasen takajalka aiiivan räjähtämispisteessä kintereeseen asti. Jalka oli ihan pingottunut ja niin turvonnut kun jalka voi vaan olla. Voi S**tana!!!! Ihanku tässä ei olis taas tarpeeksi ollut vastoinkäymisiä -.-' Tunnustelin jalkaa ja kävin kävelyttämässä Lorea 30min ja sitten pyöräytin liinassa maneesissa. Vaikutti muuten ihan hyvältä mutta oikeaan kierrokkseen tukkijalan ollessa ulkojalkana ravi oli vähän epäpuhdasta ja laukka ei meinannut sujua, koska takajalan piti ottaa pidempää askelta. No, ei siinä auttanut kun jättää hevonen kotiin ja lähteä ajelemaan Eholle päin, koska pitihän mun käydä hyppäämässä Hurricanella.

Hieman reippaasti ajellen kerkesin onneksi mainiosti Eholle samaan aikaan Marikan ja Hurrin kanssa. Kerkesin matkan aikana hengitellä ja rauhotella tajutonta vitutusta Loren jalan vuoksi, ettei se heijastuisi omaan ratsastukseeni ja hurriin. 80cm meni ihan loistavasti, vauhtia olisi ollut vaikka kuinka mutta Hurri oli tosi hieno, malttoi radalla ja oli kuuliainen. Aika monta kertaa meikäläinen taas huusi "HOOOO" radan aikana, voi kurja kun hävettää... Pitää jatkossa pistää jeesusteipillä suu kiinni. Tuloksena siis 0-0, mutta ei yletetty sijoille. Olin tosi tyytyväinen hevoseen vaikka itse kämmäsin pari kertaa radalla. 90cm alkurata lähti paremmin, mutta sitten ennen 3 estettä joku koira loikkasi katsomossa ja hurrilla meni pasmat sekaisin ja se kompuroi. Rohkeasti se lähti kuitenkin hyppyyn mutta ottaen tästä kipinää loppurata meni aika vauhdikkaasti. Perusradan 7 esteellä huono lähestymiseni koitui kohtaloksi ja puomi tuli alas. En kerennyt suoristaa ajoissa ja hevonen teki suoristuksen esteen pällä jolloin etujalat kolahti puomiin. Mutta ei se mitään, olin silti tyytyväinen. Suoritukset olivat suht siistejä ja hyviä, aika hyvin verrattuna siihen että olin hevosen selässä vasta kolmatta kertaa!! :D Hurri on semmonen heppa että sillä piti olla esteradalla hyvin mukana esteiden välissä mutta esteiden päällä ei todellakaan saa hyökätä tai sukeltaa. Tää teki mulle ihan sika hyvää kun jouduin keskittymään omaan olemiseen, koska mulle on kehittynyt talven aikana järkky tuoli-istunta niin tää nyt oli sopivaa vastapainoa sille :) Juhani Eho kyllä sanoi 90cm jälkeen että sukeltelin liikaa, pahus! ;) Tässä vielä video 80cm luokasta:Miltäs näyttää? :))

Kisojen jälkeen lähin sitten takasin omalle tallille paapomaan lellikkiheppaa. Talutin, kylmäsin, talutin, kylmäsin..  Jalka vaikutti hyvin vahvasti impparilta, sillä löysin pienen hokkivekin jalan sisäpuolelta. Pidin Lorella 2 yötä haudetta jalassa joka auttoi turvotuksen laskuun. Hevonen käveli 3 päivää ja kyllä huomasi kun ekaa kertaa kipusin selkään... Ihan kamalaaaa x[ Just kun Lore oli superhyvä ratsastaa sileellä niin tulee tämmöstä ja tauon jälkeen se on taas ihan järkky.. No, ehkä se tästä, treeniä vaan. Tiistai-iltana ku menin sitten tallille käymään niin herra oli polkassut vas.etuseen syvän hokkihaavan ruununrajaan. Sekin vielä!! Onneksi hoidin haavan ajoissa ja laitoin siihen hauteen yöksi, niin siihen ei kerennyt tulla impparia :)

Nyt viimeviikon ratsastelin Lorea kevyesti ja jalka näyttää jo paljon paremmalta, itseasiassa on tainnut parantua kokonaan :) Eilen olin maastossa pitkästä aikaa ja Lore oli ihan intopinkeenä. Otin pari laukkapätkää suoralla tiellä ja kyllä huomasi että hevosella on kova ikävä ja halu maastoradoille. Toivotaan että tiet sulaisi nopeasti niin päästäisiin tekemään laukkareeniä ja -kuntoa tulevia kisoja varten! Huomenna olis tarkotus mennä uusiks Eholle taas treeniin! Katsotaan miten siellä menee ja että eksytäänkö eholle kisoihin, tällä kertaa paremmalla tuurilla.... Yritän saada jonkun kuvaamaan mun tuntia niin saan materiaalia teille! Heippa!

6 kommenttia:

 1. Videot ei näkyny? :(

  VastaaPoista
 2. Jep,mullakaan ei videot näkyn?:(

  VastaaPoista
 3. kyll tääl näkyy videot. :) hyvin sä roosa vedät. harmi et vastoinkäymisii, mut eteenpäin vaan! tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 4. hyvin tuo rata meni ja harmi,että lore ei päässyt mukaan=( noh ens kerralla parempi onni toivotaan! ;)

  VastaaPoista
 5. Ite olin kans tuol kisois ja kuulin ku mainittiin sun nimi ja kävin kattoo sun radan :) hyvin meniite :D

  VastaaPoista
 6. miten oot saanut laihdutettua 25 km?mitä teit että laihduit noin paljon? Kauan meni? Tässä itekkin yritän parhaillan mutta eteneminen on erittäin hidasta xD

  VastaaPoista