Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Kisoissa mokailua ja niiden korjailua

lauantai 24. maaliskuuta 2012

No nyt en ainakaa sukella! oon tässä jopa vähä jäljessä :D (c) Wilma Hokkanen

Heippa,
kerron nyt pikaisesti miten kisat meni ja sitten muita kuulumisia. Kisa-aamu ei alkanut kovin hyvin koska hoitajaksi lupautunut henkilö ei saapunutkaan sovittuun paikkaan aamulla eikä ilmoittanut siitä mitään. Ei vastannut puhelimeen eikä viesteihin. Sainkin kuulla myöhemmin että eräs nimeltämainitsematon henkilö oli sotkenut kuviot ja valehdellut päin naamaa tälle hoitajalle ja muille ihmisille että on ilmoittanut minulle suunnitelmien muutoksesta ja että hoitajani ei tulisi kisoihin hoitamaan. Hyvin hoidettu! En tosiaan ollut saanut yhtäkään viestiä tai puhelua asian tiimoilta. Noh, mutta sain kuin sainkin sitten yhden kaverini, Iiriksen mukaan niinkin lyhyellä varotusajalla. Selväähän se oli että oltiin myöhässä aikataulusta ja paljon. Kaasu pohjassa hanatettiin tallille ja pakattiin kamat ja heppa kyytiin ja eikun Eholle.

Kisoihin saavuttuani sain kuulla että starttini oli siirretty luokan loppuun koska en ollut varmistanut lähtöä ajoissa. Sainkin sitten rauhassa tutustua rataan ja katsella muiden suorituksia. Toki oltiin kiireessä purettu jo hevonen ja Iiris-raukka joutui sitä sitten pitelemään ulkona pidemmän aikaa..

Kun pääsin selkään niin Lore oli ihan intopiukeena. Verryttelyssä se oli kuin räjähdysherkkä aikapommi eikä millään tavalla kontrollissa. Hyvin menneistä treeneistä ei tuntunut olevan mitään mukana, vaan nyt alla oli kuuma, alta juokseva ja vahva hevonen. Ja sillä pitäs mennä tekee hyvää rataa.. Toki Lore oli vain innoissaan, eihän me olla oltu pitkään aikaan kisoissa. Noh, en oikeen kerennyt saada Lorea paremmaksi ennen 100cm rataa. Aikamoista häsellystä se sitten oli ja 1 puomi tuli matkaan. Pari lähestymisvirhettä ja muita sekoiluja rataan mahtui. En todellakaan ollut tyytyväinen. Radan jälkeen kävin juttelemassa Ehon kanssa ja hän antoi neuvoja miten ratsastan 110cm radan. Rauhassa, käytä tila hyödyksi, käy seinillä ja älä sukella. Näitä neuvoja noudattaen lähdin sitten 110cm verkkaan..

Lore tuntui jo vähän paremmalta ja rennolta verkassa. Se oli kuuliaisempi, minulla oli hyvin aikaa joten tein paljon siirtymisiä ja kuuliaisuustyöskentelyä. Hypyt meni muuten ok mutta kerran tulin verkkaokserille huonosti jalka irti ja en päättänyt ponnistuspaikkaa joten oltiin sitten siellä okserin seassa, onneksi en tippunut. Noh, hengähdin hetken ja keräsin hermot kasaan samalla kun estettä kasattiin uudestaan.. Hyppäsin sitten okserin uudestaan paremmalla temmolla ja lähestymisellä ilman ongelmia. Onneksi Lore ei ota nokkiinsa tämmöisistä kömmähdyksistä, siksi se on niin ihana hevonen!

110cm rata meni paremmin, vaikka 2 puomia tarttui mukaan. Ensimmäinen pudotus tuli 1 esteeltä, tunti että Lore ei vaan jotenkin noteerannut estettä, se melkein kompastui siihen vaikka lähestyminen oli hyvä. Sitten se jaksoi taas vähän skarpata ja muu rata menikin sitten hyvin mutta 7 esteellä, hyvästä lähestymisestä huolimatta tuli kans puomi mukaan. Tosin sukelsin vähän liikaa tällä esteellä... Heti kun kisoissa keskityn muuhun se oma istunta jää taka-alalle, ja kun juuri siihen pitäisi keskittyä koska se aiheuttaa niitä pudotuksia.

Hei pliis.. ai mitennii istunta hakusessa xD (c) Wilma Hokkanen
Radan jälkeen kävin taas rupattelemassa Ehon kanssa ja sovittiin että tulisin tiistaina treeneihin. Sitten laitettiin kamat ja heppa kasaan ja lähdettiin ajelemaan Iiriksen kanssa kotia päin. Olin todella pettynyt suorituksiin, otin sen liian rankasti ja olin todella huonolla tuulella koko viikonlopun. Jälkeenpäin ajateltuna ja videoita katselleena ei ne suoritukset niin huonoja olleetkaan. Olen vaan aivan liian itsekriittinen.

Tiistain treenit meni taas paljon paremmin. Aluksi kun lähdettiin tekemään rataa otin saman kiirevaihteen päälle ja se oli taas samanlaista sähellystä kuin kisoissa. Juhani sitten sanoi että hengitä ja ota rauhassa. Sain taas rennosta fiiliksestä kiinni ja istuntaani kuosiin ja lopuksi hypättiinkin vähän isompaa linjaa, mm. sarja taisi olla korkeimmillaan 130cm, huii! Onnistuneiden treenien jälkeen mieli taas koheni ja odotan nyt hyvillä mielin seuraavia kisoja. Tältä tunnilta ei tullut videota, mutta jos sitten seuraavalla kerralla!

Loppuviikon olenkin treenaillut koulua, hienosäätänyt ja läpiratsastanut hevosta. Se ei ole ollut oikeen halukas ottamaan selkää töihin, mutta eilen Janette tuli hätiin. Ensin Janette kävi selässä ja sitten minä kapusin selkään. Saatiin selkä ja takajalat taas töihin. Käytiin myös keskiviikkona maastossa ja Lore oli ihan intopiukeena! Päästiin ottamaan pari laukkaspurttia, ja voi sitä ihanaa tunnetta kun tuntee hevosen voimakkaat takajalat työntävän ja kun se painuu "matalaksi" laukatessaan lujaa. Tätä tunnetta on ollut IKÄVÄ! Onneksi kohta tulee kesä ja kenttäkisat.

Sunnuntaina onkin sitten Ypäjän hallikenttäkisat :) Lähdetään sinne tekemään rentoa kauden avausta ja haluaisin että hyvä paineeton fiilis säilyisi koko kisan ajan. En lähde hakemaan voittoa, en palkintoja. Tavoittelen mahd. rikkeentöntä ja rentoa koulusuoritusta. Ei todellakaan olla nyt parhaimmassa terässä, tai en odota hyviä koulupisteitä tän hetken menosta, mutta hevonen on tällä hetkellä hyvällä mallilla pidemmän kaavan mukaan. Vielä pitää saada enemmän painoa takajaloilla ja etuosaa ylös. Myös koko hevosen runkoon ja kaulaan tarvitaan paljon notkeutta, mutta hiljaa hyvä tulee :) Kausi on vasta alussa! Olisi myös kiva saada siisti ja rento estekoe ja tietenkin puhdas maastokoe on toivottava. En tiedä miten Lore suhtautuu hallimaastoesteisiin, ikinä ei olla niitä treenattu.. No, sen näkee sitten.

Pitäkää peukkuja meille, päivitän sitten miten kisat meni! :) Heippa!

3 kommenttia:

 1. Oho, sullahan on ollut oikeeta heppadraamaa lähiaikoina... Mutta tsemppiä Ypäjälle ja nähdään sitten kun on se kesä ja kenttäkisat! :D
  t. Kiia & James

  VastaaPoista
 2. Hyvä Roosa, Ypäjällä ei sitten paljon mokia tullut :D Tosi hieno kisa teiltä, tästä on hyvä jatkaa!!

  VastaaPoista
 3. Suosittelen blogiasi blogissani, ei kai haittaa? (:

  http://tiimityoskentelya.blogspot.com/

  VastaaPoista