Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Valmentautumista ja lainaheppoja

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

 Oltiin Loren kanssa torstaina ensimmäistä kertaa Juhani Ehon valmennuksessa Ehon tallilla. Tykkäsin valmennuksesta ihan hirveästi ja sovittiin jo ensi viikon tiistaille alustavasti seuraavaa tuntia. Päästiin tekemään kauan kaipaamaani rataharjoitusta ja suhteutettuja välejä. Niinkuin arvelinkin, tempo ja kontrolli oli ruosteessa. Istunta on myös ruostunut tässä tauon alkana, olen kehittänyt hirveän takanojatuoli-istunnan perusratsastuksessa, ja sitten hevosen hyppäessä hyökkään kaulalle ja teen hirveän ison liikkeen selässä joka häiritsee hevosen hyppyä.

Valmennuksessa keskityttiin kolmipisteistuntaan, että nojasin vähän eteenpäin ja olin enemmän valmiina menossa hyppyihin mukaan. Laukkaa piti olla tarpeeksi jotta pystyin olemaan rauhassa ja odottamaan hyppyä. Videolta näkee että en edes ole kauheassa etunojassa, mutta minusta tuntui että olisin maannut hevosen kaulalla! Hassua.

 Suuremmaksi ongelmaksi osottautui esteiden välit, ylläri. Lore lähti aina pinkomaan tehätävän (suhteutetun) jälkeen enkä saanut sitä maneesin päätyihin. Niimpä tehtiin koko valmennus rataa rataa rataa, ja aina kun hevonen lähti käpälästä niin ympyrälle avotaivutusta ja hevonen töihin. Lore oli kiukkuinen aina kun jouduin ottamaan sen kiinni ja ohjaamaan ympyrälle. Se ei kertakaikkiaan voinut ymmärtää miksi se ei saanut laukata täysiä omia menoja esteiden jälkeen. Pikkuhiljaa se rupesi tulemaan helpommin takaisin mutta ei vielä pystytty tulla rataa ilman ympyröiden ratsastusta. Kerran se tuli sarjan jälkeen hyvin takaisin joten jatkoin ilman ympyrän ratsastamista. Oma estesilmä oli myös vähän ruosteessa mutta sekin kyllä petraantui jo yhden valmennuksen aikana.

Tajusin siinä että kisoihin ei ole asiaa ennenkuin tämä homma saadaan kuntoon. Ei ole järkeä mennä kisoihin jos meidän ratatyöskentelyä on "toisiamme vastaan", niinkuin Juhani sanoi. Esteratsastus on tekniikkalaji, ja siinä pitää ratsastajan ja hevosen tehdä yhteistyötä hyvässä yhteisymmärryksessä eikä niin että hevonen painelee täysiä ja ratsastaja roikkuu ohjissa viimestä päivää. Meillä on kotitallilla 25x45 kokoinen maneesi, joten siellä en pysty tekemään mitään hirveän suurta ratatehtävää joten ehon valmennukset ovat ihan loistojuttu meille tähän väliin. Nyt keskityn paljon kotona istuntaan ja ratsastelen estesatulalla kun se koulusatula on korjauksessa. Paljon puomikavaletti työskentelyä ja kontrollia kontrollia, tasapainoa ja hallintaa.

Tässä pieni kooste valmennuksesta:Ystäväni Marika oli kuvaamassa, kiitos hänelle! Marika saikin idean ja kysyi jos haluisin hypätä hänen hevosellaan ja mennä mahdollisesti myös eholle kisoihin. Marika on ollut pitkään itse kipeänä eikä hevonen ole päässyt hyppäämään pitkään aikaan kunnolla. Suostuin ilman muuta, tosi kiva päästä ratsastamaan ja hyppäämään ihan erillaista hevosta.

Perjantaina kävinkin sitten Jatilassa hyppäämässä Hurricanella ja ihan mukavasti se meni. Aluksi en handalnnut ollenkaan, kun heppa oli ihan erillainen mitä olen päässyt ratsastamaan. Mutta loppua kohti meno parani ja näytti jopa ihan siedettävältä ;D Kävin myös 5vuotiaan lapsisuokin selässä ylittämässä pari tikkua. Olihan sekin kokemus sinänsä, vaikka kyseinen hevonen oli todella raaka ja osaamaton.

Marika otti vähän videota kun hyppäsin Hurrilla, tässäpä teille:


Meen vielä ensviikolla hyppäämään Hurrilla niin katsotaan eksytäänkö kisoihin asti.. :)

EDIT
Marika lähetti pari hyppykuvaa meistä :) Joo en tajuu miten oon tommosissa ihme asennoissa tuolla selässä ja noi ilmeet x] Huomaa että oli vähä erillainen hyppy kun lorella niin en oikee osannu olla siellä selässä :D 


5 kommenttia:

 1. kirjoitatko kohta sitä kenttäkisa postausta :)?

  VastaaPoista
 2. kirjoitatko kohta sitä kenttäkisa postausta :)?

  VastaaPoista
 3. Huomasin muuten että Hevoset ja Ratsastus lehdessä oli juttua hevosblogeista ja löysin teidän blogin sieltä:) Hyvää mainostusta!:D

  VastaaPoista
 4. Hieno Lore! Aiotteko mennä SM tänä vuonna?

  VastaaPoista
 5. Te ootte Loren kanssa ihan mahtava pari! Olen seurannut sun blogia ja oon saanu vinkejä täältä esim. niistä yrteistä :))

  VastaaPoista