Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Kuulumisia

maanantai 12. joulukuuta 2011

Kesä 2010 estetrenniä

HUAAAAAAAH! Voiko ihmistä väsyttää näin paljoa? Istun koulussa koneella ja pilkin silmät ummessa. Just nyt ei oo mitään tehtävää joten aattelin käyttää ajan hyödyksi ja kirjoittaa blogiin! Mulla nyt ei ole ladata viimekisoista videoita tai kuvia, mutta voin kotoa yrittää laittaa.

Aattelin nyt kertoa vähän yleisesti kuulumisia :) Lore on siis palaillu lokakuun leparilta. Ollaan ruvettu taas tekemään töitä ja valmentautumaan. Lorella energiaa ja intoa taas riittää vaikka muille jakaa, ja sehän oli loman tarkoitus ja tavoite!

Käytiin kisoissa Keravalla 20.11 ja eholla 26.11. Kyllä huomasi että oli taas rutiini ja siisti ratsastus hukassa <:( Oli suorastaan virhe lähteä kisoihin heti tauon jälkeen ja olettaa että kaikki toimisi niinkuin ennen taukoa. Nyt sitä vasta huomaa ja osaa arvostaa miten hyvä Lore oli kisakaudella ja mikä työ oli saada se sellaiseksi!! Nyt on rytmi ihan hukassa eikä heppa tuu pidätteistä takaisin. Itselläni on ollut nyt kokoajan ihan alkeiskurssilaisolo! Joko könötän satulassa takakenossa tai liian etukenossa, en osaa myödätä, en osaa tuoda hevosta rennosti esteelle, pohkeet ei pysy kiinni jne.. masentavaa.

Keravalla 100cm meni ihan ok, tuurilla puhtaasti ja neljäs sija. Lore oli niin innokas ja hyppäsi hyvin vaikka ratsastin tosi kurjasti. Rutiinin puutos sitten kostautui 110cm luokassa, kun ryssin ekan ja tokavikan esteen lähestymiset ja puomit tulivat alas. Ärsytti, ketutti. Heppa teki hyviä teräviä hyppyjä silloin kuin ratsastin hyvin, mutta sitten pitää mennä ryssimään!

Eholla sitten 100cm alkurata meni pirun hyvin. Rata tuntui paremmalta kuin Keravalla. 7 esteen jälkeen erehdyin ajattelemaan "jee täähän menee hyvin, kohta uusintaan" ja mietin miten uusinnan ratsastan. 7 esteeltä 8 estelle ratsastaessani jäin vaan ajatuksiin ja matkustamaan!!! En suoraan sanottuna edes NÄYTTÄNYT seuraavaa estettä Lorelle. Vasta muutama metri ennen estettä havahduin ja ohjasin 8 esteelle mutta Lore säikähti eikä tajunnu että se olisi pitänyt hypätä. Meillä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen yhteinen kielto estekisoissa!! Ja sekin oli sellanen ohimeno.. V*ttu että harmitti. Mitä mä oikeen ajattelin? Halojaa!!! Nyt on taas se vaihe kun Lore opettaa mua ja palauttaa maan pinnalle ettei se kaikkea yksin tee.

110cm sitten ratsastin vähän liikapaineella. Lore kuumu aivan älyttömästi. Ei se lujaa mennyt, mutta ei se takas tullut yhdestäkään pidätteestä. Vei mua kun märkää rättiä koko radan, ja voitte kuvitella jotka ovat Eholla käyneet, että siellä kapeassa hallissa on kiva yrittää kääntää 110cm radalla tommosta 175cm rahtialusta joka ei tuu pidätteistä kiinni :D Se oli aika extremeä. En siis voinut vaikuttaa lähestymisiin millään tavalla. Radalla tuli 2 estettä alas. 2 esteellä jäin vähän suuhun kiinni ja tulin liian paineella. Ja sitten 7 esteelle tuli totaalinen blackout. En nähnyt mitään paikkaa, hevonen ei tullu pidätteistä takaisin, joten minä urpo lähdin työntämään ja ajattelin että mun hevonen hyppää 2-3m päästä sen esteen? Voi hyvää päivää. Siinä sitte Lore pelasti ja otti poniaskeleen ja läpi mentiin...

Kyllä hävettää. Ratsastin taas tosi huonosti, ihankuin kaikki taidot olisivat kadonneet :(:( Soitin sitten seuraavana päivänä kriisipuhelun valmentajalleni ja sovittiin että kokeilen laittaa taas babypelhamin sille ensi valmennukseen. Lorella on vähän liikaa intoa ja energiaa, ja tommosta isoa innokasta hevosta ei pitele erkkikään, ja se on jo vaarallista kun en voi vaikuttaa lähestymisiin.

Kerava 2010, meidän ekat aluekisat 100cm

Tästä maseentuneena peruin sitten meidän osalta Ypäjän hallikansalliset. Olis ollu kiva mennä mutta tänhetkisellä ratsastuksella sinne ei mun mielestä ollut kannattavaa lähteä kokeilemaan tuurilla miten menee. On jo sen tason skabat etten kehtaa tommosia suorituksia mennä sinne tekemään.

Viime lauantaina mulla oli sitte estevalmennus ja Lore oli ihan super! Kunnioitti uutta kuolainta ja oli todella todella keskittynyt ja kuuliainen! Aluksi yritti verkassa vähän kiikuttaa mua jo alkuraveista lähtien mutta sitte ku vähä palautin sitä maanpinnalle niin oli tosi hyvä. Kun sain taas rytmistä kiinni ja muistin rentouttaa kädet kaikki hypyt olivat todella onnistuneita ja teräviä. Lopuksi hypättiin n. 110cm-120cm pieni rata, ja Lore oli aivan sairaan makee<3

Sain taas uusia onnistumisen tunteita ja motivaatio nousi taas kattoon. Ilmottauduin juuri tuomarinkylään estekisoihin 17.12. Ne on sitten vikat skabat tältä vuodelta, sitten treenataan talvi ja alkuvuodesta sitten taas kisoihin! :) Toivotaan että näissä kisoissa ratsastaisin paremmin ja Lore olisi vähän maltillisempi, se nähdään lauantaina!

P.S. Ainiin, Lore on kasvattanu ihan hirveen jääkarhukarvan takaisin! Mira tulee sen uudenkarhean klipperin kanssa keskiviikkona. Sen pitäisi olla tarpeeksi hiljainen kone. Meinataan tukkia Loren korvat kokonaan ja sitten yhteistyöllä saada klipattua ilman rauhotusta. Kun viimeksi se rauhoitus makso 80e eikä siihen oo varaa uudestaan. Mutta eiköhän sen ihan hyvin mee, voisin kutsua mua ja miraa jopa ammattiklippaajiksi xD Mirankin aasi on ollu aika mielenkiintonen tapaus klipata.... Pitäkää peukkuja!

6 kommenttia:

 1. no hööh, kyl mä toisaalt ymmärrän jos lorel on vähä jarrut hukassa näin loma jälkee :D ainahan se olis kiva vaan mennä ja hyppiä mielen mukaan :) mutta onnea onnistuneesta valmennuksesta ♥ ja menestystä kisoihin! ps. lorelle halit!

  VastaaPoista
 2. tuolla sun entisissä hevosissa, kun lukee että jouduit luopuu lupusta pituuden takia, niin tuli vaan mieleen, että loresta sun ei varmastikkaa ihan heti sen takia luopuu :)

  VastaaPoista
 3. kerroppa mielipitees lämminverisist ravihevosist ratsuna?

  VastaaPoista
 4. no ensi kerralla menee varmasti paremmin kun lore on rauhottunu! :) onnea seuraaviin kisoihin! =)

  VastaaPoista
 5. Ootko ajatellut pyytää vaikka puhelinreseptiä rauhoittavaan pastaan? Maksaa noin 20e ja pystyy itse käyttämään, toimii meillä hyvin kengitystä varten. :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Olisi mielenkiintoista tietää millä este- ja kouluvalmentajilla käyt nyt ja keiden opeissa olet käynyt ja mitä mieltä olet ollut? :)

  VastaaPoista