Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Klippausta ja hierontaa

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

"Luntaa tulvillaan, on raikas talvii sää..." eiku? Anteeks räntää ja vettä tuolla sataa. Ja nyt on joulukuu, viikon päästä jouluaatto ja täällä on +2-4 astetta lämmintä. Mitä helevettiä? Kyllä mä rupeen vaan enemmän ja enemmän uskoa siihen 2012 maailmanloppuun... :D Joopajoo, ehkä nyt kerron kuitenkin jotain Loreen liittyvää asiaa.

Lorelta lähti turkki keskiviikkona! Mirmeli saapui klippauskoneen ja pintelikorvahupun kanssa :D Tämä siis on Miran uusi keksintö! Ja kyllä, voin sanoa että TOIMII! Lore käyttäytyi koko klippauksen ajan tosi hyvin ja asiallisesti! Seisoi kuin tatti ja iha rauhassa saatiin klipata. Korvien taustaa aluksi vähän jännitti mutta siihenkin tottui rauhassa ja lopuksi saatoin ihan rauhassa klipata pään rajaa ilman korvassa roikkumista ja pään nykimistä.

Olen NIIN onnellinen, niin onnellinen että operaatio sujui hyvin! Oltiin Miran kanssa varauduttu pahimpaan, mutta mitään ongelmia ei ilmennyt. Hieno Lore<3
Tässä kuva tästä huippukeksinnöstä Loren päällä sekä tämän tuotteen suunnittelijasta:

"Mira's Professional Laama Korvapintelit - tilaa heti ja heitä hyvästit kaikille laamanklippausongelmillesi!"

Torstaina sitten Lorelle tuli hieroja. Ja se muuten oli tarpeeseen! Lore oli vähän joka puolelta jumissa, huomaa että on taas tehnyt töitä pienen tauon jälkeen. Viimeksi meillä kävi hieroja ennen SM:ejä ja silloin kaikki oli kondiksessa. Nyt Loren kävi hoitamassa eri henkilö. Sitä ei varsinaisesti hierottu, vaan se sai sellasta erillaista hoitoa. En kuollaksenikaan nyt muista mikä sen hoitomuodon nimi on, mutta käytännössä hoitaja painaa lihasta jollakin tavalla, ja lihas vastaa siihen tietyn ajan päästä rentoutumalla ja jännitys laukeaa. Kuulostaako kellekkään tutulta? Oon tosi huono selittämään. 

Tällaiselle tavalliselle tallaajalle hoito ei näytä mitenkään ihmeelliseltä tai hyödylliseltä, mutta hevonen haukotteli koko hoidon ajan (2h) ja oli todella rentoutunut ja tyytyväinen!
Lore on ollut myös hoidon jälkeen todella paljon parempi ratsastaa, suorempi ja yhteistyöhaluisempi. Tänäänkin Janette oli pitkästä aikaa auttamassa mua ja kehui että Lore on tosi paljon parempi nyt ja mennyt eteenpäin edellisestä kerrasta. Ennen hoitoa se oli äärettömän vino ja vähän vastahakoinen työskentelemään. Mutta ei enään! :) Suosittelen! Jos kiinnostaa, voit kysyä multa yhteystietoja.


Meijän dumin kisat myös peruuntu kun meijän vetoauto hajosi ja joutu korjaamolle :( Ketuttaa aivan saaaaaathanasti mutta ei voi mitään, elämä on. Nyt vaan reenaillaan talvi ja sitte tammi-helmikuussa ruvetaan varmaan kiertää koulu- ja estekisoja :)
Yritän saada jonkun kuvailemaan videolle meijän tän hetkistä menoa sileellä, tuntuu vaan ettei kellään oo oikeen ikinä aikaa :/ 

Mitäs mieltä ootte noista korvapinteleistä? Mun mielestä oikeen hienot ja toimivat! 

Tässä lopuksi vähän fiilistelyä meidän Niinisalon maastoradalta syksyltä. Haluun jo takas maastoradoille<312 kommenttia:

 1. hei haluatko kertoa miten kenttäkisoissa toimitaan? :D ja mistä tietää sen radan ja näin.. onko rataan kävely jne? ja järjestetäänkö seuratasolla tälläisia?

  VastaaPoista
 2. Mulla olis myös kysymys kenttäkisoihin liittyen ! Kuinka monesta kiellosta maastossa hylätään? Ja jos vaikka tippuu tai tulee niitä kieltoja tarpeeksi niin jatketaanko maastorata vain loppuun siitä huolimatta vai lähdetäänkö sieltä pois jotain eri reittiä? :)

  T. Katja

  VastaaPoista
 3. Meinaakko osteopaattia?

  VastaaPoista
 4. mullakin olisi kysymys eli miten olisi paras tapa aloittaa kenttäesteet ? Ja mistä tietää että hevonen sopii kenttäkisoihin, omistan ison puoliveritamman jolla on pitkät siroteltu jalat elo mietin onko liian "heikko" kenttäkisoihin ?

  - Netta

  VastaaPoista
 5. Hupsis eli siis sirot eikä siroteltu:D

  VastaaPoista
 6. Tee joku postaus kenttäratsastuksesta, kiinnostuneita näyttäs olevan :))

  VastaaPoista
 7. Ei oo kyllä yhtään kivoja tämmöset kelit kun nyt pitäs olla kunnon talvi! Vaikka mulla (maneesittomalla) onkin se hyvä puoli että kenttä on sula ja pystyy treenaamaan hyvin :)

  VastaaPoista
 8. Onko KST-hieronta? (Eli kraniosakraaliterapiaa) Siinä ainakin sormilla nyplätään :)

  VastaaPoista
 9. Ompas tullu paljon kommentteja! :) Kiva!

  Joo voisin tehdä jonkun postauksen joululomalla, että miten kenttäkisoissa toimitaan, miten se päivä etenee ja vaikka miten kenttäratsastusta kannattaa aloittaa.

  Joo jotain osteopaattista hoitoa se oli, olisko jsut ollu tio KST hoito! Kuulostaa ainaki joltakin osin tutulta :)

  VastaaPoista
 10. teidän meno on niin kivannäköistä! :) ei varmasti ainakaan vauhti lopu kesken!

  VastaaPoista
 11. Mua kyllä kiinnostais toi hoitomuoto, ootte vielä sen verran lähellä että yhteystiedoista vois jopa olla hyötyä! En mitään säpöä löytänyt mutta jos viitsisit heittää yhteystiedot ja vähän että paljonko maksoi osoitteeseen sateenkaarisitruuna[at]hotmail.fi ?

  VastaaPoista
 12. Siis on vaan pakko sanoa että ootte aivan mahtava pari! :D Näin teidät tosiaan Niinisalossa kun olis siellä itsekkin ekaa kertaa ponin kanssa, startattiin siinä ponien helpossa. Taidanki ryhtyä lukiaksi! :)

  VastaaPoista