Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Niinsalon kenttäkisat ja muita kuulumisia

maanantai 19. syyskuuta 2011


Heiipparallaa! Taas oikein hienosti ja tyylikkäästi kirjoitan viikon myöhässä Niinisalon kisoista! Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan ;)

Eli oltiin tosissaan Niinisalon kansallisissa 10-11.9. Lähdettiin ajamaan jo perjantaina, minä olin kuskina ja napattiin Huuhtasen Eveliina, hänen orjansa (:DD) Jenny ja hänen uljas ratsunsa Viper Sälinkäältä kyytiin ja jatkettiin heidän kalustolla (traikku + auto) kohti Niinisaloa. Niin ja mulla oli orjana Emmi mukana, tutummin 3mmmi youtubesta :) Kiitos hänelle paljon avusta ja huippuseurasta! Ei muuten voittanu kertaakaan ristiseiskassa ;)

Seuraavana aamuna herättiin letittämään pollet ja pakattiin ne autoon ja ajettiin kisapaikalle. Yövyttiin hevosten kanssa n.20km:n päässä kisapaikalta. Tuli halvemmaksi ja saa olla omassa "rauhassa". Kisapaikalle päästyämme käytiin ilmottautumassa ja käveltiin esterata. Rata vaikutti todella tekniseltä, paljon suhteutettuja, tiukkia mutkia, puita...! Lisäksi oli luvattu sadetta, joten pohja tulisi olemaan hmm varsin mukava! Tämän jälkeen laskin näppärästi että koulustarttini olisi 11:40, tauon jälkeen, koska minua ennen oli sellainen väli, tiedättehän , ja minua seuraavan ratsukon starttaika oli 11:45.

(c)Emmi Eskelinen

Käytiin sitten laittamassa Lore kuntoon ja lähdin verkkaamaan. Kerkesin ravata rennosti taivutellen eteen alas ja ottaa aavistuksen laukkaa, kun tuomari huusi, "Numero 22! Sun pitäs olla radalla!!!!!". Jaa, no sepä kiva, taas aikataulut meni päin peetä. Viimekerralla Niinisalossa esteaikataulu aikaistui ja meinasin myöhästyä estekokeesta.. Juupajuu, tai sitten mä olen todella tyhmä blondi enkä vaan osaa laskea :D

No ei siinä sitte ku suojat pois ja radalle. En yhtään kerennyt ratsastaa harjoitusravia tai koota hevosta/ratsastaa takaosaa alle. Keräsin narut kätee ja lähin radalle. Lore tuntu yllättävän muksalta ja rennolta, se taipui hyvin kulmiin ja oli kuuliainen. Rata meni tosi hyvin, ei mitään rikkeitä! Olin supertyytyväinen. Joo, se oli ehkä liian rento ja pitkä, mutta kuuliainen ja rikkeetön. Se oli huippujuttu Lorelta, koska sillä on vähän tapana lähtee suorittaa yksin rataa ja sitten se ignooraa mut kokonaan, ei tuu takasin pidätteistä jne.

(c)Emmi Eskelinen

Tämän jälkeen hyvillä fiiliksillä oli estekoe, välissä kerkesi sataa tunnin verran vettä putkeen, joten nurmi oli aiivan järkyttävä! Estekoe meni kuitenkin hyvin! Itse ryssin pari lähestymistä huolella, mutta Lore uskomattomasti vaan keräsi itsensä ja ylitti kaikki puhtaasti! Olin ihan äimänkäkenä, WITSI, mikä hevonen! Kaikki oli tähän mennessä mennyt todella hyvin, ja loistin kuin hangonkeksi!Tämän jälkeen käytiin ELL tarkastuksessa ongelmitta ja sitten polle loppukävelyn jälkeen traikkuun syömään. Eveliina starttasi harrastetta, joten odoteltiin monta tuntia kisapaikalla kun he suorittivat koulukokeen ja estekokeen. Tämän jälkeen päästiin lähtemään majoituspaikalle.

Seuraavana päivänä olikin sitten maastokoe. Maasto oli miltein sama kuin heinäkuun kisoissa, mutta muutamia uusia esteitä oli tullut. Toivoin että Lore olisi hyvä ja saisi taas itseluottamusta takaisin kangasalan kisan jälkeen. Vaikka maasto meni siellä puhtaasti oli se aika epävarmaa menoa, heppa ei hirveesti tuntunut luottavan itseensä.Noh, kun sain käskyn ratsasta, Lore taas tyypillisesti veti kapriolet (keulii->pukki) että en saanu kelloa päälle kun makasin kokoajan kaulalla.. :D Senkin tuhmuri, tuppaa innostumaan vähän liikaa siellä lähtökarsinassa. Noo lähdin sitten laukkaamaan ja nappasin siinä kellon päälle. Lore meni aivan törkeen hyvällä fiiliksellä ja imulla koko radan. Missään vaiheessa ei tarvinnu patistaa eteen tai varmistella! Kaikki lähestymiset ja suunnitelmani onnistuivat, ja olin supertyytyväinen kisaan! Tän kauden paras maastorata :) Missään ei tullut minkäänlaista virhettä! Hyvä LORE<3

(c)Emmi Eskelinen

Lore teki siis todella todella hyvän kisan! Se oli innoissaan ja nöyrä joka osakokeessa. Siltikin taso oli kova, ja jäätiin sijoituksetta. Eli lopputuloksissa 8/24. 6 ratsukkoa sijottui. Lore olisi kyllä ehdottomasti ruusukkeen ansainnut! :)

Eilen mulla oli viimenen estevalmennus ennen "suurta koitosta". Hypättiin meidän suht pienessä (22x50) kokosessa maneesissa, koska ulkona oli aivan törkeä myrsky. Ei tehty mitään ihmeellistä, vähän tarkkuuslinjaa kavaletti-120cm pysty-kavaletti ja sitten pientä rataa. Lore oli aluksi tosi vahva ja menevä, mutta kun se tajusi ettei maneesissa voi mennä yhtä lujaa kuin ulkona, niin se tuli tositosi hyväksi ja hypättiin lopuksi jotain 100-120cm rataa :) Ehkä maneesireeni teki ihan hyvää, niin se on nyt tarkempi ja kuuliaisempi. Ja varautuu nopeasti tuleviin tehtäviin.

Tää viikko nyt sitten vielä viimeistellään koulurataa ja perjantaina lähdetään sitten ajamaan kohti Pudasjärveä :) Koitan ottaa isän pikkuläppärin mukaan ja kirjoittaa sinne reissun aikana, niin saattaa tulla erikoispitkäpostaus siitä reissusta :) Mutta EN LUPAA MITÄÄN!

Huii, JÄNNITTÄÄ IHAN PIRUSTI!!! Pitäkää peukkuja hurjasti, niitä tarvitaan :) Adios!

(c)Hanna Kenttä

13 kommenttia:

 1. Kannattaa laittaa siihen kelloon minuutti extra-aikaa ja päälle kun sulle annetaan se viimenen minuutti ennen lähtöä. Sillon ei tartte miettiä sitä lähdössä varsinkin jos Lore on hieman kuumenevaa sorttia :) nimimerkillä testattu on!

  T. Heidi

  VastaaPoista
 2. Mä ennen tein sillein mut Keraval kävi niin että mulle annettiin 10sek yliaikaa vaikka tasantarkkaa tulin 10sek alle ihanneajan maaliin.. Joten en luota enään että se on tasan minuutti starttiin kun ne sen kuuluttaa... Nii oon nyt ruvennu laittaa sen 5 sekunnin kohalla :)

  VastaaPoista
 3. Onnee SM:eihin roosa!! :)

  VastaaPoista
 4. Kuvasin teijän kouluradan ja olisin varmaan kuvannu este- ja maastoradankin, jos ei oltas lähdetty kotiin... Mutta kuvia täällä: http://rats.galleria.fi/kuvat/Niinisalo/10.9.2011/

  VastaaPoista
 5. Hei tosi kivan valosa ja nätti tää uus ulkoasu :)

  VastaaPoista
 6. Miks tuol maastoeste radal puhalletaa pillii nii monesti??

  VastaaPoista
 7. ai että lore näyttää hienolta! :)

  VastaaPoista
 8. Onnee kisoihin! Ja ps tää uus ulkoasu on jotenki paljo mukavampi kun se aikasempi tumma. Tykkään (:

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommenteista ja ulkoasu kehuista! :)

  Kiitos Marika, kivoja kuvia! Tallensin kaikki itelleni, saanko käyttää blogissa/facebookissa?

  Ja joku kysyin miksi vihellettiin kokoajan. Kenttäkisoissa jokaisen esteen tuomari aina viheltää kun ratsukko on tulossa sille. Sen varalta jos ratsukko eksyy niin tietää missä suunnassa este on ja se on myös samalla "varoitus" lähellä oleville etteivät he tule kilpailusuorittajan tielle :)

  VastaaPoista
 10. Tsemppiä reissuun !

  Tässä vielä sinulle Blogitunnustus ;)

  http://winhuliini.blogspot.com/2011/09/blogitunnustus.html

  VastaaPoista
 11. Minullakin on sinulle blogitunnustus. :)

  http://luotiviivalla.blogspot.com/2011/09/tunnustuksia.html

  VastaaPoista
 12. näin teidät pudiksella, onnea ;)

  VastaaPoista
 13. http://tallipihanbilehile.blogspot.com/2011/09/109-tunnustan-lempiblogeja.html

  VastaaPoista