Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Niinisalon vappuvalmennukset!

tiistai 3. toukokuuta 2011

Noniiin! Koko vklp oltiin reissussa Niinisalossa aluevalmennusleirillä. Leiri oli rankka ja heppa on ihan väsy nyt. Tutustuin paljon uusiin ihaniin ihmisiin :) Huipputyyppejä! Kisoissa nähdään kamut!

Lähdettiin siis perjantaina ajamaan kohti niinisaloa noin klo 16. Pääsin siis Muusan kyydissä, hänen isänsä lähti kuskiksi. Kiitos heille! Matka meni hyvin yhden pysähdyksen taktiikalla ja oltiin joskus klo 21 pintaan perillä. Etsittiin karsinat hepoille ja hepat ulos traikusta ja tavaroiden purku. Käytiin varaamassa punkat leiritalosta ja lähdettiin sitten taluttelemaan heppoja vielä hetkeksi pitkän matkan jälkeen. Loren matka- ja leirikamuna toimi Hornet niminen poni. Mahtava tapaus :) Tosin puolet pienempi kuin Lore ;) Oli koominen näky trailerissa! Pienen iltalenkin jälkeen heitettiin hepoille sapuskat ja lähdettiin ite untein maille, lähestyihän kello jo yhtätoista :)

Hämmästykseksi suurin osa leiriläisistä tuli vasta lauantaina! Oletimme että suurinosa saapuisi perjantaina, mutta meitä oli tosi vähän perjantai-iltana leiritalolla. Valmennukset alkoivat 11 eteenpäin. Oma tuntini oli klo 12. Lore oli vähän jännittänyt tilannetta ja ei ollut oikein heinä maistunut. Okei, se saa hillittömiä määriä heinää, joten ei se nyt syömättä ole ollut, mutta jättänyt osan syömättä kuitenkin. Olin vähän huolissani lähtiessäni tunnille, mutta takas tullessa ruoka maistui herralle paremmin kuin hyvin ja kaikki jämäheinät ja päiväheinät katosivat Loren suihin! Mikä helpotus!

tuttarin risueste

Ekana päivänä tehtiin tosi selkeitä harjoituksia. Se oli vähän niinkuin "pehmeä' lasku maastoesteillä talven jälkeen. Tehtiin pitkä, n. 20min verryttely, suurimmilta osin laukassa, kevyessä istunnassa.. :D Yllätyksekseni jaksoin tosi hyvin olla siellä kevyessä istunnassa. Selkeesti kyykky- ja salitreenit on auttanut! Muutenkin keskivartalonhallinta oli paljon parempi kuin viimekaudella ja sain kehuja istunnasta. Jes, tästä se lähtee :) Lore oli ihan kipinässä ja jarrut ja keskittyminen oli hieman hukassa. Luulin, että maastoesteet jännittäisi Lorea vähän talven jälkeen, mutta ehei, ei tippaakaan! Tuntui että se hyppäsi niitä paremmin kuin jopa viimekaudella! Täydellä imulla ja rentoudella!

Alotettiin hyppäämään kaatunutta puunrunkoa ravista, sitten harrasteen rengasestettä, samoiten ravista. Sitten hypättiin eevanokseri ja jatkettiin siitä rengasesteelle. Tämä toistettiin pari kertaa. Sitten siirryttiin rauniotaloille. se on siis sarjaeste "suljettuun tilaan". Enpä ala nyt selittämään, mutta näette sitten videolta :) Ensiksi tultiin sarjaa 2 eri korkeudella ja sitten tehtävään lisättiin musta sianselkä ennen sarjaa. Kaikki meni hyvin, kerran jäin liikaa kaulalle ja Lore pamautti huolella etujalat sarjan ekaan esteeseen. Ja jos nyt jätän sen laskematta että melkein törmäsin mäntyyn.. Eihän se mikään ihme ole Niinisalossa ;)

tuttarin heinäpysty

Sitten käytiin vedessä totuttelemassa. Ekalla kerralla Lore oli aiiivan jännittnyt ja paiseissa. Piti vähän kannustaa eteen jotta suostui kävelemään vedessä. Mentiin sitten niin monta kertaa veden läpi jotta herra rentoutuisi :) Ja sehän rentoutui jo kolmannella kerralla. Vettä tosiaan oli järvessä melkein mahaan asti... Mutta hyvä kun saatiin tutustua siihen rauhassa niin ei pitäisi tulla enään niitä 180 asteen äkkikäännöksiä järveen mentäessä niinkuin viimevuoden niinisalon kisoissa kävi :D heh.

Tämän jälkeen mentiin rata. Eevanokseri-rengaseste-sianselkä-rauniotalot-punainen pysty-rantapöytä-veteen. Rata meni tosi hyvin ja Lore meni hyvin veteen :) Olin tosi tyytyväinen herraan. Sitten lähdettiin kävelemään takaisin talleille..

Illalla oli sitten teoriaa ja illanviettoa. Ilta menikin rupatellessa ihmisten kanssa ja klo olikin jo 12 keskiyöllä kun me viimeiset mattimyöhäiset mentiin nukkumaan ;) hihii.

helpon penkki

Aamulla oli sitten toinen tunti jo klo 10. Aloitettiin verryttely kiipeämällä bankettia käynnistä. Lore löntysteli iloisesti ja rennosti ylös ja alas. Sitten tehtiin pientä esterataa bankettien läheisyydessä. Rata koostui harrasteen ja tuttarin esteistä. Hevonen tuntui käsittämättömän hyvältä. Reippaalta, rennolta ja kuuliaiselta! Tuntu että kaikki sujui niinkuin pitikin :)

helpon tykkilaatikot

Sitten kävin hyppäämässä kerran helpon tykkilaatikot ja sianselän. Sianselälle tuli hillitön hyppy kaukaa jota en osannut odottaa ja luonnollisesti jäin jälkeen. Vitsi mikä kenttätykki loresta on kuoriutunut! :D Sen jälkeen mentiin harrasteen alkurataa. Pikkumökki-latoeste-tukki ja kaivanto -toripöytä-sianselkä-tynnyrit. Tästä muut jatkoi vielä harrasteen rataa mutta mun rata poikkesi helpon maastoradan osuudelle. Siinä oli punainen talo ja 2 askelta korkea risu. Eli sarja. Siitä jatkettiin loivaan alamäkeen vasemmalle punainen penkki. Siltä jatkoin sitten Niinisalon "kauhu-traksulle" :D Eli sen esteen alla on aika hillitön hauta. Jännitin sitä vähän mutta Lore ei sanonut _mitään_! Siitä sitten jatkoin metkoillemutkille eli banketille, ja se pieni rata mitä mentiin alussa. Mentiin tämä maastorata kahteen kertaan :)

helpon sianselkä

Sitten käytiin hyppäämässä rantasuoran esteet. Eli tukki JYRKKÄÄN alamäkeen. Ainoa este missä mulla tuli *glump* fiilis. Se oli niin jyrkkä alamäki Lorekin oli ekassa lähestymisessä ihmeissään että vauhti vaan hyytyi ja jäätiin pällistelemään alamäkeä tukin eteen. Eikun vaan uusi lähestyminen ja hyppy meni hyvin. Sitten jatkettiin rantaviivaa pitkin ja hypättiin tukki, tykkivaunu, siitä ylös tykkilaatikot. Sitten tultiin tykkilaatikot alamäkeen ja siitä koivueste ja veteen. Tehtävä vaati paljon tasapainoa ja ratsastusta sillä hepat jarruttelivähän koivuesteellä koska se oli veteen. Mutta yli mentiin pienen murahduksen voimin ja Lore laukkasi veden läpi seuraavalle ylösnousukohdalle! Hieno mies : )

Trakehner-este

Sen jälkeen hyppäsin vielä ehkä Niinisalon vaikeimman helpon tehtävän. Eli vedeltä noustessa tavallinen pöytä (vai mikä se oli) ja siitä 3 askelta ja kapeat renkaat. Tällä esteellä tuli paaaljon virheitä viime syksynä Niinisalossa. Silloin se oli ekaa kertaa kisaradalla. Harva pääsi siitä virheittä. Enkä suinkaan ihmettele, tehtävä oli TODELLA vaikea enkä itsekkään olisi varmaan siitä suoriutunut ilman kunnon johteita, eli Minnaa ja punaista aitaa renkaan toisella puolella. Tämän jälkeen heppa sai isot taputukset ja lähdettiin ravaillen ja kävellen talleille päin.

helpon vaikea tehtävä

Lore oli aivan MIELETÖN! Niin liekeissä, mutta niin kuuliainen! Näillä 2 vikalla radalla sain pisteen i:n päälle meidän luottamukseen. Luotin täysin Loreen, ja hypyt meni täydellisesti. Onnistuin lähestymään esteitä nopeammassa tempossa jne. Aivan uskomaton fiilis! :)

Saatiin paljon kehuja ja Minna tykkäsi tosi paljon Loresta!! :) Saatiinkin ohjeeksi mennä yksi tuttari ja sitten helppoa. Ja näinhän me tehdään! Nyt tämä viikko palautellaan reeneistä ja ekat kenttäkisat on näillä näkymin Ypäjällä 22.5 Tuttari :)

"NÄÄÄIN isoa me hypättiin!", sanoo Mimmi! Niinisalon kauhu-traksu ;)

Huh mikä novelli, toivottavasti joku jaksoi lukea! Hieno reissu kaikenkaikkiaan ja kiitos Renjalle ja Mimmille jotka kuvasi mun tunteja!

Ainiin, ja muistakaa kommentoida!!! :)

Adioos!

13 kommenttia:

 1. Ihanan positiivinen valmentaja! :D Ja ootte ihan törkeen hienoja ;> Tsemppii tälle kaudelle!

  VastaaPoista
 2. Minna on kyllä :) Se jotenkin osaa valaa sellasta uskoa ja rohkeutta ratsastajaan ja samalla rentoutta :) Ainakin muhun!! Kiitos!

  VastaaPoista
 3. kivannäköstä menoo! mulla olis kenttää sopiva kevyt, täykkärirakenteinen hevonen. mut ite oon niin auttamattoman arkajalka etten uskalla varmaan maastossa tikunkaa yli hypätä. rataesteitä oon kyl kisannu...

  VastaaPoista
 4. oisin voinu kattoo enemmänkin pätkii tosta valmennuksesta :) ihan superhyvin näytti menevän ! :)

  VastaaPoista
 5. Todella kivan näköistä ja tuollaista rauhallista sekä vakaata. Kai sitä itsekin pitäis puntille lähteä, jos siitä olis apua :)

  VastaaPoista
 6. Hienoa menoa, näyttää upealta!
  Tsemppiä teille paljon kisakauteen! Peukutan!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kehuista :)! Mukava kuulla hyvää palautetta!

  Jasmy, no se mänty vaan ILMESTY siihen!! :DD Mut tehtii lorenkaa hieno väistöliike ;DDD

  VastaaPoista
 8. moikka Roosa!!
  oliko Idasta ja jadesta mitään mukavaa kuvaa, niin jos löytyy nin laitatko faceen dänks!!

  Hienot sivut sulla!! vau:))

  t.jossu Idan äiti

  VastaaPoista
 9. Ihanan positiivinen valmentaja :)))
  ootte kyllä nii hieno pari! oisin voinu kattoa enemmänkin pätkiä valmennuksesta :)

  VastaaPoista
 10. Hyvältä näyttää! Onnea kisakaudelle! :)

  VastaaPoista
 11. Voi kiitos kaikille kehuista! Valmentajana tosiaan toimii Esran alue-renkaassa Minna Leppälä, jonka kommentit tuolta taustalta kuuluu ;) Unohdin mainita, että tehtäviä suoritti samaan aikaan moni muukin ratsukko, joten siksi niin usein kuuluu "hyvä" :D

  VastaaPoista
 12. Hieno video ja kivan tasaisen näköistä menoa!

  VastaaPoista