Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

203 lukijaa?!?! mitä ihmettä!

torstai 5. toukokuuta 2011

Wow!! Mistä teitä oikein tulee! Huhhuh! En ikinä, ikinä olisi uskonut että mun blogi kerää yli 200 lukijaa! Kiitos, kiitos teille kaikille! :) Ihan uskomaton fiilis. Vielä kun musta tuntuu ettei mun tekstit oo mitenkään hyviä tai mielenkiintoisia, mutta näköjään teitä kiinnostaa :) Vielä kerran kiitos!!!

Noniin, kerron vähän teille eilisestä kouluvalmennuksesta. Ikävä kyllä en saanut kuvaajaa kun mulla on kouluvalkku aina niin myöhään että normaalit ihmiset on jo menossa nukkumaan.. :)

Alotettiin tekemällä ravissa temponvaihteluita ympyrällä. Niin että otin niin pieneen raviin että keventäminen kävi hankalaksi. Ja hevosen piti tulla siihen rennosti ja niskuroimatta. Ekat kerrat oli tyypillisesti Lorelle todeeeella vaikeaa. Ei voi hidastaa ilman vastustelua. Mutta parin kerran jälkeen hidastaminen sujui oikein mukavasti ja rennolla kaulalla :) Sitten tehtiin lisäyksiä, lähelle keskiravia. Ne sujui ihan hyvin.

Seuraavaksi jatkettiin kokouraa ja pitkillä sivuilla siirtyminen käyntiin ja takas raviin SUORASSA. Kuinka vaikeaa se voi olla? Aina joku osa hevosesta oli jossain muualla.. Parin toiston jälkeen alkoi siirtymiset sujua ja ruvettiin työstämään laukkaa. Tehtiin laukassa vastalaukkoja ja samoja siirtymisiä ravin ja laukan välillä, suoraan... Huh kuinka vaikeaa on mennä täysin suoraan! Vastalaukoissa meni aika kauan. Yritettiin parantaa tasapainoa vähän "horjuttamalla" sitä. Eli asettamalla reilusti sisälle. Pari kertaa luonnollisesti estehevosena Lore vaihtoi laukan myötälaukkaan. Mutta sitten vaikutin vahvemmin ulkopohkeella edessä niin laukka ei vaihtunut ja saatiin tosi hienoa vastalaukkaa!

Siinä se tunti sitten menikin ja Lore rupesi näyttämään väsymyksen merkkejä = kuumuu, tahtirikkoja, maltin menettämistä. Puhuttiin kouluvalkun kanssa että Lore on sellanen suorittajahevonen. Kun voimat loppuu niin "pää" jatkaa. Eli tätä hevosta ei voi väsyttää ratsastsamalla.. Ja sekös tekee haasteelliseksi tietää milloin hevonen rupeaa väsymään. Ruvettiin sitten suosiolla loppuverryttelemään pitkällä kaulalla eteen alas, jonka Lore on oppinut todella hyvin! :) Venyttää tosi hyvin alas ja selkä pyöreänä.

Tällä tunnilla rupesi pikkuhiljaa tuntumaan siltä että rupeaa olemaan perusasiat hanskassa ja että voisi uskaltautua jopa koulukisoihin :) Meidän pitikin mennä 7.5 Lohjalle koulukisoihin mutta ilmottautumisaika meni umpeen jo maanantaina ja toisekseen en saa kyytiä sinne : ( Joten jää ne sitten väliin. Mutta saadaan enemmän aikaa treenata sitten ypäjän kenttiksiin!

See you next time!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti