Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Blogi ajantasalle.

lauantai 1. elokuuta 2015

Brego Ypäjän kisaviikolla 9.6. Kuvat: Leena Kahisaari, kiitos! 

Heipparallaa! Nyt on aika päivittää blogi ajantasalle kuukauden hiljaisuuden jälkeen. Nykarlebyn kenttäkisojen jälkeen Dantella oli ohjelmassa maastoilujakso. Ratsastin sillä viikon maastossa, koska se helposti kyllästyy työntekoon kentällä tai maneesissa. Kuitenkin n. viikko kisojen jälkeen Dantte muuttui oudoksi takajaloistaan. Se ei enää halunnut enään kantaa itseään takaosalla vaan muuttui ajoittain epäpuhtaaksi ja etupainoiseksi. Se halusi liikkua pitkänä takajalat tallissa kättä vasten, mikä on täysi päinvastaista siihen nähden miten se normaalisti liikkuu.

Noh, soitin sitten omistajille ja päätettiin, että vien Danten klinikalle tutkimuksiin. Dantelta löytyi pientä kinnerpattimuutosta, jonka takia kintereet olivat alkaneet oireilla. Sen takia meillä on mennyt Heinäkuu kevyellä ja hiljaisissa tunnelmissa. Tottakai harmittaa, että keskellä kisakautta tulee tällainen takaisku. Juuri kun Dantte toimi niin hyvin Nykarlebyssä ja meillä olisi tarjoolla kahdet kotikenttäkisat Keravalla.. Mutta ei voi mitään, tällaista se on hevosten kanssa. Kinnerpatit ovat kuitenkin varmaan yleisin "jalkavaiva" hevosilla ja suurinosa pystyy suorittamaan, elämään ja kilpailemaan niiden kanssa normaalisti kun akuuttivaihe rauhoittuu. Eläinlääkärin mukaan räikeästi sanottuna 50% kansallisen tason kilpahevosista on kuulemma kinnerpatit. Lorellakin diagnosoitiin kinnerpatit 2010 syksyllä ja hyvin se porskutti menemään niiden kanssa, kun kivuliain vaihe meni ohi. Eli nyt ei auta kun hoitaa Dantte parhaimmalla mahdollisella tavalla ja toivoa parasta! :)


Näin ollen mun ratsastusrintamalla on ollut Heinäkuun ajan hiljaista. Heti huomaa kun se päívittäinen treenaus jää pois niin rupee kroppaa turvottamaan ja tulee sellainen vetelä makkara olo. Se niin sanottu "korsetti" katoaa keskikropasta. Vyötärölle on varmaankin on kertynyt pari kiloa kun en ole jaksanut kuin käydä töissä ja hoitamassa Danttea. Kunnon hikitreeni on jäänyt pois vaikka kevyttä ratsastusta ja kävelytystä onkin ollut. Mutta toivonmukaan Dantte saa palata pikkuhiljaa treeniin ja mulle tulee ensi viikolla yksi kiva heppa myyntiin niin pääsen taas ratsastamaan! Superkiva ja kiltti 7v ruuna. 175cm korkea, hienot ja tahdikkaat liikkeet. Se on vielä osaamaton mutta veikkaan että sitä on helppo viedä eteenpäin koska se on todella tahdikas, kiltti ja herkkä ratsastaa. Eli jos etsit tai tiedät jonkun etsivän kivaa koulupainotteista hevosta niin pysykäähän kuulolla ;) Pistän ensi viikolla postausta tästä ruunasta!

Bregokin oli pitkään kevyemmällä kun sillä tuli Kesäkuussa Ypäjän kenttäkisojen jälkeen mekaaninen kaviokuume, josta voit lukea Anskun omasta blogista *KLIK*. Miten kisat sitten meni voit lukea täältä, koska en ole itse kerennyt niistä kirjoittamaan. Siksi Bregoakaan ei ole näkynyt kisoissa ja tuskin menee enää tällä kaudella kenttäkisoja. Anskun tämän hetkisen elämäntilanteen vuoksi kenttäkisat saavat jäädä luultavasti ensi vuoteen :) Mutta ollaan puhuttu että menisin sillä syksyllä estekisoja, jos Brego pääsisi starttaamaan ensimmäisen 100cm luokkansa!Jos Dantte tulee nyt pian kuntoon, niin senkin kanssa olisi tarkoitus hypätä estekisoja ja päästä sinne 120cm luokkiin. Alunperin mulla oli tavoitteena hypätä Syyskuussa senioreiden aluemestaruuksissa 120cm, mutta sen kisan voin varmaan näillä näkymin kuopata. Tosin onhan niihin reilu kuukausi aikaa. Mutta jos päästäisiin sitten edes KERRA:n joukkueeseen aluejoukkuemestaruuksiin jossa hypätään 110cm korkeutta :)
Tässä teille vielä "täytevideo" tähän postaukseen. Marjon estevalmennuksesta ennen Nykarlebyä. Dantte oli sillon todella kuuma ja sekoili paljon, mutta loppua kohden saatiin sitä aika hyvin keskittymään ja laadukkaampia hyppyjä! Sillä kertaa Dantte tarjosi normaalia enemmän ristilaukkoja, joten en tiedä kielikö se selkäjumeista vai oliko silloin jo "pientä" oiretta kinnerpateista, who knows..

Ei kai tässä sitten muuta! Seuraava postaus tuleekin siis sitten ensi viikolla siitä myyntihepasta :) Pitäkäähän peukkuja että Danten jalat rauhottuisi ja Dantte pääsisi taas takaisin hommiin. Kuulemisiin!

8 kommenttia:

 1. onko Danttea kuvattu aikasemmin kinnerpattien varalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi sitä olisi kuvattu aikaisemmin kun ei ole ollut oireitakaan :) Mutta todellisuudessa en tiedä Danten röntgenhistoriaa koska hevonen ei ole omani.

   Poista
 2. Päivittelehän pikaisesti, etsinnässä uusi treenikaveri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Nyt tulin vain kipeäksi niin päivitys viivästyy :(

   Poista
 3. etkö ole vähän liian iso noille hevosille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä ole liian iso :D Oletkohan tottunut katselemaan ratsastajia "ylisuurilla" hevosilla :D

   Poista
  2. Pitkikö tästä hötöönkin aloitus tehdä, typerä ano 21.47?

   Poista
  3. Eikö sulla ole muuta elämää kun kommentoida postauksesta toiseen että olen iso? :D Pituudelleni en voi mitään ja se etten ole riisitikku ei tarkoita sitä että olisin liian iso. On totta että Brego on mulle vähän nafti mutta se ei olekkaan mun oma enkä joka päivä sillä ratsasta. Pitäisikö sun keskittyä sen sijaan omaan elämääsi kun että arvostelet täällä netissä anonyymisti toisten ulkonäköä :)

   Poista