Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Riding Flow - Uusi yhteistyökumppani!

tiistai 25. helmikuuta 2014

Kaikki aktiiviset lukijani ovat varmaan lukeneet viimeaikaisista vaikeuksistani ratsastaessa ja etenkin hypätessä. Kuinka epäonnistumiset masentaa minua vaan entistä enemmän ja itseluottamus murenee. Vaikeuksia on ollut koko alkuvuoden ja minusta on tullut paljon epävarmempi esteillä, ja sen rupeaa huomaamaan jo hevosestakin. Noh, onneksi olen saanut tähän nyt apua!

Pääsen kokeilemaan nimittäin Katri Syvärisen Riding Flown Eroon kilpailujännityksestä - verkkokurssia!

Lainasin teille tekstipätkän Riding Flown sivuilta, jotta pääsette kärryille mistä on kyse:

Ratsastajien henkinen valmennus – myös verkossa

Hevonen lukee ihmisen tunnetiloja tarkasti, sillä jokainen tunne vaikuttaa ihmisen fysiologiaan. Onnistunut ratsastus alkaakin ihmisen mielen hallinnasta.
Kun hallitset ajatuksesi ja tunnetilasi, taitosi kehittyvät nopeammin ja kilpailusuoritukset paranevat.
Henkisen valmennuksen avulla
 • opit asettamaan ja saavuttamaan hyviä tavoitteita
 • opit rentoutumaan, keskittymään ja lisäämään itseluottamustasi
 • pääset eroon oppimista ja menestymistä haittaavista uskomuksista
 • kehität taitojasi kilpailijana
 • saat uutta tehoa harjoitteluun
 • ymmärrät paremmin omaa tapaasi ajatella, motivoitua ja tehdä päätöksiä
Riding Flow’n valmennus perustuu NLP-menetelmää̈n. NLP eli Neuro-Linguistic Programming antaa tehokkaita ja käytännönläheisiä välineitä ajatuksien ja tunnetilojen hallintaan. NLP sopii niin huipputasolla kilpailevan kuin kenen tahansa tavoitteellisen ratsastajan tueksi.
NLP:n avulla voit oppia myös ymmärtämään muiden ihmisten ajattelua ja vaikuttamaan heihin tehokkaammin. Tästä hyötyvät erityisesti ratsastuksenopettajat ja -valmentajat.
Valmennusta on nyt tarjolla myös verkossa. Ainutlaatuinen verkkovalmennusohjelma vastaa useimpiin henkiselle valmentajalle esitettyihin kysymyksiin ja antaa mahdollisuuden toistaa harjoituksia niin usein kuin haluat.

Valmennusohjelman avulla

 • Lisäät itseluottamustasi ja nopeutat oppimista
 • Ymmärrät, millaisista ajatuksista jännitykset tai pelot syntyvät ja miten voit vaikuttaa ajatuksiisi
 • Opit rentouttamaan sekä kehosi että mielesi 
 • Parannat keskittymiskykyäsi ja vahvistat päättäväisyyden tunnetta
 • Tehostat kilpailuihin valmistautumista mielikuvaharjoittelun avulla
 • Opit virittäytymään oikeaan tunnetilaan ennen ratsastusta 
 • Opit saamaan enemmän irti onnistumisista ja käsittelemään epäonnistumisia suoritusten jälkeen
 • Alat nauttia ratsastuksesta ja kilpailemisesta enemmän
 • Saat oman mielesi hallintaan paljon välineitä, joista on apua myös työssä, koulussa tai opinnoissa!
Tekstit lainattu sivulta www.ridingflow.fi.
Miltäs kuulostaa? Minusta ainakin erittäin mielenkiintoiselta ja lupaavalta! Olen kuullut henkisestä valmennuksesta paljon hyvää ja se on auttanut myös monia tuttaviani heidän ongelmiensa ja kilpailujännityksensä kanssa. Olen ihan innoissani tästä, että sain tällaisen mahdollisuuden ja aijon käyttää sen todella hyödykseni!

Aijon siis käydä rauhassa keskittyen tätä verkkokurssia läpi oman aikataulun mukaani. Kirjoitan sitten aina silloin tällöin tänne blogin puolelle teille ajatuksia tästä verkkovalmennuksesta ja mitä hyötyjä olen siitä saanut. Tietenkään en voi avata teille sitä mitä verkkokurssilla käydään ja opetetaan, mutta voin kertoa omia ajatuksia ja mahdollisia toivottuja onnistumisia teille! 

Sen verran voin sanoa, että kerkesin kuunnella jo muutamia pätkiä verkkokurssista ennen maajoukkueleiriä, ja perjantaina hyppäsin jo ratatreeneissä sujuvan pitkän esteradan ilman ongelmia! Tuuria vai sattumaa? Mä todella uskon, että se oli ihan sen ansiota että kerkesin jo vähän saada siitä ideasta kiinni mitä henkisessä valmennuksessa puhutaan. Olin perjantain valmennuksessa rauhallisen keskittynyt, toki jännitti mutta sain pidettyä sen kurissa eikä se päässyt enään lamauttamaan mua. Olen hädintuskin päässyt edes aloittamaan ja koen jo nyt että olen saanut hyötyä kurssista. Joten innolla aijon jatkaa ja tulevaisuus näyttää auttaako tämä kurssi minua! :) 

Verkkokurssin voi siis ostaa kuka vaan, ja se on kaikille hyödyllinen, olit sitten puskaharrastaja, ratsastuskoululainen tai kilparatsastaja, ihan mikä vaan! Se vaan on niin, että henkinen valmennus on tärkeä osa ratsastajan valmentautumista, joka on jätetty ihan liian vähälle huomiolle ja moni luulee ettei sillä ole merkitystä, vaikka tottakai sillä on. Kaikki toiminnothan lähtee meidän päästä, meidän ajatuksista. Joten jos ajatukset saa kuntoon, ratsastuskin sujuu varmasti paljon paremmin! 


Käykääs tutustumassa Riding Flown sivuihin täällä!
Eroon kilpailujännityksestä - verkkokurssin sivuille pääset tästä!


Mutta en höpötä enempää, innolla jään odottamaan "tulevaisuutta" :) Maajoukkueleiristä kirjoitan teille tämän viikon aikana! So keep calm! :D

9 kommenttia:

 1. Hei mäkin aloitin ton ihan pari päivää sitten, hyvälle vaikuttaa! :D

  VastaaPoista
 2. Olin mukana yhdellä Katri Syvärisen Riding Flow -luennolla, ja vaikken varsinaisesti mikään kisajännittäjä itse olekaan, niin sain silti todella paljon irti luennosta. :) Erinomaisia neuvoja myös jokapäiväiseen ratsastukseen. Verkokurssi on varmasti vielä laajempi, joten melkein voin luvata että erittäin hyödyllinen ja kattava paketti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä vaikuttanut tosi hyvältä, ja olen huomaamattani käyttänyt näitä metodoia muussakin elämässä aina kun jännittää tai pelottaa :)

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä, toivottavasti saat paljon hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon uudesta yhteistyöstä, sä niin ansaitset sen! Täytyy sanoa, että välillä niin samaistun sun kirjoituksiin. Vaikka me ollaan täysin eri tasoilla, niin ymmärrän tuskasi ja "pelkosi". Itse sain mahdollisuuden ratsuttaa yhdellä tallilla nuoria varsoja, olis ollut mahdollisuus hypätä ja kilpailla. Jatkuvat tippumiset/loukkaantumiset masensivat niin että lopetin, koska pelkäsin jo oman turvallisuuden puolesta. Alin kanssa en ole koskaan pelännyt, mutta taas sen loukkaantuminen sai kaiken työn tuntumaan turhalta. :-(

  Toivottavasti kurssista on sulle apua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos! :) Tsemppiä sulle kauheesti myös omien vastoinkäymisien kanssa!!

   Poista