Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Maajoukkueleiri 8.-10.2

torstai 28. helmikuuta 2013


Heipparallaa!

Elikkäs oltiin maajoukkueleirillä Ypäjällä 8.-10.2. Leirihän oli meille ensimmäinen, joten meidät katsastettiin tällä leirillä, vaikka oikeat katsatukset olivat jo viimevuoden puolella, mutta emme päässeet niihin.

Perjantaina meillä oli jo iltapäivästä estetreenit. Tehtiin paljon erilaisia tekniikkaharjoituksia. Verryttelyssä mentiin ilman jalustimia puomiviuhkaa ravissa, ja sitten 2 kavalettia laukassa koko uraa pitkin. Kavaletit sijaitsivat vastakkaisissa kulmissa kentän molemmilla puolilla. Lore oli hiukan jännittynyt (niinkuin minäkin, heh) ja pyrki kuolaimen alle rullalle. Tuijan ohjeilla ja omaa kättä keventämällä saatiin kuitenkin sitä aika paljo pois sieltä ja pidemmälle rennolle kaulalle.

Estevalmennus meni ihan OK:sti, huomaa että on vähän säädöt ja vaihteet hukassa molemmilla, mutta onneksi tässä on aikaa vielä kisakauden alkuun! Verryttelyn jälkeen hypättiin pitkällä sivulla kolmea kavalettia välein 13m - 17m. Meidän piti tulla askelmäärien vaihdellen tehtävää. Ensin 4 laukkaa - 5 laukkaa, sitten 3 laukkaa - 4 laukkaa ja toiseen suuntaan toisinpäin. Hevonen piti pitää mahdollisimman suorana ja tasaisena. Helpommin sanottu kuin tehty, varsinkin jos alla on yli-innokas ratsu joka meinaa revetä liitoksistaan kavalettisuoran nähdessään :D hehehe.


Tämän jälkeen mentiin S-kiemurauraa 3 esteellä, ja sitten okserilinjaa pitkällä sivulla, joka sisälsi 4 okseria yhden laukan väleillä putkeen, niin sanotusti "nelos-sarja". Kunnon voimatreeniä siis!! Linjaa ei tultu moneen kertaan koska se on todella raskasta hevoselle. Lore meni tunnin ihan hyvin, huomaa että silläkin on vielä vähän palaset hukassa, mutta pikkuhiljaa!

Illalla meillä oli sitten kokous jossa kerrottiin Tuijalle kilpailukauden suunnitelmista ja piti nimetä kauden pääkisa. Keskusteltiin myös säännöistä ja kvaaleistä mitä esim. PM:eihin ja EM:eihin tarvitaan. Itsellänihän kauden pääkisa on SM, ja jos alkukausi menee hyvin niin PM:eihin olisi tarkoitus päästä joka on Tuijan mukaan täysin realistista mikäli alkukausi menee sujuvasti!

Lauantaina meillä oli sitten maastoestetreenit haimihallissa klo 10:15. Jeiii! Ylläripylläri, Lore meni tosi hienosti :) Se puhkui intoa mutta oli silti kuuliainen ja tarkka! Verryttelyksi mentiin 2 x 2min laukkapätkää minuutin palautusvälillä. Ensimmäisellä kerralla noin 400m/min vauhtia ja toisella kertaa n. 500m/min vauhtia, jos oikein muistan. Toisella kertaa piti tehdä vähän "kiihdytyksiä" pitkillä sivuilla, ja hidastaa hevosta ihan pelkällä vartaloa ryhdistämällä ja mahd. vähän kädellä. Lore kuunteli tosi hyvin ja yllätyin kuinka kuuliainen se oli reippaassa vauhdissa tauon jälkeen.


Hyppytehtävät oli ihan perinteisiä linjoja, S-kiemuraa ja pitkiä linjoja. Lore teki kaiken tosi hyvin ja enemmänkin mulla oli hakemista ja estesilmän harjoitusta. Tuija kehui paljon ja sanoi että meno ja yleisvaikutelma näytti tosi hyvältä :) Jeejee!

Iltapäivällä meillä oli sitten jumppajumppajumppatunti ohjaajan kanssa. Aika kevyttä treeniä, vähän lihaskuntoa ja kordinaatioharjoituksia, ihan mukavaa :) Sitten meillä olikin ilta vapaa ja kävin seuraamassa A-rengaslaisten koulutreenejä opistohallissa joita Seppo Laine oli vetämässä Piian ollessa äiteyslomalla. Kuunteluoppilaanakin sain paljon mielenkiintoisia ja hyviä oppeja omaan ratsastukseen ja huomista kouluvalmennusta ajatellen.

Illalla käytiin vielä kävelemässä reilun tunnin ajan Muusan ja Hopsin kanssa. Mentiin pyörimään haimihalliin katsomaan kun Senni ja Pyry hyppäsi maastoesteitä! Voi että mä tykkään siitä ratsukosta ja Pyrystä. Se on niin kiva suokki :)


Sunnuntai-aamuna käytiin taas kävelemässä n. tunnin lenkki maastakäsin, mukana oli Muusa ja Hops, Jessica, Veera ja Johku ponien kanssa. Tämän jälkeen seurailtiin taas A-rengaslaisten koulutreenejä ja hengailtiin Ypäjällä ennen omia valmennuksia jotka oli vasta iltapäivästä klo 16:30...

Tosiaan Elisa oli taas koko vklp:n mun seurana ja apuna Ypäjällä. Auttamassa/kuvailemassa/moikkaamassa kävi myös Terhi ja Senni :) Kiitos teille kaikille, oli mukava hengailla teidän kanssa ja nähdä teitä pitkästä aikaa

Vihdoinkin oma kouluvalmennus sitten koitti ja pintelöitiin ja laitettiin Lore hienoksi. Manailin jo kavereille että tunti tuskin menee kauhean hyvin koska Lore oli väsynyt ja muutenkin meillä on ollut hankalaa viimeaikoina. Mutta kuinkas ollakkaan, Lore yllätti positiivisesti! Se taisi tietää että nyt on tositreenit kyseessä ku pintelitkin laitettiin joka kinttuun ;) Kyllä siitä huomasi että se oli väsynyt, semmonen liikkeen keveys ja ilmavuus puuttui, mutta se kuitenkin jaksoi tehä hommat loppuun asti ja keskittyen. Olin todella yllättynyt ja tyytyväinen tuntiin, sillä odotin jotain fiaskoa!

Tunnilla tehtiin ihan perusjuttuja, suoraa uraa, kulmia, ympyrää. Keskityttiin siihen että saatiin hevoset suoriksi ja kuuliaisesti kantamaan itsensä. Tehtiin myös muutaman kerran avoja ravissa ja sitten tultiin pitkän sivun suoraa lopuksi, jotta Tuija katsoi kuinka suorana hevoset kulki. Tuija kehui Loren olevan parempi kuin perjantaina, ja että nyt vaan lisää treeniä, paljon kokoamisia ja siirtymisiä!

Tunnin jälkeen päästiinkin lähtemään aika rivakasti kotiin, sää oli mitä hirvein, ja matkaan kului melkein tunti ekstraa, kun jouduin koko matkan ajamaan todella hitaasti ja varovasti ettei lennetty ojaan..

Huomenna lähdenkin sitten uudelle leirille! :) Tein pienen koosteen teille viime leiristä, en pahemmin keskittynyt editointiin, iskin vaan pätkiä sieltä täältä, jotta näkisitte jotain! Heh!


5 kommenttia:

 1. Kiva kun oli nyt vähän enemmän kuvia :)

  VastaaPoista
 2. siis mitä hittoa, jo tästä videosta näkee miten paljon sun istunta on muuttunu parempaan suuntaan ja näyttää erittäin hyvältä, airan istuntakurssista johtuen? ! muutenkin lore oli ryhdikkään näkönen eikä työntänyt turpaansa luotiviivan alle :) hienot te <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magic Aira! :D Toivottasvasti meijä kehitys jatkuu samaan tahtiin! Kiitos <3

   Poista